18 barstole i egetræ

Barstole i eg kan bruges i mange sammenhænge, og eg er en robust træsort der egner sig særdeles godt til møbeldesign.

Det skyldes ikke mindst at egetræ kan behandles på et utal af måder, men også at det holder sig godt. Hermed er møblerne fremtidssikrede, og derfor giver det god mening at vælge en stil der er tidløs og klassisk.

Af samme grund har vi håndplukket nogle af vores yndlingsbarstole af egetræ herunder, så du kan blive inspireret.

FDB Møbler Stine Weigelt J168 Øst

Stine Weigelt har designet denne smukke barstol i egetræ. Den er en del af Øst-serien, som er en flot, simpel og minimalistisk serie af møbler til den moderne bolig.

Barstolen har et stel af egetræ med sortlakeret fodstøtte, og sædet er betrukket med ægte læder. I samme serie findes også et barbord, som matcher barstolens smukke design.

Er du interesseret i denne barstol i andre farver, kan du hos Coop finde den i et væld af farvevariationer.

Siddehøjden er på 79 centimeter.

FDB Møbler Jørgen Bækmark J165B

J165B er en smuk barstol i massiv eg, som er designet af Jørgen Bækmark i 2019. Stolen er tæt beslægtet med hans egne fletmøbler fra 1960’erne, og det bærer designet da også præg af.

Her får du således en rigtig designklassiker, som aldrig går af mode, med håndflettet sæde og matlakeret egetræ fra FSC-certificerede europæiske skovbrug.

Oslo barstol - En elegant barstol til det nordiske hjem

Oslo barstol – En elegant barstol til det nordiske hjem

Hvis du er vild med en nordisk inspireret indretningsstil, vil denne barstol helt sikkert være noget at overveje. Der er tale om en barstol med hvidolierede træben, hvilket er med til at give barstolen et elegant og naturligt udtryk. Barstolens sæde har en mørkegrøn farve, der igen giver barstolen et naturligt udtryk. Selve stolen er i plast, men sædet er i blødt kunstlæder, så den er derfor også meget behagelig at sidde på. Det forholdsvis høje ryglæn er med til at give en god støtte i ryggen, og der er derfor tale om en barstol, som man kan sidde godt i. 

Stolen har et elegant udtryk, og den vil derfor kunne klæde ethvert hjem. Oslo barstolen vil både være ideel at have stående i et køkken, hvis du for eksempel har et sted i køkkenet, hvor det vil være muligt at sidde rundt om køkkenbordet. Men den kan samtidig bruges til langt mere end bare i køkkenet; den vil også være ideel på et værelse eller andre steder i hjemmet, hvor der måtte være en høj bordplade. Den grønne farve og de hvidolierede træben er med til at give stolen kant, men der er samtidig tale om en forholdsvis afdæmpet olivengrøn farve, hvilket betyder, at stolen vil kunne passe ind i de fleste hjem. Oslo barstolen er en populær model ved xl-mobler.dk.

Stolen har en bredde på 46 cm, en højde på 105 cm samt en dybde på 49 cm. Den har således en god størrelse, der vil kunne passe til de fleste høje bordplader. 

FDB Møbler Jørgen Bækmark J64C

Hvis du er mere til firkantede barstole, er denne model et kig værd. Den har et håndflettet sæde og er lavet af massiv eg, som er matlakeret.

Stolen har en siddehøjde på 67 centimeter, hvilket gør den oplagt til placering ved et køkkenbord.

Der er selvfølgelig også her benyttet FSC-certificeret træ fra europæiske skove.

SACKit Nordic

SACKit er endnu en dansk designet barstol, her vist med et stel af egetræ og et lækkert polstret sæde i blåt stof.

Som med andre barstole kan du få barstolen i forskellige højder, men du kan også få den med betræk i flere forskellige farver.

Nora

Nora-barstolen forener det bedste fra flere verdener. Her får du derfor et lækkert blødt sæde med armlæn og ryglæn, og der er ligeledes en blød hynde at sidde på.

Stolen står på ben af massiv eg, og fodstøtten er af sortlakeret metal.

Muuto Fiber

Muuto Fiber barstolen er ovre i den lidt mere moderne boldgade, men samtidig i et tidløst design.

Barstolen har ben af egetræ, mens skallen er bøjet og fremstillet af træfibre. Du kan vælge mellem flere forskellige farver og størrelser, ved at klikke videre til forhandleren på knappen herunder.

Skagerak Hven

Skagerak kender de fleste af os – de hed før Trip Trap, og har skabt smukke møbler i årtier.

Barstolen i Hven-serien fremstår smuk og elegant i al sin simplicitet, og den er fremstillet af massiv eg fra top til bund. Fodstøtten er dog af metal, således at du undgår at slide træet.

Egetræet kan fås med forskellige behandlinger, som kan ændre udseendet på barstolen.

Normann Copenhagen Just

Normann Copenhagen fejrer retro stilen i deres Just-barstole, som har et flot design med krom stel og stol i formspænt finér.

Barstolen er her vist i en udgave med sæde i eg, og denne kan du få med siddehøjde på enten 65 centimeter eller 75 centimeter.

HAY Cornet

HAY Cornet er i et flot minimalistisk design, som er kendetegnet ved alle møbler fra danske HAY.

Barstolen har et sæde af egetræ, og der kan her vælges mellem olieret eg, røget eg og sortbejdset eg. Siddehøjden er på 75 centimeter, og den passer derfor fint sammen med et barbord af træ eller andre materialer.

By Wirth Scala

By Wirth Scala er en flot og naturlig barstol i ren eg, som er ubehandlet og dermed fremstår med en flot varm glød.

Barstolen har en højde på 74 centimeter, og er udstyret med en fodstøtte af stål. Der er ikke noget ryglæn på stolen, men det betyder til gengæld bare at den nemt kan skubbes helt ind under bordet.

Skagerak Georg

Skagerak Georg er en klassiker, der er en del af en sofistikeret og minimalistisk møbelserie.

Barstolen er af FSC-certificeret egetræ, og der medfølger en mørkegrå pude i uld som er fastspænt med en tynd læderrem.

Du kan få stolen i en lav eller høj version, som er henholdsvis 67 og 77 centimeter høj.

&tradition In Between

In Between er en flot barstol i et sofistikeret og eksklusivt design. Den er fremstillet af massiv eg med ryg og sider af formspændt finér, og der er både ryglæn og armlæn på denne barstol.

Du kan vælge mellem en lav version med siddehøjde på 65 centimeter, samt en høj version med en siddehøjde på 75 centimeter.

Mater Barstol

Her er der kælet lidt ekstra komforten, så du med Mater barstolen har et sæde af ægte læder med en let polstring.

Barstolen fås i højder der passer til enten køkkenbordet eller barbordet, og der findes ligeledes en helt sort udgave.

By Lassen ML42

By Lassen ML42 er en fin barstol med tre runde ben, der holdes sammen af en fodstøtte i metal.

Barstolen er en moderne udgave af den klassiske Mogens Lassen barstol fra 1942, og den er fremstillet af massiv eg. Den er produceret i Danmark med et behageligt sæde, der gider optimal siddekomfort.

Du kan selv vælge om du ønsker barstolen i en høj eller lav version.

Simpel barstol i egetræ fra Hübsch

Danske Hübsch er måske ikke et mærke de fleste kender, men ikke desto mindre er designet yderst familiært. Godt, dansk, gedigent håndværk er hvad denne barstol udstråler, og hvis du ønsker et helt simpelt look er den et godt valg.

Barstolen fra Hübsch er lavet af massivt egetræ fra top til bund, og den er så fin og simpel som overhovedet muligt. Brug den som del af en moderne nordisk indretningsstil, hvor grønne planter og sarte farver er i fokus.

På Hübsch barstolen kan du eksempelvis lægge et lille lammeskind, hvis du ønsker at højne siddekomforten en smule.

Siddehøjden er på 72 centimeter.

Woud Mono – barstol med sæde i formpresset egefinér

Denne barstol er ideel til brug ved køkkenbordet, da siddehøjden er på 65 centimeter. Den fremstår simpel og elegant på samme tid, med et sofistikeret look der tiltaler de fleste.

Barstolen er bygget på et stel af egetræ, og sædet er udformet af et stykke egetræsfinér. Fodstøtten er desuden sortlakeret, og alt i alt fremstår barstolen flot, moderne og simpel. Den er ideel til både den klassiske og tidløse indretningsstil, men kan også fungere godt i et mere rustikt miljø.

Rowico Metro – barstol i lakeret egetræ

Svenske Rowico har skabt den flotte Metro barstol, der her vises i en mat lakering. barstolen er konstrueret af massivt egetræ, og som sådan tager den sig rigtig flot ud.

Brug den enten i et landligt miljø hvor der ønskes møbler i rene, naturlige materialer, eller lad den indgå i et mere moderne miljø med en rustik, nordisk indretningsstil. Den fungerer blandt andet godt i grønne omgivelser, så lad den omgives af grønne planter og skab en skøn, indbydende atmosfære.

Barstolen har en siddehøjde på 75 centimeter, og kan således bruges til mange forskellige formål.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *