Væghængte sengebord guide: 4 smarte og moderne væghængte natborde

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Med et væghængt sengebord får du en nem og stilren plads til opbevaring ved sengen, og du slipper for at skulle manøvrere udenom benene med støvsugeren.

De væghængte natborde af denne type kan fås i helt simple typer som blot udgør en hylde, eller i større modeller med skab og/eller skuffe. Vældigt smart for dig, der gerne vil holde indretningen så simpel og minimalistisk som muligt.

Vi har besøgt flere forskellige butikker, og samlet vores favoritter i denne artikel. Se med herunder, og lad dig inspirere.

Det skal du overveje, inden du køber et væghængt sengebord:

 • Type: Det er i virkeligheden helt op til dig hvilken type væghængt sengebord, du foretrækker. Måske er du på udkig efter noget meget specifikt, men er du stadig lidt uvis om, hvad du er på jagt efter, kan du få inspiration hos os.
 • Størrelse: Du har brug for et sengebord, der matcher størrelsen på dit soveværelse og din sengeramme. Højden på sengebordet har også betydning for, hvor let du kan komme til bordpladen og eventuelle skuffer og anden opbevaringsplads.
 • Opbevaring: Det er smart med ekstra opbevaringsplads i dit sengebord, hvor du kan gemme briller, bøger, opladere og andet væk, når det ikke er i brug. Overvej, om du gerne vil have skuffer eller lignende integreret i dit væghængte sengebord.
 • Materiale: Det materiale, dit sengebord er fremstillet af, har stor betydning for både indretningen og følelsen i dit soveværelse, rengøringen til daglig og holdbarheden.
  Overvej, hvor mange kilo, dit sengebord skal holde til, hvis du er typen, der har mange ting liggende.
 • Budget: Der er stor prisforskel på væghængte sengeborde alt efter mærke, kvalitet og materialer. Overvej derfor, hvor mange penge du ønsker at ofre på dit nye møbel. Har du ekstra at gøre godt med, er det måske en ide at gå efter god kvalitet.

House Doctor Mega – lille væghængt sengebord

House Doctor Mega er et særdeles flot lille væghængt sengebord, som er lavet af sort marmor.

Marmor har, som bekendt, en smuk overfladestruktur, der passer perfekt til den rå nordiske indretningsstil.

Det er et relativt lille sengebord, som passer fint til et lille soveværelse med begrænset plads.

Målene er 36 x 18 x 18 centimeter, og hjørnerne er afrundede så selve bordpladen er en halvcirkel.

Udvalgte specifikationer

 • Materiale: Marmor og messig
 • Højde: 18 cm
 • Længde: 18 cm
 • Bredde: 36 cm

House Doctor Book – sort væghængt sengebord

House Doctor har skabt det lille dekorative Book sengebord, der væghænges og fungerer til mange forskellige formål.

Som sengebord er det ideelt til dig der har mindre behov for opbevaring, men som gerne vil have et sted at lægge en bog og et par andre småting.

Sengebordet er formet af et stykke stål som er bøjet, og dernæst sortlakeret.

House Doctor Book ophænges nemt på væggen med et par skruer.

Udvalgte specifikationer

 • Materiale: Stål
 • Højde: 23 cm
 • Bredde: 25 cm
 • Længde: 32 cm

Century

Det flotte væghængte Century sengebord har flere spændende detaljer, som tiltaler os.

Først og fremmest er designet pænt og stilrent, men derudover er der også godt plads til opbevaring. Æstetik og funktionalitet går med andre ord hånd i hånd her.

Fronten af sengebordet har pæne facetslebne kanter, der skaber et let udtryk, og i toppen er der en lille skuffe til opbevaring af personlige ejendele. Under skuffen er desuden et åbent rum til opbevaring.

Som en lille fin detalje er der bag på dette sengebord en lille åbning, hvori der kan føres en ledning ned til stikkontakten.

Udvalgte specifikationer

 • Materiale: Egefinér
 • Højde: 33 cm
 • Dybde: 32 cm
 • Bredde: 37 cm

Købsguide: Sådan vælger du det rette væghængte sengebord

Det kan være en udfordring at finde det helt rette væghængte sengebord til soveværelse. Derfor har vi samlet de ting, du skal tage højde for, inden du bestemmer dig for, hvad der er det rette valg.

Størrelse på dit soveværelse

Når du skal finde et sengebord, er det vigtigt at det er proportionelt med dit soveværelse, eller kan det komme til at fylde for meget, eller omvendt kan det visuelt se alt for småt ud.
Jo mindre et værelse og seng, jo mindre sengebord. Det samme gælder den anden vej rundt.

Brug i dagligdagen

Tag højde for dine vaner i hverdagen, når du skal vælge møbel. Hvis du ikke normalt opbevarer ting ved sengen, kan det være fint med det åbne, væghængte sengebord, da der ikke vil forekomme rod.
Er du til gengæld typer, der har tendens til at rode, kan du med fordel vælge et lukket møbel med skuffer eller låger, der kan gemme rodet.

Nuancerne i hjemmet

For at dit hjem kan afspejle ro og overskud, er det vigtigt at nuancer og farver går igen. Det gælder også for selv en mindre ting som sengebordet.
Gå derfor gerne efter den farvepalette, du allerede har brugt i dit hjem, når du skal finde et fint matchende sengebord til din væg i sove-, børne-, eller gæsteværelse. 

FAQ

Hvor højt skal jeg placere mit sengebord?
Højden på dit væghængte sengebord kommer an på din sengs højde. Du skal hænge bordet op, så bordpladen er en smule højere end din topmadras, da det er mest behageligt i forhold til at række ud og nå ting.
Hvor meget vægt kan et væghængt sengebord holde til?
Vægtgrænsen afhænger af den enkelte model, men medmindre du skal opbevare bøger eller andre tunge ting, får du ikke behov for en meget høj belastning.
Tjek specifikationer ud ved de sengeborde, som du har udset dig og godt kan lide, så du er sikker på, de kan bære dine ting.
Hvorfor skal jeg have et sengebord?
Et sengebord giver et fint touch til indretningen af dit hjem, og så er det praktisk at have en afsats nær sengen, hvor du tilbringer meget af dit liv.
Du kan med fordel have en lampe og et vækkeur stående på sengebordet, og du kan bruge skuffer til opladere og måske en skøn bog.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Dimeo

Det flotte væghængte Dimeo sengebord er det ideelle valg for dig der ønsker et mere simpelt udtryk.

Sengebordet er tidløst i designet, og kan nemt fungere sammen med mange forskellige stile. Uanset om du er til den moderne nordiske stil eller dyrker en mere dæmpet stil, er dette sengebord et godt match.

Det væghængte Dimeo sengebord er opbygget af MDF som er hvidlakeret, og der er både et åbent rum samt en skuffe til opbevaring.

Vi kan desuden godt lide kanterne omkring toppen, som sikrer at ting ikke kan glide ned af bordet hvis du ved et uheld skubber til dem.

FDB Møbler B99 Radius – væghængt sengebord i træ

Designerne Diana Mot og Isabella Bergstrøm står bag Radius-serien, der blandt andet omfatter dette væghængte sengebord.

Sengebordet er fremstillet af massivt egetræ, som efterfølgende er lakeret. Lakeringen giver en behageligt glat overflade, som også er nem at holde ren.

Der er god plads til opbevaring her, da der er en ekstra stor hylde samt en skuffe til din rådighed.

Egetræet er selvfølgelig FSC-certificeret, hvilket betyder at det kommer fra bæredygtigt skovbrug.

Udvalgte specifikationer

 • Materiale: Massiv eg
 • Højde: 35 cm
 • Dybde: 37,5 cm
 • Bredde: 35 cm

Væghængt sengebord fra Kaagaard

Kaagaard producerer også dette lille væghængte sengebord i Danmark, og i modsætning til andre store sengeborde får du her en ganske simpel konstruktion der er nem at ophænge og fungerer rigtig godt til små behov.

Hvis du kun meget sjældent har behov for at stille andet fra dig end en enkelt bog eller mobiltelefonen, så er dette sengebord et oplagt valg.

Sengebordet fås i et væld af farver, så du kan finde præcis den model der passer til dig.

Udvalgte specifikationer

 • Materiale: Eg
 • Bredde: 40 cm
 • Dybde: 30 cm

Danskproduceret væghængt sengebord fra Kaagaard

Kaagaard producerer sine møbler i Danmark, og dette væghængte sengebord er således i god dansk kvalitet.

Sengebordet er et flot simpelt ét af slagsen, som kan tilpasses frit med flere forskellige farver at vælge mellem.

Det væghængte sengebord byder på en skuffe uden greb, samt et åbent rum til opbevaring. Det er et fint og rummeligt sengebord, der således er velegnet for dig med større behov for plads ved siden af sengen.

Udvalgte specifikationer

 • Materiale: Bøg og metal
 • Højde: 34 cm
 • Bredde: 50 cm
 • Dybde: 37 cm

Maly

Dette flotte væghængte sengebord er som skabt til den moderne nordiske indretningsstil, hvor varme nuancer blandes med kolde nuancer og komplimenteres af skønne sarte farver.

Sengebordet er måske ikke som sådan et bord, men nærmere et skab der hænges på væggen. Det fungerer dog også som bordplads, da toppen jo således er fri til opbevaring.

Der er flotte detaljer i overfladen på skabsfronten, som er skråtstillet for et mere spændende look. Håndtaget er desuden en knop af messing, som står fint sammen med træet.

Sengehylde i metal fra Tine K. Home

Som et alternativ til store væghængte sengeborde findes denne dobbelte hylde fra Tine K. Home, der passer perfekt ved siden af sengen.

Det er en god løsning for dig der ikke har specifikt behov for stor opbevaringsplads ved sengen, men alligevel gerne vil have et sted af lægge en bog, sætte en lampe og have telefonen/vækkeuret liggende/stående.

Sengebordet ophænges nemt på væggen med et par skruer, og er lavet af ét stykke metal som er bøjet.

Linnea

Linnea sengebordet er det perfekte valg for dig, der dyrker den herlige landlige stil. Det væghængte sengebord er en del af en møbelserie i samme stil, hvilket gør det muligt at indrette et skønt soveværelse i samme stil.

Sengebordet har en skuffe i bunden med et simpelt greb, og der er både plads til opbevaring ovenpå skuffen samt på en lille hylde højere oppe.

Bagtil er der også en god lodret plads til opbevaring, hvori du eksempelvis kan sætte en bog.

Montana 8162 – Ikonisk og stilren

Montana 8162 – væghængt Montana sengebord med skuffe

Sengebordet 8162 fra Montana er med sin enkelte skuffe ikonisk og stilren og et populært valg hos Montana Furniture. Du kan bringe zen og ro ind i dit soveværelse med det simple design og minimalistiske udseende, selvfølgelig med et godt, livslangt håndværk.

Dette sengebord er EU Ecolabel-certificeret og går godt i alle slags soveværelser – takket være de mange muligheder for at personliggøre 8162, er det nemlig kun fantasien, der sætter grænser. Det fine, lille sengebord fungerer desuden perfekt som et lærred, på hvilket du kan udtrykke dig selv ved sengesiden. Dekorer med planter eller bøger og skab et miljø, du kan lide at være i.

8162 er en del af Montana System, der med sine 36 grundmoduler, 4 dybder og over 40 forskellige farver tillader dig at lege rundt og kreere helt selv. Skabt af Peter J. Lassen er Montana blevet tidløst og klassisk design. Møblet her er desuden utrolig nemt at gøre rent, idet det blot skal tørres efter med en tør (eller let fugtig), ren klud.

Design

8162 har afrundede hjørner og kanter for din bekvæmmelighed og kan fås i 40 forskellige lakfarver, der i klassisk Montana-stil alle er miljøvenlige. Du kan altså tilpasse og matche til dit soveværelse, lige som du ønsker det.

Sengebordet kan fås med lakerede greb og i 3 forskellige dybder – du kan altså tilpasse hvert eneste aspekt af bordet. Møblet kan fås med sokkel, ben, hjul eller ophængsbeslag, men du kan også fravælge dette.

Udvalgte specifikationer

 • Materiale: Lakeret MDF, 12 mm
 • Højde: 12,6 cm
 • Dybde: 30 cm
 • Bredde: 35,4 cm
Montana 8161 – Elegant simpelhed

Montana 8161 – Elegant væghængt natbord

8161 er et klassisk lille sengebord i Montana design og et populært valg hos Montana Furniture. Bordet har ingen skuffer, men derimod et åbent rum, der vil skabe en følelse af luft, rummelighed og åbenhed. Den elegante simpelhed nydes bedst, så længe bordet holdes rent og simpelt, men det betyder ikke, det ikke kan dekoreres med planer, bøger eller notesblokke.

Det elegante design har afrundede kanter og hjørner, så du får så megen komfort og mindsker risikoen for at slå dig på det i nattens mørke, og det flotte håndværk holder en livstid! Som resten af Montana-serien er møblet designet af Peter J. Lassen og er stolt modtager af EU Ecolabel, EU’s eget, officielle miljømærke.

Det minimalistiske væghænge natbord kan kombineres med de andre moduler fra Montana design, hvis du vil skabe noget helt nyt eller én stor helhed. Bordet er ganske let at gøre rent, og skal blot tørres efter med en tør eller let fugtig klud fra tid til anden.

Design

Du kan gøre 8161 til dit helt eget, takket være Montanas fantastiske personliggørelsesmuligheder. Du kan få sengebordet i 40 forskellige lakfarver, der alle er miljøvenlige, og finde en nuance, der udtrykker dig, din personlighed og din æstetik.

Som de andre sengeborde fra Montana kan dette sengebord fås i 3 forskellige dybder og fire forskellige muligheder for støtte eller ophæng – du behøver dog ikke vælge nogen af sidstnævnte overhovedet, hvis du ønsker at personliggøre hver eneste del af bordet.

Udvalgte specifikationer

 • Materiale: Lakeret MDF, 12 mm
 • Højde: 12,6 cm
 • Dybde: 30 cm
 • Bredde: 35,4 cm

Pinella – væghængt sengebord med skuffe

Pinella er et flot væghængt sengebord i nordisk design, der nemt hænges på væggen og fungerer til lidt af hvert.

Sengebordet er formet af et stykke bøjet metal, som har fået en sort lakering, samt egetræsmelamin.

Skuffen har ikke greb og er dermed ganske enkel i sit design, og der er god plads til opbevaring på hylden under skuffen, samt i selve skuffen.

En lille fiks detalje er den lille åbning bagtil i midten, hvori der eksempelvis kan trækkes en ledning til opladere og lamper.

Udvalgte specifikationer

 • Materiale: Stel i sortlakeret metal og Eg
 • Højde: 30 cm
 • Dybde: 25 cm
 • Bredde: 25 cm

Maga – væghængt natbord med skuffer

Maga sengebordet fremstår enkelt og rent i udseendet, og da det er væghængt får du en flot løsning der passer til mange forskellige stile.

Sengebordet har et par skuffer med små runde håndtag, som du nemt kan bruge til opbevaring af mange forskellige ting.

Det væghængte Maga sengebord er fremstillet af MDF, som efterfølgende er sortlakeret. Det fås også i en hvidlakeret udgave.

Udvalgte specifikationer

 • Materiale: Sortlakeret MDF
 • Højde: 28 cm
 • Længde: 41,3 cm
 • Bredde: 35 cm

Ashlan – hvidt væghængt sengebord

Ashlan er et spændende og dekorativt væghængt sengebord, der har både skuffe og hylde til opbevaring af ting og sager.

Sengebordet er hvidlakeret og har et stilrent look, der kan fungere fint til den lyse indretning af soveværelset.

Udover den viste model med hvidlakerede overflader, findes Ashlan sengebordet også i egefinér.

Udvalgte specifikationer

 • Materiale: MDF
 • Højde: 22,5 cm
 • Længde: 32 cm
 • Bredde: 35 cm

Riff – flot væghængt natbord i træ

Dette fine væghængte sengebord er perfekt til mange forskellige stile. Her får du en god lille skuffe som ikke har synligt greb på fronten, samt vanger af sortlakeret metal.

Sengebordet er af egefinér, og hænges nemt op med et par skruer. Det er en rigtig fin løsning for dig, der kun har minimalt behov for opbevaringsplads ved sengen.

Brug eksempelvis Riff sengebordet sammen med en lille væglampe, eller sæt lampen direkte på bordet.

Udvalgte specifikationer

 • Materiale: Stel i sortlakeret metal og egefinér
 • Højde: 10 cm
 • Længde: 42 cm
 • Bredde: 32 cm
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *