Guide: Se 5 smarte ophæng til haveredskaber

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Med de rette redskabsophæng er dine haveredskaber ikke kun velorganiserede og nemme at få fat på. De holder også længere, når de opbevares ordentligt i stedet for eksempelvis at ligge i en bunke på et fugtigt underlag.

Vælg de rette ophæng til haveredskaber. Det er vigtigt at du tænker over, hvilke ophæng der passer til dine haveredskaber. Det er nemlig ikke alle typer af ophæng, der fungerer lige godt med alle haveredskaber. S-formede redskabsholdere kan eksempelvis fungere fint til tungere haveredskaber, mens de lette redskaber har tendens til at glide ned. Mange er sikkert bekendte med S-formede redskabsholdere. De er gode til lidt tungere haveredskaber, men ikke altid gode til lette haveredskaber.

Der findes mange forskellige ophæng til haveredskaber, hvoraf nogle er bedre end andre. Vi har undersøgt hvad eksperterne anbefaler, og giver i denne artikel en række bud på smarte ophæng til dine redskaber.

 

Elfa Utility rund redskabskrog – Praktisk holder til haveredskaber i god kvalitet

Elfa Utility rund redskabskrog

Denne Elfa redskabsholder kommer i et design, hvor krogene er afrundede i bunden, hvilket giver denne krog en masse unikke funktioner. Denne krog er god til dig som ikke har så meget gulvplads i dit værksted. 

Fordi krogen ikke går så meget ud fra væggen, vil den tage mindre plads i dit værksted. Der er nogle som har mere aflange værksteder, hvor det kan være svært at finde ordentlig opbevaring. Dog er det vigtigt, at man sørger for at have styr på sit værksted, hvis det skal være muligt at finde de ting, som man skal bruge, når man skal bruge dem.

 

Dette gør man nemmest ved at lave et praktisk opbevaringssystem. Her er det tit en god ide at sørge for at forskellige typer kroge også kan hænges op. Denne krog giver dig mulighed for at hænge forskelligt redskaber op, hvor de kommer så tæt på væggen som muligt, Du skal dog være opmærksom på, at denne krog ikke er særlig dyb, så det er begrænset, hvor mange ting du kan have til at hænge på den på samme tid. 

Når du indretter dit værksted, så er det blandt andet vigtigt, at du får så meget som muligt væk fra gulvet, så du ikke risikerer at falde over det, når du arbejder. Dette er især ting som ledninger og slanger, som kan vikle sig rundt om din fod. Derudover er det også træls med ledninger og slanger som er viklet ind i hinanden. Dette er dog heldigvis nemt at undgå med den rette opbevaring. Dette kan du blandt andet bruge denne krog fra Elfa til. Den brede krog gør det nemt at hænge forskellige ledninger og slanger op, så de er nemme at komme til. Hvis du er god til at hænge dem op, så slipper du også for at skulle vikle dem ud, hver gang du skal bruge dem.

Denne Elfa Utility rund redskabskrog kommer i et simpelt design, hvilket er det som gør, at den er så alsidig. Dette gør den til et populært valg, når man skal indrette sit værksted. Dette skyldes blandt andet, hvorfor krogen er nr. 4 i sin kategori hos frishop.dk. Du kan både hænge dem op ved at bruge en bæreskinne, hvilket er en god løsning, hvis du skal have flere ting op og hænge. Du kan også skrue krogen direkte ind i væggen. 

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 102 mm (b), 142 mm (d), 252 mm (h)
 • Kan monteres i bæreliste/utility liste eller direkte på væggen
 • Specielt god til vandslanger, forlængerledninger mm.

 

Elfa Utility lige redskabskrog – Smart krog til haveredskaberElfa Utility lige redskabskrog

Denne krog til haveredskaber er perfekt til dig som leder efter det perfekte sted at hænge tungere værktøj og udstyr. Krogen er udstyret med lige stænger, som har et knæk ude ved enden. Dette gør, at dit værktøj hænger stabilt, uden du skal bekymre dig for, om værktøjet falder ned eller ej. Knækket sørger også for, at værktøjet ikke falder af krogen, hvis du kommer til at ramme krogen, når du går forbi. 

 

Under begge dele af krogen er der monteret en tværgående metalstang som sørger for at begge dele af krogen holdes på plads. Dette er især vigtigt, hvis du skal bruge krogen til at opbevare tungere udstyr. Hvis der ikke var den tværgående metalstang, så kan man risikere, at krogen ville udvide sig med tiden. Dette gør altså, at denne lige krog er ekstra stabil, hvilket gør den populær blandt kunderne. Dette kan blandt andet ses på, at denne krog fra Elfa er nr. 5 i sin kategori hos frishop.dk.

På denne redskabskrog er der ikke særlig stor afstand mellem de 2 stænger, hvilket gør denne model velgenet til smallere redskaber, som der ellers let kunne glide gennem metalstængerne. Krogen er nem at montere i en bæreskinne. Her kan du også montere flere ved siden af hinanden, hvis du gerne vil bruge krogen til at opbevare større ting. Bæreskinnen er derudover også let at montere. Skinnen skrues direkte ind i væggen, hvorefter du let kan hænge forskellige kroge, hvor det passer bedst. Skinnen gør det også nemt at flytte rundt på de forskellige opbevaringsdele, hvis du gerne vil have plads til noget mere eller bare noget andet værktøj. 

Hvis du godt kan lide at bygge og reparere ting selv, så er værkstedet nok dit yndlingssted i huset. Det er her, hvor du har alt, hvad du skal bruge for at lave alle de praktiske ting omkring huset. Selvom det er fantastisk at have sit eget værksted, så er det ikke særlig fedt at have et uoverskueligt værksted. For at kunne finde rundt i alle de forskellige stykker værktøj og skruer, så er det vigtigt, at man er en smule organiseret. Derudover er det også rart at have godt med gulvplads, som gør det muligt for en at arbejde inde i sit værksted, så man ikke tager sine byggeprojekter med ud i haven eller ind i huset, hvor det hurtigt kan rode eller efterlade mærker.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 70 mm (b), 244 mm (d), 109 mm (h)
 • Kan monteres i bæreliste/ utility liste eller direkte på væggen
 • Specielt god til spader, greb, skøjter mm.

 

Derfor bør du indrette haveskuret ordentligt

De fleste af os har kun begrænset plads i haven, og den skal helst udnyttes optimalt. Et redskabsskur er sjældent særlig stort, så det kræver en god indretning at få plads til det hele.

Ved at organisere dine haveredskaber og tildele faste pladser til dem alle, kan du både spare plads og nemmere finde hvad du skal bruge.

Som Bolius rigtigt nok skriver, bliver et redskabsskur ofte holdeplads for en masse ting, du kun sjældent eller aldrig bruger, såsom en fliserenser.

Det kan derfor være en rigtig god idé at tænke nogle tanker omkring indretningen, ikke kun ophængningen af haveredskaberne, men også den overordnede indretning og organisering af redskabsskuret.

Sådan indretter du dit skur bedst muligt

Væghængte hylder og kroge er din bedste ven, når pladsen skal udnyttes optimalt. En justerbar stålreol kan også være et rigtig godt køb, da den sjældent koster så meget og nemt kan stilles op og pilles ned.

Her er et par trin, der er nyttige at tage før du går ud og køber ophæng til dine haveredskaber:

 • Tegn en skitse over dit skur på et stykke papir, og tegn de mest pladskrævende elementer ind i et nogenlunde korrekt målestoksforhold. Det kan være plæneklipperen, hyndeboksen og andre store ting, som kræver en fast plads.
 • Tænk over hvilke redskaber du bruger mest, og sørg for at de hænger tættest på døren til skuret.
 • Sikr dig at væggene inde i skuret kan holde til såvel hylder som ophæng til redskaber.
 • Gå alting igennem, og smid gerne ting ud som ikke længere kan/skal bruges. Sælg også de ting, som du mener stadig er noget værd.

Sørg for god vinteropbevaring af ophængte haveredskaber

Når du har fundet den bedste løsning til ophængning af dine haveredskaber, er det vigtigt at huske lidt vedligeholdelse af disse.

Det kan eksempelvis anbefales at give beslagene en lille smule olie, så de fortsat er nemme at bruge, og det er en god idé at rengøre haveredskaberne inden de hænges op. Dette skriver Samvirke ligeledes i en ældre artikel fra 2013. På den måde slipper du både for at haveskuret bliver beskidt indvendigt, og du slipper ligeledes for at skidt og snavs tærer unødigt på dine dyrt indkøbte redskaber.

 Galvaniserede redskabsophæng har lang holdbarhed

Et redskabsophæng i varmgalvaniseret stål holder længe, og koster ikke nødvendigvis en herregård.

Måden disse ophæng er designet på, betyder at du kan ophænge alle slags haveredskaber nemt og enkelt. De kan nemlig enten vende op eller ned, og på den måde behøver der ikke være et håndtag eller andet, der fungerer som “stopklods” i holderen.

Du kan hos Zinkbakken finde et stort udvalg af danskproducerede ophæng til alle slags haveredskaber, så du kan sammensætte din egen opbevaringsløsning til haveredskaber.

 Skinne til forskellige typer ophæng

Millarco har i deres Green>it-serie et opbevaringssystem til haveredskaber, som de kalder for “Rack System”. Dette system består af en skinne, som du monterer på væggen, og herpå kan du opsætte flere forskellige ophæng i valgfri afstand.

Dermed kan du tilpasse og ændre ophængene efter behov, og du slipper derfor for at skulle leve med en permanent løsning eller grimme skruehuller flere steder på skurets væg.

 

 

 

 

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Elfa Utility bred redskabskrog –  mest populære ophæng til haveredskaber

Denne redskabskrog er perfekt til bredere udstyr og værktøj, som du gerne vil have op og hænge. Der er nogle gange, hvor man gerne vil have vægten af et stykke værktøj fordelt ud på et større areal, så man er sikker på, at værktøjet ikke tager skade af at blive hængt op på væggen. Denne brede krog fra Elfa gør det muligt for dig at hænge redskaber med en tykkere krop eller med et større hoved. 

Elfa Utility bred redskabskrog

For at sikre at sikkerheden er i top i dit værksted kommer krogen med et knæk som sørger for at værktøjet bliver hængende og ikke glider af krogen. Mellem de to metalstænger, som selve krogen består af, er der monteret en tværgående metalstang. Dette metalstykke sørger for, at kroppen ikke bliver udvidet, selvom der hænger tungere stykker af værktøj på den. Dette er især vigtigt, så krogen ikke bliver udvidet med tiden. Dette ville gøre, at krogen kunne blive for bred til at kunne holde på det samme udstyr som før. 

Bredt design

Fordi krogen kommer i et bredt design med et større knæk, kan den bruges til flere forskellige typer af opbevaring. Du behøver ikke kun at bruge krogen til at hænge diverse haveredskaber op. Hvis du har et mindre lager af forskelligt træ eller lister, som du har svært ved at finde plads til i værkstedet, så kan denne krog være en god opbevaringsmulighed. Når du monterer krogen, så monterer du den først på en bæreskinne. Skinnen sørger for, at alle krogene hænger i samme højde. Hvis du vælger at montere flere kroge ved siden af hinanden, kan du bruge dem til at opbevare forskelligt træ og lister ved at placere dem på tværs af de forskellige kroge. Her sørger knækket på hver krog for, at træet bliver liggende uden at glide ned. 

Dette er dog langt fra det eneste som denne brede krog fra Elfa kan bruges til. De er nemme at tilpasse til forskellige funktioner, hvilket især skyldes deres simple og alsidige designs. Der er også flere forskellige monteringsmuligheder ved denne krog, som også gør at de kan bruges til flere forskellige funktioner. Dette gør den populær hos kunderne, hvilket har gjort denne Elfa krog til den 3. mest populære vare sin kategori hos frishop.dk

Du kan vælge at montere dem på en bæreskinne, hvilket fungerer godt, hvis du vil have andre opbevaringsløsninger fra Elfa op og hænge ude i dit værksted. Du kan også sagtens hænge krogen op alene ved at skrue den direkte ind i væggen. Dette kan være en god løsning for dig som ikke har det største værksted. 

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 177 mm (b), 201 mm (d), 173 mm (h)
 • Kan monteres i bæreliste/utility liste eller direkte på væggen
 • Specielt god til stiger, havestole, motorsave mm. 

 

 

FAQ

Hvordan hænger jeg ophæng til haveredskaber op?
Du kan enten vælge at hænge dit ophæng til haveredskaber op på en bæreliste/utility liste eller direkte på væggen. Det smarte ved en bæreliste, er at du kan ændre ophængene efter behov, hvis dit behov skulle ændre sig. 
Hvilket ophæng til haveredskaber skal jeg vælge?
Valget af ophæng til haveredskaber kommer an på hvad du gerne vil have op og hænge. Nogle ophæng er bedre til store redskaber, mens andre er bedre til at kunne holde mange forskellige redskaber.
Hvorfor købe et ophæng til haveredskaber?
Med ophæng til haveredskaber kan du udnytte pladsen i et redskabsskur optimalt og dermed spare plads. Ved at tildele redskaberne faste pladser kan du også nemmere finde det, som du skal bruge. 
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *