Guide: 5 pæne vasketøjskurve med låg

Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Vasketøjskurven med låg opretholder en helt basal funktion i hjemmet: Opbevaring af vasketøj.

Men hvis du også gerne vil have opbevaringen af vasketøj til at fremstå nogenlunde pænt og diskret, så er en vasketøjskurv med låg en nødvendighed.

Vasketøjskurve med låg fungerer blandt andet perfekt til boliger med kun ét badeværelse eller kombineret bryggers/entré, hvor de således kommer til at stå fremme for gæster.

Til denne artikel har vi fundet vores absolutte yndlingskurve med låg, så du kan opbevare vasketøjet pænt og diskret.

Det skal du overveje, når du køber en ny vasketøjskurv med låg

 • Størrelse: Den rette størrelse kommer an på, om du er en del af en stor eller lille familie, eller om du producerer meget eller lidt vasketøj. En anden faktor, der spiller ind ved størrelsen er, om du har vaskemaskine i hjemmet, eller måske ”sparer tøj op” til næste tur på vaskeri.
 • Design: Det lyder ikke umiddelbart som et produkt, der bidrager til en smuk og sanselig oplevelse i hjemmet, men det kan en vasketøjskurv sagtens være. Find en, du synes er flot og som passer godt til hjemmet. Derudover må den gerne være praktisk – især hvis man er en del af en familie.
 • Pris: Det kan lyde vildt, men priserne varierer med flere tusinde kroner. Tænk derfor over, hvor meget du er villig til at ofre. På den rette vasketøjskurv til hjemmet.
Vipp4441 vasketøjskurv – Stilren kurv til vasketøj i sort look

Vipp4441 vasketøjskurv – Stilren kurv til vasketøj i sort look

Til den minimalistiske indretning eller til det moderne hjem vil denne designerkurv være det perfekte valg. Den flotte og stilrene vasketøjskurv er skabt af designeren Holger Nielsen tilbage i år 1939. Den er mindst lige så brugbar og eftertragtet i dag som for knap 100 år siden. 

Kurven modtager en flot 1. plads i anmeldelsen af de bedste vasketøjskurve på det danske marked hos Pricerunner.dk.

Om Vipp4441

Der er flere fordele ved Vipp441, der kommer dig til gode både nu og i fremtiden. Modsat mange andre af de andre funktionelle og praktiske kurve til vasketøj med låg er Vipp441 lavet i et robust og blankt materiale. Dette gør det lettere for dig at vedligeholde kurven, og du kan nemt tørre den af efter behov.

Det metalsorte look vil passe til både badeværelset, entréen eller soveværelset. Vi har forskellige præferencer for, hvor kurve med vasketøj skal befinde sig i hjemmet. Og det er forskelligt fra husstand til husstand, hvor rummelig kurven skal være.

Der er plads til 75L i Vipp441. Dette modsvarer behovene hos 2 voksne mennesker. Der er tænkt over hver en detalje med den eftertragtede og prisvindende vasketøjskurv. 

Der er små lufthuller i låget, der minimerer dannelse af dårlig luft i kurven. Og der er sortering i kurven, så du kan adskille tøj i forhold til farver. Begge funktioner er med til at højne din anvendelsesglæde af kurven, og den vil komplimentere dine behov mange år frem. 

Udvalgte specifikationer 

 • Matsort look
 • Høj slidstyrke 
 • Smukt og moderne design 
 • Nem at vedligeholde 
 • 75L
 • Sortering i kurven 
 • Eksklusivt valt 
 • Lufthuller i låg

Læs også: Flettede vasketøjskurve med rustikt look

Brabantia – vasketøjskurv med sort låg af plast

Brabantia laver mange funktionelle ting til hjemmet, deriblandt denne cylinderformede vasketøjskurv af stål med et låg af sort plast.

Vasketøjskurven har en stofpose indvendigt, og som det kan anes på billedet er metalcylinderen perforeret i bunden således at der sikres en god ventilation ind til posen.

I midten af låget er en lille åbning, som kan bruges til at nedkaste tøj i stofposen. Dette skaber en praktisk funktion, der samtidig opretholder det diskrete ydre.

Vasketøjskurven fra Brabantia måler 30 centimeter i diameter, og er 63,5 centimeter høj.

Udvalgte specifikationer

 • Materiale: Stål
 • Højde: 63,5 cm
 • Bredde: 39 cm

Brabantia – stabelbar vasketøjskurv med låg

Denne vasketøjskurv er intet mindre end genial. Ikke nok med at der er låg i toppen, så er der også en åbning foran som vasketøjet kan kastes ind igennem.

Dette design betyder at kurven kan stables, således at du kan sortere vasketøjet i flere forskellige farver og materialer.

Hver af disse vasketøjskurve rummer op til 35 liter, og den bærende konstruktion er af plastik med polyester monteret udenpå.

Du kan se alle farverne ved at klikke videre herunder.

Udvalgte specifikationer

 • Materiale: Polyester
 • Højde: 44,5 cm
 • Bredde: 32 cm
 • Dybde: 37 cm

Ferm Living Herman

Ferm Living er på spil igen, og med Herman vasketøjskurven får du således en flot løsning der passer perfekt til den moderne nordiske indretningsstil.

Vasketøjskurven står på et sammenklappeligt metalstel som holdes sammen af nitter i messinglook og et par lædersnore, og på toppen er der et låg som sørger for at skjule indholdet af kurven.

Ferm Living Herman måler 65 x 50 x 40 centimeter, og er således rummelig nok til det meste.

Udvalgte specifikationer

 • Materiale: 100% kanvas og pulverlakeret metal
 • Højde: 65 cm
 • Dybde: 40 cm
 • Længde: 50 cm

Alibaba vasketøjskurv med rundt låg

Alibaba er det fine navn til denne runde vasketøjskurv, som er en del af en større serie importerede og håndflettede kurve fra Senegal.

Som vasketøjskurv er den perfekt, fordi den er fremstillet delvist af naturmaterialer med plastikstrips flettet ind imellem.

På toppen er et flot låg, der slutter tæt og gør det muligt at skjule vasketøjet helt.

Da kurven er håndlavet, varierer målene en lille smule fra kurv til kurv. Du kan dog forvente at få en flot vasketøjskurv på mellem 70 og 75 centimeter i højden, samt en diameter på mellem 50 og 65 centimeter.

Udvalgte specifikationer

 • Hver kurv er unik, mål kan derfor variere
 • Cirkamål: Uden låg 45-50 cm (h) og 50 cm (b)

Dixie – Smal vasketøjskurv med låg

Hvis det kniber med pladsen men du stadig ønsker en flot løsning til vasketøjet, skal du vælge denne vasketøjskurv fra Dixie.

Her får du ikke bare en vasketøjskurv med låg, men også en smal kurv der kan stå næsten alle steder.

Vasketøjskurven kan eksempelvis stå inde i et almindeligt skab, og du kan have flere stående ved siden af hinanden hvis du gerne vil kunne sortere vasketøjet nemt og enkelt.

Låget sørger for at skjule indholdet så det ikke ligger frit fremme, og kurven måler 21 x 43 x 58 centimeter.

Udvalgte specifikationer

 • Materiale: Vandhyacint
 • Mål: 21×43 cm og 53 cm (h)

Sæt med 2 runde vasketøjskurve med låg

De fleste opdeler vasketøjet efter hvordan det skal vaskes, eller hvilke farver det er. Det er derfor praktisk at have mere end én kurv, og med dette sæt skal du således ikke spekulere mere på dette.

Du får nemlig et par gode kurve til vasketøjet, som begge har låg samt en indvendig pose af lyst stof.

Vasketøjskurvene er flettet af vandhyacint, og den ene er en lille smule mindre end den anden. De er dog begge i den store ende, og dermed ganske smarte og funktionelle.

Udvalgte specifikationer

 • Sæt med 2 stk. vasketøjskurve
 • Materiale: Vandhyacint
 • Mål på den lille: 36 cm (d) og 52 cm (h)
 • Mål på den store: 42 cm (d) og 60 cm (h)

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Cinas vasketøjskurv – Funktionel og budgetvenlig kurv til vasketøj

Cinas vasketøjskurv – Funktionel og budgetvenlig kurv til vasketøj

Er du på udkig efter en prisvenlig kurv til vasketøjet derhjemme? Og skal kurven være skabt i et enkelt formsprog, så du kan have den stående på badeværelset eller i soveværelset?

Denne Cinas kurv kan være det rette valg for dig, der både er til skarpe priser, høj kvalitet og moderne designs. 

Det innovative design og den gode pris gør Cinas kurven til en favorit hos kunderne hos Frishop.dk

Om Cinas kurven 

Kurven fra Cinas skiller sig ud på flere måder sammenholdt med flere af de andre pæne vasketøjskurve på det danske marked. Cinas kurven er lavet af genbrugte papirfiber, der med sikkerhed vil tiltale dig, der i forvejen træffer miljøbevidste valg. Hvor andre kurve typisk er lavet i runde designs, er Cinas modellen udført med en oval front og en lige bagside. Denne udformning gør, at kurven er lettere at få plads til i både små og store rum. Den kan placeres direkte op ad væggen, så der ikke er spildplads omkring. Skal kurven stå i et lille badeværelse eller i et smalt soveværelse er dette funktionelle design ideelt for dig. 

Den pladsoptimerende og miljøvenlige vasketøjskurv er skabt til den moderne familie eller parret med hektiske hverdage. Der sidder en løs pose i kurven, som er nem at tage op, når alt vasketøjet skal rengøres. Du slipper herved for at skulle løfte hele kurven, hvis den står på afstand fra vaskemaskinen. 

Papirfibrene gør kurven ultralet. Skulle du have behov for at flytte kurven fra én placering i hjemmet til en anden, kan dette ske med de integrerede håndtag under låget. 

Udvalgte specifikationer 

 • Plads optimerende design med en lige bagkant 
 • Praktiske håndtag (integreret i kurven)
 • Miljøvenlige materialer 
 • Sort look
 • Posen indeni kan tages op

House Doctor Laundry

House Doctor Laundry er det sigende navn på disse to vasketøjskurve, der har låg og og er flettet af søgræs i to forskellige farver.

Vasketøjskurvene har ikke blot låg men også bærehanke i siderne, og det flotte udvendige design skaber en fin kontrast mellem det lyse og det mørke.

I dette sæt kan du opdele lyse og mørke tekstiler eller hvide og farvede tekstiler, alt efter hvad der giver mening for dig.

House Doctor laver mange spændende vasketøjskurve med låg, som alle kan ses ved at klikke videre til forhandleren herunder.

Udvalgte specifikationer

 • Med låg
 • Mål på den lille: 40 cm (h), 35 cm (d)
 • Mål på den store: 50 cm (h) og 40 cm (d)
Vipp4441 vasketøjskurv – Stilren kurv til vasketøj i sort look

Vipp4441 vasketøjskurv – Stilren kurv til vasketøj i sort look

Til den minimalistiske indretning eller til det moderne hjem vil denne designerkurv være det perfekte valg. Den flotte og stilrene vasketøjskurv er skabt af designeren Holger Nielsen tilbage i år 1939. Den er mindst lige så brugbar og eftertragtet i dag som for knap 100 år siden. 

Kurven modtager en flot 1. plads i anmeldelsen af de bedste vasketøjskurve på det danske marked hos Pricerunner.dk.

Om Vipp4441

Der er flere fordele ved Vipp441, der kommer dig til gode både nu og i fremtiden. Modsat mange andre af de andre funktionelle og praktiske kurve til vasketøj med låg er Vipp441 lavet i et robust og blankt materiale. Dette gør det lettere for dig at vedligeholde kurven, og du kan nemt tørre den af efter behov.

Det metalsorte look vil passe til både badeværelset, entréen eller soveværelset. Vi har forskellige præferencer for, hvor kurve med vasketøj skal befinde sig i hjemmet. Og det er forskelligt fra husstand til husstand, hvor rummelig kurven skal være.

Der er plads til 75L i Vipp441. Dette modsvarer behovene hos 2 voksne mennesker. Der er tænkt over hver en detalje med den eftertragtede og prisvindende vasketøjskurv. 

Der er små lufthuller i låget, der minimerer dannelse af dårlig luft i kurven. Og der er sortering i kurven, så du kan adskille tøj i forhold til farver. Begge funktioner er med til at højne din anvendelsesglæde af kurven, og den vil komplimentere dine behov mange år frem. 

Udvalgte specifikationer 

 • Matsort look
 • Høj slidstyrke 
 • Smukt og moderne design 
 • Nem at vedligeholde 
 • 75L
 • Sortering i kurven 
 • Eksklusivt valt 
 • Lufthuller i låg

Læs også: Flettede vasketøjskurve med rustikt look

House Doctor vasketøjskurve

House Doctor vasketøjskurve – lyse og naturlige med låg

En vasketøjskurv behøver ikke bare at være en kedelig IKEA-pose, du har stående ovre i et hjørne med alt dit snavsede undertøj. En vasketøjskurv kan også være som House Doctors vision for en vasketøjskurv, der fungerer som en æstetisk dekoration, du kan have stående centralt fremme i ethvert rum.

House Doctors vasketøjskurve er både praktiske at anvende og meget unikke i deres look.

Om House Doctor vasketøjskurve

Når du køber House Doctor vasketøjskurve, får du et sæt af to vasketøjskurve med låg.

Den ene er lidt større end den anden, og på den måde komplimentere de hinanden. Du får gode muligheder for at sortere dit tøj, og du kan selv bestemme, om du vil have de to kurve stående sammen eller i hvert sit rum.

House Doctor vasketøjskurve er skabt af både rattan og bambus, der er naturmaterialer. De lyse farver får vasketøjskurvene til at udstråle varme og naturlighed, og de passer perfekt ind i et moderne nordiske hjem.

Naturmaterialerne gør også, at du kan have dem stående inde i andre rum. Du vil med fordel kunne stille vasketøjskurvene i et rum som for eksempel soveværelset. Det vil også holde din vasketøjskurv pæn længere tid, da naturmaterialerne helst skal befinde sig i et tørt klima.

Yderligere specifikationer:

 • Materiale: Rattan og bambus
 • Farve: Natur
 • Højde: 57 cm. og 64 cm.
 • Diameter: 37 cm. og 45 cm.
Ferm Living Braided Laundry Basket

Ferm Living Braided Laundry Basket – naturligt materiale med unik form

Hvis du vil have en vasketøjskurv, der virkelig skiller sig ud, bør du anskaffe dig Ferm Living Braided Laundry Basket. Vasketøjskurven har en unik form, der minder om en stor vase, og med en højde på 80 centimeter er vasketøjskurven meget rummelig.

Ferm Living Braided Laundry Basket er skabt af 100% naturmaterialer, og du vil med modellen få en vasketøjskurv, der også fungerer som en unik dekoration.

Om Ferm Living Braided Laundry Basket

Rattan er et holdbart materiale at lave møbler ud af, og flere og flere moderne designere gør brug af naturmaterialet i dag. Det er blandt andet, fordi rattan er en af verdens hurtigst voksende græsarter, og rattan bidrager til at bevare regnskoven, da der ikke bliver fældet træer i processen.

Derfor kan du med god samvittighed også have Ferm Living Braided Laundry Basket stående fremme i dit hjem. Vasketøjskurven udstråler en naturlig aura, og den unikke form signalerer ikke nødvendigvis, at møblet i virkeligheden er en praktisk vasketøjskurv. 

elvom Ferm Living Braided Laundry Basket ikke kommer med låg, giver det alligevel god mening at have vasketøjskurven stående i soveværelset, da de lyse og varme farver vil kunne live ethvert rum op.

Yderligere specifikationer:

 • Materiale: Rattan
 • Farve: Natur
 • Højde: 80 cm.
 • Diameter: 42 cm.

Living&more vasketøjskurv med hjul og hylder

Dette er ikke bare en vasketøjskurv med låg, men derimod et helt system der byder på mange forskellige muligheder.

Vasketøjskurven er monteret i et stativ under en skuffe, hvorved skuffen også fungerer som låg. Over skuffen er et par hylder til opbevaring, og tilsammen er dette system genialt til den lille bolig.

Selve vasketøjskurven er sort, og det er skuffen og metalstellet også. Der er hjul monteret på alle benene, og hylderne i toppen er af bambus.

Klassisk vasketøjskurv med klaplåg

Hvis du foretrækker et klassisk og naturligt look, er denne vasketøjskurv et ideelt valg. Her får du en pæn løsning i bambus, hvori der er monteret en pose af stof.

Du kan nemt skjule vasketøjet ved at klappe låget ned, og den indvendige stofpose kan desuden tages ud og bæres til vaskemaskinen når der skal vaskes.

Vasketøjskurven måler 40 x 40 x 58 centimeter, og der er således god plads til masser af vasketøj.

Ønsker du et lidt anderledes look, kan du eksempelvis spraymale denne vasketøjskurv i en farve du synes passer til din stil.

Rund vasketøjskurv fra Hübsch med opbevaringsrum i låget

Her får du en lidt mere sofistikeret løsning, hvor designet overrasker på flere punkter.

Først og fremmest får du med denne vasketøjskurv et funktionelt lille opbevaringsrum i selve låget, som skydes til siden i stedet for bare at afmontere eller klappe op.

Derudover er kurven lavet med et flot stel af bambus, som er beklædt med et flot gråt stof.

Vasketøjskurven er således ganske god og funktionel, og det lille rum på toppen kan eksempelvis benyttes til små beklædningsgenstande som undertøj og strømper, eller noget helt tredje.

Sæt med vasketøjskurve fra Sika Design

Sika Design har hentet dette sæt vasketøjskurve hjem fra Senegal. De er håndlavede af strå, som er flettet ind mellem sorte plastikstrips. Tilsammen er det en rigtig flot kombination, og kurvene står derfor perfekt i mange forskellige boliger.

På toppen af kurvene er låg, hvorved indholdet kan skjules nemt og effektivt. Der er påsyet sort læder rundt om siderne, således at kurvene er mere robuste.

Det er et par mindre vasketøjskurve, som fint kan placeres i et skab eller lignende opbevaringsløsning.

Kamala – pæn vasketøjskurv med låg i vandhyacint

Den smukke Kamala vasketøjskurv har et rektangulært design, og på toppen er et låg med en hank i midten.

Vasketøjskurven er fremstillet i naturfarvet vandhyacint, som er flettet ind mellem hinanden for at skabe det flotte sofistikerede mønster.

Du får her en funktionel og rummelig vasketøjskurv fra ILVA, der måler 60 x 33 centimeter, samt 45 centimeter i højden.

Vallea – flettet vasketøjskurv med låg

Den elegante og rustikke Vallea vasketøjskurv er lavet af rattan, og har et låg i samme materiale.

Indvendligt er kurven dog udstyret med en udtagelig stofpose, så vasketøjet nemt kan tages op og bringes til vaskemaskinen. Dette er særligt smart hvis du har flere badeværelser, og vasketøjet således skal opsamles og indhentes fra flere rum.

Vallea vasketøjskurven måler 51 centimeter i diameter og 62 centimeter i højden, og fås i tre forskellige varianter.

Udvalgte specifikationer

 • Diameter: 51 cm
 • Højde: 62 cm
 • Med låg
 • Hvidt stof inderpose

Hvad er fordelene ved en vasketøjskurv med låg?

Udover at du slipper for at have tøj liggende, der roder i hjemmet, har vasketøjskurve med låg også mange andre gode funktioner. Når først du har haft sådan vaskekurv, er den svær at undvære igen.

Slip for lugtgener

Brugt og beskidt tøj kan komme naturligvis komme til at lugte. Børnene leger udenfor i jord og sand, sportstøjet bliver der svedt i, og nybagte forældre bruger måske den samme bluse lidt for ofte. Derfor er det praktisk, at tøjet kan lukkes inde i en vasketøjskurv, indtil der bliver vasket næste gang.

Hold hjemmet pænt

En god vasketøjskurv med låg giver dig frihed til at pakke rod væk, uden der skal gøres andet end at løftes på låget. Mange mennesker kan have tendens til at lade det beskidte tøj ligge fremme, og de åbne kurve skjuler ikke synet af vasketøj. Det giver ro i sindet, når hjemmet er rydeligt og mere strømlinet.

Bidrager til indretningen

En flot kurv er ikke kun praktisk, den kan også blive en del af din personlige stil i hjemmet. De kommer i mange forskellige stilarter, farver og former, så du er garanteret at finde en, som kan bidrage smukt ind i din indretning.


FAQ

Hvor kan man købe en vasketøjskurv med låg?
Det kan du blandt andet hos kompetente forhandlere på nettet såsom BOXdeLUX, ILVA og mange flere.
Hvor stor skal en vasketøjskurv være?
Det afhænger af størrelsen på husstanden, mængden af vasketøj, samt hvor ofte der vaskes. Mål eventuelt den bunke, du har liggende lige nu.
Hvilken vasketøjskurv med låg er den bedste?
Det kommer an på dine behov. For nogle vil det være en blød version med håndtag, for andre en solid spand, der står godt fast på gulvet. Tjek forskellige typer ud.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *