Mini drivhus guide: Dyrk dine egne planter i et mini drivhus

Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Elsker du at mærke mulden mellem fingrene og se dine egne frø spire? 

Et drivhus er en stor hjælp i det danske klima, hvor det kan være svært at få tomaterne til at modne og frøene til at komme op af jorden. Med et minidrivhus kan du dyrke de grønne fingre, selvom din plads udenfor er begrænset.

Et minidrivhus er til forskel fra det traditionelle drivhus en mindre udgave, der tilbyder de samme fordele uden at optage meget plads. Hos Heybolig.dk er vi vilde med, at du på altanen eller terrassen kan få plads til at nyde syslerne med rødder, jord og gødning. Derfor har vi fundet 6 af de bedste minidrivhuse på markedet, så du kan finde det helt rigtige valg til dine planter og blomster.

Halls Altan 2 vægdrivhus 0,9 m2 alu + 3 mm glas

Halls Altan 2 minidrivhus i 3 mm glas – Et smart mini drivhus 

Introduktion

Hos Heybolig.dk er vores redaktions favorit minidrivhuset Halls Altan 2 i 3 mm glas. Det er et ”halvt” almindeligt drivhus, der skal stå op af en husmur eller væg. Drivhuset fylder derfor ikke meget, men med 0,9 m2 får du fin plads til at dyrke alle de traditionelle drivhusgrøntsager og -planter.

Drivhuset Halls Altan 2 måler i alt H1,82 x L1,32 x B0,69 cm, så det kræver, du har en gårdplads, baggård, altan eller terrasse med plads til drivhuset.

Om Halls Altan 2 minidrivhus i 3 mm glas

Halls Altan 2 minidrivhus er lavet med en ramme i aluminium og ruder i 3 mm glas. 

Fordi drivhuset skal stå op ad en væg, kan du også opvarme drivhuset uden elektrisk hjælp. Varmen fra huset absorberes i muren og føres ind i drivhuset, der holder på varmen. Det er derfor en smart løsning, der både sparer dig penge og plads.

Minidrivhuset Halls Altan 2 har en skydedør på 61 cm og et vindue, der kan åbnes i toppen, så luften kan cirkulere. Du kan bruge drivhuset til dine sommersysler med planter, men det er også oplagt til forspiring af frø og overvintring af mere sarte udendørsplanter.

Du skal dog være opmærksom på, at Halls Altan 2 minidrivhus kommer uden fundament eller sokkel. Du skal tilkøbe din sokkel ved siden af, der er 12 cm høj.

Fordele

 • Vægdrivhus i glas
 • Med skydedør og vindue
 • Holder på varmen og kan bruges til forspiring og overvintring
Ulemper

 • 12 cm sokkel tilkøbes ved siden af
Hortus mini drivhus i plast med bund 65 x 65 x 85 cm

Hortus minidrivhus i plast – Det mindste minidrivhus på oversigten

Introduktion

Har du ikke pladsen til et mindre minidrivhus i glas, kan du vælge oversigtens allermindste drivhus: Hortus minidrivhus i plast. Det er også det minidrivhus, der kommer til den bedste pris, hvis du vil eksperimentere med at dyrke dine egne grønne planter og blomster.Det er et mindre drivhus i plast med bund, der måler 65 x 65 x 85 cm. Alle kan derfor finde plads til Hortus minidrivhus i plast, uanset hvor meget plads du har at gøre med. Du kan endda finde plads og anvende det som minidrivhus til vindueskarmen.

Om Hortus minidrivhus i plast

Hortus minidrivhus i plast er fremstillet i plastik og er udstyret med en bund. Du behøver derfor ikke investere i et minidrivhus til kapilærkasse, hvis du vælger Hortus minidrivhus i plast.

Du kan komme jord og gødning direkte i bunden af minidrivhuset, så du ikke skal have ekstra krukker for at komme i gang.

Hortus minidrivhus i plast skal samles, men det er nemt og uden brug af værktøj. Modellen har en ramme, der er fremstillet i sortlakeret metal, hvor du samler drivhuset med stykker af plast.

Over rammen dækker du drivhuset til med et overtræk i kraftig PVC-plast. Øverst har overtrækket et vindue, du kan rulle op og fastgøre, når du skal ordne dine planter.

Fordele

 • Mindste minidrivhus
 • Lavet med metalramme og overtræk i kraftig PVC-plast
 • Med integreret bund
Ulemper

 • Kun 0,42 m2 at gøre godt med
Halls Altan 2 vægdrivhus 0,9 m2 alu + 4 mm poly

Halls Altan 2 minidrivhus i 4 mm poly – Et mini drivhus til de kvalitetsbevidste

Introduktion

Drømmer du om at dyrke dine egne planter, blomster og grøntsager er Halls Altan 2 minidrivhus i 4 mm poly vores premiumvalg. Det er et dyrere drivhus, men du får også ekstra meget plads at boltre dig i med 0,9 m2.

Drivhuset har en solid ramme i aluminium, og overtrækket består af 4 mm poly, der er kraftigt og nemt kan modstå de danske regn og -vindforhold.

Om Halls Altan 2 minidrivhus i 4 mm poly

Halls Altan 2 minidrivhus er fremstillet med en metalramme i aluminium. Det skal stå op ad en væg, hvor det vil absorbere varmen fra husmuren. Du udnytter varmen bedst muligt og får en pladsbesparende løsning til det større traditionelle drivhus.

Du kan både dyrke dine egne frø, spirer og planter i Halls Altan 2 minidrivhus, men du kan også bruge det til planter, der skal overvintre i varmere omgivelser eller forspire i det tidlige forår.

I drivhuset har du en enkelt skydedør, så du nemt kan komme til dine planter indenfor det kraftige overtræk i 4 mm poly.

Halls Altan 2 minidrivhus kommer uden sokkel eller fundament, der skal tilkøbes ved siden af. Inklusiv fundamentet måler drivhuset H1,83 x B0,69 x L1,32 m. Det er derfor et større minidrivhus, der kræver både lidt ekstra plads, men også at du sørger for at få det rette fundament til drivhuset.

Fordele

 • Praktisk vægdrivhus 
 • Med overtræk i 4 mm poly
 • God plads med 0,9 m2
Ulemper

 • Fundament skal tilkøbes ved siden af
 • I det høje prisleje
Juliana Urban City Greenhouse vægdrivhus i sort med 4 mm hærdet glas

Juliana Urban City Greenhouse minidrivhus – Kompakt mini drivhus til huset 

Introduktion

Et drivhus behøver ikke være et ekstra lille hus, men kan derimod stå i forlængelse af dine mure og vægge. Juliana Urban City Greenhouse minidrivhus er et kompakt drivhus, der skal stå op ad en væg.

Du kan bruge minidrivhuset på den lidt større altan, hvis du har grønne fingre, men bor i lejlighed, eller som supplement på terrassen eller i gårdspladsen, hvor du vil gro ekstra grønne sager. Det måler i alt H1,58 x B0,4 x L0,8 m, så de fleste kan finde en væg udenfor, hvor den kan stå i sollys.

Om Juliana Urban City Greenhouse minidrivhus

Vægdrivhus er holdt i sort stel i aluminium med 4 mm hærdet glas som ruder på nær under bunden. Siderne af drivhuset kan åbnes som skydelåger, og det hældende loft kan tippes åben på de varme sommerdage for cirkulation. I bunden har drivhuset en række træplanker, der lader overskydende vand og fugt løbe ud.

Juliana Urban City Greenhouse har 2 store gennemgående hylde forneden, mens 3 mindre hængende hylder er øverst i drivhuset. Øverst har du også en række kroge til ophæng af haveredskaber.

I Juliana Urban City Greenhouse minidrivhus kan du dyrke alt fra krydderurter til aftensmaden til grøntsager som tomater, agurker og lignende. Du kan forsyne dig selv med grøntsager og lækkerier, selvom du ikke har en stor have.

Fordele

 • Minidrivhus til væggen
 • Med stel i aluminium og 4 mm hærdet glas
 • Gode hylder og kroge til opbevaring.
Ulemper

 • Kræver en mur, den kan stå op ad
 • Bedst egnet til altaner og lignede

Juliana minidrivhus Urban Vertical – Perfekt til dem i byen med altan 

Introduktion

Er pladsen trang på din altan eller terrasse, kan du fint få plads til Juliana minidrivhus Urban Vertical. Minidrivhuset måler H142 x L71 x D22 og er en kombination af en behagelig bordplads til arbejde med jord, potter og planter øverst, mens den nederste del er selve drivhuset.

Du sparer derfor plads, men får også 2 funktioner i 1 møbel, så du udnytter den mindre plads optimalt.

Om Juliana minidrivhus Urban Vertical

Juliana minidrivhus Urban Vertical er fremstillet med en ramme i sortlakeret aluminium, der er hårdført og kan holde til de danske vind- og vejrforhold.

Bordpladen består halvt af en træplade, du kan bruge som afsætningsplads og til at plante krukker om på, mens den anden halvdel er en fordybning med plads til planter, der fint kan stå udenfor uden drivhus. Langs plantekassen er der et espalier, så du kan få dine grønne planter til at vokse opad med hjælpen fra holdepunkterne.

Selve drivhuset er under bordpladen og giver 0,3 m2 plads til krukker og planter. De vil være beskyttede bag 3 mm hærdet glas med skydedøre, så du kan komme ind og ud af minidrivhuset.

I bunden af drivhuset har du træplader men mellemrum som underlag, så overskydende vand fra planterne kan løbe væk. Øverst hænger en ekstra mindre hylde, og med kroge i toppen, kan du opbevare dine redskaber hængende på kroge i selve drivhuset eller på espalieret foroven.

Fordele

 • Praktisk møbel med minidrivhus og arbejdsplads I ét
 • Fremstillet i aluminium og hærdet 3 mm glas
 • Med espalier, kroge og hylder til opbevaring
Ulemper

 • Den øverste bakke på bordpladen skal tømmes for vand efter regnvejr

Juliana minidrivhus Urban Balcony – smart og kompakt minidrivhus til altanen

Introduktion

Bor du lejlighed I byen, så har du måske ikke en have eller gårdsplads, hvor du kan have et drivhus stående. Juliana minidrivhus Urban Balcony er særligt lavet til altanen, hvor drivhuset hænges op på altanens kant. Det er et forholdsvis lille drivhus, men der er plads til både krydderurter, planter og blomster kan få liv på en solrig altan.

Om Juliana minidrivhus Urban Balcony

Juliana minidrivhus Urban Balcony er perfekt til byboeren med altan, der har grønne fingre, men mangler jord og plads at udfolde sig på. Med en samlet størrelse på 0,2 m2 er det en af oversigtens mindste drivhuse, der dog passer oplagt ind på den mindre altan. 

Drivhuset er fremstillet med et sortlakeret aluminiumsstel, der giver godt holdbarhed. Med ægte 3 mm glasruder kan solens stråler nå ind til dine planter, mens en smart skydedør gør det nemt og enkelt at komme ind og passe og pleje dem.

I drivhuset er der en stor lang hylde langs kanten forneden og en mindre hylde, der hænger ned fra den øverste kant i brune læderstropper. Øverst er der også en række praktiske kroge, hvor du kan hænge krukker eller din planteske, beskærersaks eller lignende.

Der medfølger ingen tagrende, sokkel eller lås til det lille drivhus, der måler H79 x B60 x D27 cm, men du kan uden problemer nyde at dyrke dine egne planter, når pladsen er trang.

Fordele

 • Ideel til altanen
 • Med solidt aluminiumsstel og 3 mm glas
 • Inklusiv hylder og kroge
Ulemper

 • Kræver en altan
 • Uden sokkel, tagrende eller lås

Sådan køber du det bedste minidrivhus

Et minidrivhus er en rigtig god investering, hvis du vil dyrke interessen for jord og planter, men samtidigt ikke har den meget plads. Inden du køber et minidrivhus, om det er til væggen, et lille minidrivhus til indenfor eller et minidrivhus til pallerammer, skal du overveje følgende ting:

 • Størrelse: Hvad har du plads til, og hvor meget plads skal du bruge til dine planter. Sørg for at måle op og vær sikker på, at du let kan komme til drivhuset.

Det er også vigtigt, at drivhuset står rigtigt i forhold til solen, så husk placeringen og størrelsen skal spille sammen

 • Med glas eller plastik: Du kan få minidrivhuse med glasruder eller ruder i PVC eller kraftigt plast. Det er en smagssag, om du foretrækker det ene eller det andet.

Glas giver et bedre kig ind i drivhuset, men der er også risiko for, at glas kan gå i stykker. Plast kan se billigere ud, men det har ofte en god holdbarhed og holder godt på varmen inde i drivhuset.

 • Vægmodel eller fritstående: de fleste modeller i vores oversigt over minidrivhuse skal have enten en altan, en væg eller lignende at stå op ad. Det er for at spare plads, men det støtter også dit drivhus mod vind og vejr, fordi det kan stå i læ.

Kilder: Which.co.uk, Advice.manomano.co.uk og Gardenersworld.com

Sådan får du grøntsager til at gro i et minidrivhus

Hvis du vil servere dine egne hjemmegroede grøntsager til måltiderne, kan det sagtens lade sig gøre med et mini drivhus indendørs eller udendørs.

Når du planter dine grøntsager, skal du være opmærksom på:

 • Jorden: Du skal bruge en jord eller muld, der er velegnet til den type plante, der skal gro i dit drivhus. Har du krukker i drivhuset, kan du bruge forskellige typer muld til forskellige typer planter.

Der findes forskellige typer af jord og muld på markedet, så brug lidt tid på at finde den rigtige slags til dine planter.

 • Gødning: Dine planter skal have næringsstoffer, og det får de gennem den gødning, du giver dem. Vil du gerne dyrke dine grøntsager og planter økologisk, kan du sagtens få både økologisk plantemuld og gødning.

Har du plads, tid og mod på det, kan du lave din egen gødning med en kompostbeholder. Dine eget køkkenaffald bliver til næring til dine planter og grøntsager, så du udnytter alt.

 • Vand: Vand er afgørende for, at dine planter har det godt. I et drivhus får de ikke del i den naturlige nedbør. Du kan bruge en vandkande til at vande dine planter i drivhuset med.
  Med en regnvandsbeholder til opsamling af vand, kan du også spare penge på vandregningen og udnytte de naturlige ressourcer. 

Kilde: Gardeningchannel.com

De bedste planter til et minidrivhus

Hvis du er nybegynder, er det nemmest at starte med de mere tilgivende planter, der ikke kræver den mest opmærksomme gartner.

Nogle af de letteste planter at få til at gro i et drivhus, om det er et traditionelt, minidrivhus indendørs eller udendørs er:

 • Gulerødder
 • Løg
 • Asparges
 • Spinat
 • Kål
 • Squash
 • Salat
 • Krydderurter
 • Tomater
 • Jordbær
 • Agurker
 • Chili

Hvis du starter med nogle af de planter og grøntsager, er der stor succesrate. Husk dog at tjekke op på, hvad hver enkelt plante behøver af vand og gødning, så du giver dem de bedste betingelser.

Kilde: Greenhouseemporium.com


FAQ

Hvad kan jeg gro i et minidrivhus som begynder?
Det er nemmest at starte med mindre planter som tomatplanter, chili, krydderurter og lignende, der er nemme at få til at vokse i et minidrivhus, uden plads er en begrænsning.
Hvad skal jeg overveje, før jeg køber et minidrivhus?
Du skal overveje, hvor du skal have drivhuset til at stå, hvor meget plads du har brug for, og hvilke materialer du foretrækker. Har du ikke meget plads, skal du tage et kig på de allermindste minidrivhuse.
Hvordan kan jeg opvarme mit minidrivhus uden elektricitet?
Du kan vælge et vægdrivhus, som du stiller op af en husmur. Varmen fra dit hjem vil absorberes af væggen, der afgiver varmen til drivhusets indre. Du varmer drivhuset op uden brug af elektricitet.
Hvilken type minidrivhus er bedst?
Den bedste type drivhus afhænger af dit formål og dine behov. Vil du så tæt på et traditionelt drivhus, kan du gå med et minidrivhus i glas af en større størrelse. Har du i stedet begrænset plads, kan du nøjes med en af de mindre og praktiske modeller.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *