Woosh! 8 sjove rutsjebaner til børn

Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

HeyBolig er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

Rutsjebaner tilfører masser af sjov og leg til din have, og børnene kan få brændt masser af krudt af mens de kurrer ned af rutsjebanen gang på gang.

Flere modeller er endda lavet så de nemt kan foldes sammen og flyttes rundt på, men det er også muligt at købe et legetårn med rutsjebane hvis pladsen er til det. Ydermere er flere rutsjebaner udstyret med indgang til vand, så de kan forvandles til vandrutsjebaner om sommeren.

I denne inspirationsartikel har vi samlet de sjoveste rutsjebaner til børn – se dem alle herunder.

Jungle Gym Peak gyngestativ med rutsjebane

Jungle Gym Peak gyngestativ med rutsjebane

Et Jungle Gym Peak gyngestativ med rutsjebane hører blandt et af de mest populære valg blandt børnefamilier på frishop.dk. Et Jungle Gym Peak giver som navnet indikerer plads til masser af leg og bevægelse, og med en rutsjebane bliver det hele bare lidt sjovere. Uanset om børnene vil gynge højt op i himlen eller mere er til rutsjebanens sus i maven, når det går nedad, så fordrer det populære gyngestativ til mange timers leg. 

Gyngestativet er lavet, så legen også bliver sikker for børnene. De lukkede sider på platformen øverst oppe, hvor rutsjebanen er, sørger for, at ingen falder ud over kanten, når legen er i fuld gang. To håndtag ved rutsjebanen sørger for, at der er noget at holde fast i, mens man venter på tur. Rutsjebanens kanter er desuden afrundede, så det er nemt at holde fast på vej ned. Det anbefales altid, at man støber sit gyngestativ ned i jorden. Sørg for at der er et godt underlag, som for eksempel græs eller faldgrus under gyngestativet. Det afbøder faldet, hvis uheldet er ude. 

En af de store fordele ved gyngestativet er, at det ikke kræver meget plads, og det er derfor det perfekte valg til den lille have. Gyngestativet måler 3,64 m i bredden, 2,4 m i længden og er 2,21 m højt. Du skal dog regne med et sikkerhedsareal på 5,14 m x 6,65 m, så der er plads til at gynge. Gyngestativet er godkendt til børn i alderen 4-10 år.

Jungle Gym Peak kommer usamlet, men i en komplet pakke, som indeholder alle trædele, metalbeslag og brugsanvisning. Alt træ er desuden trykimprægneret, så det kræver ikke yderligere vedligeholdelse. Nemmere bliver det ikke. Der er leg nok i et Jungle Gym Peak til mange år fremover.

Little Tikes Evergreen – Det perfekte valg til mindre børn

Little Tikes Evergreen – Det perfekte valg til mindre børn

Little Tikes Rutsjebanen er det perfekte valg, hvis du har mindre børn. Det lille grønne klatrestativ med den røde rutsjebane har trods sin kompakte størrelse plads til mange timers leg. Little Tikes rutsjebanen kan være et slot, en båd, et rumskib eller en rutsjebane i tivoli. Her er der til masser af sjov og leg og der er plads til, at din tumling kan kravle, klatre, rutsje, krybe og gemme sig indeni. 

Små børn lærer gennem leg og ved at bruge kroppen aktivt. En rutsjebane som denne, måske barnet første, kan det lille barn bruge helt uden hjælp fra en voksen. Til stor gavn for barnets balance og motorik og et skridt i rejsen mod at være selvhjulpen.  

Little Tikes Evergreen kommer usamlet, men er ganske nem at montere. Det kræver absolut intet værktøj. Rutsjebanen kræver heller ingen nedgravning og kan stå både inde eller ude – du vælger selv. Brug den for eksempel ude om sommeren og tag den ind i vinterhalvåret. For en sikkerheds skyld anbefales det altid at have et ordentligt faldunderlag under rutsjebanen. For eksempel et blødt tæppe indendørs og græs eller faldgrus udenfor. Hold dog altid godt øje med de små, når de leger på rutsjebanen, da der altid er en risiko for fald eller ulykker, når småbørn leger.

Little Tikes Evergreen er lavet af slidstærk plastik og er naturligvis CE-mærket. Bliver den beskidt, kan den ganske nemt rengøres med en opvredet klud. Rutsjebanen, som fås i farverne rød/grøn anbefales fra 18 mdr. Med en højde på 76 cm, en bredde på 76 cm og en længde på 128 cm fylder den ikke meget og kræver derfor ikke meget plads. Den er således oplagt til den lille have, lejligheden eller på altanen. Rutsjebanen vejer 14,6 kg og er derfor også forholdsvis nem at flytte rundt på for en voksen.

FEBER Curve – Sjov vandrutsjebane til alle årstider

FEBER Curve – Sjov vandrutsjebane til alle årstider

Vandleg hører sommeren til og den unikke FEBER Vandrutsjebane er for alle aktive sommerbørn og vandhunde. Vandrutsjebanen er en ganske unik rutsjebane, da den både kan bruges som helt almindelig rutsjebane eller kan tilsættes en vandslange, så den, vupti, bliver til en vildt sjov vandrutsjebane, når det er tid til nedkøling i sommervarmen. FEBER Curve er et virkelig godt og robust stykke udelegetøj til aktive sommerbørn og kan tåle lidt af hvert. Svinget på den gør den lidt sjovere end andre mere almindelige rutsjebaner og giver ekstra kriller i maven hos både små og store børn.

Stil rutsjebanen direkte på græsplænen eller i sandkassen, så børnene lander blødt, når de rutsjer. Når rutsjebanen laves om til en super sej vandrutsjebane, så sørg for at den står med enden i et badebassin. På denne måde lander børnene blødt med et plask i vandet, og vandet fra vandslangen har et sted at løbe hen. Stigens gode skridsikre trin op til rutsjebanen sikrer, at børnene ikke glider under den vilde vandleg. Skal sikkerheden være helt i top, så læg eventuelt et skridsikkert underlag, der hvor børnene løber fra badebassinet tilbage til stigen. Græs og andre underlag kan nemlig blive utroligt glatte, når de bliver våde.

FEBER Curve er til udendørs brug og kan tåle at stå ude i al slags vejr, da den er både sol- og temperaturresistent. Det betyder, at de klare farver ikke falmer i solen.

Vandrutsjebanen er fremstillet i robust plastik og vejer 14,5 kg og er derfor nem at sætte op eller flytte rundt på for en voksen. Den måler 1,75 x 1,37 x 1,25 m. FEBER Curve er ikke velegnet til børn under 3 år, men anbefales til børn mellem 3 og 10 år, dog med en maksimal vægt på 50 kg.

Little Tikes Easy-Store (sammenklappelig)

Den her rutsjebane er perfekt til de mindste børn, men også de lidt større børn. Den er tilmed sammenklappelig, så den nemt kan gemmes væk i et skur hen over vinteren, eller når den ikke bruges. Skal der være leg og sjov i haven, pakkes den let ud og sættes op på få sekunder.

Rutsjebanen har gode store trin op til selve rampen, og der er ligeledes håndtag op langs trappen. Rutsjebanen egner sig til børn fra 3 år og opefter, og kræver hverken nedgravning eller forankring i jorden.

Little Tikes Wet & Dry (rutsjebane med vandmåtte)

På de varme dage kan det være rart at blive kølet ned, og hvad er bedre end lidt vandleg på en sommerdag?

Med den her rutsjebane fra Little Tikes kan børnene både rutsje og dernæst glide hen ad vandmåtten, som ved hjælp af vand bliver glat.

Rutsjebanen kan nemt pakkes væk når den ikke bruges, og den kan både bruges med og uden den tilhørende vandmåtte.

Da der her er tale om en lidt mindre rutsjebane, anbefales den til børn fra 18 måneder og opefter.

Smoby rutsjebane med vandtilførsel

Den her flotte rutsjebane har et par friske farver og et sjovt design, der giver ekstra spænding på rutsjeturen. Det er en forholdsvist stor rutsjebane med en højde på 142 centimeter og en 237 centimeter lang rutsjebane, som sluttes med et fladt stykke.

Rutsjebanen er anbefalet til børn fra 3 år og opefter, og der er gode skridsikre trin hele vejen op. På en god varm sommerdag kan der tilsluttes vand til rutsjebanen, så den forvandles til en sjov vandrutsjebane.

Jungle Gym Tower

Jungle Gym Tower er ikke bare en rutsjebane, men også et sjovt legetårn som børnene kan klatre op i. Der er også en lille sandkasse under tårnet, så her er der mange muligheder for sjov leg.

Rutsjebanen er 220 centimeter lang, og passer rigtig fint til børn på 3 år og opefter. Selve tårnet er lavet af trykimprægneret fyrretræ, og rutsjebanen er af plast.

Alt i alt er dette en god samlet løsning til haven, og tårnet kan derudover kombineres med et gyngestativ af træ, hvis dette ønskes.

Jungle Gym Cottage

Med til den her rutsjebane får du et stort flot tårn, som skal forestille en hytte beliggende oppe i højden. Det er næsten som at have et legehus, og tårnet kan da også sagtens bruges som sådan.

Rutsjebanen passer fint til alle aktive børn, og der medfølger en flot farverig stige som børnene får adgang til rutsjebanen med.

Under tårnet er der desuden en lille sandkasse, som familiens mindste medlemmer kan hygge sig med.

Alt træet i dette sæt er af trykimprægneret træ, og den medfølgende rutsjebane er hele 265 centimeter lang. Den anbefales til børn fra 3 år og opefter.

Jungle Gym Hut

Den her rutsjebane er monteret på et tårn af træ, som er malet med sort grundmaling for et mere stilrent look. Det er således et godt valg til den moderne have, hvor der ønskes ensformige elementer.

Den tilhørende rutsjebane har en længde på 220 centimeter, og der medfølger desuden en sjov lille sandkasse med bund af presenning og tilhørende net der beskytter mod dyr.

Til dette sæt er der også mulighed for at tilkøbe et gyngestativ, hvis du ønsker rutsjebane og gyngestativ i én samlet løsning.

JABO tårn med rutsjebane

Med det her tårn får du ikke bare en rutsjebane, men også en lille klatrevæg samt tårn der kan forvandles til en hule.

Der er således grundlag for timevis af sjov og leg, når børnene indtager denne flotte rutsjebane-løsning.

Tårnet er selvfølgelig bygget af trykimprægneret træ, som holder længe og ikke nødvendigvis kræver løbende pleje. Du kan dog male træet, hvis det ønskes.

Plus Play tårn skråtag og rutsjebane

Her er en flot og sjov rutsjebane, der egner sig fint til en hjørneplacering i haven. Både indgang og rutsjebane er nemlig placeret i samme side, således at rutsjebanens platform kan sættes helt ind i et hjørne hvis det ønskes.

Rutsjebanen har en perfekt størrelse til både mindre og lidt større børn, og den friske grønne farve passer fint ind i resten af haven.

Selve tårnet er af trykimprægneret træ, der således ikke kræver anden pleje. Du kan dog male det hvis du har lyst, men det er ikke en nødvendighed. Træets holdbarhed kan dog forlænges, hvis du giver træbeskyttelse i ny og næ.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *