Trækvogn guide – De 5 bedste trækvogne til de hyggelige ture

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Du kan anvende en trækvogn til alt fra at transportere haveaffald til at følge dine børn i institution. De fleste husker trækvogne fra ture i forlystelsesparker og hyggelige picnics ud i det fri.

Hos Heybolig har vi taget et kig på det praktiske og multifunktionelle køreredskab og gennemgået flere webshops for at finde nogle af de mest solide og bedste trækvogne.

Uanset, om du skal bruge en trækvogn til haven, festivalen eller dine børn,  har vi fundet nogle gode bud til dig. 

Moreland Foldable tow truck with logo trækvogn

Moreland Foldable tow truck with logo trækvogn

Foldable tow truck with logo fra Moreland er en smart og foldbar trækvogn. Trækvognen er utroligt nem at folde sammen. Faktisk kan du gøre det med blot én hånd. Derudover fylder trækvognen det samme som en kuffert, når den er klappet sammen.

Trækvognens forreste hjul kan dreje 360 grader, mens de bagerste hjul ikke er i stand til at dreje. Det gør det langt nemmere for dig at styre vognen. Det hjælper dig også med at undgå, at vognen begynder at trille sidelæns, hvis du befinder dig på et hældende underlag.

Du slipper for at tænke over underladet, for trækvognen er udstyret med punkterfrie hjul. Sammenlagt kan trækvognen bære op til 70 kg, der er fin til små børn, en lille voksen eller mange småting til skovture og lignende.

Fordele

 • Kan foldes sammen med én hånd
 • Drejelige forhjul
 • Fylder det samme som en kuffert i sammenklappet tilstand
Ulemper

 • Maksimalbelastningen kunne godt være højere

Specifikationer

 • Nettovægt: 11 kg
 • Bredde: 50 cm
 • Højde: 64,5 cm
 • Længde: 90 cm
 • Maksimal belastning: 70 kg
 • Mål i sammenklappet tilstand: 77x21x59cm

 

 

Green-it Tractor-Foldable trækvogn

Green-it Tractor-Foldable trækvogn

Hvis du leder efter en trækvogn, der kan bære op til 100 kg, men som samtidig også er nem at klappe sammen på turene, skal du have en Tractor-Foldable fra Green-it. 

Trækvognen kommer med flot, sort betræk og et praktisk teleskophåndtag. Når du ikke anvender vognen længere, er den nem at folde sammen. Trækvognen fylder heller ikke særligt meget i foldet tilstand, så du kan let opbevare den derhjemme, uden den optager en masse opbevaringsplads.

Med trækvognen fra Green-it er du garanteret, at du kan have alle dine ting med, da trækvognen kan bære op til 100 kg. Du kan også sagtens have en fuldvoksen og nogle drikkevarer med. Vognen er derfor også perfekt til eksempelvis festivaller eller campingpladser, hvor du skal kunne transportere både personer og genstande.

Fordele

 • Kan bære op til 100 kg.
 • Nemt at folde sammen
 • Fylder ikke særligt meget i foldet tilstand
Ulemper

 • Kan ikke foldes sammen med blot én hånd

Specifikationer

 • Max belastning: 100 kg
 • Mål: 890 x 550 x 1060 mm

Annonce i samarbejde med PriceRunner

 

 

Tarmo Garden Tow truck in green plastic trækvogn

Tarmo Garden Tow truck in green plastic trækvogn

Hvis du står og mangler en trækvogn til haven, kan vi hos Heybolig anbefale Tow truck in green plastic fra Tarmo Garden.

Trækvognen er stor og rummelig, og den kan bære op til 200 kg. Derfor er vognen også perfekt, når du skal have transporteret eksempelvis haveaffald, eller du skal have flere børn eller voksne med på tur.

Trækvognen er lavet i grøn plast, så den passer godt ind til alt det grønne i haven. Derudover har vognen 4 hjul og vejer 14 kg.

Selve kassen på trækvognen måler 91 x 50 cm – der er virkelig plads til nogle sager, hvis du selv skal flytte mange og store ting med din trækvogn.

Fordele

 • Kan bære op til 200 kg
 • Stor og rummelig kasse
 • Perfekt til brug i haven
Ulemper

 • Egner sig ikke så godt til brug i byen
 • Lidt svær at manøvre rundt med i forhold til andre modeller

Specifikationer

 • Vægt: 14 kg
 • Materiale: polypropylene, stål og gummi
 • Kassens mål: 91 x 50 cm

i samarbejde med PriceRunner

 

Hvad bruger jeg en trækvogn til?

Mange forbinder trækvognen med en legevogn til børn. Det kan trækvognen også godt være, men en trækvogn har også mange andre funktioner.

Foruden at være legetøj for børn, kan du også få større trækvogne. De større vogne kommer i forskellige størrelser, former og farver. Derudover har de også flere forskellige funktioner alt efter, hvad formålet med dem er. 

Nogle af de større vogne kan godt minde lidt om én stor klapvogn. der vil typisk være plads til 2-4 børn. Vognene bliver ofte brugt af eksempelvis store familier, institutioner eller dagplejemødre. Det er en let måde at transportere børnene rundt på. Samtidig kan børnene også kigge ud og føler derfor typisk ikke, at de går glip af noget. 

Andre anvender trækvogne til at transportere fysiske ting med. Det kan være lette ting som mad og drikke på en skovtur. Det kan også være tungere ting som eksempelvis en højtaler til en fest eller festival. Nogle anvender også vognene, når de skal flytte, da det er en nem måde at transportere ting fra boligen til flyttebilen. 

Andre anvender i stedet trækvognen til at transportere andre voksne rundt i. Det er ikke noget, du tit vil opleve i det typiske hverdagsbillede, men til festivaller og andre festlige lejligheder er det ikke usædvanligt.

Andre anvender trækvogne hjemme i deres private bolig. Det vil ofte være i haven, hvor vognene er effektive til at flytte blandt andet haveaffald, planter, jord og lignende med. 

Faktisk anvendes trækvogne også i professionelle sammenhænge. Flere firmaer har vognene placeret på eksempelvis deres lagre, så de let kan transportere deres varer rundt. Der er den klare fordel, at folk trækker vognen i stedet for at skubbe, hvilket letter arbejdsbyrden for de fleste. 

Sådan vælger du den rigtige trækvogn

Trækvogne kan du få i forskellige varianter. Nogle er egnet til børn, andre også kan bære en voksen. Nogle helt andre er igen mest er egnet til at flytte fysiske ting.

Når du skal vælge en trækvogn, bør du derfor starte med at spørge dig selv om, hvad dit formål med vognen er: Hvad skal du trække med trækvognen?

 • Hvis du primært skal bruge din trækvogn til børn, er der nogle faktorer, som du bør overveje. Blandt andet kan det være en fordel med seler i vognen. Det sikrer imod, at børn let kan blive nysgerrig, læne sig ud over kanten og falde ned. Det kan også være, at du kører over et bump med vognen, og børnene mister balance. Uanset hvad, hjælper en sele med at holde børnene på plads.
  Foruden selerne, bør du også sikre dig, at trækvognen kan holde til det antal børn, som du har planer om at transportere. Det kan også være en fordel, hvis du har mulighed for at slå et tag ud over børnenes hoved.
 • Hvis du i stedet leder efter en trækvogn, som du kan transportere en eller flere voksne, bør du kigge efter den maksimale belastning. Der vil det være en god tommelfingerregel at gå efter en belastning, der som minimum er over 100 kg pr. voksen.
 • Hvis du leder efter en trækvogn, som du kan transportere diverse ting med, bør du også tage et ekstra kig på belastningen.
  Hvor meget belastningen bør være på, kommer naturligvis an på, hvilke slags ting du gerne vil transportere. Hvis du blot vil transportere nogle lette ting på en skovtur som mad, drikkevarer og lignende er en høj maksimal belastning ikke nødvendig.
 • Leder du i stedet efter en trækvogn til brug derhjemme, bør du også sikre dig, at vognen er rummelig nok til dét, som du vil transportere. Hvis du eksempelvis skal have flere store planter med, bør vognen have en god bredde og længde.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


BabyTrold Folding stroller – En trækvogn til børn 

Med trækvognen fra BabyTrold får du en rummelig trækvogn med plads til fire børn. Det er et godt valg til den store børnefamilie eller dagplejemor, der har brug for ekstra plads til alle ungerne.

Trækvognen har monteret seler til alle fire børn, så du trygt og sikkert kan lade dem sidde i trækvognen, når I ruller afsted. Derudover har trækvognen også en smart kurv, hvor du kan opbevare snacks, bleer, skiftetøj og så videre.

Trækvognen har et styr i hver ende, så du let kan styre vognen fra begge sider. Derudover er to af hjulene drejelig, så du nemt kan styre trækvognen på fortove og rundt om hjørner. Når du får brug for en pause, er der også en bremse på trækvognen. 

Når du ikke anvender trækvognen, er den nem at klappe sammen. Trækvognen fylder minimalt klappet sammen, så du kan let opbevare trækvognen i eksempelvis garagen eller bryggerset. 

Fordele

 • Plads til 4 børn
 • Kan holde op til 60 kg
 • Nem at klappe sammen 
 • Fylder minimalt i sammenklappet tilstand
Ulemper

 • Kunne godt have en højere belastningsevne 

Specifikationer

 • Vægt: 18,7 kg
 • Mål: L 132 x B 78 x H 110 cm
 • Maks. belastning: 60 kg + 5 kg i kurven

 

Outwell Maya tractor max 80kg trækvogn

Outwell Maya tractor max 80kg sammenklappelig trækvogn

Hos Heybolig er vi faldet for Maya tractor max 80kg fra Outwell. Derfor får trækvognen også vores anbefalinger. Du kan både anvende trækvognen til transportere dine ting i parken, på campingpladsen eller et helt tredje sted.

Trækvognen åbner og folder du ud på kort tid. Du skal derfor ikke samle trækvognen. Trækvognen er også udstyret med et teleskophåndtag, der kan strækkes ud til 120 cm.

Trækvognen har et praktisk betræk, der er vandtæt. Den er også udstyret med en køletaske på 16 liter, hvor du kan opbevare dine føde- eller drikkevarer. Det er en ekstra smart egenskab, når du skal på tur, og du skal have lidt ekstra godter og mad med til dig selv og andre.

Derudover har trækvognen PVC hjul, der er punkteringsfri, og en solid ramme af stål. 

Fordele

 • Kan bære op til 80 kg
 • Er udstyret med en smart køleboks på 16 liter
 • Punkteringsfrie hjul
 • Skal ikke samles
Ulemper

 • Kan ikke foldes sammen med kun én hånd

Specifikationer

 • Stof: 100% polyester
 • Stel: Pulvercoated stål
 • Størrelse: 49 x 115 x 61cm (BxLxH)
 • Max. belastning: 80 kg
 • Størrelse (pakket): 34 x 20/28 x 80 cm
 • Vægt: 10.8 kg

Tractor-Light Wood/Black trækvogn

Tractor-Light Wood/Black trækvogn – Trækvogn til børn

Hvis du leder efter en trækvogn, som dine børn kan anvende derhjemme, bør du tage et kig på Tractor-Light Wood/Black fra PlanToys. Trækvognens hjul er udstyret med en gummikant omkring, så de ikke laver nogle mærker eller ridser hjemme på stuegulvet. 

Trækvognen er fremstillet af 100% bæredygtigt træ. Derfor passer vognen også godt til dig, der gerne vil tænke bæredygtigheden ind i dit hjem og din hverdag, mens dine børn kan hygge sig.

Trækvognen er designet til, at du kan sætte flere trækvogne sammen. På den måde kan du lave et helt vogntog til stor glæde for dine børn. Det kan kun give mulighed for fantasifulde lege og sjove køreture.

Børn vil også elske, hvis de har mulighed for at hygge i haven med gyngestativ med rutsjebane, en sansegynge eller hængekøjer med stativ enten til en enkelt person eller dobbelte hængekøjer.

Fordele

 • Fremstillet af bæredygtigt træ
 • Har en gummikant omkring hjulene, så de ikke laver mærker på gulvet
 • Kan kobles til andre trækvogne af samme mærke
Ulemper

 • Egner sig ikke til udendørs brug

Specifikationer

 • Længde: 36 cm
 • Bredde: 20 cm
 • Højde: 19 cm

FAQ

Hvad er en trækvogn?
En trækvogn er en transportvogn, der trækkes manuelt eller med en traktor, og som bruges til at transportere tunge genstande eller materialer.
Kan jeg bruge en trækvogn til at transportere mennesker?
Nej, trækvogne er ikke beregnet til at transportere mennesker. For din egen sikkerhed bør du altid undgå at bruge din trækvogn som transportmiddel for mennesker.
Hvordan vælger jeg den rigtige trækvogn?
Når du vælger en trækvogn, er det vigtigt at vælge en model med den rette bærekapacitet og størrelse til det, du vil transportere. Det er også vigtigt at vælge en model med de rigtige hjul til den terræn, hvor trækvognen skal anvendes.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *