Seng med gavl – få inspiration til at finde din næste seng med gavl

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Senge med gavl

Hvis du nogensinde har prøvet at skifte fra en billig boksmadras til en luksuriøs seng med gavl, ved du, hvilken verden til forskel der er – og hvilken anderledes søvn du vil opleve. Vi bruger en stor del af vores liv i sovende tilstand, men alt for mange danskere underprioriterer at gøre noget godt for søvnkvaliteten, selvom der ikke skal så meget til; du kan bare investere i en seng med gavl, som fra den ene nat til den anden vil løfte din skønhedssøvn op på et nyt niveau.

Det kræver heldigvis ikke så mange penge eller overskud at finde frem til den helt rette seng med gavl. For at gøre opgaven så simpel for dig som muligt har vi gennemgået flere webshops for at finde de bedste senge med gavl, der er på markedet lige nu. I denne guide får du også svar på nogle af de mest gængse spørgsmål, som knytter sig til købet af senge med gavl.

Det skal du overveje, før du køber nye senge med gavl:

 • Madrassen: Madrassen er din direkte kontaktflade med din seng med gavl, og derfor er det også vigtigt, at madrassen er af god kvalitet. Du skal både sikre dig, at madrassen har den rigtige højde, og at madrassen giver den rette støtte og komfort.
 • Størrelsen: Det er forskelligt fra person til person, hvilken størrelse der skal vælges. Nogle danskere er længere end andre, mens andre gerne vil have mulighed for at sprede sig ud. På samme tid skal du også overveje, hvor mange der skal sove i sengen ad gangen.
 • Justering: Jo bedre mulighed du har for at justere din seng med gavl, desto bedre muligheder vil du have for at finde en behagelig måde at sove hele natten lang.
 • Komforten: Komforten er afgørende, da kvaliteten af din søvn påvirkes af, om du føler dig tilrette på madrassen og sengen med gavl. Du skal altid danne dig et helhedsindtryk af komfortniveauet inden du beslutter dig for en seng med gavl.
 • Kvaliteten: Ligesom komforten har også kvaliteten af materialerne i sengen indflydelse på, hvor meget kvalitetssøvn du opnår. Nogle senge gør i højere grad brug af materialer af høj kvalitet, og disse senge bør du altid have som førsteprioritet.
 • Gavltypen: Sengens gavl og opbygning påvirker også, hvor komfortabelt du ligger i sengen, og du bør derfor finde ud af, hvilken type der passer bedst til din krop og dine sovevaner.

arrow-more

Snefrid Fjäll - 180x200

Snefrid Fjäll  – grå seng med gavl 180×200 og 7 komfortzoner

Hvis vi her på redaktionen skal udvælge bare én seng som vores klare favorit, må det blive Snefrid Fjäll. Kontinentsalsengen har så mange klare fordele og smarte funktioner, at den vil passe til enhver danskers behov, og den vil uden tvivl sikre en god nats søvn – hver nat.

Det skyldes blandt andet det overordnede design, hvor sengen er skabt med omtanke fra top til tå. Da det er en kontinentalseng, er den opbygget af flere forskellige lag, der hver især tjener bestemte formål. Du efterlades med en seng, der byder på 7 komfortzoner, så din krop bliver stabiliseret hele natten lang, og materialerne er af høj kvalitet, der blandt andet modvirker allergier.

Derfor anbefaler vi Snefrid Fjäll – 180 x 200

Vi anbefaler Snefrid Fjäll til alle, som bare ønsker sig en god og lang kvalitetssøvn. Snefrid Fjäll er én af de bedst sælgende senge på Nordic Dream, og selvom der er en 100-dages risikofri prøveperiode, er det få kunder, der gør brug af denne mulighed.

Snefrid Fjäll er nemlig en seng med gavl, der gør dét, den skal; at sikre dig en god nats søvn.  Selvom gavlen skal købes separat, er Snefrid Fjäll en seng, der føles komplet lige fra starten. I kontinentalsengen er der en boksmadras som base, og oven på den placeres der en springmadras og til sidst en topmadras. Opsætningen giver en høj grad af komfort, og de faste kvalitetsmaterialer er medvirkende til, at din krop får støtte alle de rigtige steder – især omkring skuldre- og nakkeregionen.

Topmadrassen er allergivenlig, og så er den også skabt til, at den ikke skrider fra de andre madrasser. Det betyder, at du ligger solidt plantet på sengen hele natten lang. Som en ekstra bonus mærker du også en tydelig åndbarhed takket være Airflow-teknologien, som er tænkt ind i helheden.

Fordele

 • God støtte i skuldre- og nakkeregionen
 • Allergivenlig madras der sikrer, at du ikke glider
 • Robuste kvalitetsmaterialer
 • Fås i fire forskellige farver
 • Airflow-teknologi
Ulemper

 • Gavlen skal købes separat

Specifikationer:

 • Størrelse: 180 x 200 cm
Norhland Prestige Delux Elevation

Norhland Prestige Delux Elevation – elevationsseng med gavl og op mod 11 komfortzoner

Selvom vi kårer Snefrid Fjäll som redaktionens favorit, er der ingen tvivl om, at Norhland Prestige Delux Elevation er en klar konkurrent. Denne model adskiller sig ved at være en elevationsseng med motor, hvor du får mulighed for at justere din ligge og siddehøjde på ethvert tidspunkt. På trods af, at der er en indbygget motor, vil du aldrig blive forstyrret af den, og selve trækonstruktionen føles utrolig stabil.

Norhland Prestige Delux Elevation er en dyrere seng end mange andre, og derfor er det nok også én af de mest luksuøse senge med gavl, vi kan præsentere dig for. Pengene er dog godt givet ud, for med sine 11 komfortzoner og smarte funktioner får du en seng, der kan sikre dig kvalitetssøvn i mange, mange år frem.

Derfor anbefaler vi Norhland Prestige Delux Elevation

Vi anbefaler Norhland Prestige Delux Elevation til dig, som har brug for en seng, der byder på en høj grad af fleksibilitet og komfort. Norhland Prestige Delux Elevation kan både betegnes som en kontinentalseng og en elevationsseng, da du får flere lag af komfort, samtidig med at madrassen kan hæves og sænkes.

Motoren er indbygget i sengen, men der stikker ikke nogen ledninger ud, og du vil end ikke lægge mærke til, at der skulle være noget ekstraordinært under madrasserne. Du kan gnidningsfrit hæve og sænke de to sider hver for sig, så den ene part i sengen kan sidde op og læse, mens den anden ligger og sover.

Selve trækonstruktionen føles meget solid, og du mærker tydeligt, at der er anvendt materialer af høj kvalitet. De gode madrasser sikrer op mod 11 komfortzoner, så din krop får støtte alle de rigtige steder, og så anvendes der betræk, som modvirker, at hverken du eller madrasserne skulle glide fra hinanden.

Fordele

 • Vedligeholdelsesfri og fuldstændig ledningsfri motor
 • Robust og holdbar trækonstruktion
 • Har lys indbygget under sig
 • God og stabil opbygning
Ulemper

 • Forskellige typer madrasser passer til forskellige personers behov

Specifikationer:

 • Mulige farver: Lysegrå, mørkegrå, sort, blå og sandfarvet
 • Størrelse: 180 x 200 cm
 • Madrassens tykkelse: 18 cm
 • Benenes højde: 19 cm
Emma Seng

Emma Seng – Seng 140×200 med gavl og andre størrelse i et minimalistisk design

Hvis du ikke har en kæmpe opsparing at kaste efter en kontinentalseng, kan du stadig opnå en høj grad af luksus, hvis du i stedet investerer i Emma Seng. Denne minimalistiske seng med gavl bærer et stilrent skandinavisk look, der vil passe ind i enhver danskers soveværelse, og du får det komplette sæt med i købet lige fra starten.

Komforten er også i top, og madrassen har faktisk vundet en pris for sit høje niveau. Det skyldes, at der anvendes kvalitetsbevidste materialer, der føles behagelige mod huden hele natten lang.

Derfor anbefaler vi Emma Seng

Vi anbefaler Emma Seng, fordi det er en seng med gavl, hvor der både er tænkt i komfort og i design. Selvom du kun kan få sengen i en grå farve, skal du ikke være nervøs for det æstetiske aspekt. Ved denne seng med gavl er der især lagt vægt på det designet, og Emma Seng vil passe ind i et soveværelse, hvor der i forvejen er tænkt over det stilede skandinaviske look.

Komforten sikres ved, at der er tænkt i 4-lags-konstruktion. Du får en seng, hvor der på det stabile sengestel er placeret flere madrasser, der hver især resulterer i, at din krop får optimal støtte. Du behøver heller ikke at skulle overveje for meget ved købet af Emma Seng, for lige fra starten får du både sengestellet, sengegavlen og madrassen inkluderet.

Fordele

 • Sengestellet, sengegavlen og madrassen er inkluderet lige fra starten
 • Testvindende kvalitet
 • Optimal støtte
 • Komfortabel
Ulemper

 • Fås kun i grå farve

Specifikationer:

 • Størrelser: 140 x 200, 160 x 200 og 180 x 200 cm
Tindra Nordlys - 180x200

Tindra Nordlys – luksuriøs seng 180 x 200 med gavl til en overkommelig pris

Ligesom Emma Seng er også Tindra Nordlys et oplagt bud på en seng til en meget overkommelig pris. Hvis du finder denne kontinentalseng på tilbud, får du en seng, der uden tvivl kan måle sig med de mest luksuriøse senge med gavl på markedet. Det skyldes i høj grad dens ergonomiske madrasser og Airflow-skum, som er med til at sikre en høj grad af komfort.

Med i købet af denne seng er det også værd at bemærke, at du får 25 års garanti. Det betyder, at producenterne stoler så meget på deres eget produkt, at hvis du efter flere årtier ikke skulle være helt tilfreds, får du alligevel dit køb godtgjort.

Derfor anbefaler vi Tindra Nordlys – 180 x 200

Vi anbefaler Tindra Nordlys – 180 x 200 til alle, som ønsker et simpelt design og en høj grad af sovekomfort. Ved Tindra Nordlys kan du nyde godt af 7 forskellige komfortzoner, og dét kan du takke de mange lag i kontinentalsengen for. Her får du både en boksmadras, en rullemadras og topmadras, der hver især sikrer, at du ligger solidt plantet på sengen hele natten igennem.

Airflow-teknologien gør det muligt for din krop at ånde bedre i løbet af natten, og det er medvirkende til, at du ikke får det for varmt under dynen. Topmadrassen er også skabt til at være varmesensitiv, og på den måde vil du altid opnå optimal varmeregulering. Dét fører i høj grad til mere kvalitetssøvn, da du minimerer risikoen for, at din krop bliver irriteret over temperaturen og vågner flere gange i løbet af natten.

Fordele

 • Indbygget anti-slip
 • Topmadrassen er varmesensitiv
 • 7 komfortzoner
 • 25 års garanti
Ulemper

 • Relativt dyr når den ikke er på tilbud

Specifikationer:

 • Størrelse: 180 x 200 cm
Signatur Luksus Box 180 x 200 cm

Signatur Luksus Box 180 x 200 cm – komfortabel og affjedrende seng i stilsikkert design

Ved første øjekast ligner Signatur Luksus Box 180 x 200 cm en meget simpel seng med gavl. Og det er den også. Faktisk er hele ideen med denne luksuriøse boksmadras, at du får et minimalistisk og stilsikkert design, du nemt kan indrette dit soveværelse med.

Selvom det er en boksmadras, får du alligevel en høj grad af komfort med i købet. Til Signatur Luksus Box hører sig nemlig en høj og blød gavl, som du kan nyde godt af hver aften, og på Signatur Luksus Box kan du nemt placere en rullemadras eller en topmadras, der øger komforten endnu mere.

Derfor anbefaler vi Signatur Luksus Box 180 x 200 cm

Vi anbefaler Signatur Luksus Box 180 x 200 cm til dig, der ønsker en stærk seng i et flot design, der uden tvivl vil kunne holde i mange år. Der er ingen tvivl om, at Signatur Luksus Box har draget stor inspiration i det nordiske design, og den er nem at placere på en stilsikker måde i dit soveværelse.

Én af de mere særlige – men ikke nær så iøjnefaldende – kvaliteter ved Signatur Luksus Box er skummet, der anvendes i stoffet. Der bliver gjort brug af et beskyttende lag af polyesterskum, som har den klare fordel, at det er resistent over for fugt. Det betyder, at du nemmere kan vedligeholde sengen, og så undgår du også, at eksempelvis husstøvmider får gode kår i din seng.

Selve boksmadrassen er meget komfortabel at ligge på, og du kan i høj grad takke de to lag af fjedre, som er med til at sikre mere stabilitet og blødhed. Det betyder også, at sengen byder på 5 komfortzoner, så du slipper for at vågne op næste morgen med trætte muskler og ømme led.

Fordele

 • Beskyttende lag af polyesterskum
 • Skummet er resistent over for fugt
 • To lag af fjedre, der sikrer bedre stabilitet og komfort
 • Robust og holdbar
Ulemper

 • Du skal betale lidt ekstra for en madras, der er mere fast (+95 kg)

Specifikationer:

 • Størrelse: 180 x 200 cm
 • Højde: 52 cm

Hvilken seng med gavl skal jeg vælge?

En seng med gavl er et oplagt køb, hvis du vil sikre dig en komfortabel nattesøvn uden afbrydelser. Der findes mange forskellige senge med gavl på markedet, og det kan derfor være svært at vælge den helt rette. Vi har i denne guide udvalgt fem af vores favoritter, du kan finde blandt de danske webshops, og vi har også udpeget dén ene model, der lever op til hele redaktionens behov.

Dog er det individuelt, hvad du har brug for ved en seng. Nogle danskere kan bedst lide at ligge på en hård og fast madras, da det stabiliserer deres ryg, mens andre foretrækker en blødere seng, hvor de kan synke ned og bevæge sig væk til drømmenes land. På samme tid ønsker nogle en meget høj seng, mens andre vil være tættere på jorden, og så er der også dem, der prioriterer æstetikken over alt.

Når du skal udvælge dig en ny seng med gavl, bør du først og fremmest overveje, hvad dine specifikke behov er. Hvad har du brug for, hvis du skal sikre dig en god nats søvn? Skriv det eventuelt ned på et stykke papir og søg på internettet efter senge med gavl, der passer til dine behov – du kan også lade dig inspirere af de fem senge med gavl, vi her på redaktionen har håndplukket til dig.

Hvad er fordelene ved senge med gavl?

Senge med gavl adskiller sig fra den klassiske, billige boksmadras ved at være en mere helstøbt konstruktion. Her får du ikke bare en madras, men også en ramme for din seng, hvor du ovenikøbet får en ”ekstra mur” at læne dig op ad. Det virker måske som en banal ting og noget, du bare kunne klare med et par puder i ryggen, men en seng med gavl bringer faktisk flere fordele ind i soveværelset, end du lige går og tror.

For det første er en seng med gavl ofte mere komfortabel. Det skyldes, at designerne har gennemtænkt hele sengen fra top til tå, så du kan være sikker på, at kvaliteten er optimal. Madrassen passer til sengestellet, og hver en del i sengen er skabt til, at du skal få en så behagelige liggeoplevelse som muligt. Du vil ofte føle dig mere stabil i en seng med gavl, og så får din ryg også støtte alle de rigtige steder.

Gavlen er selvfølgelig det helt store salgspitch, og det er der en grund til. En seng med gavl er utrolig praktisk, da du altid vil have noget at kunne læne dig op ad. Du behøver ikke at have store puder liggende i sengen, og du skal heller ikke være bange for at støde dit hoved ind i værelsets væg. På samme tid sikrer sengegavlen også, at der ikke strømmer kold luft op nede fra gulvet tæt på dit hoved.

Kan jeg bruge alle sengegavle på en seng?

Det er forskelligt fra seng til seng, om en sengegavl vil fungere eller ej. Du har altid to valgmuligheder, når det kommer til sengegavle: Enten køber du den separat og tilføre din oprindelige seng, eller også køber du en seng med indbygget gavl lige fra starten.

I nogle tilfælde fungerer det fint, hvis du køber en separat gavl. Du skal undersøge, om sengegavlen har en matchende størrelse med din seng, og at designet nogenlunde kan kobles sammen. Det er dog nemmere at købe en sengegavl til en seng med et rigtigt sengestel, da boksmadrasser ikke matcher så godt med sengegavle. Der vil typisk være et mellemrum mellem boksmadrassen og gavlen, og på den måde får du måske ikke så meget ud af dit køb, som du kunne ønske dig.

Det er altid bedst at købe en seng, der har indbygget gavl lige fra starten. På den måde kan du være sikker på, at både sengestellet og madrassen hænger optimalt sammen, og at der ikke er et mellemrum mellem madrassen og sengegavlen. Du slipper også for en del besvær og spildte ressourcer, da du ved fra starten, at størrelsen, farverne og designet matcher hinanden.

Hvis du gerne vil udnytte pladsen under din seng lidt mere effektivt, så kan du læse vores artikel om forskellige løsninger på opbevaring under en seng, så du kan få mest muligt ud af din plads på soveværelset.


FAQ

Hvilken seng med gavl er bedst?
Der findes mange gode senge med gavl, og i denne guide har vi udvalgt fem af vores favoritter på markedet lige nu. Snefrid Fjäll løber dog med titlen som ”Redaktionens favorit”.
Hvad skal jeg overveje, inden jeg køber senge med gavl?
Når du skal finde den helt rette seng med gavl, skal du først overveje, hvad dine specifikke behov er. Hvor fast skal madrassen være? Hvor høj må sengen være? Og hvordan skal designet på din sengegavl være?
Hvad er meningen med senge med gavl?
Det smarte ved en seng med gavl er, at det fra starten er en komplet seng; du får en soveplads, der har en optimale sammensætning af madras og sengestel, og så er gavlen praktisk at læne sig op ad, så du slipper for ekstra puder i sengen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *