Varmemølle til Brændeovn test-guide: Find den bedste mølle til brændeovn

Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

varmemølle varmefordeler

Har du nogensinde oplevet at sidde tæt på din brændeovn og føle dig dejligt varm, mens resten af ​​rummet forblev ubehageligt køligt? Det kan være frustrerende at have en brændeovn, der ikke kan opvarme hele dit hjem jævnt og effektivt. Men hvad hvis der var en simpel og økonomisk løsning på dette problem?

I denne artikel vil vi introducere dig til varmemøller til brændeovne, der kan øge effektiviteten af ​​din brændeovn og bedre fordele varmen i hele rummet. Disse varmemøller fungerer ved at blive opvarmet af brændeovnen og drejer derfor rundt uden brug af elektricitet, mens de spreder varmen mere effektivt og jævnt i dit hjem. Læs videre for at lære mere om, hvordan varmemøller til brændeovne kan hjælpe dig med at få mest muligt ud af din brændeovn, samt hvad du bør være opmærksom på før du køber en varmemølle til din brændeovn.

Hvad skal du overveje, når du køber en varmemølle til en brændeovn?

 • Type
  Der findes to slags varmemøller til brændeovn. Den ene er en elektrisk eller batteridrevet varmemølle, mens den anden er en selvforsynende eller varmedrevet varmemølle. Som navnet antyder, har de selvforsynende eller varmedrevne varmemøller til brændeovn kun brug for varmen fra brændeovnen for at fungere. Møllen virker ved at varmen opfanges af Pelter-enhedens bund, hvorefter den skaber energi og får vingerne til at dreje rundt. Motoren, som driver varmemøllen, drives af en energi, der opstår via termisk forskel. Varmemøller til brændeovne, som er selvforsynende eller varmedrevet, er energieffektive, da de ikke har brug for en ekstern strømforsyning. Vi anbefaler selvforsynende varmemøller til brændeovne, da de er ekstra gode mod både miljøet og din pengepung.
 • Støjniveau
  Du bør også overveje, at købe en varmemølle til brændeovn, som er relativt støjsvag, så den ikke bliver et irritationsmoment i din dagligdag. Selvom varmeapperater og blæsere ofte kan være støjende, er varmemøller til brændeovn faktisk ganske støjsvage. Vi anbefaler, at du leder efter en model med minimum fire til fem vinger, da varmemøllerne larmer mindre, jo flere vinger de har. Det skyldes, at varmemøller med færre vinger skal dreje hurtigere end møller med flere vinger skal, for at flytte samme mængde luft.
 • Størrelse
  En varmemølle til brændeovn er omkring 20 cm høj i gennemsnit, og de fleste varmemøller til brændeovne er nogenlunde samme størrelse. Hvis du ejer en stor brændeovn, vil enhver størrelse varmemølle passe til den, så det kan tilmed være en god idé at købe to af dem. Vær også opmærksom på, at du skal have en brændeovn med en plad overflade, så du har mulighed for at sætte varmemøllen ovenpå. Hvis du køber en lidt mindre varmemølle til din brændeovn, så er der den fordel, at den er nemmere at opbevare, når du ikke bruger den.
 • Pris
  Prisen på en varmemølle til brændeovn ligger et sted mellem 300 og 1.800 kr. Vi har inkluderet de modeller, som ligger i mellemprisklassen, 500-1.000 kr, da disse varmemøller ofte ligge i et prisleje, hvor, vi synes, man får mest for pengene. For 500 til 1.000 kr kan du finde en varmedrevet varmemølle til brændeovn, som er støjsvag, energieffektiv og har et flot design. Med andre ord, så behøver du ikke sprænge banken, for at få en virkelig god varmemølle til din brændeovn.
 • Kunde- og ekspertanmeldelser
  Kunde- og ekspertanmeldelser er generelt en god íde at læse, inden du foretager et køb. Kundeanmeldelser giver dig et indblik i, hvordan en varmemølle til brændeovn fungerer i praksis, mens at ekspertanmeldelser giver dig et mere teknisk indblik i en given model. Vores artikler bygger på begge typer anmeldelser og tests, hvilket er med til at klæde sig bedre på, når du skal finde den rette varmemølle til din brændeovn.

arrow-more


Varde Ovne – Varmemølle til brændeovn i anodiseret aluminium

⭐ Blandt de bedste varmemøller til brændeovn med to vinger

 

Denne varmemølle til brændeovn fra Varde Ovne er den eneste på vores liste, der kun har to vinger. Dens gode kvalitet og holdbare materialer gør dog, at den er ganske effektiv og anbefalelsesværdig.

 • Anodiserede knive
 • Selvopladende batteri
 • Sparer dig 15% brænde

Anmeldelse: Produktanalyse af Varde Ovne Brændeovnsventilator

Fremstillet af holdbare materialer
Denne varmefordeler til brændeovn fra Varde Ovne er udstyret med to vinger af anodiseret aluminium. Anodisering er en proces, hvor der laves et hårdt, modstandsdygtigt lag, som beskytter det underliggende materiale.

Oxidlaget, der dannes over aluminiumoverfladen, har forskellige gavnlige egenskaber, såsom højere slidstyrke, korrosionsbestandighed, mens materialet bevarer sit udseende i længere tid. Aluminium, der er blevet anodiseret, er mere modstandsdygtigt over for hak og ridser end aluminium, der ikke er blevet behandlet, hvilket giver en mere holdbar overflade. Disse egenskaber er vigtige for et produkt som f.eks. en varmemølle til brændeovn, fordi den ganske givet bliver udsat for meget høje temperaturer.

Driftsdetaljer
Vingerne på Varde Ovnes varmemølle til brændeovn begynder at sprede den varme luft fra brændeovnen, når toppen af brændeovnen når op på 60 grader. Det anbefales ikke at bruge denne varmefordeler til brændeovnen, hvis din brændeovn er lavet af fedt- eller natursten. Dette skyldes, at brændeovne fremstillet i disse materialer ikke producerer det nødvendige niveau af overfladevarme, for at varmemøllen kan fungere.

Denne varmemølle til brændeovn skal placeres mindst fem cm væk fra pejserøret i enten venstre eller højre side for at opnå den bedste ydeevne. Husk på, at den maksimale driftstemperatur er 300 grader. Varde Ovnes varmemølle til brændeovn har et smart selvopladende batteri, der drives af varmen fra brændeovnen.

Fordele

 • Slidstærkt materiale
 • Selvopladende batteri
 • Enkelt design
Ulemper

 • Ikke egnet til brændeovne i fedt- eller natursten

Redaktionens vurdering

Denne varmemølle til brændeovn er fremstillet af holdbart anodiseret aluminium, hvilket er en vigtig egenskab for et apparat, der skal udstå så høje temperatrurer, som en varmefordeler til brændeovn skal. Selvom den kun er udstyret med to vinger, påvirker det ikke dens effektivitet super meget. Det er til gengæld beregnet, at den kan spare dig op mod 15% af dit brændeforbrug. Vi mener derfor, at dette er den bedste varmemølle til brændovn med to vinger på markedet.

Specifikationer

 • Dimensioner: 23 x 20,5 x 12,5 cm
 • Vægt: 0,8 kg
 • Driftstemperatur: 60-300 C
 • Antal vinger: 2

Aduro – Varmemølle til brændeovn med god varmefordeling

⭐ Premium varmemølle til brændeovn

 

Aduro Stove Fan er en luksuriøs varmemølle til brændeovn, der giver dig en høj effektivitet og varmefordeling. Selvom denne varmemølle er lidt dyrere end dens konkurrenter, så retfærdiggøres prisen af dens mange fordele.

 • Luftstrøm på 255 m³/h
 • Selvregulerende hastighed
 • Meget høj effektivitet

Anmeldelse: Produktanalyse af Aduro Stove Fan

Sådan virker den
Når brændeovnens overfladetemperatur når 65 °C eller derover, begynder varmemøllen at dreje rundt og sprede den varme luft. Efterhånden som brændeovnens temperatur stiger vil varmemøllen dreje hurtugere og fordele mere af den varme luft.

Vær opmærksom på, at denne varmemølle til brændeovn potentielt kan gå i stykker og bryde garantien, hvis den står i temperature over 345 grader. Fjern altid din varmemølle, hvis temperaturen er for høj, så du undgår skader på din varmemølle til brændeovn. 

Høj effektivitet
Denne varmemølle til brændeivn fra Aduro flytter subtilt varmen rundt i rummet med en maksimal luftstrøm på 255 CFM. Det betyder, at den er meget effektiv, da effektiviteten af varmemøller til brændeovne varierer mellem 150 og 320 CFM (kubikfod pr. minut).

Selv hvis varmemøllen bruges i et stort rum vil den være effektiv, hvis den har et tal på over 150 CFM. Sidst men ikke mindst er dette også en varmedrevet varmemølle til brændeovn. Det betyder, at den ikke bruger elektricitet, men derimod bruger den energi, som brændeovnen producerer.

Fordele

 • God varmefordeling
 • Klassisk design og nem installation
 • Håndtag til nem og hurtig håndtering
Ulemper

 • Relativt dyr

Redaktionens vurdering

Aduro’s varmemølle til brændeovn er denne guides premium model. Den er super effektiv og har praktiske funktioner, såsom det håndtag, der gør det nemt og bekvemt at håndtere møllen. Ulempen er, at denne varmemølle til brændeovn er lidt dyr, men når man ser på dens mange fordele, så mener vi, at prisen helt berretiget.

Specifikationer

 • Dimensioner: 21 x 14 x 12 cm
 • Driftstemperatur: 65 – 345 C
 • Max luftstrøm: 255 m³/h
 • Antal vinger: 4

Hvad er en varmemølle til en brændeovn?

En varmemølle til en brændeovn er en enhed, der bruger varmen fra brændeovnen til at cirkulere varmen bedre i rummet. En varmemølle til en brændeovn kan være med til at forbedre fordelingen af varmen og derved mindske dit forbrug af brænde.

Hvordan fordeler man varmen fra sin brændeovn?

En måde at fordele varmen fra sin brændeovn på er ved at bruge en varmemølle. En varmemølle til brændeovn fungerer ved aktivt at flytte varmen omkring brændeovnen rundt i rummet, hvilket giver en effektiv varmefordeling. Varmemøllen til brændeovn bruger enten varmen fra brændeovnen eller en elektrisk energikilde (batteri eller stikkontakt) til at rotere dens vinger, hvilket spreder varmen og hæver temperaturen i hele rummet.

Den kan også hjælpe med at trække eventuel kølig luft op fra gulvet og blande den med varm luft fra loftet, hvilket resulterer i en jævn varmefordeling i hele rummet. Da varmemøller desuden har blade, der ikke producerer varme, fungerer de næsten helt lydløst, hvilket gør varmemøller til brændeovne til behagelige apparater at have i hjemmet.

Hvordan virker en varmemølle til brændeovn?

En varmemølle til brændeovn fungerer på en utrolig effektiv måde, der cirkulerer varmen mere effektivt. Når brændeovnen producerer varme, så kanaliserer og fordeler varmemøllen den varme luft rundt i rummet. En varmedrevet varmemølle har en starttemperatur, som brændeovnen skal nå, før at varmemøllen begynder at virke.

Som tommelfingerregel virker varmemøller til brændeovne bedst, jo højere temperaturen er, men vær påpasselig med at temperaturen ikke bliver for høj, da det kan ødelægge varmemøllen. Læs altid producentens instruktioner, og sørg for at overhold dem. En varmemølle til brændeovn er super miljøvenlig og god mod din pengepung, for den fordeler blot varmen, uden at producere den. På den måde får du mere ud af den varme, der allerede er produceret, hvilket holder dit CO2-aftryk og din varme- og energiregning nede.

Vi har også samlet nogle af de bedste pilleovne lige nu, som du kan blive klogere på. Her skriver vi bl.a. om fordele og ulemper ved hver ovn.

Kræver en varmemølle til brændeovn elektrisk energi for at fungere?

Et af de mest stillede spørgsmål vedrørende varmemøller til brændeovne er, om de skal bruge strøm for at fungere. Svaret på dette spørgsmål er ikke så ligetil, som man måske tror, da det afhænger af den model, man køber. Nogle varmemøller til brændeovne køre uden strøm, mens andre køre med. Selvforsynende eller varmedrevne varmemøller til brændeovne fungerer udelukkende ved at udnytte den varme og energi, som brændeovnen selv producerer.

Denne type varmemølle til brændeovn er at foretrække, hvis du ønsker den bedste miljømæssige og energibesparende måde at optimere varmefordelingen på. Man kan også finde varmemøller til brændeovne, som kører på elektricitet via stikkontakt eller batteri. Det koster selvsagt noget at have kørende, men kommer til gengæld med andre fordele. Alt i alt er varmemøller til brændeovne en fantastisk måde at øge varmeeffektiviteten af din brændeovn på – uanset hvilken type du køber. Vi anbefaler dog varmedrevne varmemøller til brændeovne, da de er mere energieffektive og ikke koster dig en krone at have kørende. For at undgå at dit barn ikke kommer i nærheden er et børnegitter et svar på det.


FAQ

Hvad er den bedste varmemølle til brændeovn?
Svaret på dette spørgsmål afhænger af forskellige faktorer, og du bør overveje, hvilken der er vigtigst for dig. Når du køber en varmemølle til en brændeovn, skal din brændeovn først og fremmest have en plan overflade, da varmemøller skal være stabile for at kunne fungere. Du bør også overveje støjniveau, størrelse, pris og om den skal være varme- eller el-drevet. Vi anbefaler at tjekke kunde- eller ekspertanmeldelser, da de giver et godt indblik i de forskellige varmemøller til brændeovne.
Hvordan installerer man en brændeovnsventilator?
Typisk skal en varmemølle til brændeovn installeres tæt på bagsiden af brændeovnen på en flad overflade. Varmemøllen bør placeres bagest på brændeovnen og ved siden af brændeovnsrøret, hvor temperaturen er højest.
Er varmemøllen til en brændeovn effektiv?
Kort sagt, ja, den varmer rummet bedre op. Uden en varmemølle til en brændeovn ville den varme, der frigives af en brændeovn, primært slippe ud gennem skorstenen og kun nå ud til et mindre område omkring brændeovnen. Når du har en varmemølle installeret, bliver denne varme opfanget af varmemøllens vinger, som spreder varmen. Husk dog på, at en varmemølle til brændeovn kun er effektiv til mindre eller mellemstore rum, da effekten vil stilne af, jo større rummet er.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Out Native Blæser til Brændeovn – Støjsvag varmemølle til brændeovn

⭐ Bedste varmemølle til prisen

 

Out Native Blæser til Brændeovn er meget støjsvag. Denne varmemølle til brændeovn er et godt valg for alle, der ønsker at nyde roen, mens varmen fra din brændeovn spredes jævnt.

 • Meget lavt støjniveau
 • Kompakt design
 • 5 vinger

Anmeldelse: Produktanalyse af Out Native blæser til brændeovn

Fem vinger og støjsvag
Denne varmemølle til brændeovn er designet med fem vinger, hvilket gør den super støjsvag. Generelt er varmemøller med fem vinger mere støjsvage end varmemøller med to eller tre vinger, da de skal spinne i et mindre tempo for at fordele varmen. Varmemøller med flere vinger er et godt valgt, selv til større rum, da de kan fordele varmen hurtigere, mere effektivt og støjsvagt.

Kompakt størrelse
Denne varmemølle til brændeovn fra Out Native er en af de mindste modeller på markedet, da den kun er 19 cm høj. Det vil sige, at selvom du har en mindre brændeovn, så kan denne varmemølle helt sikkert bruges. Og når du ikke bruger den, så er den ganske let at opbevare, da den ikke fylder alverdens. Varmemøllens enkle, stilrene og matesorte design gør, at den let passer ind i de fleste indretninger.

Fordele

 • Varmedrevet (selvforsynende)
 • Forbedrer luftcirkulationen og spreder varmen fra brændeovnen
 • Utrolig støjsvag
Ulemper

 • Brændeovnen skal være temmelig varm, før varmemøllen begynder at rotere

Redaktionens vurdering

Den varmedrevne Out Native varmemølle til brændeovn har fem vinger og aktiveres i takt med, at brændeovnens temperatur stiger. Varmemøllen skal hverken bruge strøm fra en stikkontakt eller fra batterier, hvilken gør, at den optimere opvarmningen af dit hjem gratis. Den eneste ulempe er, at brændeovnen skal være ganske varm, før den begynder at rotere, men det er betingelserne, hvis man ønsker at have en selforsyndende varmemølle til sin brændeovn.

Specifikationer

 • Dimensioner: 19,3 x 7,5 x 10 cm
 • Antal vinger: 5

Termatech Heat Power EVO Turn

⭐ Varmemølle til brændeovn med lav starttemperatur

En af de største fordele ved Termatech Heat Power er, at den begynder at rotere ved en ret lav temperatur. Denne varmefordeler til brændeovn er med til at fordele varmen i dit hjem, nemt og effektivt, mens den kommer med smarte sikkerhedsinstillinger.

 • Begynder at rotere ved 50 grader
 • Indbygget sikkerhedssystem til forebyggelse af overophedning
 • Roterende og oscillerende bevægelser 

Anmeldelse: Produktanalyse af Termatech Heat Power EVO Turn

Drift ved lave temperaturer
Denne varmemølle til brændeovn begynder at rotere ved blot 50 grader, hvilket er den laveste starttemperatur på markedet. Selvom starttemperaturen er 50 grader, så gør vi opmærksom på, at dens optimale drifttemperatur ligger ved 80-260 grader.

Termatechs varmemølle er designet til at fungere ved en maksimal temperatur på 345 grader, mens temperaturer, der overskrider 345 grader, kan skade eller ødelægge produktet. Med denne varmemølle til brændeovn kan du få mere ud af din brændeovn takket være de roterende og oscillerende bevægelser, der effektivt fordeler varmen, og på grund af den indbyggede sikkerhedsfunktion mod overophedning, skal du ikke bekymre dig om, at varmemøllen kører for længe og går i stykker.

Let og stilrent design
Denne varmemølle til brændeovn er fremstillet af aluminium, hvilket gør den let. Dens sorte farve og matte finish bidrager til et diskret look, der er typisk for de fleste varmemøller til brændeovne. Det, der også er typisk for dette produkt, er størrelsen. Med en højde på 23 cm passer den nemlig til de fleste brændeovne, da den ikke er super stor. 

Fordele

 • Varmedrevet
 • Let
 • Klassisk design
Ulemper

 • Relativt dyr

Redaktionens vurdering

Vi mener, at dette er en model til dem, som er på udkig efter en smart og funktionel varmemølle til deres brændeovn, der holder i mange, mange år. Med sit klassiske design og lave vægt er denne model let at installere og passer ind i enhver indretning. Denne varmemølle til brændeovn har den laveste drifttemperatur af alle varmemøllerne i vores guide, hvilket er derfor den kommer ind på en flot andenplads.

Specifikationer

 • Dimensioner: 23 x 20 cm
 • Vægt: 0,8 kg
 • Driftstemperatur: 50 – 345 C
 • Antal vinger: 4

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *