Firkantet sofabord → Flotte firkantede sofaborde til stuen

Et firkantet sofabord optimerer pladsen, og er som sådan perfekt til den minimalistisk indrettede stue. Her får du nemlig en god stor flade med masser af afsætningsplads, samtidig med at sofabordet sætter et minimalt aftryk på din stue.

Til denne artikel har vi samlet de pæneste rektangulære og kvadratiske sofaborde, så se med herunder og bliv inspireret.

Vita Black – Unikt sofabord

Vita Black – Unikt sofabord

Dette firkantede sofabord er en bestseller hos xl-mobler.dk.

Der er tale om et ret specielt sofabord. På den ene side er det et temmelig traditionelt bord, når du kigger på den ensfarvede sorte bordplade. Den er helt rektangulær med skarpt formede retvinklede hjørner. Det usædvanlige kommer i konstruktionen af understellet. Rammen, stellet og bordbenene udgøres alt sammen af den kubistiske konstruktion. Det er formet som en åben kasse, der på en gang virker meget let og meget bastant. Det er med til at gøre bordet helt særligt.

Bordet har en bredde på 90 cm og en længde på 60 cm. Dermed er det er sofabord, som ikke er så stort igen, og forholdet imellem de to mål er ganske harmonisk. I højden måler bordet 45 cm, hvilket er en god standardhøjde.

Bordets sorte farve er nem at indrette med. Det vil kunne passe ind i mange typer indretning. Det er det neme valg.

Det er fremstillet af: stål, spånplade og melaminfolie. Det betyder blandt andet, at det er let at flytte rundt på, og at det er let at vedligeholde. 

Vita fås også som hjørnebord, der måler 45 cm på alle leder. Det kan du fint supplere dit sofabord med, så de to borde er med til at samle sofahjørnet. 

Vælg et sort Vita sofabord, hvis du gerne vil indrette dig med et bord, der på den ene side er et traditionelt lille sofabord, og på den anden side skiller sig ud fra mængden ved dets specielle konstruktion.

Poul M. Volther D20

Det lille firkantede D20-sofabord er designet i 1951 af Poul M. Volther og solgt under FDB Møbler. Det er et smukt lille sofabord, som for nylig er blevet bragt til live igen, sammen med en række andre klassiske møbler fra FDB.

Sofabordet er fuldstændig kvadratisk og måler således 55 x 55 x 55 centimeter, og der er desuden en lille underhylde som du kan benytte til ugeblade, aviser eller måske en lille kurv med strikkeartikler el.lign.

Poul M. Volthers D20-sofabord er fremstillet af massiv birk, som er lakeret i forskellige farver. På billedet ses sofabordet med hvid lakering, men det fås også i andre farver som kan ses ved at klikke videre på knappen herunder.

Alisma

Det firkantede Alisma sofabord har et lækkert eksklusivt udtryk, og vi kan ikke stå for dets charme. Her er den smukke hvide kunstmarmorplade kombineret med et stel af messing, og denne kombination er intet mindre end fantastisk.

Sofabordet har et slankt udtryk på grund af det tynde messingstel, men alligevel er det robust nok til at kunne tåle lidt af hvert.

Bordet måler 120 x 60 centimeter.

Azalea

Azalea er vel nok det perfekte firkantede sofabord til en middag foran fjernsynet. Det kommer for alvor til udtryk i den indbyggede hejseplade, som gør det muligt at rykke en del af bordet tættere på dig når du spiser.

En anden anvendelsesmulighed er desuden at bruge den løftede del af sofabordet som et lille arbejdsbord, hvor du kan sidde på en stol med en bærbar computer og arbejde.

Sofabordet gemmer på rige muligheder for opbevaring inde i stellet, da der under hejsepladen er et stort todelt opbevaringsrum.

I den anden side af bordet er der desuden en hylde.

Azalea sofabordet måler 110 x 60 centimeter.

Charlie

Det firkantede Charlie-sofabord har et pænt retro-inspireret udseende, der blandt andet giver sig til kende i de runde skråtstillede træben.

Selve bordet har et åbent opbevaringsrum og en skuffe med en front i egestruktur, mens resten af sofabordets stel er af hvid MDF.

Sofabordet måler 98,7 x 60,2 x 43,5 centimeter.

Malaga

Det smukke og rustikke Malaga sofabord står med et råt udtryk i det massive stel af akacietræ, samt detaljer i sølvlook.

Sofabordet er firkantet og ikke helt stå stort som andre modeller, og det måler således 75 x 45 centimeter.

I Malaga sofabordet har du et stort åbent opbevaringsrum sant en skuffe, således at der er mange muligheder for blandet opbevaring.

HAY Tray Table

HAY Tray Table er blevet lidt af en klassiker efterhånden, og det er der mange gode grunde til. Først og fremmest er dette firkantede sofabord formet som en bakke, hvorpå du kan stille alt lige fra en lampe til din kaffekop.

Sofabordet kan enten stå for sig selv eller i en gruppe, og det er desuden tilpas lille til også at kunne anvendes som sidebord eller natbord.

HAY Tray Table er fremstillet af stål, som er pulverlakeret. Det fås i mange forskellige farver, og den viste model er Medium-størrelse med målene 40 x 40 x 44 centimeter.

Du kan se alle farverne ved at klikke dig videre til forhandleren på knappen herunder.

Muubs Denver

Muubs Denver er et smukt firkantet sofabord i en simpel udformning, der binder glas og jern sammen i en flot forening.

Sofabordet måler 90 x 45 centimeter og har en lille sektion bestående af jernstænger, hvorpå du kan ophænge dit ugeblad når du ikke læser i det.

Selve bordpladen er af røgfarvet hærdet glas, som fremstår pænt og skinnende i modsætning til det rustikke slanke jernstel.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


True sofabord

Det flotte og smarte True sofabord har en firkantet bordplade med kanter, der på de to langsider er afrundede.

Det firkantede sofabord måler 140 x 80 centimeter, og er som sådan et stort bord med masser af plads. Det kan således stå fint rundt om en stor 4-personers sofa med chaiselong eller lignende møblement, og som kræver et sofabord af en vis størrelse.

Sofabordet er lavet af massiv eg, og fås med flere forskellige behandlinger. På billedet ses sofabordet i en udgave med røgfarvet egetræ.

De skråtstillede ben er af sortlakeret metal.

Square

Vi er vilde med firkantede marmor sofaborde, og derfor skulle Square-sofabordet også med på den her liste.

Som navnet antyder er der her tale om et kvadratisk sofabord, der fås i flere størrelser således at du kan kombinere dem hvis du har lyst.

Den viste model har en bordplade i sort marmor, men den fås også med bordplade hvid marmor eller skifer. Metalstellet er slankt og sortlakeret på alle modellerne.

Sofabordet måler i 60 x 60 x 41,6 centimeter.

Plank

Det flotte Plank-sofabord er rektangulært, og måler 140 x 60 centimeter. Dette er en fin størrelse der passer til de flestes behov, og du kan således have en hel sofagruppe stående rundt om dette bord.

Plank-sofabordet har desuden en underhylde af flettet reb, hvorpå du kan opbevare fjernbetjeninger, ugeblade og andre småting.

Stellet er af sortlakeret metal, og selve bordpladen er af hvidolieret egetræ.

Barletta

Barletta er et flot og finurligt firkantet sofabord, der er kvadratisk og måler 90 x 90 centimeter. I stedet for en almindelig bordplade får du her 4 kasser med top og sider af glas, som kan åbnes og bruges til opbevaring af forskellige ting og sager.

Sofabordet står derudover på et firkantet stel af sortlakeret metal, og rammen omkring glaspladerne er af matlakeret egefinér.

Glasset er selvfølgelig hærdet, således at det ikke splinter til små runde stykker hvis uheldet skulle være ude.

Living&more Danang

Living&more Danang er et smukt og eksotisk firkantet sofabord, der er lavet af bambus med en mat lakering på overfladen.

Sofabordet kan stå helt perfekt sammen med et par bambus sofaer eller bambus lanterner, og så får du den perfekte følelse af sommer.

Placer eksempelvis sofabordet i en udestue eller blot i sommerhuset, og så er du snart på vej til varmere himmelstrøg.

Det firkantede bambus-sofabord måler 120 x 70 centimeter, og det er 45 centimeter højt.

Vintage

Vintage er et lækkert firkantet sofabord med et rustikt look, der pynter i den moderne stue. Det er perfekt til den nordiske indretningsstil, hvor genbrugsmaterialer gerne må kombineres med mere sofistikerede møbler.

Dette bord har en bordplade af vokset genbrugs-elmetræ, og det robuste stel er af sortlakeret metal.

Da træet er et levende materiale, er hvert sofabord unikt på grund af forskelligheder i farver og åretegninger.

I Vintage-serien findes også et mindre hjørnebord, som du kan se ved at klikke dig videre på knappen herunder.

Mercur

Det flotte og eksklusive Mercur-sofabord har en firkantet bordplade bestående af hvidolieret egefinér, der er formet som individuelle planker. Da det er finér behøver du dog ikke at tænke på regel mæssig pleje, og du skal heller ikke bekymre dig over om nogen spilder på bordet. Alt kan nemlig nemt tørres af med en opvredet klud.

Dette firkantede sofabord er rektangulært og måler 130 x 75 centimeter, og det er 45 centimeter højt. Stellet er af slankt sort metal.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *