Planke sofabord – Vores bud på de flotteste modeller + priser

Et planke sofabord passer perfekt ind i den rustikke indretningsstil, som er en eftertragtet bestanddel af tidens trend med at komme tættere på naturen og invitere naturlige materialer ind i hjemmet.

Planke sofaborde fås i mange forskellige stile og farver, men fælles for dem alle er at bordpladen enten er lavet af massive planker eller plankelignende finérplader.

Savner du inspiration til stuen, bør du derfor tage et kig på disse flotte plankeborde, vi har fundet i artiklen herunder.

Mavis Marcel – Smukt olieret bord i rustik eg

Mavis Marcel – Smukt olieret bord i rustik eg

Hvis det er et flot og unikt sofabord, du leder efter, så søg ikke længere, for dette Marcel sofabord fra Mavis kan meget vel være lige det, som du har eftersøgt.

Det er et bord i et unikt design lavet af rustikt egetræ, og det er yderst populær hos unoliving.com. Det rustikke kommer særligt til udtryk grundet de naturlige synlige knaster i bordets træ, som netop giver bordet sin charme. Vælger du derfor dette bord, så betyder også, at der ikke er andre, der har et bord med præcist samme fremtoning. 

Det er ikke kun den unikke overflade, som gør Mavis’ Marcel til et oplagt valg som stuens sofabord. Bordet har nemlig også en hylde, som er af håndflettet snor, under bordpladen. Det giver lidt ekstra opbevaringsplads til eksempelvis fjernbetjeninger eller magasiner, som vil se rodet ud på bordet. 

Marcel sofabordet måler 50 cm i højden, og det er 140 cm langt samt 70 cm bredt. Benene er af stål i en mat mørkegrå farve, og grundet sine bløde linjer supplerer benene flot den bordplade. 

Sofabordet her er designet af den danske møbeldesigner Tom Stepp, der også har bygningskonstruktør, byggetekniker, og arkitekt fra Kunstakademiet i København på sit CV. 

Tom Stepp har selv udtalt, at han er inspireret af kedsomhed, og derfor er det også oftest, når han keder sig, at han kommer på nye design idéer. Dette flotte sofabord er dog langt fra kedeligt, og det vil passe godt ind i et stilbevidst hjem med mennesker, der har en forkærlighed for lækkert og unikt design.

VidaXL sofabord i massivt sheeshamtræ – stilfuldt og rustikt

VidaXL sofabord i massivt sheeshamtræ – stilfuldt og rustikt

Sofaborde med et rustikt udtryk er blevet meget populære i de danske hjem og med god grund. Når du træder ind i et hjem med et bord som dette flotte vidaXL sofabord i sheeshamtræ, så vil øjet naturligt drages mod den smukke, solide bordplade. Selvom bordet skaber opmærksomhed, så betyder det ikke, at bordet ikke er stilfuldt – tværtimod. Du kan altså trygt vælge dette sofabord som dit næste.

Dette flotte massive træbord er håndlavet, og det kan fås hos vidaxl.dk. I og med det er håndlavet, betyder det også, at hvert bord er helt unikt grundet de smukke mønstre, som træets årer danner. Farverne kan variere en smule fra bord til bord, men det er naturligvis af den samme sheesham træsort. Du kender måske bedre sorten under navnet palisander eller rosentræ – kært barn har mange navne. Sheesham er et tropisk hårdttræ, og træsorten kan blandt andet kendes på sine karakteristiske mørke årer. Disse egenskaber er med til, at træet særligt fremstår som et flot håndværk.

Den naturlige farve fra vidaXL sofabordets bordplade gør desuden, at du nemt kan pynte bordet med genstande, som understøtter din indretning. Det kan være en smuk vase med blomster, som kan give et friskt udtryk eller stearinlys til hyggelige aftener i sofaen – for blot at nævne nogle eksempler.

Den massive bordplade er poleret, malet samt voksbehandlet og måler 100 cm x 50 cm. Selve bordpladen er 5 cm høj. Bordet er dertil 35 cm højt, og benene er af firkantede rør af stål. 

True – sofabord med røgfarvede egetræsplanker

Fra ILVA har vi fundet det flotte True sofabord, som står med flotte massive planker af egetræ. Bordet passer perfekt til sit navn, da er reelle og rustikke i deres fremtoning.

Sofabordet måler 80 x 80 centimeter og passer derfor til de fleste stuer, store som små, og højden på 45 centimeter er ligeledes tilpas for de fleste.

Under de massive egetræsplanker står sofabordet på et stel af sortlakeret metal, og benene er let skråtstillede.

Sofabord med sort stel og massive egetræsplanker

Hvis du er interesseret i et sofabord med en lidt lysere kulør, er Timber-bordet et godt valg. Her får du et pænt og rustikt sofabord med planker af massiv eg, der med naturlig oliering fremstår i deres oprindelige nuancer.

Sofabordet står på U-formede ben i sort pulverlakeret stål, og tilsammen er det en flot designkombination til enhver rustik indretningsstil.

Målene på dette sofabord er 90 x 90 centimeter, og højden er på 45 centimeter.

Aflangt planke sofabord i hvidolieret egefinér

Mercur sofabordet er også et flot planke sofabord, der dog ulig andre modeller er med planker af egefinér i stedet.

Sofabordet er aflangt og måler 130 x 75 centimeter, og det er således markant større end andre varianter.

På sofabordet ligger i alt tre store planker med hvidolieret egetræslook, og disse ligger på et slankt stel af sortlakeret metal.

Kvadratisk planke sofabord i hvidolieret eg

Westwood-sofabordet har to massive planker på toppen af hvidolieret egetræ. Det er et mindre sofabord på 72 x 72 centimeter, og det er desuden 47 centimeter højt.

Sofabordet står på ben af sortlakeret metal, og med det lyse look fungerer det fint i et rustikt miljø med fokus på at skabe lys og overblik.

Unikt planke sofabord af suartræ

Hvis du ønsker noget helt unikt, er Bali-sofabordet et godt valg. Her får du et stort og massivt sofabord lavet af en enkelt planke.

Planken er af suartræ, og under sofabordet finder du U-formede ben i sortlakeret stål.

Bordpladen er 8 centimeter tyk, så her er altså et rustikt sofabord der både er solidt og robust på samme tid.

Sofabord med planker af genbrugt teaktræ

Teaktræ kender de fleste, og vi er vilde med strukturen i denne træsort. Ønsker du et sofabord med planker af teaktræ, skal du derfor tage et kig på Solo-sofabordet.

Her får du nemlig et flot og rustikt bord af genbrugsteak, hvilket betyder at hver planke har en historie.

Sofabordet er kvadratisk og måler 100 x 100 centimeter, og det står på slanke ben af sortlakeret stål.

Planke sofabord i olieret egetræ

Troense-sofabordet er af massiv, olieret eg, og det fremstår således rigtig flot med store kraftige planker der ligger på langs over bordets stel.

Sofabordet står på ben af sortlakeret metal, og da disse er trukket let ind under bordpladen fremstår bordet let og enkelt.

Med en længde på 135 centimeter og bredde på 75 centimeter er Troense sofabordet stort nok til at kunne fungere i både en stor eller mindre stue.

Kvadratisk sofabord med ben i sortlakeret metal

Dette smukke kvadratiske sofabord måler kun 72 x 72 centimeter, og det er således lille nok til at kunne indgå i en kombination af flere sofaborde eller stå for sig selv i en lille stue.

Sofabordet er desuden 47 centimeter højt, og beklædt med to kraftige egetræsplanker på toppen.

Det er et flot og rustikt sofabord, som vil gøre stor glæde i mange hjem.

Sort planke sofabord med ben af metal

Hvis du hellere vil have noget sort og maskulint, er dette Hayfay-Rail sofabord et godt valg. De massive sortmalede planker er af mangotræ, og stellet under bordet er af jern.

Sofabordet er af OBUZI, der er kendt for at lave moderne møbler i stilrent design.

Da sofabordet måler 120 x 70 centimeter, er det stort nok til at kunne stå for sig selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *