Køkkenskabe test-oversigt: De bedste køkkenskabe ifølge eksperterne

Når du skal renovere køkkenet, er det vigtigt at finde de helt rette køkkenskabe for at fuldende interiøret. De giver dig både mulighed for at udtrykke dig æstetisk, men du får også god og uundværlig opbevaringsplads til dine vinglas, flotte tallerkner og dyrebare slik. Du kan med fordel have køkkenskabet over vasken, så du nemt kan få fat på et glas. Det er smart pladsoptimering, hvilket især er relevant, da mange af os lever i små boliger. En anden måde at pladsoptimere på, kunne være ved at opsætte knivmagneter under dit nye køkkenskab, så du sparer ekstra plads i skufferne.

I oversigten kan du blive klogere på, hvilke køkkenskabe vi er vilde med hos Heybolig for tiden. Derudover har vi lavet guides til, hvordan du kan opsætte, om du har en hjælpende hånd eller er alene. Find også inspiration til valg af materialer.

Det skal du overveje, før du køber nye køkkenskabe:

 • Type: Når du køber produktet, skal du kigge nøje på de forskellige varianter, samt hvilken type, der er den rette for dig. 
 • Materialer: Køkkenskabe er tilgængelige i et væld af forskellige materialer. At vælge materiale er et individuelt valg. En idé kan være at gå efter skabe passende til det eksisterende interiør.
 • Størrelse: Det er vigtigt at tage størrelsen med i dine betragtninger for at være sikker på, du får nogle, der passer til dit hjem og køkken. Form og design er med til at bestemme størrelsen på rummet.
 • Kapacitet: Ved køb af køkkenskab skal du overveje kapaciteten på opbevaringspladsen, og om det vil være nok til at opfylde dine behov.
 • Pris: Overvej altid dit budget, når du køber et produkt. Hvor meget er du villig til at bruge? Med forskellige prisklasser følger forskellige kvaliteter. Tænk over dine behov, og hvor meget du i dit budget har plads til at bruge.
 • Forbruger- og ekspertanmeldelser: Hvis du skal købe et nyt produkt, er det altid godt at tage et kig på, hvad andre forbrugere siger om det, og ligeledes er det en god idé at kigge på ekspertanmeldelser og, hvis muligt, tests af produktet.

arrow-more


Kitchn Plano Hvid Melamin Overskab 2 hylder og 1 låge – køkkenskab I smukt, hvidt og moderne design

Kitchn Plano Hvid Melamin Overskab 2

Se pris hos Billigskabe.dk

Plano Hvid Melamin overskabet er et lille, enkelt køkkenskab, der passer perfekt i de mindre køkkener eller på badeværelset. Med grebsfrit design får du ultimativ minimalisme i ægte dansk stil. Materialerne er lavet, så de kan tåle nogle knubs og stadig holde sig flotte. Et overskab, der vil gøre sig godt i alle hjem.

 • Grebsfrie låger
 • Fantastisk, nordisk design
 • Lavet af modstandsdygtig melaninbelægning

Heyboligs vurdering

Vi anbefaler Plano Hvid Melanin overskabet, fordi det er en prisvenlig model, der er produceret lokalt til danske hjem. Sammenlignet med andre køkkenskabe får du her god kvalitet og slidstærkt design til færre penge. Kitchn producerer deres varer i Aulum, og du er dermed også med til, at spare miljøet for noget transport. Looket er godt i et hjem, hvor minimalisme og enkelthed er i højsædet. 

Fordele

 • Hylderne kan flyttes
 • Produceret i Danmark
 • God pris
Ulemper

 • Har ikke plads til alverden

Det skal du vide, før du køber Plano Hvid Melamin Overskab

Et billigere køkkenskab i alt sin enkelthed
Plano Hvid Melamin er i den billigere ende af prisskalaen, når det kommer til overskabe. Sammenlignet med andre typer, kan dit køkken ende med at koste dig en del mindre. Dog er der ikke gået på kompromis med kvaliteten. Skabet er produceret i solidt materiale og kan tåle at blive brugt.

På trods af den mindre pris kommer dit køkken ikke til at se billigt ud, da de hvide og simple linjer skaber et smukt udtryk til ethvert køkken. Hvis du har et hjem, hvor alle elementer er hvide inklusive væggene, kan det give et sterilt udtryk. I den situation kan det være en idé at overveje en anden nuance såsom lysegrå.

Passer perfekt i de mindre køkkener
I Danmark er det populært, især i de større byer, at bo mindre. Overskabet er i en kategori af lidt mindre størrelser, og derfor vil det være ideelt til mindre hjem. Det giver dig mulighed for at udnytte pladsen bedre i køkkenet. De 2 hylder i skabet kan du flytte rundt på og på den måde tilpasse dem nøjagtig til dine behov.

Det kan for nogle være en ulempe med mindre opbevaringsplads, hvis du er indehaver af mange køkkenredskaber.

Specifikationer:

 • Dimensioner: 57,6 x 32 cm

 

Kitchn Cleveland Eg Natur Overskab 2 hylder og 1 låge – Køkkenskab i varmt, nordisk design

Kitchn Cleveland Eg Natur Overskab 2 hylder og 1 låge

Se pris hos Billigskabe.dk

Cleveland Eg Natur Overskab passer perfekt ind i dit hjem, hvis du holder af naturen og dens nuancer. Det skarpe øje vil knapt bemærke, at der ikke er tale om ægte eg, men til gengæld holdbart melamin – perfekt til børnefamilien. Slip desuden for smæk med lågerne med smart, skjult affjedring.

 • Indbygget skjult affjedring
 • Lavet i holdbare materialer
 • Inspireret af naturens materialer

Heyboligs vurdering

Her hos Haybolig er vi vilde med Cleveland Eg. Det er vi blandt andet fordi den er nem at montere, og har smarte hængsler i forhold til andre. Derudover siger vi ’ja tak’ til dansk design og produktion, da det både tager større højde for miljø, men også er med til at støtte danske virksomheder til gavn for alle. Her ved du, hvad du får.

Fordele

 • Meget naturtro 
 • Blum clip-on hængsler
 • Laves i Vestjylland
Ulemper

 • Ikke ægte eg, men melamin

Det skal du vide, før du køber Cleveland Eg Natur Overskab

Materialer i et naturligt udryk
Går du efter et hjem med en undertone af natur og ro, vil Cleveland Eg Natur Overskab give dig det. De stærke låger i melamin har er produceret med træstruktur, og det er utrolig svært at spotte, vi ikke har med ægte egetræ at gøre her. Lågerne er lyse i farven og vil derfor ikke føles dominerende i køkkenet.

Melamin er et holdbart materiale, du vil kunne nyde godt af mange år ud fremtiden. Hvis vi skal nævne en ulempe ved at vælge et mere utraditionelt valg af låge, er det, at boligindretningsmoden ændrer sig. Du er ikke sikret, egetræslook vil være lige så hot om 5 år.

Et skab til flere forskellige rum i hjemmet
Cleveland Eg Natur passer godt til køkkenet, men vil også være god i eksempelvis et bryggers. Skabet er bygget helt traditionelt og indeni finder du to hylder, du selv kan bestemme højden på. Vi har ikke at gøre med det største skab, og du vil derfor være en smule begrænset i opbevaringsmuligheder. Sammenlignet med andre modeller på markedet får du dog fine opbevaringsmuligheder, hvad end det er i køkken eller bryggers, sammenlignet med prisen.

Specifikationer:

 • Dimensioner: 57,6 x 32 x 30 cm

 

Kitchn Boston Stone Ash Hjørneindstiksskab m/ 1/2 karrusel og blændplade – Robust og smukt design

Kitchn Boston Stone Ash Hjørneindstiksskab m karrusel

Se pris hos Billigskabe.dk

Boston Stone Ash Hjørneindstiksskab er den perfekte løsning, hvis du har et køkken, hvor du mangler plads og har mulighed for at få et hjørneskab. Det grebsfrie design giver et moderne touch sammen med den smukke nuance. Du kan nemt rengøre skabet, da det er bygget i kraftige materialer.

 • Grebsfrit design
 • Nem at rengøre med modstandsdygtig melaminoverflade
 • Indbygget kraftig spånplade

Heyboligs vurdering

Vi elsker Hjørneindstiksskabet fra Kitchn med god plads til opbevaring. På trods af størrelse vil placeringen i et hjørne ikke tage meget plads fra selve rummet, hvor andre modeller kan virke modsat. Et kraftigt skab med smukke linjer til det stilfulde hjem. Robustheden giver anledning til mange års køkkenglæde. Sidst, men ikke mindst, elsker vi det grebsfrie design, da det giver en enkelthed.

Fordele

 • Masser af plads til opbevaring
 • Flotte linjer
 • 22 mm spånplade
Ulemper

 • I den lidt højere ende af prisskalaen

Det skal du vide, før du køber Boston Stone Ash Hjørneindstiksskab

Et dyrere skab med god pladsudnyttelse
Boston Stone Ash ligger i den dyrere ende af prisskalaen, men god grund. Skabet er et hjørneindstik, og du får derfor en del mere plads end ved andre skabe. Med 100 cm i bredden kan du opbevare masser af køkkengrej – også de mere pladskrævende redskaber.

Hjørneskabe er et godt valg, hvis du har behov for ekstra meget opbevaring i dit køkken, dog skal du være klar på at betale noget mere, end hvis du vælger et traditionelt overskab. Det kan dog kompenseres ved køkkenskabet lange holdbarhed takket være godt materialevalg.

Nordisk design med smukke linjer
Når det så er sagt, er Boston Stone Ash ikke kun et godt valg af praktiske årsager. Du får også et smukt stykke interiør bygget i robuste materialer. Modellen er designet som grebsfri, hvilket bidrager til det rene look med simple linjer. Ved mange andre skabe skal du selv finde greb efterfølgende, men her får du hele pakken.

Den solide spånplade er dækket af melaminbelægning lavet i et asketræs look. Holder du af nordisk stil med lyse farver og naturlige aner, vil hjørneindstiksskabet være et godt valg til dit køkken. Det er svært at gå galt i byen med Kitchns Boston Stone Ash.

Specifikationer:

 • Dimensioner: 70,4 x 58 x 100 cm

 

Multi-Living Romantik hyldeskab med 1 skuffe – Praktisk underskab med skuffe

Multi-Living Romantik hyldeskab med 1 skuffe

Se pris hos Billigskabe.dk

Romantik hyldeskab sætter gode rammer i dit køkken. Ikke nok med de smukke linjer med eksklusiv finish, er hyldeskabet lavet i melamin ude såvel som inde. Det giver dig optimale rammer for at holde skabet rent og pænt. Softclose gør hyldeskabet ekstra rart.

 • Hylde og en skuffe med softclose
 • Tidsløst, hvidt design
 • Krop i hvid melamin udvendig og indvendig 

Heyboligs vurdering

På redaktionen elsker vi en klassiker, der ikke går af mode. Samtidig kan vi lide interiør med udsigt til mange leveår, og derfor sætter vi ekstra meget pris på den lange garanti, som ikke mange andre kan tilbyde os. Jysk kvalitet vi gerne ville eje i egne køkkener. Udover det sætte vi pris på, lågerne ikke kan smækkes.

Fordele

 • 10 års garanti
 • Produceret i Langå
 • Skaber et klassisk køkken
Ulemper

 • Kommer uden greb

Det skal du vide, før du køber Romantik hyldeskab

Hyldeskab – anderledes type med feminine linjer
Skal du have lavet nyt køkken eller bryggers, og holder du af et feminint og eksklusivt touch, er Romantik hyldeskab fra Multi-Living et godt valg af skab. Her er ikke tale om et overskab, men et hyldeskab med skuffe øverst og skab for neden.

Det flotte skab kommer uden greb. Husk derfor at købe eller bestille dem, så skabet er fuldt funktionelt, efter du har samlet det – Romantik hyldeskab kommer usamlet. Hvis du vil gøre brug af sokkel, er det også noget, du skal have fingrene i ved siden af. Prisen er en smule højere, men det er alle pengene værd, når du sammenligner med det smukke møbel.

10 års garanti og gode materialer
Modsat mange andre udbydere på skabs-markedet får du her 10 års garanti, og det er noget Multi-Living godt kan prale med. Det gør også prisen ekstra tålelig. Skabet er lavet med skjulte samlinger med minifix beslag. Du vil ikke kunne se samlingen, da der kommer en lille prop i med farve som skabet.

Den praktiske skuffe i toppen kan trækkes helt ud, hvilket giver dig mulighed for optimal pladsbrug. Desuden er den med softclose og kan derfor tåle store armbevægelser.

Specifikationer:

 • Dimensioner: 50 x 70,4 x 58 cm

 

Multi-Living Mørk eg højt overskab m/ 3 hylder – Elegant, mørkt køkkenskab i atypisk design

Multi-Living Mørk eg højt overskab m 3 hylder

Se pris hos Billigskabe.dk

Mørk eg højt overskab passer perfekt ind i et køkken, der bliver brugt flittigt. Skabet et praktisk designet og derfor nemt at rengøre. Den mørke farve giver et eksklusivt look til køkkenet, hvilket skiller overskabet ud fra mange andre af samme slags. Overskabet er dansk produceret og vil holde dig i mange år.

 • Kommer i en mørkere farve, der tilføjer et premium-look til alle køkkener
 • Praktisk design, der er nemt at rengøre
 • Dansk kvalitet

Heyboligs vurdering

Heybolig elsker, Multi-Living virkelig har tænkt over at skabe et produkt, der vil komme til at få mange år på bagen. Hængslerne vil højst sandsynligt, modsat mange andre, holde længere end selve køkkenet, hvilket gør dem perfekte til et hjem med sultne teenagere, hvor køkkenet flittigt bliver brugt. Vi elsker også den mørke nuance til et stilfuldt look.

Fordele

 • Hængslerne med lang levetid
 • Uden synlige samlinger
 • Lavet med omtanke for miljø
Ulemper

 • Farve kan få køkkenet til at virke mindre

Det skal du vide, før du køber Mørk eg højt overskab

Gode materialer inde såvel som ude
Mørk eg højt overskab fra Multi-Living er et flot overskab i en mørk nuance. Den flotte farve giver en god glød til køkkenet. Greb følger modsat andre ikke med, men det kan være en fordel i forhold til, du selv kan få ekstra medbestemmelse, når det kommer til rummets design.

Materialerne består af spånplade med melamin, hvilket vil holde i mange år ud i fremtiden samt er sikret mod slag. Det er en fordel i familien, hvor køkkenskabene flittigt bliver brugt. Overskabet er dansk produceret i Langå. Inde i skabet findes cliphængsler lavet i metal. De kan justeres i tre dimensioner, hvilket sikre, lågen vil sidde perfekt. Hængslerne er gennemtestede og kan snildt holde i op til 20 år.

Opbevaringsplads til hverdagsbrug
Overskabet kommer i en standardstørrelse ideel til de fleste køkkener store som små. Inde i finder du 3 hylder, du selv kan justere højden på efter dine behov. Med en dybde på 32 cm er det dog ikke de største maskiner her kan gemmes væk, men eksempelvis tallerkner, glas, skåle og så videre vil finde en perfekt plads lige over køkkenbordet.

Du skal selv samle skabet ved levering, hvilket for nogle er en ulempe.

Specifikationer:

 • Dimensioner: 89,6 x 60 x 32 cm

 

Multi-Living Alu Vitrineskab – Køkkenskab lavet af slidstærkt aluminium og glas

Multi-Living Alu Vitrineskab

Se pris hos Billigskabe.dk

Alu Vitrineskab giver det et anderledes design, end mange andre modeller. Med et yderst holdbart design kan du nyde godt de smukke materialer i mange år frem. Størrelsen på køkkenskabet gør det ideelt til alle køkkener, og med 3 hylder får du godt med opbevaring. 

 • Passer ind i alle køkkener
 • Lavet af holdbart, hygiejnisk og vandtæt materiale
 • Nem at vedligeholde

Heyboligs vurdering

Hos Heyboligs redaktion elsker vi at skille os ud, og hvorfor ikke gøre det i køkkenet? Samtidig med du kan være med til at sætte dagsordenen for køkkenmode, kan du også spare nogle penge med en god pris sammenlignet med andre skabe. Skabet er en klassiker på badeværelset, men det vil også give dig stærkt, dansk design i alle slags køkkener.

Fordele

 • I det billigere prisleje
 • Kan også bruges på badeværelse
 • Dansk produceret med lang garanti
Ulemper

 • Kan kun fås usamlet

Det skal du vide, før du køber Alu Vitrineskab

Et anderledes vitrineskab med brede muligheder
Alu Vitrineskab fra Multi-Living skiller sig en del ud fra andre typer af skabe, især hvis du ønsker at bruge det i køkkenet. Med en låge i satineret glas får du et anderledes udtryk i rummet. Skabet giver ikke en illusion af, det optager plads, hvor mange andre skabe kan komme til det.Samtidig er det lyst og lækkert.

Men lad dig ikke begrænse af, det her er en guide til køkkenskabe. Vitrineskabet kan også bruges i bryggers eller være ideelt på badeværelset, hvor skabet giver god plads til tandbørster, cremer og dufte. I køkkenet kan det derimod blive en smule trængt med pladsen i skabet, hvis du ejer mange ting.

Mange års garanti til prisen
Det vil være muligt at finde overskaber til den halve pris af, hvad Alu Vitrineskab koster. Ikke desto mindre giver Multi-Living dig 10 års garanti på produktet, og det vejer op for prisen. Skabet er lavet i 16 mm melamin inde- samt udvendig og er skabt med minifix beslag i skjulte samlinger for det flottest mulige udtryk.

På trods af den en smule mere sparsomme plads og den lidt højere pris sammenlignet med nogle af de billigere modeller, er Alu Vitrineskab en god investering i dansk kvalitet lokalt produceret i Langå.

Specifikationer:

 • Dimensioner: 70,4 x 40 x 32 cm

 

Multi-Living Romantik hyldeskab b: 100cm. med 2 låger – Højskabe for den perfekte løsning til at maksimere opbevaring

Multi-Living Romantik hyldeskab b 100cm. med 2 låger

Se pris hos Billigskabe.dk

Romantik hyldeskab på næsten 2 meter giver dig masser af opbevaringsplads til alverdens ting. I køkkenet kan du nærmest have alt, hvad du behøver. Med 100 cm i dybden er der ikke mange begrænsninger. Designet giver en stemning af landlig idyl og eksklusivitet. Materialerne er stærke, og du vil kunne nyde det smukke skab i mange år frem.

 • Hvidt, klassisk design
 • 4 hylder for perfekt opbevaring
 • Lavet af højkvalitets materialer

Heyboligs vurdering

Vi er vilde med alsidigheden på det her skab hos Heybolig. Du skal ikke lade dig begrænse til at bruge det i køkkenet, da det også ville gøre sig godt i eksempelvis et bryggers eller i entréen. Find de greb, der passer bedst til din personlige stil – det er også bedre for miljøet at købe separat, hvis nu du ikke havde brugt de medfølgende alligevel. 

Fordele

 • Passer til flere rum
 • Mulighed for selv at påvirke design
 • Et mere miljøvenligt valg
Ulemper

 • Kunne indeholde flere hylder

Det skal du vide, før du køber Romantik hyldeskab

Masser af plads i et større skab
I overblikket har vi valgt at medbringe Romantik hyldeskab, der klar skiller sig ud fra de andre. Her får du næsten 2 meters højde samt god bredde. Du er sikret masser af opbevaringsplads til alverdens ting, hvad end skabet skal stå i køkkenet, i stuen, i entréen eller et helt fjerde sted. Gem nemt støvsuger, hundefoder og børnenes skammel væk.

Den klare ulempe ved det store skab er, at ikke alle hjem vil kunne rumme så stort et møbel. Det vil ikke være ideelt i mindre lejligheder eller gamle boliger med lavt til loftet. 

Robust og romantisk design du kan regne med
Ligesom med det mindre Romantik hyldeskab får du også her smukke linjer. Drømmer du om et hjem med præg af en vis eksklusiv stil eller holder du af et feminint touch til indretningen, vil det være det perfekte valg.

Materialerne er i 16 mm hvidt melamin materiale, og det kan derfor tåle nogle knubs. Fronten er i 18 mm MDF og mikrolaminat. Et smart valgt til en børnefamilie, hvor alle kan få glæde af den ekstra opbevaring. Skabet er, ligesom de andre danskproducerede møbler fra Multi-Living, med 10 års garanti.

Specifikationer:

 • Dimensioner: 195,2 x 100 x 58 cm

 

Multi-Living Hvid grebsfri skuffeskab med 3 skuffer b: 40cm. med fuldudtræk/softluk – Skuffeskab med plads til alt vigtigt

Multi-Living Hvid grebsfri skuffeskab med 3 skuffer b 40cm

Se pris hos Billigskabe.dk

Hvid grebsfri skuffeskab passer perfekt i køkkenet, hvor det gerne på gå en anelse hurtigt. Du kan nemt trække skufferne ud og hurtigt lukke i igen, da de er udstyret med softclose. Skufferne har masser af plads til diverse ting, du måtte have brug for at opbevare i køkkenet. 

 • 3 skuffer med softclose
 • Skuffer med fremragende opbevaringskapacitet
 • Grebsfrit

Heyboligs vurdering

Redaktionen på Heybolig elsker at optimere køkkenet, og det er, hvad du kan med det grebsfri skuffeskab fra Multi-Living. Kvaliteten er høj og sammenlignet med andre skuffer, kan de bære en del mere med op til 40 kilogram. Du kan desuden få det i flere størrelser. Her behøver du ikke gå på kompromis. Derudover kan skufferne trækkes helt ud, hvilket giver optimal pladsudnyttelse.

Fordele

 • Kan bære op til 40 kg
 • Fuldudtræk
 • Fås i flere størrelser
Ulemper

 • Sokkel medfølger ikke

Det skal du vide, før du køber Hvid grebsfri skuffeskab 

Moderne design med god plads til alle køkkener
De seneste år er det blevet meget populært med skuffer i stedet for skabe i køkkenet. Det er langt mere venligt for kroppen blot at hive ud i en skuffe, end når du skal have noget allerbagerst i et skab. Du vil dog være begrænset af, du ikke selv kan bestemme højden på skufferne, hvilket er muligt i et skab.

Dog er Hvid grebsfri skuffeskab designet med praktikken for øje. Du kan have de mindre ting i øverste skuffe, mellemstore ting i den midterste og større ting såsom gryder og pander i den nederste. Det gør det langt nemmere at have orden i køkkensagerne.

I den dyre ende af prisskalaen
Det smarte og moderne møbel kommer selvfølgelig med en pris. Det er en smule dyrere end eksempelvis skabene. Til gengæld får du et solidt køkkenmøbel med mulighed for opbevaring af op til 120 kg – hvilket er mere end de fleste kan fylde i.

Med i prisen hører også, at du får mange års garanti, samt at hverdagen i køkkenet bliver nemmere og mere effektiv. En type af køkkeninteriør, mange vil komme til at holde af.

Specifikationer:

 • Dimensioner: 40 x 70,4 x 58 cm

 

Hvordan hænger man køkkenskabe op?

Hvis du har fået købt dine køkkenskaber, mangler der nu kun at få dem op og hænge. Men hvordan gør man så lige det? Det behøver slet ikke være så svært, som det måske kan lyde som i første omgang.

Først og fremmest er det vigtigt, du har alle materialer, du skal bruge. Der er ikke noget værre end ikke at kunne udføre en opgave, man lige har sat sig for. Du får brug for:

 • Boremaskine
 • Vaterpas
 • Målebånd
 • Tegneredskab
 • Skruer 
 • Dyvler
 • Beslag

Dernæst er det essentielt, skabet kommer i den rette højde. Det har betydning for, hvor brugervenligt dit køkken bliver. Den optimale høje er for det meste 130-140 cm ved underkanten. Så kan de fleste mennesker stadig nå øverste hylde.

Start med at måle op, og vælg eventuelt at opsætte en lægte, hvis du vil være 100% sikker på, at skabet kommer til at være i perfekt vater. Det kræver dog lidt ekstra spartlearbejde efterfølgende.

Nu kan du bore de huller, det enkelte skab kræver. Dyvler sættes herefter i huller og skab, og skellettet på skabet vil nu hænge. 

Til sidst kan du montere låge samt hylder, og skabet er klar til brug. 

 

Hvad er det bedste materiale til køkkenskabe?

Det kan være svært at beslutte sig for de helt rigtige materialer til køkkenet. Det er vigtigt at vælge noget, du vil komme til at holde af i mange år frem, da et køkken ofte er noget, du har, i mere end et årti. 

Især materialevalg på skabe og låger er vigtigt, da det er den største overflade. Det er her opmærksomheden vil blive ledt hen, når du træder ind i køkkenet. 

Der er ikke et enkelt materiale, der skiller sig ud og er bedre end de andre. Det er afhængig af dine og din families behov. Er der børn i hjemmet, eller er i en stor familie, kan det være en god idé at gå efter et mere hårdført materiale. Det kunne eksempelvis være en sikker melaminoverflade. Sådan en bliver ikke påvirket af knubs på samme måde som en mere sart træsort.

Hvis du går op i æstetik og ikke ønsker at gå på kompromis, kan andre materiale være bedre til at opfylde dine behov.

Hvis du specifikt er ude efter materiale til overskab, kan du sagtens tænke ud af boksen og prøve noget anderledes – også hvis du har mindre børn. Placeringen gør, skabene ikke får nær så mange slag eller bliver hevet i på samme måde.

 

Kan jeg selv montere køkkenskabe?

I de små køkkener er overskabe svære at undvære, men er du ene mand uden en hjælpende hånd i nærheden, kan de være svært at overskue opsætningen. Dog skal du ikke give op på forhånd. Der nogle tricks, du kan bruge og på den måde selv montere køkkenskab.

Det er helt klart nemmest at være flere mand, når der skal sættes skabe op i køkkenet. Skabene kan være tunge og besværlige at styre rundt med, men opgaven er ikke umulig.

Hvis du ikke har mulighed for at få hjælp fra en ekstra hånd, kan du med fordel vælge at bygge et lille stilads til opgaven. Byg en stabil konstruktion, der ikke vil rykke sig, når det bliver brugt. Det sikrer dig også jævn højde, samt at det er i vater.

Hvis stilladskonstruktionen lyder lidt for avanceret for dig, kan du også vælge en nemmere løsning ved at skrue et bræt på væggen. Brættet kan holde skabet, mens du sætter det fast. Der er dog den ulempe ved det, at det giver ekstra arbejde i den anden ende. Når du er færdig med opsætningen af skabet, skal brættet fjernes, og hullerne skal spartles og eventuelt males over.

Hvis du slet ikke kan få nok af køkkenskabe og køkkener generelt, så kan du læse vores artikel om udekøkkener, hvor vi fremhæver nogle af de bedste, og hvorfor det er lækkert at have et køkken udenfor.

 

FAQ

Hvilke køkkenskabe skal jeg vælge?
Det kommer an på dine behov. For nogle vil det være bedst med høje køkkenskabe. For andre vil det være bedst med smalle køkkenskabe. Skuffer og hylder er også noget, du skal tage stilling til. Vælg køkkenskabe, der gør din hverdag nem samt passer til din personlige indretningsstil.
Hvad skal jeg overveje inden jeg køber køkkenskabe?
Overvej om du skal have skuffer til køkkenskabe, hvordan opbevaring i køkkenskabe er bedst for dig og din familie, om I skal gøre det selv eller have en fagmand til det, og om du eksempelvis skal have gadgets til såsom lys under dine køkkenskabe.
Hvad koster køkkenskabe?
Det kommer an på, om du vælger dyre eller billige køkkenskabe. Det siger sig selv. En overordnet pris findes ikke, da det kommer an på køkkenskabets mål, materialer og brand. Opsætning af køkkenskabe med gør det selv kan gøre processen billigere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *