4 praktiske tørrestativer af træ

Tørrestativer af træ er perfekte til den synlige placering i haven. Her ønsker kun de færreste at have et knap så flatterende metalstativ stående, men er det af træ er det pænere og passer bedre ind i havens andre elementer.

Denne slags tørrestativer fås i både store og små typer, der enten skal graves ned eller kan klappes ud som et lille vingetørrestativ.

Vi har samlet nogle af de mest spændende tørrestativer af træ, så du kan blive inspireret.

Plus 18422-1 – tørrestativ med 20 meter wire

Dette tørrestativ kræver ikke meget af dig, da stolperne bare skal sættes i jorden. Dernæst er det blot at montere den medfølgende wire, og du får hele 20 meter tørreplads i haven.

Tørrestativet er fra danske Plus A/S, og leveres med trykimprægnerede elementer. Stolperne måler 7 x 7 centimeter, og er derfor robuste nok til at modstå lidt af hvert.

Du kan male tørrestativ i en hvilken som helst farve hvis du måtte ønske det, og det vil kun øge holdbarheden hvis du maler. Det er dog ikke et must, da træet i forvejen er trykimprægneret og derfor modstandsdygtigt overfor råd.

Robust hvidmalet tørrestativ fra Jabo

Hvis du ønsker et malet tørrestativ, som samtidig er af den mere robuste slags, er dette tørrestativ fra danske Jabo et godt valg.

Tørrestativet er fuldmalet fra fabrikken med en omgang grundmaling og dernæst to gange maling. Dette giver træet den bedst mulige beskyttelse, og du skal derfor ikke tænke på vedligeholdelsen lige foreløbig.

Med dette tørrestativ får du god plads til dit vasketøj, og tøjet hænger fint i 6 rækker. En tværgående stolpe sørger for at holde tørrestativet stabilt, så stolperne ikke ender med at bøjes under vægten.

Lille tørrestativ af bambus

Det lille smarte vingetørrestativ er af bambus, og dermed et rigtig flot lille tørrestativ til såvel indendørs og udendørs brug.

Mange tørrer måske deres tøj indenfor på et tørrestativ af metal, men det er ikke godt for indeklimaet at slippe så megen fugt ud i rummet. Derfor er det en god idé at rykke tørrestativet udenfor, og dette træ-tørrestativ tåler fint at blive placeret på altanen eller i haven. Da det er lavet af træ (bambus) kan det nemlig ikke ruste, og du risikerer ikke at skulle bøvle med rustpletter på tøj og gulve.

Tørrestativet er af den klassiske slags med et par vinger, der kan klappes ud og ind efter behov. Når stativet ikke bruges, kan det selvfølgelig bare klappes sammen og sættes væk.

Skagerak Dryp – sammenklappeligt tørrestativ af træ

Det flotte Skagerak Dryp tørrestativ er fremstillet af træ med flere små rækker, der egner sig perfekt til en placering på et bord.

Sæt eksempelvis dette tørrestativ op udenfor, og brug det til tørring af sokker, undertøj, og andre småting. Når tøjet så er tørret, løfter du blot stativet indenfor og lægger tøjet på plads.

Da tørrestativet er af træ, kan det komme til at glide en smule. Dette har Skagerak dog løst ved at montere gummifødder i bunden, således at det står sikkert og stabilt på alle typer overflader.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *