Skrivebord i træ – 8 perfekte borde til hjemmekontoret

Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Skriveborde af træ er ikke kun flotte at se på, men også funktionelle. De er i mange tilfælde et ideelt valg til den moderne bolig eller det lille kontorlokale, hvor der ønskes møbler som er pæne at se på.

Med et skrivebord i træ opnår du ikke blot et smukt udseende, men også en robust hjemmearbejdsplads hvorfra du kan arbejde på alt fra lektier til budgetlægning og forberedelser på computeren.

For at finde inspiration har vi besøgt en række butikker og fundet de flotteste skriveborde af træ netop nu, og du kan se dem alle herunder.

Piper – træ skrivebord med skuffer

Dette flotte træ skrivebord er perfekt til brug i den lille bolig, hvor der ønskes en præsentabel og funktionel løsning.

Skrivebordet har et fint træ look på toppen, mens benene er af sortlakeret stål. Helt præcist er skrivebordet opbygget af spånplader, som er beklædt med film i egetræslook. Dette betyder blandt andet at prisen er særdeles rimelig, og at skrivebordet er nemt at samle og helt vedligeholdelsesfrit.

Udvalgte specifikationer

 • Mål: L110 x B50 x H77,1 cm.
 • Materialer: Spånplader og stål
 • Skrivebord med 3 skuffer

Skagerak Georg – skrivebord i lys træ

Hvis du er til eksklusivt dansk design af gode materialer, er Skagerak Georg-skrivebordet et godt valg. Det er konstrueret af massivt træ fra top til bund, og det står med et flot klassisk look der passer til alle stile.

Skrivebordet måler 120 x 65 centimeter, og dets simple design passer perfekt til både kontorlokalet samt kontorhjørnet i den lille bolig.

Benene er runde og skråtstillede, og i samme serie findes blandt andet også et konsolbord, en taburet, samt skuffer.

Udvalgte specifikationer

 • Mål: L120 x B65 x H73 cm.
 • Materialer: Egetræ
 • Ubehandlet træ

HAY CPH 90 – morderne træ skrivebord

Danske HAY er efterhånden blevet et ikon på moderne dansk design med minimalistiske træk, og dette skrivebord af træ er selvfølgelig ingen undtagelse.

Skrivebordet er opbygget i en kombination af massiv eg og krydsfinér, som tilsammen udgør en særdeles flot kombination.

Bordet er designet af Bouroullec-brødrene med fokus på det enkle og yndefylde, med ben der står asymmetriske og i et afrundet design.

Udvalgte specifikationer

 • Mål: L130 x B65 x H74 cm.
 • Det er muligt at få bordplade og understel forskellige materialer

We Do Wood Field Desk – træ skrivebord i flot design

Field Desk er et unikt træ skrivebord med skuffer under bordpladen, hvori du kan gemme den bærbare computer, papirer og andre små ting.

Skrivebordet er af bambus med elementer af metal, som sørger for at stabiliteten er i orden. Det er et forholdsvist lille skrivebord med en størrelse på kun 95 x 55 centimeter, og det passer derfor godt til den lille bolig hvor der kun er plads til en mindre kontorkrog.

Udvalgte specfikationer

 • Mål: L95 x B55 x H75 cm.
 • Materialer: Bambus og metal
 • Vægt: 11 kg

Hellerup – skrivebord i mørkt træ

Det smukke Hellerup skrivebord har et flot mørkt træ look, som består af en blanding af valnød finér og massivt valnøddetræ.

Således er bordbenene af massivt træ, mens bordpladen og opbevaringsrummene på toppen er af finér. Dette er en god kombination fordi det letter vedligeholdelsen, og samtidig er skrivebordet særdeles funktionelt med en fornuftig størrelse til det lille kontor.

Udvalgte specifikationer

 • Mål: L120 x B60 x H88 cm.
 • Materialer: Valnød og finér
 • Vægt: 22kg

Hübsch – skrivebord i massivt træ

Hvis det skal være simpelt og samtidig naturligt, er dette Hübsch skrivebord et oplagt valg.

Skrivebordet er opbygget med ben i massivt egetræ, og bordpladen er af egetræsfinér med et flot naturligt look.

Det er et mindre træ skrivebord med et areal på 120 x 60 centimeter, som passer fint til brug sammen med en bærbar computer.

Udvalgte specifikationer

 • Mål: L120 x B60 x H77 cm.
 • Materialer: Egetræ og finér

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Hübsch – skrivebord med små skuffer

Dette Hübsch skrivebord står flot med runde ben i massivt træ, samt en bordplade med skuffer i siden af egetræsfinér. Som med andre skriveborde fra Hübsch passer det perfekt ind i den moderne nordiske indretningsstil, og størrelsen er kompakt således at det ikke sætter et alt for stort aftryk i rummet.

Skrivebordet har et par praktiske små skuffer under bordpladen, og et sort metalkryds holder bordbenene og bordet stabilt.

Udvalgte specifikationer

 • Mål: L120 x B55 x H77 cm.
 • Materialer: Egetræ og finér

Hübsch – skrivebord med 2 skuffer

Danske Hübsch laver en masse spændende møbler, blandt andet af massivt træ, som passer perfekt ind i den minimalistiske nordiske indretningsstil.

Dette skrivebord er selvfølgelig ingen undtagelse, og det har samtidig et par praktiske store skuffer til opbevaring af både stort og småt.

Skrivebordet er af en kombination bestående af massivt egetræ og finér, som betyder at det er nemt at samle og holde ved lige.

Udvalgte specifikationer

 • Mål: L120 x B57 x H75 cm.
 • Materialer: Egetræ og finér
 • To skuffer

Jersey

Det flotte Jersey skrivebord er fremstillet i en kombination af massivt egetræ og finér. Benene er således af massivt træ, mens bordpladen er af finér. Dette er nyttigt at vide, fordi bordpladen således er nemmere at holde ren.

Skrivebordet er af den mindre slags, som passer til en bærbar computer, da det måler 120 x 60 centimeter. Det har desuden et par praktiske små skuffer under bordpladen, hvori du kan opbevare skriveredskaber, papir og andre små ting.

 • Mål: L120 x B60 x H75 cm.
 • Materialer: Egetræ og finér
aloha

Aloha

Stockholm skrivebordet består af en kombination af massivt træ og finér. Helt præcist består benene og bordpladen af massiv eg, mens skuffesektionen er af finér.

Skrivebordet har desuden en sortlakeret metalsprosse omkring benene, som øger stabiliteten samt giver aflastningsmulighed for dine ben og fødder.

Stockholm skrivebordet er et fint lille ét af slagsen, som måler 130 x 60 centimeter og har et par skuffer i god størrelse i den ene side.

 • Mål: L130 x B60 x H75 cm.
 • Materialer: Egetræ og finér
We Do Wood Loop

We Do Wood Loop – væghængt skrivebord

Ønsker du en alternativ løsning til den moderne nordiske indretningsstil, er We Do Wood Loop et rigtig godt valg.

Skrivebordet består af en bordplade af bambus, som er ophængt i et stativ af stål med messingfinish. Det er således et særdeles flot skrivebord af træ, som ikke står direkte på gulvet men i stedet hænger fra væggen.

Loop skrivebordet optager desuden ikke helt så meget plads, og måler derfor kun 104 x 48 centimeter.

 • Mål: L104 x B48 cm.
 • Materialer: Bambus og stål

True – højt skrivebord i træ

Hvis du er til en lidt mere rå og rustik stil, er et True træ skrivebord et ideelt valg. Her får du en bordplade i massivt træ, mens benene er af sort pulverlakeret metal.

Skrivebordet har en rå bordplade med bølgeformet kant, som er lavet af massiv eg som er olieret for et flot gyldent look. Benene er desuden let skråtstillede, og skrivebordet kan således fint indgå i kontoret med rustik indretning.

Det er et forholdsvist lille skrivebord som måler 130 x 60 centimeter, hvilket dog er en god størrelse til dig der bruger en bærbar computer.

Udvalgte specifikationer

 • Mål: L130 x B60 x H95 cm.
 • Materialer: Massivt olieret egetræ og pulverlakeret metal
 • Vægt: 25 kg

Desk – lille skrivebord i træ

Skrivebordet med det meget sigende navn, Desk, er et praktisk lille bord som fungerer fint til et lille hjemmekontor.

Bordet er opbygget i en kombination af massivt træ og finér. Benene er således af massivt egetræ, som er lakeret med en hvidpigmenteret lak, mens bordpladen er af egefinér som ligeledes er har fået en omgang hvidpigmenteret lak.

Skrivebordet måler 120 x 60 centimeter. Du får dermed et træskrivebord med skuffer under bordpladen.

Udvalgte specifikationer

 • Mål: L120 x B60 x H75 cm.
 • Materialer: Egefinér og ben i lakeret eg
 • Vægt: 20 kg
 • 2 skuffer

Sådan vælger du den rette træsort til dit skrivebord

Der er mange træsorter, som bruges til at lave skriveborde, men hvilken skal du vælge? Der er i princippet ikke den helt store forskel, hvis det ikke er noget, der normalt spiller en rolle for dig. Skrivebordene er blevet godkendt, og træet skal nok både holde og være godt nok. Men nogle gange kan det være både godt og rart at vide, om du får fat i det bedste på markedet.

Egetræ

Massivt egetræ er én af de mest populære træsorter til at bygge møbler med. Det har det været i mange år, og det er det stadig den dag i dag. Eg har noget sofistikeret bag sig, og det er en flot og stærk træsort, der giver gode resultater og ofte et rustikt præg.

Massivt egetræ kan godt være dyrt, og ofte er det også relativt tungt. Derfor er det også muligt at få skriveborde i egefinér, som er en blanding af eg og finér. Det gør bordet stærkt og mere neutralt.

Blandingstræ

Du kan få skriveborde af spånplader eller sammensat af forskellige trætyper. Det kan fx være, at én trætype ser pænest ud som bordplade, mens en knap så kønnere én agerer som understel.
Blandingstræ betyder ikke, kvaliteten er ringere, men derimod at bordet er bygget op af flere elementer. Det kan være spånplader eller forskellige dele, eller det kan være genbrugstræ. Uanset hvad, så er blandingstræ en mulighed, når det kommer til skriveborde, der er lige så god som mange andre.

Andre træsorter

Selvom egetræ er den klart mest populære træsort, når det kommer til skriveborde i træ, så er det ikke den eneste på markedet.

Valnødtræ laver flotte, mørke møbler, som kan give et akademisk og historisk udseende. Valnødtræ er, ligesom eg, stærkt og flot, og så er det let at vedligeholde.

Bambus er én af de træsorter, der giver det letteste skrivebord. Det er et særligt godt bud, hvis du er studerende og skal rykke rundt oftere end ellers. Fordi det er lettere, kan du også nemmere finde skriveborde i form af ophæng.


FAQ

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg køber et skrivebord i træ?
Se gerne, om træsorten kræver meget vedligeholdelse, inden du køber dit skrivebord. Vær sikker på, det er behageligt slebet, og at der ikke er riller, om kan genere, når du skriver på papir.
Hvilken størrelse træskrivebord skal jeg vælge?
Træskriveborde er normalt mellem 100 og 130 cm – det er en god størrelse til de mest nødvendige ting. Undlad at købe et skrivebord, der er for stort til dit behov, da det kan se rodet ud.
Hvilket materiale skal jeg vælge til mit skrivebord?
Du bør ikke vælge træskriveborde til små børn, der kan finde på at tegne på det. Til hjemmekontoret er træ dog en flot og tidløs klassiker, som kan fungere rigtig godt og behageligt som skrivebord.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *