Guide: 6 funktionelle spiseborde med udtræk

Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Et spisebord med udtræk gør det nemt og enkelt at udvide pladsen omkring bordet når behovet melder sig.

Til hverdag kan du have et lille og praktisk spisebord der passer til familiens behov og som ikke bruger for meget plads, men på særlige dage kan det udvides så der bliver plads til ekstra gæster omkring bordet.

Det er med andre ord en oplagt løsning til alle, der ofte har gæster på besøg og gerne vil indrette boligen så fleksibelt som muligt.

Seneste opdatering 10/08/2023
Vi har opdateret artiklen med tre nye produkter, som vi har udvalgt ud fra størrelse, form, materiale, design og pris, og hertil er de tre produkter udvalgt på grund af deres interessante design, høje kvalitet og gode værdi for pengene. Herunder er produkterne henholdsvis Skovby SM 27 Spisebord 101×205 cm, Rowico Cirrus Spisebord Eg 190×90 cm og Canett Salford Spisebord 75×75 cm.

Det skal du overveje, før du køber et bord med udtræk:

 • Størrelse: Når du kigger på et spisebord, så vær realistisk med størrelsen – også når det kommer til borde med udtræk. Hvis bordet passer ind i dit hjem, når udtrækkene ikke er i brug, men bliver for stort, når du skal gøre det længere, er det ikke nødvendigvis det rette bord for dig.
 • Materiale: Det materiale, dit bord er fremstillet i, har stor betydning for både udtrykket, men også vedligeholdelse og holdbarhed. De fleste spiseborde er fremstillet i træ, men der er også udgaver med ben i metal, bordplade i sten og andre lignende detaljer.
 • Form: Udtræksborde kommer i både firkantede og runde former. Sørg for, at du vælger en form, der passer til dit rum, mens der stadig er plads, når du trækker bordet ud.
  I mindre lejligheder kan det runde bord være en fordel. Det ikke optager meget gulvplads i hverdagen, mens det kan trækkes ud med eventuelle ekstra plader.
 • Udtrækssystem: Udtrækket er afgørende for, at du får et multifunktionelt møbel, der let kan sikre ekstra siddepladser omkring spisebordet.
  Det er værd at overveje, om du foretrækker at have tillægsplader, der kan gemmes af vejen, eller om de skal kunne ligge under bordpladen, når de ikke er i brug.

Skovby SM 27 Spisebord 101x205cm – elegant design med plads til op til 20 personer

Spisebordet fra Skovby er skåret i subtile, buede vinkler, der giver designet en moderne stil, og overfladerne er diskrete og polerede, hvilket giver indtryk af omhyggeligt kvalitetshåndværk. Hertil giver den sortlakerede farve modellen et skarpere udseende, som komplementerer det elegante design. Herunder er den sorte variant af modellen særligt velegnet til indretninger med andre sorte møbler på en lys baggrund, mens den hvidolierede, naturlige egetræsfarve passer sammen med de fleste indretninger med sit mere afdæmpede og enkle look, som også går særligt godt sammen med de mere rustikke og jordnære indretninger.Fra et praktisk synspunkt er modellen fra Skovby et godt spisebord til store familier eller til dig, der ofte er vært for store middagsselskaber. Med sine to meter i længden leveres det med tre ekstra plader, som nemt kan gemmes væk under bordpladen, og du kan endda købe tre plader mere og forlænge bordet op til fem meter samlet, hvilket giver god plads til mindst 20 personer.

Alt i alt mener vi, at bordet har et flot design, samtidig med at det giver god plads på den robuste egetræsoverflade, og derfor præsenterer modellen sig som et førsteklasses valg for dig, der er på udkig efter praktisk bord med masser af plads samtidig med at det giver en følelse af stil og elegance.

Specifikationer:

 • Mål: 205 x 101 x 74 cm
 • Længde på tillægsplade: 51 cm
 • Materiale: Massivt egetræ
 • Farve: Sortlakeret egetræ & hvidolieret egetræ

Rowico Cirrus Spisebord Eg 190x90cm – nordisk design med praktiske tillægsplader

Med et tydeligt skandinavisk design skiller bordet sig ud som en god blanding af enkelhed og elegance, og med sine polerede træbordben, der holder modellens enkle bordplade oppe, giver bordets design en fornemmelse af de tidlige 60’eres æstetik samtidig med, at modellen opretholder sin karakteristiske nordiske enkelhed, der gør det til et tidløst møbel. Herunder har modellen en lakeret egetræsfarve, der går godt sammen med sorte polstrede stole eller almindelige træstole.En anden funktion, der får modellen fra Rowico til at skille sig ud, er den sammenklappelige sektion i midten af bordet, hvor udtrækspladerne foldes ind i midten og gemmes væk under bordet, hvis der er behov for at spare plads. Hertil kan bordet forlænges op til 235 cm i længden med udtrækspladerne, hvilket giver god plads til 6-8 personer. Derudover sikrer det solide og lakerede egetræsmateriale at bordet er robust og har en lang levetid idet egetræ, og især behandlet egetræ, er et af de mest holdbare materialer i træ.

Afslutningsvis fangede bordet vores opmærksomhed med sin balance mellem stil og funktionalitet, og med sit enkle og polerede design falder det let i de flestes smag og passer ind i de fleste indretninger, samtidig med at det stadig er praktisk og moderne.

Specifikationer:

 • Mål: 190 x 90 x 75 cm
 • Længde på tillægsplade: 45 cm
 • Materiale: Massivt egetræ
 • Farve: Lakeret eg

 

Unit10 – Spisebord i massiv eg med udtræk

C63E-spisebordet tilhører Bjørk-serien, som er designet af Unit10 for FDB Møbler. Det er et flot og sofistikeret spisebord i et simpelt design, som er elsket af de fleste.

Spisebordet har selvfølgelig et udtræk, og hvis du vælger at tilkøbe tillægsplader kan du altså forlænge spisebordet med op til 100 centimeter så de originale 180 centimeter bliver til 280 centimeter.

Spisebordet er fremstillet af massiv eg, som er olieret og dermed fremstår i et varmt og rustikt look.

En særlig ting, som vi elsker ved netop dette spisebord, er messingskruerne der forbinder stellet under bordpladen. Det er sådan en fin lille detalje, som er med til at gøre C63E-spisebordet til noget helt særligt.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 75 cm (h), 100 cm (b), 180 cm (d)
 • Overfladebehandlet med olie
 • Garanti på 5 år
 • Vægt: 53 kg

Futura – Lille rundt spisebord med udtræk til 2 tillægsplader

Det lille runde Futura-spisebord har et praktisk udtræk, der gør det velegnet som spisebord i den lille bolig.

Spisebordet er af massiv eg, og det er behandlet med en hvid olie som lysner egetræet en smule. Det måler 110 centimeter i diameter, men på grund af udtræksfunktionen kan bordet forlænges med op til 80 centimeter.

Det betyder altså med andre ord, at du ved udvidelse af spisebordet kan få plads til mellem 6 og 8 personer omkring bordet.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 110 cm (d), 110 cm (l), 75 cm (h)
 • Hvidolieret
 • Vægt: 55 kg

Casa – Spisebord med udtræksplade i hvid melamin

Casa er et flot sort-hvidt spisebord, som selvfølgelig også har udtræk indbygget under bordpladen.

Da spisebordet har et slankt og minimalistisk design, fungerer udtræksfunktionen med hjælp fra et par metalskinner under bordpladen.

Spisebordet har en bordplade i hvid melamin med sorte kanter, og benene er desuden sortlakerede samt koniske i formen.

Det er et særdeles flot spisebord, som pynter i de fleste moderne boliger. Det måler som standard 170 centimeter i længden, men hvis du køber begge tillægsplader med til bordet kan det forlænges med op til 100 ekstra centimeter.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 71 cm (h), 100 cm (d), 170 cm (l)
 • Tillægsplader kan tilkøbes
 • Vægt: 30 kg

Futura – 210 cm langt spisebord med butterfly udtræk

I Futura-serien findes et større spisebord med butterfly-udtræk, som altså er yderst praktisk i den store husholdning.

Spisebordet kan således nemt udvides ved behov fra de oprindelige 210 centimeter til hele 300 centimeter, og det er altså en god størrelse til familien der ofte har spisende gæster på besøg.

Bordet er af massiv, hvidolieret eg, som derfor fremstår lidt lysere end ubehandlet egetræ. Et flot spisebord til den tidløse, skandinaviske indretningsstil.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 75 cm (h), 100 cm (d), 210 cm (l)
 • Længde med tillægsplade: 300 cm
 • Vægt: 89 kg

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

 

Canett Salford Spisebord 75x75cm – enkelt, kompakt, klassisk

Modellen fra Salford har et klassisk design med fint polerede snit samt egetræsfinér, og hertil har modellen en udtræksplade, der hænger ud fra siden af bordpladen, hvilket giver indtryk af, at det er et stykke snedkerarbejde fra den moderne tidsalder, hvor en smart funktionalitet arbejder sammen med en klassisk tilgang til design.Modellen er et lille bord, der kan rumme 2-4 personer, og når udtrækspladen hæves, og benstativerne trækkes ind under den og låses fast, bliver bordet langt nok til at rumme 6 personer, hvilket gør det velegnet til små studieværelser eller gæsteværelser, der har brug for ekstra overflader. Egetræsfinéren over gummitræet har givet det en kølig og nedtonet farve, samtidig med at den giver beskyttelse til det bløde gummitræsmateriale. Valget af gummitræ som kernemateriale har desuden gjort bordet væsentlig lettere end de fleste andre modeller på markedet, hvilket også bidrager til bordets praktiske egenskaber.

Vi blev straks begejstrede for bordet med både det klassiske design og placeringen af tillægspladerne, og modellens enkelhed gør det attraktivt i de fleste indretninger, samtidig med at det giver en god overfladeplads.

Specifikationer:

 • Mål: 75 x 75 x 74 cm
 • Længde på tillægsplade: 45 cm
 • Materiale: Massivt gummitræ, egetræsfinér
 • Farve: Naturligt egetræ

vidaXL 247627 – Lille gråt spisebord med udtræksplader

Dette grå spisebord er ikke bare lille og elegant, det er også praktisk. Under spisebordet gemmer der sig nemlig et lille butterfly-udtræk, således at du kan forlænge bordet fra de oprindelige 80 centimeter og p til 120 centimeter.

Spisebordet er en god størrelse til den lille bolig, og da det er gråmalet fremstår det elegant og moderne. Brug det som del af en moderne nordisk indretningsstil, eller lad det indgå i et mere tidløst setup. Valget er dit.

Bordet er konstrueret i en kombination af massivt gummitræ og MDF.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 80 cm (l), 80 cm (b), 74 cm (h)
 • Længde når udvidet: 120 cm
 • Massivt gummitræ + MDF-bordplade

vidaXL 244417 – Kvadratisk spisebord med udtræksplade

Hvis du gerne vil have et lille spisebord med udtræk, er dette bord et oplagt valg. Det måler nemlig kun 85 x 85 centimeter og er således kvadratisk, men med udtræksfunktionen taget i brug er bordets længde fordoblet til hele 170 centimeter.

Spisebordet er velegnet til den meget lille bolig, hvor hver kvadratmeter søges udnyttes bedst muligt. Her kan der til hverdag sidde op til 4 personer omkring bordet og spise, men når gæsterne melder deres ankomst er det muligt at bænke op til 8 personer omkring det forlængede bord.

Rammen af dette spisebord er af massiv eg.

Udvalgte specifikationer 

 • Dimensioner: 85 cm (l), 85 cm (b), 75 cm (h)
 • Længde når fuldt fordelt: 170 cm
 • Massivt eg

Living&more – Simpelt sort spisebord med udtræk

Living&more Lotus er et flot og simpelt spisebord med udtræk. Ulig andre spiseborde med lignende design har dette bord en sort bordplade, hvor det ellers er mere normalt med en hvid bordplade.

Spisebordet måler 100 x 150 centimeter, men hvis du vælger at tilkøbe tillægsplader kan du forlænge spisebordet med op til 80 centimeter.

Bordpladen er fremstillet af MDF, som er lamineret, og benene er af krom. Flot og simpelt på samme tid.

Udvalgte specifikationer

 • Plads til 2 tillægsplader
 • Dimensioner: 72 cm (h), 100 cm (b), 150 cm (d)
 • Vægt: 25 kg

Stort aflangt spisebord med hvid bordplade og sort stel

Mosel-spisebordet er som standard hele 215 centimeter langt, men da det har indbygget udtræk kan det forlænges til hele 315 centimeter med et snuptag.

På trods af størrelsen er prisen stadig i den lave ende her, så du får altså med andre ord rigtig meget spisebord for pengene.

Der medfølger tillægsplader til dette spisebord, og de kan begge gemmes væk under bordpladen når de ikke bruges.

Spisebordet er af massivt træ og MDF. Toppen af bordpladen er i hvid højtrykslaminat, mens siderne og stellet er af sortmalet træ.

Ovalt spisebord med hvid bordplade

Belina-spisebordet er et flot, elegant og simpelt spisebord. Det har mange gode kvaliteter, og så er det ligeledes billigt.

Spisebordet leveres på trods af den lave pris med hele to tillægsplader, og kan derfor udvides fra de oprindelige 170 centimeter til 270 centimeter ved hjælp af udtræksfunktionen.

Benene under dette spisebord er af massivt træ, stellet under bordpladen er af krom, og selve bordpladen er af hvidlakeret MDF. Det er en god og robust kombination, der fungerer godt i den moderne indretning.

Ease – spisebord i hvidpigmenteret egefinér

Ease er ikke bare et flot spisebord med udtræk, men også et funktionelt spisebord med udtræk. Heri gemmer der sig nemlig to tillægsplader, som følger med i prisen, og du skal derfor ikke tænke på at købe tillægspladerne ved siden af og opbevare disse andetsteds.

Når spisebordet ikke er forlænget, ligger begge tillægspladerne fint og godt under bordpladen. Her kan de ikke ses, men til gengæld er de altid indenfor rækkevidde når de skal bruges.

Spisebordet måler normalt 160 x 90 centimeter, og det er således perfekt til familien på 4-6 personer.

Med begge tillægsplader ilagt, øges pladsen omkring spisebordet markant.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 75 cm (h), 160 cm (l), 90 cm (b)
 • Vægt: 41 kg
 • Inkl. 2 tillægsplader
 • Inkl. opbevaring til 2 tillægsplader
 • Udslået mål: 240 cm

Mallorca – Spisebord med udtræk til 2 plader

Mallorca-spisebordet er et særdeles populært spisebord, som ved hjælp af udtræk og to tillægsplader kan udvides fra de oprindelige 160 centimeter til hele 252 centimeter. Det er altså nok til at 8-10 personer kan sidde sammen omkring bordet, uden der bliver pladsmangel.

Spisebordet er med et klassisk udtræk, hvor tillægspladerne monteres i hver ende. Det betyder at konstruktionen kan holdes simpel og prisen derfor er rimelig.

Bordpladen er af højtrykslaminat, og stellet herunder er af hvidolieret egetræ. En flot og fornuftig kombination til alle behov.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 75 cm (h), 160 cm (l), 90 cm (b)
 • Vægt: 53 kg
 • Eksklusiv de 2 tillægsplader

Haslev 9-H – gråt rundt spisebord med udtræk

Hvis du er lige så vild med runde spiseborde som vi er, skal du kigge nærmere på Haslev 9-H spisebordet.

Her får du nemlig et smart rundt spisebord med udtræk, så der kan ilægges op til to tillægsplader.

Du skal selv købe tillægspladerne til dette spisebord, og hver tillægsplade forlænger bordet med 50 centimeter.

Spisebordet måler oprindeligt 120 centimeter i diameter, og det betyder altså at du med udtræksfunktionen kan forlænge bordet til hele 220 centimeter.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 120 cm (d), 74 cm (h)
 • Vægt: 35 kg
 • Udtræk til 2 tillægsplader
 • Ekskl. tillægspladser

Avion – stort spisebord med butterfly udtræk

Avion er et stort spisebord med udtræk, der som standard er 220 centimeter langt. Når det forlænges bliver det dog hele 310 centimeter, og det er altså længere end de fleste almindelige spiseborde.

Dette spisebord har et udtræk, som er en smule anderledes end på andre modeller. Det er nemlig et butterfly-udtræk, som kort fortalt udfoldes ved at du deler bordpladen på midten for derefter at klappe tillægspladen op.

Tillægspladen klappes op som “vinger”, og ligger således i midten af spisebordet. Dernæst skubber du bordpladen ind omkring tillægspladen, og den bliver således låst fast.

Avion-spisebordet har en overflade af hvid melamin med ben i hvidolieret egetræ, samt en kant af eg.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 76 cm (h), 220 cm (l), 100 cm (d)
 • Vægt: 51 kg
 • Inkl. tillægsplade
 • Udslået mål 310 cm

Prado – spisebord med udtræksbordplade i hvid laminat

Du har sikkert set Prado-spisebordet i et utal af variationer, og det er der en god grund til. Det har nemlig været særdeles populært i årevis, og det kan man da også godt forstå.

Designet er simpelt og stilrent, og spisebordet passer perfekt ind i mange forskellige indretningsstile.

Spisebordet har udtræk og plads til to tillægsplader, der kan forlænge bordet med op til 100 centimeter i alt. Det betyder altså at spisebordet forlænges fra de oprindelige 190 centimeter til 290 centimeter, hvilket giver god plads til 10-12 personer.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 75 cm (h), 190 cm (l), 110 cm (d)
 • Ekskl. tillægsplader
 • 6-trådsben

Single – spisebord med hollandsk udtræk

Single-spisebordet er endnu en populær klassiker fra ILVA, der fås i mange forskellige størrelser.

Også her får du et spisebord med et specielt udtræk, da der her er indbygget et hollandsk udtræk. Tillægspladerne ligger med andre ord hele tiden lige under bordpladen, og herfra kan de så trækkes ud i hver side når der er behov for at forlænge spisebordet. Smart og elegant.

Spisebordet i Single-serien har en bordplade i hvid melamin med sider i egetræslook og ben i hvidolieret egetræ. Det er en flot og tidløs kombination, som helt sikkert vil pynte i de fleste hjem.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 180 cm (l), 90 cm (b), 76 cm (h)
 • Inkl. 2 tillægsplader med opbevaring under bordpladen
 • Vægt: 51 kg
 • Udslået mål 270 cm

Udtrækssystem – hvilket skal jeg vælge?

Et spisebord med udtræk er smart og funktionelt – men det er ikke alle borde, der passer ind i alle hjem. Det kan være for stort, for småt, forkert design eller være med et irriterende udtræk, der giver dig problemer fremover.

Selve udtrækkene på bordet skal være nemme at bruge og sidde ordentligt. Hvis du ikke kan gå op til et bord, du ikke kender til, og sætte tillægspladen på uden hjælp, er det for kompliceret en proces. Der er tale om en meget simpel procedure, og hele idéen med udtrækket er ukompliceret og belejligt.

Udtrækket skal enten glide ud uden problemer eller kunne sættes på ganske nemt. Det skal være stabilt og ikke rokke sig eller give efter, hvis nogen hviler albuerne på det, eller hvis det skal bære tunge ting.

Nogle gange har udtræk, der kan tages af og på, støtter, der skal trækkes ud under dem. Find ud af, om du vil have plader eller Hollandsk udtræk, når du kigger efter et nyt spisebord.

Tip: Hvis tillægspladerne kan tages af bordet, så gem dem af vejen i et skab, så de ikke sidder i vejen.

Størrelsen på dit bord med udtræk

Bord med udtræk er ikke kun smart til dig, der elsker at have større selskaber på besøg – det er også en sand redningsmand, når pladsen er trang. Ikke alle spiseborde behøver at være til 6 eller 8 personer. For dig, der bor i en lille lejlighed eller i et rækkehus, er et bord til 4 måske rigeligt i hverdagen.

Et bord med udtræk kan give dig det, du har brug for, både i hverdagen og når det ringer på døren. Du sparer pladsen men kan udvide, når der er behov for det.
Du bør altid måle op, inden du køber et spisebord. Den forkerte størrelse kan få dit hjem til at se for klemt eller tomt ud, og hvis du bor alene, er et bord til 8 måske lige i overkanten.

Uanset hvad, så sørg for, at du kan få plads til bordet, både med udtrækket ude og uden. Det er en skam at skulle ommøblere hele spisestuen for en enkelt aften kun på grund af pladsmangel om dit bord. Selvfølgelig kan det være, du skal flytte en lænestol eller nogle småting, men i sidste ende skal dit bord kunne stå med eller uden tillæg.


FAQ

Hvad bør jeg være opmærksom på, når jeg køber et spisebord med udtræk?
Når du køber et spisebord med udtræk, skal du være sikker på, udtrækspladerne ikke hænger og generer. Det fjerner nemlig pladsen for enden af bordet, når du ikke har trukket dem ud. Du skal også overveje: materiale, størrelse og form, så det passer til din indetning.
Hvad er et Hollandsk udtræk?
Et Hollandsk udtræk er en funktion på borde, der tillader dig at trække tillægspladerne ud for hver ende af bordet ud. Det gør bordet længere, så der kan sidde flere om det.
Hvor langt skal et bord til 8 personer være?
Et spisebord til 8 personer skal helst være på ca. 260 centimeter i længden. Så er der ordentlig plads til alle. Når der er tale om et rundt spisebord, skal du have fat i ét med en stor diameter, hvis der skal sidde mange omkring det til spisetid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *