Guide: 4 gode regnvandsbeholdere til opsamling af vand

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Foto: kub_1212 / Depositphotos

Hvis du vil undgå en tårnhøj vandregning i sommermånederne og samtidig gøre noget godt for miljøet, er en regnvandsbeholder et godt køb. Den behøver ikke at være dyr, og kan nemt kobles på husets nedløb i et hjørne bagtil.

Med en regnvandsbeholder eller -tønde kan du opsamle regnvand, som efterfølgende kan bruges til havens tørstige planter. Det kan være køkkenhaven eller det nyplantede blomsterbed, som du gerne vil have til at stå i fuldt flor og trives gennem hele sommeren.

Regnvandsbeholdere findes i mange former og farver, og til denne artikel har vi fundet nogle gode bud på regnvandsbeholdere til din have. Se dem alle herunder.

 

 

Hyma regnvandsbeholder på 320 liter.
 

i samarbejde med PriceRunner

 

Hyma regnvandsbeholderen fås i enten sort (som vist på billedet), eller grøn. Den sorte regnvandsbeholder fremstår mere diskret på en synlig plads, og er derfor et godt valg til den lille have. Beholderen er lavet af genbrugsplastik, og kan opsamle op til 320 liter regnvand.

 

Så nemt forbinder du flere regnvandsbeholdere


Med en simpel lille anordning kan du nemt forbinde flere regnvandsbeholdere. På den måde kan du opsamle mere regnvand, så du ikke løber tør for vand i lange perioder med høj varme.

Faktisk kan de fleste regnvandsbeholdere af såvel træ som plastik serieforbindes, hvis bare du har simple håndværksmæssige færdigheder samt de rette redskaber. Det kræver blot en boremaskine, så du kan lave et hul i hver beholder i den rette størrelse.

Med et Harcostar forbindelsessæt kan du koble beholderne sammen nemt og enkelt, uden at du selv skal ud og finde en masse små dele der passer til hinanden.

 

i samarbejde med PriceRunner


 

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Regnvandstønder af træ

Hvis du gerne vil bibeholde en flot have og samtidig gøre noget godt for din vandregning og miljøet, kan en regnvandstønde af træ være løsningen.

Den koster måske en smule mere, men til gengæld får du en flot regnvandsbeholder som i sig selv er yderst dekorativ.

Regnvandstønde på 225 liter i egetræ.

Havehandel står selv for at importere disse tønder af massiv egetræ, som førhen har fungeret som vintønder på et spansk vinslot. Hos Havehandel er de således bearbejdet og omdannet til regnvandstønder, og hver tønde er helt unik med små brugsmærker hist og her.

Du kan få denne regnvandstønde til en billigere pris hvis du samler selv, eller du kan købe den færdigsamlet til en lille merpris. Se nærmere på begge muligheder ved at klikke på linket ovenover.

Rustik regnvandstønde på 240 liter i egetræ.

Denne unikke regnvandsbeholder er lavet af massivt egetræ, og fremstår med en flot naturlig patina, der er opstået under brug som vintønde til modning af vin. Hver af disse regnvandstønder er således helt unik, og tøndebåndene fremstår ligeledes med en smule overfladerust.

Det er en særdeles populær regnvandstønde, som er elsket af hundredvis af købere. Der medfølger en aftapningshane af messing, og da hullet ikke er forboret kan du placere hanen præcis efter eget ønske.


Grouw Sunda – Elegant regnvandsbeholder 

Grouw Sunda - Elegant regnvandsbeholder 

Sunda er en elegant og flot regnvandsbeholder, som kan rummet helt op til 300 liter regnvand. Den er i modsætning til mange andre beholdere lavet i et flot rattan-look, som også vil passe perfekt til mange forskellige havemøbler, som man alligevel har til at stå på terrassen. Den har farven mokka, som giver den en flot og dyb mørk farve, som nemt kan stilles op af alle husmure.

Regnvandsbeholderen er ikke kun flot at se på. Den er selvfølgelig også praktisk, da den er UV-beskyttet, vejrbestandig og ikke mindst frostsikret. Den kan altså stå udenfor hele året rundt, uden at man skal bekymre sig om vind og vejr. 

Denne regnvandsbeholder er altså perfekt til dig, som ønsker en regnvandsbeholder til haven, men ikke vil ødelægge de flotte og æstetisk behagelige omgivelser, som du har kæmpet for at få i hele haven. 

Den har en god og fornuftig størrelse som gør, at man nemt kan stille den forskellige steder udenfor. Så længe den er ved et nedløbsrør, så kan man ellers frit lege med fantasien. Den har nemlig målene 188 cm i højde, 80 cm i længde og 40 cm i dybden. Det er som sagt en god størrelse, som gør det nemt at placere den forskellige steder, både rundt om huset, men også inde i et drivhus. 

Sunda er også blevet testet og har i den forbindelse også fået en flot anmeldelse. Den er blevet bedømt til en vurdering på 9,3 hos europeanconsumerschoice.org, som blandt andet fremhæver regnvandsbeholderens flotte og robuste design, samt dens høje kvalitet. En kunde fremhæver også, at den er så visuelt behagelig, at man har lyst til at vise den frem, i stedet for at gemme den væk. Sunda har altså fået nogle fine anmeldelser af både professionelle og kunder, og det er også forståeligt. 

Gode ting ved Sunda

  • Kan rumme 300 liter regnvand 
  • Frostsikret
  • UV-beskyttet 
  • Vejrbestandig
  • Flot og elegant ydre med et rattan-look

Sunda vs. markedet

Sunda adskiller sig fra andre regnvandsbeholdere på markedet, da den ikke blot kan rumme 300 liter regnvand, men den er også flot at se på. Mange regnvandsbeholder er lavet i almindeligt plast, og nogle har ikke lyst til at have dem til at stå i haven eller drivhuset. Det er dog ikke tilfældet med Sunda. Sunda kan endda også match ens havemøbler og falde diskret ind med omgivelserne. 


Billige regnvandsbeholdere i plast på mindst 300 liter

Med en billig regnvandsbeholder i plastik kan du opsamle 300 liter vand eller derover, uden at det gør stort indhug i din økonomi. De kan desuden serieforbindes, således at du kan opsamle lige så mange liter vand du måtte have brug for.

Harcostar regnvandstønde på 350 liter.

Harcostar regnvandsbeholderen er lavet i 75% genbrugt plast, og leveres med både låg og koblingshane. En rund tønde som denne kan opsamle op til 350 liter regnvand, og hvis det ikke er nok kan du desuden serieforbinde den til en lignende regnvandsbeholder.


Nedgravede regnvandsbeholdere på 1000 liter og derover


Du kender sikkert prisen på en kubikmeter vand, og ved at det er dyrt at tappe vand fra hanen blot for at vande havens planter.

Med en nedgravet regnvandsbeholder kan du opsamle store mængder regnvand, som du kan bruge til mange forskellige formål.

En regnvandsbeholder som denne kræver måske hjælp fra et entreprisefirma, der kan foretage gravearbejdet og sørge for at beholderen installeres korrekt. Efterfølgende passer beholderen dig sig selv i årtier, og du kan således spare mange penge på vandregningen år efter år.


Regnvandsopsamler til drivhuset


Juliana har lavet en regnvandsbeholder, der passer specifikt til deres drivhuse så du altid har vand i nærheden til vanding af dine planter.

Beholderen kan kobles direkte på drivhusets tagrende, så regnvand kan indsamles og bruges på varme solskinsdage.

Der er kapacitet til 100 liter, og i modsætning til andre regnvandsbeholdere behøver du ikke tænke over indkøb af platform eller andre ting. Beholderen står nemlig på ben, og der er aftapningshane i siden så du nemt kan fylde vandkanden op.


Lav selv en regnvandstønde

Hvis det er lykkedes dig at fremskaffe en brugt vintønde, kan du nemt omdanne den til en regnvandstønde med lidt håndværksmæssig snilde og lidt knofedt.

Havehandel har lavet denne guide, der tager dig igennem de simpel skridt der kræves for at fremstille din egen regnvandsbeholder.

Du kan se denne video, hvis du vil se hvordan det gøres i praksis:

Hvis du bare elsker naturen og gøre tingene selv, så kan du læse vores artikel om mini drivhuse, hvor vi har samlet de bedste løsninger, ligegyldigt om du bor i byen eller helt ude på landet. 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *