Smukke og unikke smykkeskrin til opbevaring af smykker

Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Smukke og unikke smykkeskrin til opbevaring af dine yndlingssmykker

Smykkeskrin har været et vigtigt tilbehør for folk til at opbevare deres værdifulde smykker på ét sted. Et veldesignet smykkeskrin holder ikke kun smykkerne organiseret, men tilføjer også et strejf af elegance til rummets indretning. Fra klassiske trææsker til moderne og slanke designs, der er noget for enhver smag.

I denne artikel vil vi undersøge nogle flotte og praktiske smykkeskrin, og give et indblik i deres funktioner, kvalitet og anvendelighed. Uanset om du er på udkig efter et smykkeskrin til dig selv eller som en gave til en særlig person, vil denne artikel hjælpe dig med at træffe en informeret beslutning.

Smykkeskrin Toto Stowit – flot og stort smykkeskrin i træ med mange rum

Smykkeskrin Toto – Stowit – flot og rummeligt smykkeskrin i træ med mange rum

Med smykkeskrinet Stowit får du et flot og rummeligt smykkeskrin i træ. Skrinet er designet af Sung Wong Park, der netop har til filosofi at redesigne de klassiske elementer i hjemmet. smykkeskrinets særlige force er dets mange rum, som virkelig giver dig mulighed for at organisere dine smykker. I den øverste etage får du rum både med og uden sammenfoldede puder. Her kan du med fordel placere dine mest brugte smykker, så er de nemme at få fat på i en travl hverdag. 

Selve smykkeskrinet er fremstillet af lyst træ og hvidmalet metal. Inden i smykkeskrinets skuffer er der indbygget stof, som giver dine dyrebare smykker en ekstra beskyttelse.

Smykkeskrinet har et spændende og lidt anderledes design, hvor den ene skuffe sidder forskudt af den anden. Med andre ord ligner smykkeskrinet ikke noget, som du ser i alle hjem. Derfor egner det sig også godt til dig, der godt kan lide at give dit hjem et anderledes touch på en diskret måde.

Fordele

 • Mange rum
 • Fremstillet af træ og metal
 • Indbygget stof til beskyttelse af dine smykker
 • Anderledes design
Ulemper

 • Ikke nemt at medbringe på farten
 • Ikke noget indbygget spejl

Specifikationer 

 • Længde: 26 cm.
 • Bredde: 21 cm.
 • Højde: 12 cm.

Smykkeskrin i træ – et flot og praktisk smykkeskrin til øreringe

Her er der en opbevaringsboks til dig, der foretrækker naturlige elementer i dit hjem. Boksen er nemlig fremstillet af lyst træ og hvidmalet metal, hvilket giver den et flot og robust udtryk. Opbevaringsboksen er designet af Sung Wook Park, som netop prøver at gentænke de klassiske elementer i hjemmet. Det klassiske er derfor boksen i sig selv, men designet har du højest sandsynligt ikke set før. I boksen er der både et indbygget spejl og tre rum.
Det ene rum har sammenfoldede puder, hvilket gør det særligt velegnet til dine ringe og øreringe. Det ene rum er lidt større end de øvrige to. Det egner sig derfor godt til eksempelvis dine armbånd eller store øreringe. Opbevaringsboksen er lidt mindre i størrelsen. Den egner sig derfor godt til at rumme dine mest brugte smykker. Ligesådan egner den sig selvfølgelig også godt til dig, som blot har få smykker. Eller til dig, der måske bor i en bolig med sparsom plads. Som en fin ekstra feature har boksen den funktion, at når låget åbnes, går skuffen ud. Det giver også spejlet en bedre vinkel til, når du skal tage dine smykker af og på.
Fordele

 • Fremstillet af træ og metal
 • Har indbygget spejl
 • Har sammenfoldede puder til opbevaring af smykker
 • Optager ikke meget plads
Ulemper

 • Få rum
 • Upraktisk at have med på tur

Specifikationer 

 • Længde: 23,5 cm.
 • Bredde: 14 cm.
 • Højde: 5,7 cm.

Sådan ser du forskel på billige og dyre smykker 

Når du skal ud og købe nye smykker, som du kan lægge i dit fine smykkeskrin, er det rart at vide, hvad du bør kigge efter. Det er altid ærgerligt at blive snydt, og det er desværre noget man jævnligt kan læse om i medierne. Hos Jewelrykind.com, som er et onlinemagasin, der fokuserer på smykker, har de opsummeret, hvordan du kan kende forskel på henholdsvis billige og dyre smykker, så du ikke bliver snydt.

Hvilken slags metal bliver anvendt?

Som det første bør du lægge mærke til, hvilket slags metal, der bliver anvendt i smykkerne. Nogle producenter vælger nemlig at belægge metal af lav kvalitet med et autentisk metal på ydersiden. Hvis du kan skrælle det belagte metal af, kan du med sikkerhed vide, at smykket er af lav kvalitet. Denne slags smykker indeholder ofte noget billigt affaldsmetal, som du helt bør undgå. Ikke blot af æstetiske årsager, men faktisk også for din egen sundheds skyld.

Er der fyldstoffer i smykkerne?

I billige smykker anvendes der ofte også fyldstoffer. Her har producenten blandet én slags ægte metal med en anden slags metal for at kunne holde vægten på smykkerne nede. På den måde kan producenten spare på produktionsomkostningerne. Desværre øger dette trick bare også din risiko for infektion. Det mest populære lavkvalitets fyldstof i metal er nikkel. Nikkel er kendt for at irritere huden. Faktisk i så stor en grad, at mange mennesker udvikler nikkelallergi. Du bør derfor altid undgå nikkel og andre fyldstoffer.

God eller dårlig trådning?

Trådning er en tredje faktor, som du heller ikke bør ignorere, når du køber smykker. Hvis trådningen ikke er optimal, kan smykket ridse din krop og derved irritere både dig og din hud. På sigt kan en dårlig trådning faktisk skabe en infektion i din krop på denne måde. Trådningen er ekstra vigtig at være opmærksom på, hvis du skal købe såkaldte kropssmykker. Altså smykker, som skal ind i din krop via piercing. Her kan en dårlig trådning virkelig forårsage meget skade, hvis det får lov til at ridse og irritere din krop indefra.

Er der en spejlfinish?

En spejlfinish er endnu et tegn på et smykke af høj kvalitet. Du ved, at dit smykke har en spejlfinish, når det skinner klart og lyst. Som enten en diamant eller solen skinner. Det ser ikke alene bedre ud, det er faktisk også langt bedre for din hud. Enhver ruhed eller anden ufuldkommenhed på dine smykker kan irritere huden. Det kan på sigt skade huden og skabe en infektion, hvis du er særlig uheldig. Sørg derfor for, at dit smykke altid skinner helt lyst og klart.

Dette skal du kigge efter ved smykkekøb

Desto oftere du bruger dit smykke, desto lettere vil du kunne se, om smykket virkeligt er af god kvalitet. Billigere smykker, eller smykker som er blevet forsømt i fremstillingsprocessen, falder ofte fra hinanden på kort tid. Derfor er tiden også en god medhjælper, når du skal vurdere om dit smykke er af god kvalitet.

Men når du skal købe selve smykket, har du naturligvis ikke mulighed for at lade tiden hjælpe dig på samme måde. Derfor bør du, når du køber smykker, kigger efter rene metaller. Her er guld det absolut fineste, som du kan købe. Du bør undgå forgyldte eller nikkelfyldte smykker. Også bør du til hver en tid helt undgå at bære akryl.

Når du skal inspicere et smykke, før du køber det, skal det altid være helt perfekt. Både indvendigt og udvendigt. Du må altså ikke kunne finde nogle skarpe kanter, revner eller dårlige overflader. Hvis du efter købet finder sådanne nogle mangler, skal du straks kontakte forhandleren. Forhandleren bør så enten udbedre fejlen eller tage smykket tilbage. Det kommer helt an på, hvor stor manglen er.

Stil derfor krav, når du køber smykker. Det kommer ikke kun an på æstetikken, men i mange tilfælde også din sundhed. Derfor kan ofte godt betale sig at give lidt ekstra for dine smykker. Så får du nemlig ofte et pænere smykke med længere holdbarhed. Men endnu vigtigere får du ofte også et smykke, som er bedre for din sundhed. 

Derfor er diamanter så dyre

Har du ofte undret dig over, hvorfor lige præcis diamanter er så dyre? Det er ikke just nogen hemmelighed, at diamanter har en vis eksklusivitet og elegance over sig. Men hvorfor er de egentlig så dyre?

Ifølge journalist Thor Benson fra Business Insider skyldes det en forsamling af diamantforhandlere, som hed De Beer Mining Company. Ved hjælp af intensiv markedsføring og manipulation af markedet, lykkedes det gruppen at gøre diamanter eksklusive på det amerikanske marked. Blandt flere af deres markedsføringstricks menes det, at de fik Marilyn Manson til at synge sin famøse sang ’Diamonds are a girl’s best friends’. Derudover sørger de også for at få diamanter inkluderet i filmbranchen. Ofte som byttet i en film om tyve og kups. 

Resultatet blev, at langt de fleste amerikanere nu higer efter at købe diamanter. Særligt, når de skal forloves. Og det er en effekt, som har spredt sig til det meste af den vestlige verden. Men Benson nævner, at diamanters høje værdi ikke er ægte. Det mener han også kommer til udtryk, når folk prøver at sælge deres diamanter igen. Her vil de typisk opdage, at de kun kan få 20-40% af, hvad de oprindeligt betalte. Derfor nævner Benson også, at diamanter ikke er nogen investering. En påstand som han i øvrigt har fået fra Ira Weissman, der er diamantforhandler.

Det simple svar er derfor, at diamanter er dyre, fordi folk er villige til at betale mange penge for dem. Og folk er villige til at betale mange penge for diamanter fordi, at diamanterne i sin tid blev markedsført som eksklusive. Derudover er der også blevet manipuleret med markedet, da De Beer-gruppen på et tidspunkt kun ville sælge en vis del af sine diamanter, så de stadig kunne bevare illusionen om diamanternes eksklusivitet.

Faktisk går Benson skridtet videre og nævner, at du som forbruger bør være varsom med at købe diamanter. Dette skyldes, at mange diamanter er såkaldte bloddiamanter. De sælges typisk fra Afrika, hvor profitten anvendes til at finansiere militante grupper. Hvis du skal købe diamanter, så vær derfor altid sikker på, hvor diamanten er udvundet henne. 

FAQ

Hvilket smykkeskrin bør jeg købe?

Det kommer helt an på dit behov. Forskellige personer har brug for forskellige smykkeskrin.

Er smykkeskrin den bedste opbevaring af smykker?

Et smykkeskrin er helt klart et god valg til smykkeopbevaring. Det beskytter smykkerne og forhindrer sammenfiltring. Og så er det nemt at finde dine smykker, når du skal bruge dem.

Kan alle slags smykker opbevares i et smykkeskrin?

Ja. Alle slags smykker, og alle slags hårpynt for den sags skyld, kan trygt opbevares i et smykkeskrin.

Tidligere anmeldte produkter – Nu udgået

Hos HeyBolig.dk elsker vi smykkeskrin. De er både gode opbevaringsbokse til dine smykker og hårpynt, men samtidig er de også dekorative og forskønner indretningen i hjemmet. 

Vi har fundet 8 smykkeskrin fra forskellige mærker, som efter vores mening er de bedste og flotteste, du kan få fat i. Vi har lagt vægt på både funktionalitet og æstetik. Så kan du selv vælge hvilket smykkeskrin, der passer bedst til dig, dine behov og din bolig. 

Nomess Clear smykkeskrin – giver dig et nemt overblik i dit smykkeskrin

Med Nomess Clear smykkeskrin får du et enkelt smykkeskrin med en masse rum. smykkeskrinet er gennemsigtigt, hvilket giver dig et godt overblik over dine smykker. Du kan hurtigt og nemt finde det smykke, som du ønsker at bruge. Smykkeskrinet er med sin lille størrelse også særligt velegnet til dig, der mangler et smykkeskrin til at tage med på tur. 

Hvis du er begejstret for smarte opbevaringsløsninger, kan du også overveje opbevaringskasser i træ.

Til trods for sin lille størrelse, har smykkeskrinet faktisk 11 små rum. Det giver dig mulighed for at medbringe flere forskellige smykker på turen – helt uden at risiko for, at smykkerne filtrer undervejs. Smykkeskrinet kan også nemt pakkes sammen og medbringes i din taske. Ligesådan er smykkeskrinet også velegnet til dig, der blot ønsker en mere simpel opbevaring af dine smykker. Da smykkeskrinet er gennemsigtig, tiltrækker det ikke megen opmærksomhed og kan derfor også stå fremme i langt de fleste hjem. 

Fordele

 • Lille og praktisk
 • Giver et nemt overblik over dine smykker med dets gennemsigtighed 
 • Let at have med på tur
Ulemper

 • Ingen indre beskyttelse af smykkerne
 • Ikke særlig stor

Specifikationer

 • Længde: 17 cm.
 • Bredde: 12 cm.
 • Højde: 4,8 cm.
Gillian Jones Jewelry Box

Gillian Jones Jewelry Box – smykkeskrin med spejl

Med Gillian Jones Jewelry Box får du et flot smykkeskrin i en sort, elegant farve. Det kan derfor passe ind i langt de fleste hjem. Selve designet er helt stilrent og er fremstillet af kunstlæder, hvilket giver det et både fint og råt udtryk. Den vil stå flot på en hylde af træ eller et sminkebord.

Indeni er boksen polstret med blødt velour i en sart lyserød farve. Det giver smykkeskrinet et fint og feminint touch. Derudover er der også indbygget et lille, rundt spejl, så du let kan spejle dig selv med dine smykker på. Det kan virkelig være en fordel, når du f.eks. tager smykkerne af og på.

Selve smykkeskrinet består af ét stort rum. I toppen af skrinet er der placeret en mindre boks, som du har mulighed for at tage med på tur. Du skal blot tage boksen ud af skrinet og lukke den sammen. Så er den klar til at komme med på farten. 

I den udtagelige boks er der i øvrigt også to separate rum. Derudover er der også en sammenfoldet pude, hvor du trygt kan opbevare dine ringe og øreringe. Derudover medfølger der også en sød, lille nøgle, som du kan låse smykkeskrinet med. Så er du sikret, at ingen låner dine smykker uden først at få lov.

Fordele

 • Indbygget spejl
 • Udtagelig boks
 • Sammenfoldet pude til ringe og øreringe
 • Nøgle til at låse skrinet med
Ulemper

 • Ikke fremstillet af ægte læder

Smykkeskrin Joline – Det minimalistiske valg

Ellos Home har produceret et flot og enkelt smykkeskrin i glas. Farven er holdt i en flot messingfarve, som giver smykkeskrinet et eksklusivt look. Smykkeskrinet består af ét rum. smykkeskrinets låg er kædet sammen med det øvrige skrin på enkel og elegant måde. Skrinet er derfor også utroligt nemt at åbne og lukke. Det passer derfor godt til dig, der har brug for at kunne tilgå dine smykker hurtigt og nemt.

smykkeskrinet kan med dets simple, og minimalistiske, design stå fremme i stort set alle hjem. Det egner sig særligt godt til dig, der gerne vil have et enkelt smykkeskrin til eksempelvis dine briller eller solbriller. Ligesådan kan det naturligvis også anvendes til andre smykker. Skrinet er æstetisk på en enkel og elegant måde. Derfor kan det også sagtens stå fremme uden smykker, hvis du vil have en anderledes pyntegenstand. 

Fordele

 • Flot og enkelt design
 • Har låg med kæde
 • Passer særligt godt til briller eller solbriller
Ulemper

 • Ikke særligt stort
 • Har ingen pude til opbevaring af smykker

Specifikationer

 • Længde: 20 cm.
 • Bredde: 10 cm.
 • Højde: 9 cm.

Sort stort smykkeskrin – Det eksklusive smykkeskrin i læder

Med det eksklusive smykkeskrin får du et virkelig flot produkt med masser af plads til alle dine smykker. smykkeskrinet består af én stor øverste etage, hvor der er inddelt 9 rum i forskellige størrelser. Under den øverste etage er der også tre skuffer. Skufferne kan let tages helt ud, så du nemmere kan få et overblik over dine smykker. Du får altså rig mulighed for at organisere dine smykker præcis som du ønsker. 

Skrinet er fremstillet af læder, hvilket giver det et både stilrent og eksklusivt look. Foruden læderets æstetiske egenskaber, giver det også smykkeskrinet en lang holdbarhed. Indeni er det polstret med en sart, beige farve, hvilket underbygger skrinets ydre elegance. Med andre ord får du virkelig lyst til at lægge dine fine smykker ned i dette klassiske og flotte smykkeskrin. I låget til skrinet er der også et indbygget spejl. Det gør dig i stand til nemt at tage dine smykker af og på. 

Fordele

 • Stort og rummeligt
 • Stilrent og elegant design i læder
 • Med én øvre etage og tre skuffer
 • Med indbygget spejl
Ulemper

 • Svært at medbringe på tur
 • Kan ikke låses

Specifikationer 

 • Længde: 30 cm.
 • Bredde: 21 cm.
 • Højde: 19 cm.
Bungalow smykkeskrin med dot – en rund og æstetisk smykkeboks

Bungalow smykkeskrin med dot – en rund og æstetisk smykkeboks

Bungalow smykkeskrin med dot er designet i fine jordnære farver, som harmonerer perfekt med det typiske danske hjem. Smykkeboksen er, som navnet også antyder, designet med små, søde prikker. De giver boksen et virkeligt sødt, men også lidt anderledes, touch. Derfor er det også et godt valg for dig, der gerne vil have en æstetisk smykkeboks, som sagtens kan stå fremme på reolen til væggen. Du kan også finde praktiske reoler på hjul, hvis du vil kunne flytte rundt med din opbevaring.

smykkeskrinet er fremstillet af genbrugspapir baseret på bomuld. Derfor er den også et rigtig godt valg, hvis du værdsætter bæredygtighed. Selve Bunglowmærket er fremstillet af Minna Hildebrandt, som lod sig inspirere af sine rejser til Indien. Hun har derfor hentet sin inspiration fra indiske mønstre og så kombineret dem med de foretrukne diskrete farver i Norden.

Selve skrinet har ét stort rum og så tre mindre rum. Her har du mulighed for at inddele dine smykker og sikre dig, at de ikke bliver sammenfiltret. Boksen er desuden også polstret med stof, så dine smykker bliver beskyttet. Smykkeboksen kan også lynes sammen, så du nemt og hurtigt kan tage den med på tur. 

Fordele

 • Flot og æstetisk design
 • Kan lynes sammen
 • Polstret med stof til beskyttelse af smykkerne
 • Kan nemt medbringes på tur

Ulemper

 • Ikke særlig stor

Specifikationer 

 • Diameter: 13,5 cm.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *