Guide: Toiletrulleholder – 6 unikke valg til det moderne badeværelse

Guide til de bedste læhegn

Det er de små detaljer, der gør forskellen, og en af de mindste, men dog vigtigste, detaljer i hjemmet er toiletrulleholderen. Udover at den kan være med til at skabe det perfekte look på badeværelset eller toilettet, kan den også være med til at gøre hverdagen lidt mere behagelig.

Hos Heybolig har vi samlet 6 af vores favoritter, når det kommer til toiletrulleholdere. Der er noget for enhver smag og til enhver stil, så du aldrig løber tør for toiletpapir.

Derudover har vi lavet en guide til, hvordan du sørger for at vælge den rette til dig, samt hvordan du bedst monterer den. Opgrader dit badeværelse med en enkel og funktionel toiletrulleholder.

Allibert Loft Game reserve toiletpapirholder

Allibert Loft Game reserve toiletpapirholder

Er du allerede indehaver af en toiletrulleholder, men mangler opbevaring til de ekstra ruller, kan det være, at du skal have fat i reservepapirholder.

Den er nem at hænge op på væggen, så du nemt kan række ud efter en ny toiletrulle. Populært sidder den nede ved siden af toilettet. Det er praktisk, hvis I er mange i husstanden, eller du er typen, der har mange gæster på besøg. På den måde skal dine gæster ikke kigge i skabe og skuffer, når rullen er tom.

Allibert har lavet den smukke, matsorte serie, så du kan skabe et helt badeværelse med samme materialer. Du kan få både et komplet brusesystem, håndklædestænger, toiletbørste, hylder, tandkrus og meget mere i serien. Et strømlinet badeværelse giver ro i sjælen og velvære i hverdagen, så det kan være smart, hvis du renoverer hele badeværelset.

Det sortlakerede aluminium er nemt at rengøre, så du kan holde hygiejnen i top, hvilket især er vigtigt på toilettet. Materialet er også med til at give et råt touch til badeværelset.

Specifikationer 

 • Mål: 11 x 37 x 11 cm
Fordele

 • Stor produktserie med mange muligheder
 • Nem at rengøre
 • Kan indeholde op til 3 toiletruller
Ulemper

 • Støv kan nemt spottes på det sorte materiale
Allibert Loft Game toiletrulleholder – perfekt til dig, der tager telefonen med på toilettet

Allibert Loft Game toiletrulleholder – perfekt til dig, der tager telefonen med på toilettet

Allibert Loft Game toiletrulleholder er endnu et smart produkt fra Allibert Loft Game serien, som vi har med i vores oversigt.

Den er perfekt til dig, der tager telefonen med på toilettet. Når du skal have fat i toiletpapiret, kan du blot placere telefonen på den lille smarte hylde, der sidder over rullen.

Hylden kan også bruges til en lille højtaler, hvis du er typen, der nyder at høre musik, mens du går i bad. Hvis toiletrullen er ved at løbe tør for papir, kan du også blot bruge hylden til at sætte en ekstra, så der er en back-up tæt på.

Ønsker du del ultimative kombination, kan du investere i både reservepapirholderen og toiletrulleholderen. Så er du fuldt dækket ind, når det kommer til papir-opbevaring på toilettet. Det vil også give et mere stilrent look på toilettet eller badeværelset, hvis du har interiør fra samme serie.

Specifikationer 

 • Mål: 16 x 11 x 11 cm
Fordele

 • Stilren og moderne
 • Har en lille hylde
 • Er en del af den store Loft Game serie
Ulemper

 • Hylden er unødvendig for nogle mennesker
Yamazaki Tower toiletrulleholder til gulv – simpelt, japansk design

Yamazaki Tower toiletrulleholder til gulv – simpelt, japansk design

Yamazaki er et Japansk mærke, der producerer smukt og simpelt boliginteriør. I Japan går de op i at bo mere minimalistisk og spare plads.

Det er præcis, hvad du kan med den smukke toiletrulleholder, som er lavet med en lille bakke for oven og har plads til flere toiletruller forneden. Den kan både bruges som holder til reserveruller med plads til op til 3 af slagsen, men kan også være den primære holder.

Ligesom med Allibert Loft Game med hylde, kan du også her bruge bakken som mobilholder, men bakken vil også gøre sig smukt med et bloklys eller duftpinde, som kan skabe en romantisk stemning på badeværelset. 

Toiletpapirholderen fra Yamazaki er produceret i stål, og den er samlet for dig, så det eneste du skal tænke på, er at finde en plads til den ved siden af toilettet. Trods designet er japansk, passer den perfekt ind i det nordiske hjem. Er du ikke til den sorte farve, kan den også fås i hvid, så den matcher et mere rent og enkelt badeværelsesmiljø.

Specifikationer 

 • Mål: 16 x 12 x 52 cm
Fordele

 • Du slipper for at bore i væggen
 • Opbevar ting i den lille bakke
 • Plads til tre tuller på holderen
Ulemper

 • Ikke alle toiletter har gulvplads tilovers
Hübsch Toiletrulleholder i messing – elegant valg til feinschmeckeren

Hübsch Toiletrulleholder i messing – elegant valg til feinschmeckeren

Hübsch er et af Skandinaviens førende interiør-brands. Siden grundlæggelsen i 2010 har det danske mærke blot vokset sig større. De designer kvalitetsprodukter med en unik stil, der er lavet til at give folk et smil på læben. Det matcher toiletrulleholderen i messing. Vi er også især vilde med deres vasketøjskurve, der også vil stå slot på badeværelset.

Det er sjældent. at du kan kalde en toiletrulleholder for smuk, men det er ikke desto mindre, hvad holderen fra Hübsch er. Den halvrunde messingplade giver et feminint og ekstravagant touch til væggen, og den kan skabe sjæl på selv de kedeligste toiletter.

Messingen vil gøre sig specielt godt, hvis den er kombineret med mørkere farver i andre elementer af interiøret.

Er husholdningen uenige om, hvilken vej toiletrullen skal hænge, slipper i for det problem. Modellen er drejet en halv omgang og peger udad i stedet for at flugte med væggen. Rullen er nem at skifte, da du sætter den op på en krog.

Skab glæde og liv på dit badeværelse med en smuk toiletrulleholder i god kvalitet fra Hübsch.

Specifikationer 

 • Mål: 28 x 14 x 13 cm
Fordele

 • Dansk design i høj kvalitet
 • Smuk og anderledes toiletrulleholder
 • Produceret i stærkt materiale
Ulemper

 • Dyrere end andre modeller

 

 

By Brorson toiletrulleholder i hvid – Redaktionens anbefaling

By Brorson toiletrulleholder i hvid

By Brorson er nordisk boligdesign. De går op i det minimalistiske look, hvor æstetik og enkelthed går hånd i hånd. 97% af deres produkter er produceret i Danmark, og de går op i bæredygtighed.

Hos Heybolig har vi valgt toiletrulleholderen fra By Brorson, som vores anbefaling. Det er et smukt design, som er med til at fuldende badeværelset. Vi mener, at det er de små detaljer, der gør forskellen.

Rullen bliver gemt væk bag det hvidmalede metal, hvilket gør holderen til det perfekte valg for dig, der vil holde toilettet simpelt. Hvis du ønsker at tilføje et anderledes touch, kan toiletrulleholderen også fås i sort.

Toiletrullen er nem at skifte, da du blot sætter en ny rulle ind bag det buede metal. Så slipper du for at kæmpe med besværlige konstruktioner.

Er du ikke den handy type, eller må du ikke skrue i væggen for din udlejer, er toiletrulleholderen fra By Brorson måske det rigtige valg for dig. Den skal du sætte op med dobbeltklæbende tape, som sidder på, så du slipper for at skulle ud og købe skruer. Det gør også afmontering nem, hvis du skulle ønske at medbringe den smukke holder ved flytning.

Specifikationer

 • Mål: 20 x 11 x 14 cm
 • Materiale: hvidmalet metal
Fordele

 • Æstetisk flot
 • Skjuler toiletrullen
 • Du slipper for at bore i væggen
Ulemper

 • Passer ikke på alle overflader

 

Andersen Furniture Toiletrulleholder i træ – Bedste valg til den stilbevidste

Andersen Furniture Toiletrulleholder i træ

Andersen har eksisteret i over 100 år. De tror på nysgerrighed, innovation og talent, og så laver de designerinteriør og -møbler til det nordiske, moderne hjem.

De har skabt en elegant og tidsløs badeværelsesserie i egetræ, som går godt til fliser og klinker, da det bryder op med det til tider hårde look. Træ er et materiale du sjældent vil se i toilet interiør, så hvis du ønsker at prøve noget lidt anderledes, er den et oplagt valg.

Andersen er med til at skabe nye rammer for, hvad der kan lade sig gøre i hjemmet. Den smarte toiletrulleholder kan du hænge både lodret og vandret. Du kan derfor købe to og bruge den ene til at holde en reserve toiletrulle.

Hvis du er vild med toiletrulleholderen, kan du også få håndklædeholdere i samme design. På den måde kan du skabe et strømlinet udtryk på dit badeværelse. De fås med både en og to rækker, og modellen passer derfor til flere behov.

Specifikationer 

 • Mål: 13,5 x 8,5 x 3,5 cm
Fordele

 • Dansk design
 • Kan hænges både lodret og vandret
 • Produceret i smukt egetræ
Ulemper

 • Kan variere i form og farve grundet materialet

Ting du skal overveje, når du skal vælge en toiletrulleholder

Der er mange ting, som er gode at tage i betragtning, når du skal vælge toiletrulleholder. Vi har samlet nogle af de vigtigste overvejelser, som du kan gøre, inden du giver dig i kast med at købe.

Stilen

Først og fremmest skal din nye holder passe ind i din personlige stil. Et simpelt design passer godt ind i de mere moderne badeværelser, mens de lidt vildere design med utraditionelle detaljer er gode til dig, der tør prøve noget nyt i din boligindretning. Hvis du vil finde en toiletspand, som matcher indretningen, så kan du hoppe over på vores artikel, hvor vi har fundet nogle af de bedste.

Materiale og farve

Krom er et standardvalg, men vi har valgt at tage 6 andre materialer med for at vise dig, at du sagtens kan tænke uden for boksen. For eksempel træ eller messing kan skabe et anderledes og mere blidt look, hvor et sort valg kan skabe et råt touch.

Montering

Mange holdere er designet til at blive monteret på væggen, men du kan også få mange flotte muligheder, der er fritstående. Det er især smart, hvis du ikke ønsker at bore huller i væggen. Nogle vægmonterede modeller sætter du op på væggen med dobbeltklæbende tape.

Rengøring

Når du skal rengøre toilet og brusekabine, skal toiletrulleholderen også ofte have en omgang. Overvej hvor nem den er at gøre ren, og hvad der passer ind i dine rutiner i badeværelset under rengøringen.

Flere ruller

Har du en virksomhed eller bliver toilettet blot hyppigt brugt, er det en god ide at kigge efter, om holderen kan have flere ruller hængende. Så er der altid ekstra papir, og der skal ikke sættes nye ruller op konstant.

Det kan også være smart at have en fastsiddende rulle, da det kan give et mindre forbrug af papir, når det ikke flyver af holderen. 

Kilder: Victoriaplum.com og Hygienesuppliesdirect.com

Råd til montering af en toiletrulleholder

Det er vigtigt at din toiletrulleholder sidder godt, så det er nemt at række ud efter den, når du er færdig på toilettet. En dårligt placeret rulle kan være til stor gene, og hvis du har boret huller i klinkerne, flytter du den ikke bare.

Vi har derfor lavet en nem guide til, hvordan du bedst får sat toiletrulleholderen op, så den passer til toilettets position:

 1. Vælg den rette installations placering. Den skal være en armslængde fra toilettet, og samtidig skal børn også kunne nå den. En god tommelfingerregel er, at den skal sidde mellem 20 og 25 centimeter foran eller ved siden af toilettet.
 2. Derudover skal den også passe i højden fra gulvet. Et standard mål fra gulvet er omkring 65 centimeter, så den hænger over sædehøjden.
 3. Lav de rigtige huller i væggen. Hvis du skal bore huller i væggen, er det vigtigt at de bliver lavet, så de passer præcist med hullerne i produktet.

Hold produktet op på væggen og tegn med en blyant. Gør det gerne flere gange, til du er helt sikker på, at hullerne sidder korrekt. Derudover er det en god ide at gribe fat i et vaterpas.

Kilder: Homedepot.com og Wikihow.com


FAQ

Hvor højt skal en toiletrulleholder sidde?
Den ideelle højde på en toiletpapirholder er mellem 60 og 70 centimeter fra gulvet. Det skal dog også matche højden på dit toilet.
Hvor skal en toiletrulleholder monteres på væggen?
Placer toiletrulleholderen ved siden af eller foran toilettet. En god længde er mellem 20 og 25 centimeter, så det er indenfor rækkevidde.
Hvad skal jeg overveje, før jeg køber en toiletrulleholder?
Overvej din stil, hvordan den skal monteres, og om det er nemt at skifte toiletrulle i forhold til dine behov.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *