14 sjove, lærerige alfabet plakater til børneværelset

Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

HeyBolig er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

Alfabet plakater er en god og sjov måde at lære om de forskellige bogstaver på, samtidig med at de pynter på væggen.

Plakater med alfabet fås typisk med forskellige motiver, der hæfter sig til de enkelte bogstaver. Du kan dog også få mere stilrene plakater i minimalistisk design, så der er noget for enhver smag. De fleste er dog særdeles børnevenlige med søde billeder af dyr, mennesker og natur.

Det har været svært at udvælge nogle få plakater, men vi har gjort os umage og samlet vores absolutte favoritter i artiklen herunder.

Bloomingville sort/hvid alfabet plakat

Danske Bloomingville er kendt og elsket for deres fine design, der udstråler skandinavisk minimalisme uden at tabe charmen.

Alfabet plakaten fra Bloomingville har søde motiver af dyr og ord, som børnene kan øve sig på, samtidig med at den spreder hygge i hjemmet.

Plakaten fås i 50 x 70 centimeter.

Studio Circus ABC

Her er der fokus på dyr, og fælles for alle dyrene er at de er placeret ved korrekte begyndelsesbogstaver. På den måde kan børnene gradvist lære lidt om hvordan de forskellige bogstaver er udformede, og det skaber et godt fundament for læring senere hen.

Alfabet plakaten fra Studio Circus er flot og farverig med flot detaljegrad, så der er masser at kigge på.

Den fås i størrelsen 50 x 70 centimeter.

Batman plakat fra MitDejligeHjem

Denne fine plakat er perfekt til alle børn med superhelte i maven.

I toppen er masken fra børnenes yndlingssuperhelt, og bogstaverne er sat på en måde så de forestiller hans figur.

Denne plakat fås i enten A4- eller A3-størrelse.

Sebra Wildlife alfabet plakat

Sebra Wildlife er en flot og sød alfabet plakat med et mere ustruktureret motiv, der som noget specielt har alle bogstaver med fra det danske alfabet – inklusiv Æ, Ø og Å.

Plakaten er trykt på lækkert papir, og måler 50 x 70 centimeter.

Little & Pure skoleplakat med ABC

Denne søde ABC plakat er som taget ud af en gammel skole.

Særlige kendetegn ved plakaten er de runde stokke, som selve plakaten er fæstnet til i toppen og bunden. Det betyder at den ikke behøver en ramme, men derimod blot skal hænges op i den påmonterede snor.

Plakaten fra Little & Pure måler 50 x 70 centimeter.

ABC plakat af Sonia Brandes

Denne søde plakat af Sonia Brandes har smukke naturfarver og motiver af skovens dyr.

Plakaten har alle bogstaver fra A til Å, og der er masser af sjove lærerige elementer bygget ind i motivet.

Perfekt til det moderne børneværelse.

ABC plakat til børn af Helen Dardik

Denne plakat er særdeles tilpasningsvenlig, og kan leveres med flere forskellige rammer – og i forskellige størrelser.

Motivet er af Helen Dardik og forestiller en masse flotte og farverige elementer, som er en fryd for øjet.

Der er bogstaver fra A til Å, og ved hvert bogstav ses et dyr eller en ting, som passer til det pågældende bogstav.

Alfakat plakat fra Livston Copenhagen

På denne plakat ses det danske alfabet med store og små bogstaver i kombination, således at børnene kan lære at se forskel på disse.

Plakaten er fra Livston Copenhagen, og fås i mange forskellige størrelser med mulighed for at tilkøbe en passende ramme.

Alfakat plakaten er designet således at konsonanter er sorte, og vokaler røde – så der er flere elementer af læring her.

Sort-hvid alfabet plakat af Vicky Gry Hjortsøe

Hvis du er vild med sort-hvid stil og gerne vil have en ABC-plakat med høj detaljegrad, skal du tage et nærmere kig på denne plakat af Vicky Gry Hjortsøe.

Plakaten rummer hele alfabetet fra A til Å, og der sluttes med et lille rim til sidst. På den måde kan du og dit barn hygge jer med at lære ABC-sangen, og barnet vil med sikkerhed have det sjovt med det afsluttende vers.

Vissevasse ABC plakat “Cream”

ABC-plakaten fra Vissevasse fås i forskellige størrelser, og i samme stil findes forskellige plakater så du kan opbygge en hel plakatvæg til børneværelset.

Plakaten fås i flere forskellige størrelser og har en flot cremefarvet baggrund med mørke bogstaver påtegnet. Det er en pæn og stilren plakat, der passer fint ind i mange forskellige indretningsstile.

Paper Collective Alfabet Spaghetti

Hvis du elsker leg med farver og synes dit barns værelse skal dekoreres med farverige elementer, er denne alfabet plakat fra Paper Collective en overvejelse værd.

Plakaten har alfabetet fra A til Z påtegnet, og alle bogstaverne er tegnet på forskellige kreative måder.

Du kan få denne plakat i både 50 x 70 centimeter eller 70 x 100 centimeter.

ABC alfabet – Skøn plakat til børneværelset

ABC alfabet – Skøn plakat til børneværelset

Der findes efterhånden et hav af skønne plakater med alfabetet på, som både skal være dekorative og lærerige for barnet. Denne plakat tilhører netop den kategori. Det består af alle 29 bogstaver, og farverne er holdt i nogle bløde og afdæmpede farver. 

Plakaten kan hænge på ethvert børneværelse, og selv helt små børn kan have stor glæde af at se på de søde dyr. Efterhånden forbinder de også dyret med bogstavet og omvendt. Det kan således være både en direkte og en indirekte indlæring af bogstaver.

Plakaten fås i to størrelser: enten i A3-størrelse eller i målene 50 x 70 cm.

Du skal forvente en ekstra leveringstid, når du bestiller et produkt fra Poster & Frame. Virksomheden, der blev stiftet i 2018, er nemlig særligt, fordi de kun producerer det antal produkter, som der bliver bestilt. Det er en meget bæredygtig form for koncept og produktion.

Som kunde sikrer du dig dermed et produkt, som er af en helt enestående kvalitet, og som bliver produceret på en bæredygtig måde.

Poster & Frame producerer plakater for flere end 50 danske plakatkunstnere. Det betyder, at du altid har et stort udvalg af herlige kvalitetsplakater at vælge imellem. Der er ikke kun børnerelaterede plakater, der er i det store sortiment. Du kan finde alle mulige plakater, der kan placeres i forskellige rum. Det kan både være hjemme i privaten eller i en virksomhed. Plakater er med til at skabe en stemning der, hvor de hænger.

Alfabet Planet – Fantasifuld og dragende

Alfabet Planet – Fantasifuld og dragende

Plakaten her adskiller sig fra mange andre alfabet-plakater ved at være meget fantasifuld. Alfabetet flyver i en lang organisk række et sted ude i rummet. Scenariet forestiller en lysende planet, hvorpå der står en raket. På planeten sidder en lille bamse og læser en bog. Selve planeten er som et ansigt, da den har både øjne og en meget stor mund.

Ud af munden render alle de farvestrålende bogstaver i en lang uordentlig række og i alfabetisk orden. Bortset fra det, er det ikke systematisk opstillet. Det appellerer dermed til barnets fantasi samtidig med, at det er lidt af en udfordring at fastholde bogstavernes alfabetiske sammenhæng.

Da plakatens univers finder sted langt ude i rummet, så er baggrundsfarven sort. Omkring selve planeten svæver ud over alfabetet nogle mindre planeter, stjerner, stjerneskud og så videre. Der er således masser at se på for en fantasifuld sjæl.

Hæng den for eksempel på børneværelset eller et andet sted i hjemmet. Den vil også være velegnet til at hænge på et bibliotek, på en skole eller på en andet kulturinstitution. Vælg plakaten i den størrelse, der passer bedst til den pågældende væg.

Plakaten fås i tre forskellige størrelser:

  • A5
  • A3
  • 50 X 70 CM

Så kan du vælge, om plakaten skal være større eller mindre. Husk, at den først bliver sat i produktion, når den bliver bestilt. På den måde er det en meget bæredygtig produktion, fordi der ikke laves flere, end der er brug for. 

Alfabetasaurus Turquoise

Alfabetasaurus Turquoise – Charmerende og sjov alfabetplakat

Det er firmaet Poster & Frame, der står bag denne charmerende plakat, der forestiller en dinosaurus, der på sine mange rygplader har printet alfabetet. Der står et bogstav på hver af de trekantede plader, og de står naturligvis i alfabetisk orden.

Den fantasifulde dinosaurus har en lys blå farve, og takkerne med de hvide bogstaver på er orange. Baggrunden er mellemblå, og under dyret står dens meget passende navn: Alfabetasaurus. Ud over selve dinosaurussen og dens navn er der ikke andet på plakaten. 

Billedets stil er naivistisk, og det appellerer særligt til mindre børn. Det er en sød og charmerende dinosaurus. Mange børn er meget fascinerede af dinosaurer, og de vil bestemt synes godt om denne hyggelige fyr.

Bogstaverne står ikke så tydeligt, og de er dermed ikke så dominerende i deres fremtoning. De vil dog på deres egen diskrete måde fængsle barnet, når det får øjnene op for bogstaver.

Plakaten måler 40 x 50 cm, hvilket er en glimrende størrelse til en plakat, der gerne må fylde noget uden at dominere væggen for meget. Den vil egne sig glimrende til at hænge på børneværelset, i børnehaven, i skolen, på biblioteket eller andre steder, hvor børn har sin gang.

Når du bestiller en plakat fra Poster & Frame, kan du være sikker på, at den ikke er en del af en overproduktion. Den laves nemlig ikke, før den er bestilt. Desuden er deres produkter af en særdeles høj kvalitet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *