Vågelampe til børn: Find den bedste natlampe til børn

De bedste vågelamper til børn ifølge eksperterne

En vågelampe kan bringe børn stor tryghed – især mens de er små og ikke forstår, at mørket ikke er farligt. Det hjælper dem også, hvis de skal have fat i forældrene eller ud på toilettet. Vågelamper til børn er udbredt, og så længe du vænner barnet fra det igen, er der ikke noget at være bekymret for, når det kommer til udvikling. Uanset, om du leder efter en vågelampe til stikkontakt eller natlamper, der også kan hjælpe med amning om natten, så har vi samlet nogle bud, du forhåbentlig vil synes om. Vi har lavet en liste med nogle af de bedste vågelamper, som forhåbentlig kan hjælpe dig og dit barn til en rolig nat. 

Det skal du overveje, før du køber ny vågelampe:

 • Hvor gammel er dit barn? De mindste kan have brug for lys, hvis de skal føle sig trygge om natten. En vågelampe er god til de mindste børn, der skal lære at sove alene. Vælger du en model med timer, vil den slukke efter et tidsrum, så værelset bliver mørkt. Med tiden skal barnet dog gerne lære at sove uden lyset.
 • Skal du også have gavn af natlyset? Har du brug for vågelampen til at se til de mindste om natten, skal den kunne lyse tilstrækkeligt op. Den må dog ikke forstyrre dit barns søvn, hvor orange og rødligt lys er bedst i forhold til hvidt eller blåt lys.
 • Skal natlyset kunne spille musik og have sensor? I dag kan du få vågelamper, der har søde designs og smarte funktioner. Søde designs får børnene til at føle sig trygge, og en sensor er praktisk, så lampen kun tænder, når den registrerer bevægelse. Musik kan være beroligende for de små, før de falder i søvn.

arrow-more

Ledvance Osram Lunetta LED vågelampe

Ledvance Lunetta Slim – LED vågelampe

Introduktion

Ledvance Lunetta LED vågelampe er det geniale valg til nye forældre. Den billige vågelampe er ganske lille og simpel at se på, og den fungerer godt, hvis du skal op om natten om amme. Ledvance Lunetta LED vågelampe har fået 4,9 ud af 29 anmeldelser fra forbrugerne på Google Shopping, der både inkluderer familier med og uden børn.

Om Ledvance Lunetta LED vågelampe

Ledvance Lunetta LED vågelampe tænder af sig selv og har et varnhvidt LED lys. Den sættes direkte i stikkontakten og hjælper alle aldre med at finde rundt om natten. Lampen registrerer lys og bevægelse og har en levetid på op til 25 år.

Lampen er Plug and Play, hvilket vil sige, at så snart, den sidder i stikkontakten, registrerer en sensor bevægelse og tænder selv. Det er det ideelle orienteringslys, og kan også bruges af folk uden børn, der vil have lidt ekstra lys til hjælp om natten.

Fordele

 • Lille
 • Plug and Play
Ulemper

 • Svag sensor

Specifikationer

 • Tænder selv
 • Ca. 25 års levetid
Cloud B Tranquil Turtle vågelampe

Cloud B Tranquil Turtle vågelampe – sødt design med musik

Introduktion

Den unikke Cloud B Tranquil Turtle er en natlampe, dit barn kan sove med. Lampen lyser med et blødt lys og er nem at bruge. Den har et utrolig kært design og kan spille beroligende musik, som hjælper barnet med at falde til ro.

Af de grunde har over 150 brugere på Google Shopping også valgt at give den en gennemsnitlig score på 4,8 ud af 5.

Om Cloud B Tranquil Turtle

Lampen er integreret i en sød, sovende skildpaddebamse, som dit barn kan tage med i seng. Med bamselampen kan de altid have deres lyskilde tæt på.

Cloud B Tranquil Turtle kan spille 2 forskellige melodier og lyser op i et afslappende lys, så dit barn kan forestille sig, de ligger og svømmer i havet. Lysstyrken kan naturligvis indstilles, og vågelampen slukker efter ca. 20 minutter.

Der medfølger batterier.

Fordele

 • Dejligt blødt lys
 • Nem at bruge
 • Sødt design
 • Spiller musik
Ulemper

 • Nogle farvers klarhed er for lav
 • Batteridrevet

Specifikationer

 • Kan spille 2 melodier
 • Batterier medfølger
Ledvance Lunetta Shine

Ledvance Lunetta Shine 9 cm vågelampe – lampe med effektiv sensor

Introduktion

Den simple lille Ledvance Lunetta Shine er en smart vågelampe, der bare skal sættes direkte i stikkontakten. Den er ideel til små børn, der skal tjekkes på om natten, og de lidt større, som skal have hjælp med at finde vej om natten.

På Google Shopping har Ledvance Lunetta Shine fået 4,7 ud af 5 stjerner fra over 100 anmeldelser. Vågelampen er lille og nem at bruge. 

Om Ledvance Lunetta Shine

Ledvance Lunetta Shine er beregnet til at være orienteringslys eller vågelys. Den lyser kun med én lysstyrke og tænder af sig selv, så den kan hjælpe bedst muligt.

Det er perfekt at sætte op på eller lige udenfor børneværelset, og kan også bruges af folk uden børn, der gerne vil undgå at tænde loftslys om natten.

Natlampen har en levetid på ca. 25 år og lyser med et hvidt LED lys. Den kører i en farve cyklus, der også kan stoppes på et bestemt punkt, hvis du holder af en farvenuance.

Fordele

 • Lille
 • Nem at bruge
 • Levetid på 25 år
Ulemper

 • Lysstyrke kan ikke justeres

Specifikationer

 • Kører i farvecyklus
Lumie Bedbug børn

Lumie Bedbug vågelampe – beroligende vågelampe til børn

Introduktion

Den søde og sjove Lumie Bedbug børnevågelampe er perfekt til børn, der har svært ved at sove uden lys. Lumie Bedbug børnevågelampe er også perfekt til forældrene, der skal bruge en rolig lyskilde til at skifte ble om natten. Lampens alsidighed har skaffet den 4 ud af 5 stjerner fra forbrugerne på Google Shopping.

Om Lumie Bedbug børnevågelampe

Lampen er formet som et insekt og er sjov og venlig at se på, så dit barn kan være trygt på sit soveværelse. Lumie Bedbug børnevågelampe har justerbar sengebelysning, der lyser med så få blå toner som muligt.

Vågelampen har også solnedgangsfunktion, som giver en glidende overgang fra dag til nat. Det hjælper dit barn med at falde ned og komme til ro.

Lumie Bedbug børnevågelampe kan lyse i en orange tonet glød hele natten, hvis dit barn ikke bryder sig om mørke, så dit barn kan sove trygt.

Fordele

 • Meget beroligende
 • Kært design
 • Med solnedgangs-funktion
Ulemper

 • Natlyset er en smule for kraftigt
 • En smule dyr

Specifikationer

 • Justerbart lys
A Little Lovely Company Mini sky vågelampe

A Little Lovely Company Mini sky vågelampe – sød natlampe med LED-lys til børneværelse

Introduktion

Dit barn kan sove som på en sky med den fine lille Mini Skylampe fra A Little Lovely Company. Lampen har et utrolig kært design af en smilende hvid sky.

På Google Shopping har vågelampen mere end 500 anmeldelser, og alligevel formår den at ligge på 4,6 stjerner. Det er der også en grund til: Ikke nok med, at lampen giver et hyggeligt lys, så har den også en række smarte funktioner.

Om A Little Lovely Company Mini skylampe

Den fine lampe er batteridrevet og lyser med LED lys. Den kommer med 3 LR44 batterier, så du kan tage den i brug fra start.

Lampens materiale bliver ikke varmt, og derfor kan du sagtens have den i nærheden af dine børn, uden de brænder fingrene.

Med timer-funktion slukker natlampen af sig selv efter 15 minutter. Producenten anbefaler at gøre brug af timeren, da lampen ellers kan lyse i op til 20 timer uafbrudt på én opladning.

Fordele

 • Lille
 • Perfekt lys
 • Meget kær
Ulemper

 • Bruger batterier

Specifikationer

 • Plastik fri for PBA, bly, PVC og ftalater
Bymoxo Rabbit & Friends vågelampe karrusel

Bymoxo Rabbit & Friends vågelampe karrusel – dekorativ natlampe med musik og lys

Introduktion

Den fine karrusellampe fra Rabbit & Friends er en lampe, der også kan pynte på hylden, når den ikke er i brug. Den forestiller en simpel karrusel, som er afskærmet med gennemsigtig plastik, og har tre heste i forskellige farver ridende rundt.

Hos Google Shopping har lampen en imponerende score på 4,9 ud af 5, og der er også en masse at holde af. Lampen er god til babyer og små børn og vil snildt sætte fantasien i gang.

Om Bymoxo Rabbit & Friends Lampe karrusel m. musik

Du kan vælge at lade den lyse normalt eller i skiftende farver, og i bunden får en lille knap hestene til at køre rundt og spille musik. Den kan lyse i 7 forskellige farver og er hårdfør, så den kan tåle til små børns behandling. 

Karrusellampen kan du oplade med et medfølgende USB-kabel.

Fordele

 • Hårdfør
 • Klart lys
 • 7 forskellige farver
Ulemper

 • Ringe batterilevetid

Specifikationer

 • Oplades med USB

Hvordan vælger jeg en vågelampe?

Når du skal vælge en vågelampe, skal du først og fremmest se efter én, der lyser med lav lumen og har et orange eller rødligt skær. En vågelampe skal lade dig eller dit barn se, men den skal ikke vække jer eller forstyrre, når man lige er vågnet.

Du skal være klar over, hvad formålet med vågelampen er. Hvis du kun skal bruge den til at give dit barn tryghed, er en almindelig vågelampe helt fin. Men skal du bruge den til at sidde og amme ved, skifte ble i lyset af eller på anden vis bruge den, kan en bordlampe med lysdæmper være en bedre mulighed.

Du bør se efter en vågelampe med sensor, så du ikke skal have fat i en kontakt for at tænde den. Hvorvidt den skal være diskret eller hyggelig at se på, er op til dig og dit barn.

Kilder: Foter.com og Parent.guide

Hvilken er den bedste farve til en vågelampe?

En vågelampe skal som minimum have muligheden for at lyse med rødligt eller orange lys. Lys med blå toner kan genere hjernen og holde dit barn fra at opnå ordentlig REM søvn, og det kan give uønskede følger i form af irritation og søvnløshed.

Skal du bruge lyset til at vise vej og orientere om natten, og skal den kunne vise alle familiemedlemmer ud til fx badeværelset, så er et mere hvidt eller blåt lys i orden. Her bør det dog lyse nedad og have et svagt skær, så det ikke vækker hjernen for meget.

Alternativt kan du finde lyskæder med fjernbetjening, som kan virke som vågelys. Det er også en god måde at hjælpe det lidt ældre barn, der vil have et mere moden værelse, men stadig ikke er tryg ved mørket.

Kilder: Sleepadvisor.org, Healthline.com og Somnilight.com

Hvad er fordelene ved en vågelampe?

En natlampe skader ikke dit barn eller deres søvn, hvis du vælger den rigtige farve. Tværtimod kan det give dem en større tryghed og hjælpe dem med at sove, så alle i hjemmet kan være glade og føle sig sikre.

Især for børn er lidt lys om natten ekstra godt, når det kommer til at navigere. Det skaber en større sikkerhed, når dit barn kan se, hvor det går, når det skal finde ind til forældrenes værelse eller ud på toilettet. Derudover kan en vågelampe i et legetelt gøre det hyggeligt om aftenen for dit barn 

Du skal dog sørge for at vende dit barn af med at sove med natlys, når de bliver ældre. At sove med lyset tændt over i en årelang periode, påvirker hjernen negativt. Du kan udfase vågelys med lyskæder, så dit barn selv kan tage skridtene fremad.

Kilder: Happybeds og Mylight.com.au

Tidligere anvendte produkter – Nu udgået

ByMoxo

ByMoxo opladelig silikone vågelampe børn

Introduktion

Det er næsten umuligt at finde en sødere vågelampe end ByMoxo opladelig silikone vågelampe. Lampen er formet som en bjørn og lavet af silikone, så den er nem at flytte rundt på og sød at se på. 

Fordi den er så let at have med at gøre, kan dit barn tage den med sig, hvis de skal på besøg eller I skal på ferie, og de kan bruge den som lyskilde, når de skal op om natten. Dét kan også være én af grundene til, at brugere på Google Shopping har givet vågelampen 4,9 ud af 5 stjerner.

Om ByMoxo opladelig silikone vågelampe

ByMoxo opladelig silikone vågelampe er lavet af blød silikone og kommer med fjernbetjening.

Den kan lyse i flere farver og i op til 12-15 timer pr. opladning, og så kan den blive dit barns tætteste allierede om natten. Lampen slukker af sig selv efter 2 timer, så batteriet ikke bliver slidt for hurtigt.

Det tager 3 timer for den at lade op, og det kan gøres ganske let via medfølgende USB.

Fordele

 • Silikone
 • Med fjernbetjening
 • God batterilevetid
 • Genopladelig
Ulemper

 • Glødemekanisme kan falde ud eller blive skubbet ind af barnet

Specifikationer

 • USB-opladelig
Aloka Magic Unicorn vågelampe

Aloka Magic Unicorn vågelampe – sød figur med sleep- og timer-mode

Introduktion

Aloka Magic Unicorn Natlampe er en lidt anden type natlampe, som dit barn nok skal holde af. Natlampen er en lysende silhuet af en enhjørning, som du kan vælge farven på i samarbejde med dit barn. 

Hos Google Shopping har forbrugerne givet Aloka Magic Unicorn Natlampe 4,6 ud af næsten 90 anmeldelser, og det er ikke kun på grund af det sjove og anderledes design.

Om Aloka Magic Unicorn Natlampe

Enhjørningen passer godt på dit barn, mens de sover, og er en tryg figur at se på om natten. Med 12 farver at vælge imellem kan dit barn vælge farve efter deres humør.

Der er yderligere 4 lysfunktioner: De inkluderer Sleepmode, som dæmper og slukker lampen efter 40 minutter, en Timer, Rainbow, hvor der skiftes mellem de forskellige farver, og Side Lamp, som giver et skarpere, hvidt lys. Dét kan bl.a. hjælpe med godt læselys til godnathistorierne.

Fordele

 • Nem at styre
 • 12 farvemuligheder
 • Kommer med fjernbetjening
Ulemper

 • Meget afhængig af fjernbetjeningskontrol

Specifikationer

 • Kan lyse i 12 forskellige farver

 


FAQ

Hvilket natlys er bedst?
Den bedste vågelampe er den, der holder dit barn trygt og lader dem se om natten. Den lyser med et blødt, dæmpet lys uden klare farver, så barnets søvn ikke bliver påvirket, men lader dem se, at de er i sikkerhed.
Hvad skal jeg overveje, før jeg køber et natlys?
Inden du køber en vågelampe, skal du vide, hvor lyset skal sidde, og hvorvidt det skal være muligt for dit barn selv at tænde og slukke det.
Hvordan vælger jeg et natlys?
Skal du finde en natlampe til børn eller en vågelampe til baby, skal du overveje: Om de skal kunne tænde og slukke den, hvor den skal sidde, og hvad den præcis skal bruges til.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
Google Shopping

Google Shopping er Googles pendant til PriceRunner. Du kan se, hvad brugere verden over har givet produktet med stjerner fra 1 til 5 og skrevet i deres anmeldelser.

Du kan se anmeldelserne af ByMoxo opladelig silikone vågelampe børn her

Du kan se anmeldelserne af LEDVANCE LUNETTA slim her

Du kan se anmeldelserne af LEDVANCE LUNETTA Shine her

Du kan se anmeldelserne af Cloud b Tranquil Turtle Ocean her

Du kan se anmeldelserne af Lumie Bedbug her

Du kan se anmeldelserne af Aloka Magic Unicorn her

Du kan se anmeldelserne af A Little Lovely Company Mini skylampe natlampe her

Du kan se anmeldelserne af Bymoxo Rabbit & Friends Lampe karrusel m. musik her


Andre Kilder

Foter

Foter giver dig idéer og inspiration til hjemmet. Fra deres hjemmeside har vi brugt artiklen: ”How to choose a night light”.

Artiklen er udgivet den: 16. februar 2021
Du kan se artiklen her

Parent Guide

Parent Guide gør sit bedste for at hjælpe dig med at blive den bedst mulige forælder og støtte dig, når du vakler. Vi har brugt deres artikel: ”How to choose the best night light for your baby” som kilde.

Artiklen er fra den: 25. oktober 2018
Du kan se artiklen her

SleepAdvisor

SleepAdvisor hjælper dig med at få en bedre nattesøvn, både når det kommer til søvnhygiejne og videnskab. Vi har hentet inspiration fra deres artikel: ”What is best nightlight color – red, blue or white?”.

Artiklen er fra den: 26. oktober 2020
Du kan se artiklen her

Healthline

Healthline hjælper dig med at leve et sundere liv. Vi har brugt deres artikel: ”Do some types of light help you sleep better?” som kilde i vores tekst.

Artiklen er fra den: 15. januar 2021
Du kan se artiklen her

Somnilight

Somnilight hjælper dig med at blive den bedst mulige forælder. Deres artikel: ”Nusery Lamps and Nightlights: Choosing the best color light” er brugt som kilde i ovenstående tekst.

Du kan se artiklen her

Happybeds

Happybeds er dit go-to sted for at få en god nats søvn. Vi har draget hjælp fra deres artikel: ”Are night lights bad for sleep?”.

Artiklen er fra den: 5. december 2019
DU kan se artiklen her

Mylight

Mylight hjælper dig med at finde det rigtige lys, som du mangler. Vi har brugt deres artikel: ”3 reasons your baby will benefit from a nightlight” som kilde til én af ovenstående tekster.

Artiklen er fra den: 14. oktober 2018
Du kan se artiklen her

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *