5 dekorative træhylder til væggen

Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Væghængte træhylder er ikke bare dekorative, men også funktionelle. De skaber flot plads på væggen til både opbevaring og pyntesager, så du kan gøre dit hjem hyggeligt og personligt.

Træhylder fås i mange forskellige størrelser, og kan bruges til mange forskellige formål.

Vi har samlet en række af vores absolutte favoritter lige her, så du kan lade dig inspirere af de mange flotte hylder af træ.

Det skal du overveje, før du køber en træhylde til væggen:

 • Type: Først og fremmest skal du sikre dig, du får den rigtige type hylde i en god kvalitet. En hylde af rigtigt træ koster mere end laminat, men de er som regel også pænere, så det er et godt valg til dine vægge.
 • Størrelse: Inden du overhovedet kigger på en hylde, skal du tage mål. Det kan være, du har en helt specifik idé om et område, der skal fyldes med hylder. Det kan også være, du bare ser efter noget, som kan optage lidt plads på væggen.
  Uanset hvad, så tag mål og sørg for, at hylden eller hylderne har en passende størrelse.
 • Beslag: Se gerne hvilke beslag eller ophæng, der følger med din hylde. Det er en fordel, hvis du ikke selv skal ud og købe ekstra skruer og beslag, men at hylden er klar til væggen, når den kommer.
 • Maksimal kapacitet: Du skal være opmærksom på maks. kapaciteten på hylden, så du ved, hvor meget, du kan putte på den. Så falder dine bøger, planter eller andre genstande ikke pludseligt ned, fordi du overskrider vægtgrænsen.
 • Pris: Du bør altid lægge et budget for dine indkøb, om du skal købe stort eller småt. Når det kommer til hylder til væggen af træ, kan du få mange forskellige prisklasser. Husk, at kvalitet og pris ofte går hånd i hånd.

Valentino – flot træhylde med læderstrop

Træhylder med læderstropper har været kendte og populære i flere år allerede. Det er den perfekte kombination af retro-elementer og nordiske designtanker, som er samlet i en flot forening her. Selve hylden er af ubehandlet kejsertræ, og stropperne er af lysebrunt kernelæder.

Hylden er ikke som sådan lavet til opbevaring af tunge ting, men den er nu alligevel særdeles dekorativ på en bar væg.

Træhylden fås i flere forskellige variationer, som du kan se hos ILVA.

Udvalgte specifikationer

 • Materiale: Massivt ubehandlet kejsertræ samt to lysebrune kernelæderstropper
 • Maksbelastning: 10 kg
 • Dimensioner: 90 cm (l), 20 cm (d)
 • Vægt 0,12 kg

FDB Møbler B5 – træhylde til væggen af Børge Mogensen

Fra FDB Møbler har vi findet denne smukke træhylde til væggen. Den er som skabt til mere funktionelle formål, eksempelvis opbevaring af bøger eller LP’er.

Det mest fascinerende er dog nok at den har overlevet hele 80 år med skiftende tendenser, hvilket cementerer hvor dygtig en designer Børge Mogensen var. Hylden er nemlig tegnet dengang han var ung og endnu ikke helt udlært, hvilket i sig selv kan bevidne hans helt unikke evne til at udtænke designs der både er funktionelle og fuldstændig tidløse.

Hylden fås i flere forskellige størrelser, og er her vist i en udgave som er én meter bred.

Udvalgte specifikationer

 • Materiale: Massiv staglimet eg
 • Dimensioner: 25 cm (h), 80 cm (b), 21 cm (d)
 • Designer: Børge Mogensen i 1946
 • Vægt: 4,5 kg

Ferm Living Sector

Ferm Living Sector er en pæn og slank træhylde, der placeres på væggen og fæstnes ved hjælp af messingbeslag.

Træhylden står således i en stærk kontrast til metalbeslagene, og det er netop også meningen.

Du kan se flere spændende variationer af denne 87 centimeter brede træhylde, hvis du trykker dig videre til forhandleren herunder.

Udvalgte specifikationer

 • Fås i forskellige farver og materialer
 • Dimensioner: 87 cm (b), 34 cm (h), 26,1 cm (d)
 • Maxbelastning: 20 kg

House Doctor Wired

House Doctor er kendt for at skabe nogle spændende og udfordrende designs med rå og industrielle undertoner, hvilket denne træhylde også er et eksempel på.

Navnet “Wired” lægger op til at der indgår metalwires, og det er da også tilfælde. Den bærende konstruktion er nemlig opbygges af sorte metalwires, mens selve træhylden er af massivt mangotræ.

Hylden bruges til let opbevaring, og fås i flere forskellige størrelser. Udover at findes med ubehandlet mangotræ, fås den også med sortbejdset mangotræ.

Udvalgte specifikationer
 • Maxbelastning: 50 kg
 • Vægt: 5,5 kg
 • Dimensioner: 24 cm (b), 24,4 cm (h), 130 cm (l)
 • Materiale: Mangotræ og jern

AYTM Aedes

AYTM Aedes fås i mange forskellige størrelser og variationer, som alle kan ses hos forhandleren. Her er den vist i rustikt valnødsfinér med metalbeslag i guldlook, der står i flot kontrast til det rustikke.

Selve træhylden er med afrundede hjørner, og den vil udgøre et spændende element i enhver bolig. Den er desuden kun 50 centimeter bred, og kan således monteres på selv trange steder.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 12 cm (h), 50 cm (d), 18 cm (b)
 • Fås i forskellige farver
 • Hyldeknægt: Jern m. messing
 • Vægt: 1,3 kg

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Hübsch hylde med spejl

Denne lille fine hylde er som skabt til en placering i den lille entré eller gæstebadeværelset. På hylden sidder nemlig et lille rundt spejl, som du kan bruge til at se dig selv inden du går ud af døren.

Spejlet skaber også en spændende effekt, da det sidder indlejret i træhylden og faktisk går igennem til den anden side.

Hylden er lavet af lyst egetræ med usynlige beslag, hvilket får den til at fremstå let og svævende.

Gubi Matégot Demon 1

Gubi har designet denne spændende træhylde, der monteret på væggen ved hjælp af specielle sortmalede beslag.

Hylden er designet af Mathieu Matégot, og den fremstår helt og aldeles tidløs. Selve hylden er af egetræ, mens beslagene er af metal.

Hylden findes i mange forskellige bredder fra 95 centimeter og helt op til 275 centimeter, så her er der potentiale for at skabe en flot opbevaringsløsning til selv den store tomme vægplads i hjemmet.

Udvalgte specifikationer

 • Materiale: Eg – findes også i sortbejdset ask og valnød
 • Dimensioner: 26 cm (d), 35 cm (h) – valg mellem bredde på 95 cm, 155 cm eller 215 cm
 • Design: Mathieu Matégot
Ziito træhylde med sorte rørbeslag – kontrastfyldt design med sorte beslag

Ziito træhylde med sorte rørbeslag – kontrastfyldt design med sorte beslag

Leder du efter den perfekte hylde med den helt rigtige længde? Ziito har skabt en flot træhylde med kontrastfyldt design, der fås i mange længder, så du kan finde den helt rigtige.

Hylden er fremstillet i bæredygtige materialer, hvor selve hylden er lavet af certificeret svensk fyrretræ. Træet har fået en behandling med naturlig linolie, der gør træet sundt og stærkt.

Du kan vælge hylden i flere nuancer; enten det lyse behandlede træ, en let brændt udgave eller en helt sortolieret model. Der er derfor mulighed for at skabe dit eget udtryk med hylden fra Ziito.

Mange muligheder med væghylden fra Ziito

De sorte rør, som hylden hviler på, er fremstillet hos den lokale smed, der har bukket dem ud af metalrør. Det giver designet kant, når modsætningen mellem træ og metal mødes i væghylden.

Designet fås i mange længder fra 40 cm og op til 130 cm med 10 centimeters intervaller. Tykkelsen og dybden forbliver dog den samme uanset længden, hvor tykkelsen på hylden er 2,4 cm, og dybden er 25 cm.

Vælger du væghylden fra Ziito, så får du både gratis hurtig levering og god samvittighed. Ziito planter et træ for hver ordre de får, så de giver tilbage til naturen, hvilket er en fordel i disse tider, hvor der er ekstra fokus på gode og bæredygtige valg. 

Detaljer:

 • Mål: B40 til 140 x H2,4 x D25 cm
 • Materialer: Fyrretræ og metal
 • Farve: Naturtræ og sort
 • Garanti: 10 år
Ziito træhylde enkelt – rustik væghylde til udstilling af planter eller sko

Ziito træhylde enkelt – rustik væghylde til udstilling af planter eller sko

Mangler du en lille hylde til planterne i stuen eller skoene i soveværelset? Den lille væghylde fra Ziito fylder ikke meget, men det er både et rustikt og bæredygtigt valg i vores oversigt over flotte væghylder i træ.

Hylden måler 35 x 35 cm, og det er fint med plads til at udstille, hvad du har brug for.

Max belastningen må ikke overstige 30 kg pr. hylde, men det betyder også, at hylden har en god stabilitet og kan bære meget i forhold til størrelsen.

Designet i genbrugstræ og metal

Hylden fra Ziito er fremstillet i genbrugstræ, hvor selve hyldeknægtene er af blankt metal. Det giver en god kontrast mellem det naturlige træ og metallet, der giver kant til din indretning.

Genbrugstræet er behandlet på Ziitos værksted i Fredericia, hvor der kræses for træet med naturlig linolie. Olien giver træet en hårdfør overflade, så det holder sig pænt.

Du kan få hylden i 3 forskellige nuancer alt efter, om du foretrækker det naturlige træ, en let brændt overflade eller en helt sort hylde.

Med til hylden får du alle nødvendige skruer og plugs, så du ikke skal ud at investere yderligere i dele til din hylde. I stedet får du hurtig gratis levering fra Ziito og skruer og plugs, så du kan nyde din nye hylde så snart som muligt.

Detaljer:

 • Mål: B35 x L35 cm
 • Materialer: Genbrugstræ og metal
 • Farve: Træfarvet og sort
 • Max belastning: 30 kg
Ziito træhylde med DOWN beslag – mange muligheder for unikt look

Ziito træhylde med DOWN beslag – mange muligheder for unikt look

Træhylden fra Ziito er god til at udstille ting og sager, som du mangler ekstra plads til i hjemmet. Designet er lækkert gennemført med en skarp kontrast mellem det naturlige træ og de sorte DOWN beslag, som hylden hviler på.

Hylden har en fast højde på 2,4 cm og en dybde på 25 cm, men du vælger selv længden. Modellen kan fås i flere længder, så det er op til dig, hvad der passer.

Du kan vælge en model ned til 40 cm i længden og op til 130 cm, og derimellem stiger længden med 10 cm. Du har derfor rigtig mange forskellige længder at vælge mellem, hvis du går med træhylden med DOWN beslag fra Ziito.

Behandlet træ i flere nuancer

Hylden er fremstillet i certificeret svensk fyrretræ, der betyder, det er bæredygtigt.

Træet er behandlet med en linolie, der er både naturlig og gør træet ekstra hårdført. Du kan få hylden i 3 forskellige farver, hvor du enten kan gå med den helt lyse og naturlige træfarve som god kontrast til de sorte beslag, en let brændt overflade eller en helt sort hylde, der matcher beslagene.

Vælger du en væghylde fra Ziito, så kan du gøre det med god samvittighed. Ziito planter et træ, hver gang de modtager en ordre, så du ved, der gives tilbage til naturen, når du handler hos dem.

Detaljer:

 • Mål: B40 til 130 cm x H2,4 x D25 cm
 • Materialer: Svensk fyrretræ og metal
 • Farve: Sort og behandlet træ
 • 10 års garanti

Sådan indretter du med en træhylde til væggen

En flot hylde kan være dekorativ i sig selv, men det kan også let komme til at se kluntet eller rodet ud. Så hvordan indretter du bedst med en træhylde?

Først og fremmest er det en god idé at sørge for, at farven på træet matcher noget i rummet. Det kan være en hylde eller en billedramme. Det kan også være beslagene, der matcher dit sofabord, dine dekorationer eller andre ting i indretningen.

Undgå at montere din træhylde på en væg, der allerede har meget hængende. Det kan let se for tungt ud, hvis du ikke er meget dygtig til at afstemme alting med hinanden. Hvis det passer i højden, kan du evt. hænge din træhylde lige under et billede, så de to snakker sammen.

Hvis din hylde ikke er særlig lang, så undgå at fylde den op med for mange ting. Det kan nemt se tungt og rodet ud. Begræns dig, og brug hylden som noget dekorativt og praktisk i ét. Undtagelsen kan være hylder i køkkenet eller på kontoret, som skal have et mere praktisk formål mere end dekorativt som i stue, soveværelse eller andre rum.

Udnyt din ekstra plads og dekorer med planter, bøger, figurer, vaser eller dit flotte smykkeskrin.


FAQ

Hvor meget må træhylde til væggen veje?
Så længe du ved, hvordan du støtter din træhylde, kan den veje, hvad den vil. Sørg altid for, at din hylde er sat sikkert fast, og brug gerne rawplugs, når du skruer din hylde op på væggen.
Hvordan monterer jeg en hylde på væggen?
Hvis der ikke medfølger beslag, som skal støtte eller bære din hylde, kan du sætte den op med beslag, du selv tager ud og køber i et byggemarked.
Tag mål til beslagene og vær sikker på, de sidder vandret, før du monterer hylden på dem.
Hvordan får jeg mest ud af en trækvogn?
Du får mest ud af din trækvogn ved at vedligeholde den korrekt. Tjek, om materialerne har brug for særlig pleje og stil trækvognen ind i læ og tørvejr, når den ikke er i brug.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *