Lavt sofabord – 15 flotte sofaborde under 40 centimeter

Et lavt sofabord passer perfekt i den moderne indretningsstil, hvor man ønsker at møblerne skal fylde mindre og stadig tjene et funktionelt formål.

Lave sofaborde kan også bruges som et indskudsbord med et højere bord, hvor de står placeret henholdsvis over og under hinanden.

Hvis du leder efter et flot lavt sofabord, har vi samlet en række af vores absolutte favoritter lige her. Kig med i artiklen herunder, og lad dig inspirere.

Hay Rebar – Populært og smukt sofabord

Hay Rebar – Populært og smukt sofabord

 • 2. mest populære kaffebord – pricerunner.dk

Rebar sofabord er et smukt og minimalistisk sofabord til stuen. Den går perfekt til en chaiselong eller almindelig sofa. 

Højden er på 33 cm, og er derfor et lavere sofabord, som passer til lavere sofaer.  

Bordpladen er lavet af marmor, hvilket både er rart at benytte, nemt at rengøre og ser fantastisk ud. De sorte ben med den sorte marmorplade står godt til en næsten enhver stue. 

Nøgleordet er minimalisme, og det er sådan, du skal anskue Rebar. Den er ikke vild, vovet eller bemærkelsesværdig. Den tillader og gør plads til dine andre møbler. 

Størrelsen på 80+84 cm betyder, at der er tale om et sofabord i en mellemstørrelse, den er ikke meget stor eller lille, men vil sagtens kunne gå til en større sofa også. 

Funktionelt og smukt design 

Sofabordet er designet af den belgiske Sylvain Willenz, der har vundet priser for sin særligt minimalistisk og elegante stil. 

Trods den tunge bordplade er bordet ikke en stor klods, der fylder halvdelen af din stue. Marmorpladen er ligger solidt placeret på svunget stel. 

Bordet udfordrer derfor også det klassiske tunge stel, der støtter en så massiv og tung bordplade. Men det taler for sig selv, når man ser og mærker bordet, hvordan det står i rummet og hverken føles tungt og bøvlet eller let og fint. 

Det er et massivt stykke møbel, der vil klæde en bolig med samme indretningsstil. Og så er marmor bare et fantastisk materiale at beundre og benytte.

Læs også: Fine sofaborde i hvid marmor

Rio

Det flotte Rio sofabord er en lav model med en højde på kun 38 centimeter. Det passer således perfekt til den lave sofa, og står flot og elegant i det sort design med bordplade i marmorlook.

Læs også: Fine sofaborde i hvid marmor

Rio sofabordet måler 123,5 x 53 centimeter, og er således ideelt til sofaen med chaiselong, men også til et større sofa arrangement.

Sofabordet er af sortlakeret metal med en glasplade på toppen, der er designet til at ligne sort marmor.

 • Mål: L123,5 x B53 x H38 cm.
 • Materialer: Metal og glas

Duncan

Duncan er et flot lille lavt sofabord på kun 55 x 55 centimeter, som måler 36 centimeter i højden. Det kan stå fint i et lille hjørne eller ved en lille sofa, men kan også indgå i en kombination af flere små sofaborde.

Bordet har mørkegrå laminat på toppen og står på 3 ben i sortlakeret metal, og kanten af bordpladen er af sort MDF.

Fint lille bord til den moderne nordiske indretningsstil.

 • Mål: L55 x B55 x H36 cm.
 • Materialer: Laminat, MDF og metal

Læs også: Firkantede sofaborde til stuen

FDB Møbler Radius F24

Fra FDB Møblers Radius-serie finder du det flotte lave F24 sofabord, som er designet af duoen Diana Mot og Isabella Bergstrøm. Den oprindelige inspiration stammer fra en gammeldags slagbænk, men her er detaljerne dog nytænkte og F24 kan fungere fint som et flot lavt sofabord til den moderne stue.

Sofabordet er fremstillet af eg, som er sortmalet. Træets struktur træder dog stadig fint igennem malingen og skaber en flot naturlig overflade, og i de to skuffer kan du opbevare alt fra fjernbetjeninger til små nipsting.

I samme serie findes også et sofabord i umalet eg, som kan ses ved at klikke videre til Coop.

 • Mål: L145 x B45 x H40 cm.
 • Materialer: Eg

Azalea

Azalea er et multifunktionelt lavt sofabord, som du kan bruge til lidt af hvert. Sofabordet står på et par meder i sortlakeret metal, og gemmer på en overraskelse i den ene side.

Under bordpladen sidder et beslag, som gør det muligt at løfte halvdelen op foran dig. Det betyder eksempelvis at du kan sætte din mad her, eller placere din computer foran dig så du kan arbejde fra din sofa. Mulighederne er mange.

Sofabordet har også opbevaringsrum, således at du kan gemme fjernbetjeninger og andre småting væk når de ikke bruges.

 • Mål: L110 x B60 x H35 cm.
 • Materialer: Glas, metal, egefinér

Rockwood

Det flotte Rockwood sofabord er en lavere model på 40 centimeter, som dog optager et relativt stort gulvareal på 130 x 70 centimeter. Sofabordet er således velegnet til den store stue ved sofagruppen, og det passer især godt sammen med den rustikke eller rå indretningsstil.

Sofabordet står på et sortlakeret metalstel, og toppen er af matlakeret grantræ. Som det kan ses på billedet, er toppen lavet af flere brædder, der er sammensat og fremstår med et flot rustikt look.

 • Mål: L130 x B70 x H40 cm.
 • Materialer: Stål og gran

House Nordic Venezia

Det pæne lave Venezia sofabord står fantastisk flot med et stålstel, som har fået tilført et messing look på overfladen.

Selvom stellet er slankt, står det rigtig flot med synlige svejsninger i samlingerne. Dette er en god detalje, og bordet kan sagtens indgå i både rustikke opstillinger samt romantiske og elegante indretningsstile.

Sofabordet har desuden en top af røgfarvet glas, som er nem at holde ren og står flot med en blank overflade.

 • Mål: Ø70 x H40 cm.
 • Materialer: Stål og glas

Trademark Living kvadratisk lavt sofabord

Trademark Living står bag dette flotte lave sofabord, der har et rustikt industrielt look med rå undertoner.

Sofabordet har et firkantet metalstel med en speciel overfladepatina, samt en bordplade af træ med et finish der mest af alt forestiller råt beton.

Det er et fint lille sofabord til den moderne nordiske indretningsstil, og det kan enten stå for sig selv eller som del af en bordkombination.

 • Mål: L70 x B70 x H40 cm.
 • Materialer: Metal og træ

Tine K Home lavt sofabord i bambus

Dette flotte lave sofabord er et stort et af slagsen, som står perfekt både inde og ude. Det er fremstillet af bambus og har et gennemført rustikt look, der passer perfekt til den naturlige indretningsstil med mange planter.

Sofabordet måler 170 x 70 centimeter, og det er 35 centimeter højt. Det passer derfor perfekt til den store stue med masser af plads, eller på terrassen sammen med et sofa arrangement.

 • Mål: L170 x B70 x H35 cm.
 • Materialer: Bambus

Living&more Elinor

Elinor er et flot og sofistikeret lavt sofabord fra Living&more – en spændende kombination af flere elementer, der står sammen i et flot samspil.

Sofabordet har en top af FSC-certificeret valnød finér, og stellet er af sortlakeret metal med fødder i flot guld look. Alt i alt må det siges at være et af de flottede og mest sofistikerede lave sofaborde, vi er stødt på – og stilen er intet mindre end perfekt til den naturlige nordiske indretningsstil i en bolig omgivet med flotte rå elementer.

 • Mål: L120 x B65 x H37,6 cm.
 • Materialer: Valnød finér og metal

Tine K Home bambus sofabord

Tine K Home laver flere spændende møbler af bambus, og her er det et lavt sofabord vi har kig på. Bordet er et såkaldt kombineret lounge bord og puf, der fungerer fint til mange forskellige formål, og det kan både anvendes ude og inde.

Det lave sofabord måler 70 x 70 centimeter med en højde på kun 32 centimeter, og står også rigtig fint som et hjørne- eller sidebord.

 • Mål: L70 x B70 x H32 cm.
 • Materialer: Bambus

Barnsley

Det lave Barnsley sofabord er ideelt til den moderne stue, hvor møblerne gerne må være afrundede og bløde i formen.

Sofabordet er dråbeformet og måler kun 34 centimeter i højden, hvilket gør det til et ideelt valg i en kombination af flere sofaborde.

Barnsley fås i flere udgaver, og er her vist med en bordplade af røgfarvet glas samt stel i sortlakeret metal.

 • Mål: L884 x B77 x H34 cm.
 • Materialer: Metal og glas

Læs også: Dråbeformede sofaborde til den moderne stue

Living&more Penang

Hvis du er ude efter et lavt sofabord, som er rundt og fremstår i naturligt design, er Penang fra Living&more et oplagt valg.

Det lave Penang sofabord er lavet af naturligt rattan, og har en top af glas monteret så du nemt kan aflægge ting på bordet.

Sofabordet måler 69 centimeter i diameter, og er 39 centimeter højt. Det er også ideelt som et sidebord, hvis dette ønskes i stedet.

 • Mål: Ø69 x H39 cm.
 • Materialer: Rattan og glas

Hübsch sofabord i metal og glas

Det flotte lave Hübsch sofabord passer perfekt til mange forskellige stile, og måler 120 x 50 centimeter med en højde på kun 40 centimeter.

Sofabordet består af et sortlakeret metalstel med en glasplade på toppen, som er tilført et marmorlook. Glaspladen efterligner med andre ord sort marmor med en helt unik overfladestruktur, uden dog at være lige så tung og umedgørlig.

 • Mål: L120 x B50 x H40 cm.
 • Materialer: Metal og glas

Snow Drops Copenhagen Mirror Sky

Mirror Sky er et smukt lavt sofabord fra Snow Drops Copenhagen, og det er et fint og eksklusivt bord med et særligt mønster på toppen.

Sofabordet måler 70 centimeter i diameter, samt 38 centimeter i højden. Det er designet til at kunne stå for sig selv eller i en gruppe med et par andre borde, alt efter hvor meget plads du har.

Bordet står på et sort metalstel, og har en top af glas.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *