Parasolfod med hjul – din guide til de bedste parasolfødder med hjul

Det er vigtigt at beskytte din hud mod solens stråler, og derfor er det ideelt med en parasol.

Hvad end det er en firkantet parasol eller en altan parasol, er du bedst dækket ind med en parasolfod. Som solen vandrer i løbet af dagen og aftenen, er det rart at du nemt kan flytte foden, hvilket gør en parasolfod med hjul til en virkelig god investering.

Hos Heybolig har vi samlet nogle af vores favoritter. Der er noget til enhver smag, og du kan garanteret finde én, der matcher din hyndeboks eller dine havestole. Vi har også lavet en guide til, hvordan du finder den helt rette parasolfod. 

Cinas Parasolfod i sortfarvet beton

Cinas Parasolfod i sortfarvet beton

Cinas er grundlagt i 1903, dengang med navnet Carl J. Nielsen. Virksomheden har siden dengang udviklet sig til at være både design-, import- og distributionsvirksomhed. Det er dansk design, der er kendetegnet ved flot design og høj kvalitet. Produkterne bliver omhyggeligt fremstillet hos specielt udvalgte producenter i Østen, og sådan har det været gennem generationer. I forhold til miljøet, går de meget op i, at levetiden er lang på deres produkter.

Parasolfoden er ingen undtagelse, når det kommer til høj kvalitet. Den er produceret i solid beton, og så har den et kraftigt rør. De gængse parasolstørrelser passer i med plads til både 58, 48 og 38 millimeters tykkelse. Systemet, der sørger for at centrere bundstokken, har Cinas patent på, og det er dermed ikke at finde hos andre producenter end dem.

Parasolfoden er sortfarvet, og den har et meget strømlinet look. Parasolfoden er ikke kun flot at kigge på, den tåler også slid, som den vil blive udsat for i det danske klima. Det står dig frit for, om du ønsker at montere de medfølgende hjul. Hvis du ikke har behov for at flytte rundt på parasolfoden, kan du med fordel undlade at sætte dem på. Det er super smart, at du har mulighed for at rykke rundt med parasollen, så du kan følge solens stråler. Det er især vigtigt med skygge, hvis du har en sart hud, eller hvis børn skal lege udenfor.

Fordele

 • Vejer godt til
 • Kan bruges uden hjul
 • Flot design
Ulemper

 • Er ikke UV behandlet

Specifikationer

 • Materiale: Beton
 • Vægt: 50 kg
 • Højde: 60 cm
 • Diameter: 60 cm
 • Rørmål: 58 / 48 / 38 mm.
Cane-line Elements Parasolfod

Cane-line Elements Parasolfod

Cane-line er en dansk virksomhed med over 30 års erfaring med at designe og fremstille komfortable og funktionelle møbler til både inde og ude. Deres mission er at gøre livet behageligt, samt at skabe værdi i livet de steder, hvor du slapper af. Innovative teknologier, komfort og kvalitet er deres fokuspunkter, og deres møbler og interiør er skabt med stor omsorg for miljø og mennesker.

Parasolfoden fra Cane-line er en god tilføjelse til haven, gården eller hvor end du nu vælger at placere den. Den er lavet i skiffer, som er en fantastisk flot bjergart, hvilket er med til at gøre den høje vægt. Den kan holde til vind og vejr, og med minimal vedligeholdelse er du sikret et produkt, som vil holde dig langt ud i fremtiden. Hos Heybolig synes vi virkelig, at det er en smuk parasolfod, som kan give et eksklusivt touch.

To hjul på den ene side af parasolfoden, gør den nem at rykke rundt på, trods den store vægt. Du vipper blot parasolfoden til den ene side, og så kan du køre afsted med den. På den måde kan du nemt tilpasse din parasol, alt efter hvor solen står på himlen. 

Fordele

 • Høj kvalitet
 • Flot materiale
 • Tidsløst design
Ulemper

 • I den dyre ende

Specifikationer

 • Materiale: Skifer
 • Vægt: 47 kg
 • Højde: 40 cm
 • Bredde: 54 cm
 • Rørmål: Max 54 mm
vidaXL Parasol Base

vidaXL Parasol Base

vidaXL er en international online detailhandel, der både laver og indkøber deres produkter. De forhandler mange forskellige slags produkter til blandt andet hus og have, sport, baby, kæledyr og meget mere. Deres mål er at kunderne bliver mere prisbevidste, og at forskellige interiør og andre ting er tilgængeligt for alle. De sælger produkter i ikke mindre end 27 lande, og er især kendte for deres gode betjening, som foregår på alle modersmål

Og en af de ting, som du kan blive mere prisbevidst omkring, er for eksempel deres parasolfod her. Lavet i solid granit, får du en fast og robust base, når du skal sætte parasol op. Så slipper du for at blæsten, som vi ofte har i Danmark, vælter den eller blæser den væk. Grundet materialet er den yderst stabil, og har en høj vægt på trods af, at den ikke fylder meget. Det lysegrå granit har et luksuriøst udseende, og det mærkes også som god kvalitet. Et elegant touch af en parasolfod til haven, terrassen eller altanen.

Røret er lavet i rustfri stål, så du er sikret lang holdbarhed. Med følger der 2 adaptere, som passer til parasolstænger i diametrene 48 mm og 38 mm. Parasollen er nemt at montere i røret og basen, hvor den vil stå godt fast.

Fordele

 • I den lave ende af prislejet
 • Luksuriøst udseende
 • Rør i rustfrit stål
Ulemper

 • Kan ikke klare de helt store parasoller

Specifikationer

 • Materiale: Lysegrå granit
 • Vægt: 25 kg
 • Højde: 8,3 cm
 • Bredde: 25 cm
 • Længde: 45 cm
 • Rørmål: 48 / 38 mm
Venture Design Stathera parasolfod

Venture Design Stathera parasolfod

Venture Design er en forholdsvis ny svensk virksomhed, som har eksisteret siden 2014. Ikke desto mindre har de skabt en fabelagtig virksomhed på den korte tid. Med flotte design, innovation og bæredygtighed sikrer de hvert år, at mere end 150.000 hjem får nye møbler rundt omkring i Europa. Hjemme i Sverige designer, udvikler, markedsfører og distribuerer de selv møbler og interiør med skandinavisk stil.

Hos Heybolig er vi vilde med deres parasolfod i sort granit. Det er et utrolig hårdt og robust materiale skabt i naturen. Levetiden er meget lang, så du er sikret lang levetid på din parasolfod, så længe du husker at sætte den lunt og tørt, når frosten rammer. På den måde vedligeholder du bedst dit produkt. Når det er tid til at rengøre parasolfoden, skal den blot tørres af med en våd klud. Hvis vand ikke kan gøre det, kan du bruge for eksempel sæbespåner, da det naturlige rengøringsmiddel passer godt på foden.

Designet er enkelt og stilfuldt, så parasolfoden vil tage sig godt ud med stort set alle parasoller. Venture Design har virkelig tænkt innovativt, da de designede parasolfoden. Den har et håndtag i siden, som nemt kan trækkes ud. Det sidder i modsatte side af hjulene, hvilket gør flytning af den tunge fod nemmere end nogensinde før.

Fordele

 • Enkel og stilfuld
 • Robust konstruktion
 • Indbygget håndtag
Ulemper

 • Kan ikke klare at stå ude i frostvejr

Specifikationer

 • Materiale: Granit

Sådan vælger du den rette parasolfod 

Det kan virke som en simpel opgave at finde den rette parasolfod. Men der er dog lige nogle ting, som er gode at overveje, inden du kaster dig ud i køb. Vi har samlet nogle af de vigtigste overvejelser, du kan gøre dig.

Forskellige behov

Der er forskel på, hvad du har brug for, alt efter hvor og hvordan din parasol skal placeres. Placeres parasollen på et helt vindstille sted, er det fint med en af de lettere modeller. Det samme gælder, hvis parasollen skal gå gennem et bord, da det også yder en vis støtte. Skal din parasol stå frit et sted, hvor der kan være tendens til vind, er det en god ide at kigge på de modeller, der vejer mere end 30 kilo. Skal din parasol stå permanent på et spot, kan det være en god ide at vælge en tung model uden hjul. Skal den modsat flyttes rundt, er det en fordel at den er en smule lettere og med hjul. 

Vægten på parasolfoden

Du kan næsten finde dem i alle vægtklasser. Alt fra 10 kg til over 100 kg er ganske normalt, men hvad er så bedst til dig? Som udgangspunkt er tungt lig med godt. På den måde sikrer du, at din parasol bliver hvor den skal. Det er dog vigtigt at tage højde for, at du kan flytte den rundt eller i det mindste har en til at give dig en hånd. For mange mennesker er 50 kg mere end rigeligt, hvis det er til privat brug.

Størrelsen på røret

De mest normale størrelser, når det kommer til diameteren på parasolstangen, er mellem 38 og 48 mm. Sørg for at måle eller læse på parasollen, inden du køber en parasolfod. Så er du hundrede procent sikker på, at du kommer hjem med eller får leveret den rigtige. Selvom din parasol eventuelt sidder godt til nede i røret, er det vigtigt at stramme skruerne, så du er sikker på, at parasollen sidder helt stramt.

Design og materialevalg

Det er også vigtigt at tage et kig på designet og materialerne. Tre normale typer af materialer er sten, metal og beton. Et meget populært valg er granit, hvilket du sjældent kan gå galt i byen med. Hvis du går op i, hvordan det hele spiller sammen visuelt i haven eller på teressen, er det en god ide at tage et kig på det underlag, som parasollen skal stå på, samt hvad selve parasollen er lavet af. Prøv at matche parasolfodens nuancer med enten jorden og gulvet eller parasollen. På den måde vil det give et mere strømlinet look.

Prisen

Det varierer meget, hvad parasolfødder koster. Det spænder fra alt mellem et par hundrede kroner helt op til mange tusind. Ofte hænger pris og kvalitet sammen, men hvis du har et lavere budget, kan du sagtens finde en god og solid fod, uden du behøver spise havregryn resten af måneden. Ofte er de billigere modeller lidt lettere. Sørg derfor for at kigge på, hvor tung den er, inden du satser dine penge på det billigste valg. Ellers kan du ende med, at den ikke gør arbejdet godt nok til dine behov.

Vi elsker hjul, da det giver os mulighed for at flytte parasolfoden rundt, når solens stråler bevæger sig i haven. Vi håber du har fået noget inspiration og ny viden, som du kan tage med dig, når du skal ud at finde din parasolfod. 

Kilde: shadespecialists.co.uk


FAQ

Hvad skal jeg overveje, før jeg køber en parasolfod med hjul?
Overvej hvor tung den skal være, så den kan stå stabilt. Overvej også hvad dit budget rækker til, samt hvilket design, der passer ind i din smag.
Hvordan stabiliseres en parasolfod med hjul?
Parasolfødder med hjul har ofte kun to hjul på siden, hvilket ikke behøver stabilisering. Har den hjul under, har de ofte en lås på. Ellers kan du bruge sandsække.

Læs også: Guide: 7 altan parasoller, der giver skygge og privatliv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *