Klassiske og moderne vægure til hjemmet – 7 smarte designer vægure

Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Klassiske og moderne vægure til hjemmet

Hvad er klokken? Det spørgsmål bliver ofte stillet i hjemmet, og derfor er det altid belejligt med et ur inden for rækkevidde. Derfor vælger mange danskere at hænge et designer vægur op, som også bliver en naturlig del af boligindretningen. 

Vi har lavet en oversigt over 6 smarte designer vægure, som kan inspirere dig. Du finder alt fra et stort vægur til en model fra Arne Jacobsen, og der er helt sikkert noget for enhver smag – vi er i hvert fald vilde med de udvalgte ure. 

Arne Jacobsen Bankers – Redaktionens favorit design

Arne Jacobsen Bankers

Designer vægur til hjemmet

Vores første model på listen er Arne Jacobsen Bankers vægur, som er kendetegnet ved sit helt igennem unikke design. 

Uret kommer også med en vis historie i bagagen. Arne Jacobsen designede det tilbage i 1971 til Danmarks Nationalbank, hvilket navnet på sin vis også antyder. 

Den historiske baggrund betyder, at du med modellen ikke bare får et ur, men også en unik fortælling. På den måde bringer du historie og kultur ind i hjemmet samtidig med, at du får et godt ur. 

Et særligt plus ved Arne Jacobsen Bankers uret er, at det er udstyret med det såkaldte ”Sweep Moment”. Det vil sige, at sekundviserne er glidende i deres bevægelser. Det betyder i praksis, at du får et næsten lydløst vægur. 

Vi mener derfor, at uret især henvender sig til dig, der går op i design og kvalitet, men som samtidig ikke bryder sig om lyden af tikkende visere. 

Du får samtidig et ur, der er meget populært blandt brugerne. Over 270 kunder hos Google Shopping har vurderet modellen, der scorer en samlet rating på 4.8 ud af 5 stjerner. 

Hvad enten du er mest til et lille eller et stort vægur, er der råd for det. Med Arne Jacobsen Bankers kan du vælge mellem tre størrelser, så du kan finde lige præcis det, der passer bedst ind i dit hjem.

Fordele

 • Dansk design af høj kvalitet
 • Unikt udtryk
 • Sweep Moment
 • Passer ind i de fleste hjem
Ulemper

 • Kan være svært at se, hvad klokken er
 • Højere prisklasse
Arne Jacobsen Station Vægur – Mest populære og stilfulde valg

Arne Jacobsen Station Vægur

Dansk designer vægur i topkvalitet

Arne Jacobsen har også været på banen med designet af det populære Station Vægur. Vi er vilde med urets klassiske, simple look, der vil gøre sig godt i langt de fleste hjem.

Med Arne Jacobsen Station får du et ur, der er meget populært blandt forbrugerne hos Google Shopping. Her har mere end 390 kunder anmeldt produktet, der bliver vurderet til 4.6/5 stjerner. 

Vi mener på ingen måde, at urets popularitet er et tilfælde. Arne Jacobsen er kendt for sine total-koncepter, og det her er ikke nogen undtagelse. 

Med uret får du ikke bare et stilrent og tidløst design, du får også en helhed, der inkluderer en historisk sammenhæng.

Arne Jacobsen designede oprindeligt uret til elvare-producenten LK helt tilbage i 1941. I dag er modellen blevet genskabt præcis, som det så ud dengang. 

Du får derfor et stykke dansk designhistorie ind i dit hjem, når du vælger Arne Jacobsen Station uret. 

En fordel ved uret er, at det kommer med Sweep Moment, hvor sekundviseren har glidende bevægelser. På den måde bliver lydniveauet meget lavt, hvilket mange sætter pris på i praksis. 

Derudover kommer væguret med det klare plus, at det er meget nemt at aflæse. På et Arne Jacobsen Station Vægur kan du meget let se, hvad klokken er, også selvom du står lidt på afstand. 

Fordi uret har meget tydelige tal, kan du også vælge at bruge det til at lære dine børn, hvordan de ser, hvad klokken er.

Fordele

 • Vælg mellem flere størrelser
 • Klassisk design
 • Sweep Moment
 • Meget anerkendt designer
Ulemper

 • Dyrt
Georg Jensen Henning Koppel – Dansk designklassiker

Georg Jensen Henning Koppel

Georg Jensen vægur i elegant design

Vi er store fans af Henning Koppel-serien fra Georg Jensen, og det er der flere grunde til. Én af dem er det enkle og minimalistiske udtryk, der passer som fod i hose til det moderne, danske hjem. 

Det enkle udtryk er et klart kendetegn for uret, der er gået hen og blevet en dansk designklassiker. Du får det måske bedste vægur, når det kommer til genkendelighed. 

Uret er rigtig populært blandt brugerne hos Google Shopping. Her har over 180 kunder anmeldt væguret, der bliver vurderet til 4.7 ud af 5 stjerner. Det vidner om den store udbredelse og status, som uret har. 

Når du køber et Georg Jensen Henning Koppel ur, har du mulighed for at vælge mellem forskellige farver, hvis du ikke er til den blå og hvide model. Her kan du også vælge en sort og hvid model, hvis du hellere vil det. 

Væguret kommer med et udtryk, der er minimalistisk og skandinavisk på én og samme tid. Det understreger, at modellen er oplagt til den moderne bolig, der typisk er minimalistisk inspireret. 

Med et Georg Jensen Henning Koppel ur får du noget af markedets bedste kvalitet, men du skal være opmærksom på, at det kan være svært at aflæse. En mindre ulempe er derfor, at du ikke altid kan se klokken, hvis du står lidt på afstand. 

Vi anbefaler derfor især det stilrene ur til dig, der prioriterer design og boligindretning over det praktiske aspekt. 

Uret kører på AA-batterier, som du skal købe ved siden af. 

Fordele

 • Dansk designer
 • Enkelt udtryk
 • Vælg mellem flere forskellige farver
 • Moderne design
Ulemper

 • Kan være svært at aflæse klokken
 • Højere prisklasse
Normann Copenhagen Watch Me – farverigt vægur til hjemmet

Normann Copenhagen Watch Me

En flot forfriskning til boligindretningen

Med Normann Copenhagen Watch Me får du et helt igennem unikt vægur, der er en sand farvebombe. Vi er vilde med det farverige design, som adskiller sig meget fra de fleste andre modeller. 

Væguret har nogle helt særlige geometriske former, der minder om en udfoldet vifte. De grønne, blå, gule og røde farver vil pifte ethvert rum op, og vi anbefaler især uret til dig, der elsker kreativitet og ikke er bange for det opsigtsvækkende udtryk.   

Watch Me er samtidig et meget funktionelt ur, hvor det er nemt at se viserne. Du kan derfor ganske nemt se, hvad klokken er, selvom det er vanskeligt at aflæse de nøjagtige tidspunkter. 

En klar fordel ved Normann Copenhagen Watch Me er prisen, som er lav. Vi ser derfor uret som et oplagt valg for dig, der er på et budget, eller som i det hele taget gerne vil spare penge. 

Watch Me er kendetegnet ved at være et meget grafisk ur, og det er et plus. På den måde vil dit blik naturligt søge hen mod uret for at se, hvad klokken er. Det betyder, at du i mindre grad kigger på din telefon, hvilket kan øge nærværet derhjemme. 

Samtidig er uret populært blandt kunderne hos Google Shopping, der vurderer det til 4.7/5 stjerner. 

Når du vælger Normann Copenhagen Watch Me, får du ikke en dansk designklassiker, men du får stadig et moderne og friskt udtryk. Uret henvender sig derfor til dig, der bor i et moderne hjem, og som går op i personlig indretning.

Fordele

 • Unikt, farverigt design
 • Lyser op i hjemmet
 • Flotte former
 • Lav pris
Ulemper

 • Kan være svært at aflæse det præcise klokkeslæt
 • Ikke en designklassiker
Georg Jensen Henning Koppel (40 cm) – stort vægur i enkelt design

Georg Jensen Henning Koppel (40 cm) – stort vægur i enkelt design

Går aldrig af mode

Med det stilrene Georg Jensen vægur får du et stykke dansk design, der med al sandsynlighed aldrig går af mode. Uret er designet af Henning Koppel, og er vi elsker det tidløse design og det minimalistiske udtryk. 

Modellen kommer i gode materialer i form af poleret, rustfrit stål. Den hvide urskive gør sig godt som kontrast til de sorte visere og små, sorte prikker, der træder i stedet for tal. 

Et særligt kendetegn ved Georg Jensen Henning Koppel væguret er, at det har en stor diameter på 40 cm. I praksis er det en klar fordel, fordi du på den måde kan bruge uret meget aktivt i din boligindretning. 

Du kan vælge at lade væguret pryde en væg alene, men du kan også bruge det blandt forskellige billeder og malerier. Den store diameter betyder også, at det er nemmere at se, hvad klokken er.

Modellen scorer en rating på 4.7 ud af 5 stjerner hos Google Shopping. Her har mere end 180 kunder anmeldt uret, der altså er meget populært. 

Vi mener, at du med Georg Jensen Henning Koppel væguret får et designer vægur, der indeholder smukke og elegante kontraster. Den hvide urskive gør sig godt med de sorte visere og prikker, der gør det ud for tallene. 

Det minimalistiske design betyder, at uret især henvender sig til dig, der bor i et hjem med et mere moderne udtryk. Til gengæld mener vi, at urets tidløse udtryk har den fordel, at det også passer godt ind i mange andre hjem.

Fordele

 • Stort vægur
 • Velegnet til moderne hjem
 • Tidløst udtryk
 • Elegante kontraster i designet
Ulemper

 • Dyrt
Arne Jacobsen Roman – vægur med en unik historie

Arne Jacobsen Roman – vægur med en unik historie

Stilfuldt og næsten lydløst vægur

Vores næste ur på listen er Arne Jacobsen Roman Vægur, som er kendetegnet ved sin unikke historie. Urets rødder strækker sig tilbage til 1941, hvor Arne Jacobsen og Erik Møller havde gang i et kendt rådhusprojekt i Århus. 

Her designede den verdenskendte designer, Hans Jørgen Wegner, en del af det interiør, der skulle pryde Århus Rådhus. Det inkluderede Roman væguret, som er udstyret med karakteristiske romertal. 

Vi vægter den historie fortælling højt, fordi vi mener, at det er med til at gøre uret til noget helt specielt. Du får ikke bare et ur, når du køber det klassiske Arne Jacobsen Roman Vægur, men et stykke unik historie. 

En fordel ved uret er, at det er udstyret med Sweep Moment, der gør, at det næsten er et lydløst vægur. Derudover betyder romertallenes størrelse, at de er ganske nemme at se tydeligt på afstand.

Samtidig giver romertallene væguret et særligt præg, som skiller sig ud fra mængden. Vi er vilde med det unikke udtryk, som romertallene giver uret. 

Når køber modellen, har du mulighed for at vælge imellem flere forskellige størrelser. Det er en fordel, fordi alle hjem er forskellige, og det er meget individuelt hvor stort et vægur, der passer ind. 

Arne Jacobsen Roman Vægur er oplagt at bruge som gaveemne. Du kan selv ønske dig uret til dit hjem, men du kan også med fordel forære det til andre. Det kan være i bryllups- eller indflyttergave, men det kan også være i for eksempel studentergave. 

Uret er desuden populær blandt forbrugerne hos Google Shopping, der vurderer modellen til 4.8/5 stjerner. 

Fordele

 • Unik, historisk fortælling
 • God funktionalitet
 • Sweep Moment
 • Smukt design
Ulemper

 • Minutviseren kan gå i ét med romertallene
 • Højere prisklasse
Karlsson Charm – enkelt vægur med messingdetaljer

Karlsson Charm – enkelt vægur med messingdetaljer

Praktisk Karlsson vægur i god kvalitet

Det sidste ur på listen er det enkle Karlsson vægur, som er stilfuldt og meget praktisk på samme tid. En klar fordel ved uret er, at det er virkelig let at se, hvad klokken er. Vi synes, at det er en meget afgørende kvalitet for et ur til væggen. 

Med Karlsson Charm får du dog ikke kun god funktionalitet, men også et elegant design. Uret er minimalistisk og enkelt i sit udtryk, som bærer præg af de gode messingdetaljer. 

Prisen på uret er forholdsvis lav, hvilket giver det en fornuftig værdi for pengene. Du får ikke én af de største designklassikere, men du får til gengæld et stilrent og praktisk ur, der passer ind i langt de fleste hjem. 

Vi anbefaler derfor især modellen til dig, der gerne vil have et ur til væggen, der fungerer, men som også kommer i et lækkert design. 

Med en diameter på 45 cm er uret ganske stort, og det gør det endnu lettere at se, hvad klokken er. På den anden side kan størrelsen betyde, at det er et lidt for stort vægur til lejligheder eller mindre huse. 

Uanset hvad er uret et hit blandt Google Shoppings kunder, hvor det scorer en rating på 4.7 ud af 5 stjerner. 

Det skandinaviske design, som uret kommer i, gør det særligt velegnet til de mere moderne hjem. Dog mener vi, at uret også sagtens kan gøre sig mere klassiske hjem, fordi udtrykket kan bruges meget fleksibelt.

Fordele

 • Meget nemt at aflæse klokken
 • Flotte messingdetaljer
 • Passer til de fleste hjem
 • God værdi for pengene
Ulemper

 • Kan være for stort til nogle hjem
 • Ikke et radiostyret vægur

Råd til køb af vægur

Ovenfor kan du få inspiration til nogle af de smarteste vægure på markedet, og nu giver vi dig nogle råd til selve købsprocessen. Hvad skal du holde øje med? Hvad skal du være opmærksom på? Vi har samlet tre råd, du med fordel kan benytte dig af, når du skal vælge det helt rigtige vægur. 

 • Overvej formålet

Grundlæggende set kan der være to grunde til at købe et vægur – det kan være for praktikkens skyld, eller det kan være for designets skyld. Før du køber et ur, bør du gøre dig klart, hvorfor du vil have det. 

På den måde øger du chancen for at finde et ur, der matcher dine behov. 

 • Vælg ikke et ur, der er for småt

Ligesom med reoler og plakater er der ingen grund til at vælge et vægur, der er for småt. Det gør det sværere at se klokken, og det gør uret mindre synligt i din indretning. Vælg derfor hellere et ur, der er lidt for stort, hvis du er i tvivl. 

 • Vend det med din familie

Bor du alene, kan du se bort fra dette punkt. Men bor du med din familie, bør du vende dine overvejelser med dem, før du pludselig har hængt et nyt ur på. På den måde sikrer du, at alle er enige om beslutningen, og alle vil blive glade. 

Ekstra tip: det samme princip gør sig gældende i mange andre sammenhænge, hvad enten du skal købe en børneseng med skuffer eller måske en rutsjebane til børn

Hvor kan du hænge væguret?

Der er rigtig mange forskellige steder, du kan vælge at hænge dit vægur. Vi mener dog, at nogle steder er bedre end andre, og vi har derfor udvalgt to rum, hvor et ur på hæggen vil passe særligt godt. 

 • Køkkenet

Køkkenet er nok det allermest almindelige sted at hænge et vægur, og det er med god grund. De fleste opholder sig mere i køkkenet, end de selv er klar over. Det kan især være praktisk at kunne styre tiden om morgenen, hvor mange typisk har lidt travlt. 

 • Stuen

Det er en klar fordel at kunne holde øje med tiden fra sofaen, og derfor er stuen et oplagt rum til dit nye ur. Her skal du huske at overveje designet, da uret typisk vil skulle passe ind i indretningen. 

Tænk over, om du leder efter et vægur i træ, et digitalt vægur, et radiostyret vægur eller noget helt fjerde. 

FAQ

Er der noget, du skal overveje, når du køber et vægur?

Når du køber et vægur, skal du især overveje design, pris, kvalitet og størrelse. Det er meget individuelt, hvad der er det bedste vægur.

Hvor meget koster et godt vægur?

Det kommer an på, hvad du betegner som ”godt”. Du kan ofte finde en dansk designklassiker for mellem 1.000 og 2.300 kroner, men der er også mange andre gode modeller.

Hvorfor skal du købe et vægur?

Du skal købe et ur til væggen, fordi det pynter i stort set alle hjem, og fordi det gør det meget nemt for dig at se, hvad klokken er.
Hvis du ikke helt synes, at et vægur er noget for dig, så kan du prøve at gå en helt anden retning og læse vores guide om clockradioer. Her har vi samlet nogle af de bedste, så du ikke behøver at lede selv.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *