Guide: Et lille bord til det mindre hjem – udnyt pladsen med de flotteste små borde

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

lille bord

Har du begrænset plads, men brug for et lille bord? 

Et lille bord er en praktisk investering både til det lille hjem, til ekstra opbevaring i stue, køkken eller andre rum eller som dekoration. Der findes et væld af forskellige små borde på markedet, om du skal bruge et lille klapbord, et rundt sidebord eller et smart barbord.

Hos Heybolig.dk har vi fundet 6 af vores favoritter, så du kan få et let og enkelt overblik over dine muligheder. Det bedste lille bord til dine behov er helt sikkert iblandt, så lad dig endelig inspirere af vores udvalgte små borde – så får du udnyttet pladsen optimalt i dit hjem.

KARE DESIGN Sidebord Mystic Rund lille bord

KARE DESIGN Sidebord Mystic – Rund lille bord

Introduktion

Vores favorit blandt de udvalgte borde i vores oversigt er KARE DESIGN Sidebord Mystic. Det er et smart sæt med 2 runde sideborde, er særligt egner sig godt til stuen, soveværelset eller entréen.

Sidebordene har et smart design, hvor bordpladerne passer ind i hinanden, hvis du vil spare plads, eller kan stilles hver for sig, hvis du vil udnytte begge bordplader optimalt. Det højeste af sidebordene måler 61 cm i diameter, mens det mindre sidebord har en højde på 51 cm og passer perfekt under det høje lille bord.

Om KARE DESIGN Sidebord Mystic Rund lille bord

De 2 sideborde fra KARE DESIGN har hvert deres udtryk. Begge borde har et stel i messingbelagt stål, der matcher bordpladernes design.

Bordpladen på det højeste sidebord er i ægte hvidt marmor, der er i flot kontrast til det mindre sidebord med en overflade i ægte grå marmor. Begge bordplader har fine guldfarvede dekorationer, så de passer sammen, men også kan bruges hver for sig.

KARE DESIGN Sidebord Mystic er et godt valg til stuen, hvor du vil have brug for at have kaffekoppen og fjernbetjeningen inden for rækkevidde. Du kan også let have flere gæster omkring de 2 smarte sideborde, hvis du trækker dem fra hinanden.

Fordele

 • 2 sideborde i elegant design
 • Bordplader i ægte marmor
 • Kan stilles sammen, så de fylder mindre
Ulemper

 • Bæreevne på maksimalt 5 kg
Kave Home SHAINE lille bord

Kave Home SHAINE lille bord – sort lille rundt bord

Introduktion

Har du brug for et smart lille sidebord, så er der god værdi til pengene med Kave Home SHAINE. Til prisen får du et fint lille rundt sidebord, der kan bruges i stuen, entréen, soveværelset eller hvor, du ellers har brug for ekstra bordplads.

Det lille bord er fremstillet i aluminium og er let at flytte rundt på og vedligeholde. Bordet er malet sort for en ensartet overflade, mens bordpladen er rund og foden dekorativ i sig selv.

Om Kave Home SHAINE

Kave Home SHAINE er et elegant lille møbel, der er holdt helt i sort for et ensartet udtryk. Foden på bordet er særligt dekorativt, der er drejet med en unik facon, der næsten leder tankerne hen på de sorte skakbrikker.

Bordets runde bordplade har en diameter på 33 cm, der giver plads til en enkelt kop kaffe og en god bog. Du kan også bruge sidebordet til planter og pynteting, hvis du mangler lidt ekstra dekorationer i et hjørne af stuen eller entréen.

Kave Home SHAINE er ikke oversigtens største model, men det lille sidebord er en praktisk og tidløs tilføjelse til din indretning. Du får god kvalitet og et flot design for pengene, som du kan nyde i hjemmet i mange år ud i fremtiden.

Fordele

 • Sort sidebord i aluminium
 • Med dekorativ fod
 • Prisvenligt valg
Ulemper

 • Mindre bordplade

 

A2 LIVING lille bord

Introduktion

Inviter gæsterne på en hyggelig drink udenfor ved det smarte barbord A2 LIVING. Det er et højt lille bord, hvor bordpladen måler 144 x 47 cm. Det giver god plads til, at I kan sidde 2 på hver side af bordet en varm sommeraften.

Det praktiske barbord er galvaniseret og har en bordplade i beton, så det har en rustik overflade og kan tåle at stå inde som ude. Med 4 hjul, et under hvert ben, kan du altid flytte rundt med barbordet, så det står i skygge under parasollen.

Om A2 LIVING lille bord

Har du brug for et praktisk lille og højt barbord, er A2 LIVING lille bord er godt valg. Det er vores premiumvalg, fordi det ligger i den høje ende af prisskalaen.

Pengene er givet godt ud, for det smarte barbord er lavet i galvaniseret jern, der kan stå udenfor i det danske vejr uden problemer. Du skal ikke vedligeholde bordet, der bliver ved med at holde, selvom det står ude vinter og sommer.

Bordpladen består af 2 store betonfliser, der gør det nemt at vedligeholde bordet, men også giver det helt rigtige rustikke udtryk til haven, terrassen eller altanen.

Det høje barbord har et industrielt look, der kan blødes op med barstole med bløde hynder og planter. Du kan indtage et hyggeligt måltid ved barbordet, eller du kan servere drinks udenfor på altanen eller terrassen ved A2 LIVING lille bord.

Fordele

 • Højt barbord i rustikt design
 • Kan stå ude som inde
 • Vedligeholdelsesfrit
Ulemper

 • I det høje prisleje

 

Ellos Home Sofabord Twins lille bord

Ellos Home Sofabord Twins lille bord – sort, lille rundt bord med bakke af metal

Introduktion

Det smarte bord fra Ellos Home Twins er et helt særligt lille rundt bord i vores oversigt. Det passer perfekt til sofaen eller de gode stole med en højde på 40 cm, så du let kan stille kaffen fra dig eller lægge bogen til side.

Det særlige ved Ellos Home Sofabord Twins lille bord er, at det ikke kun har én bordplade, men også har en hævet plade, der kan pyntes med en plante eller bruges som ekstra afsætningsplads.

Om Ellos Home Sofabord Twins lille bord

Sofabordet Ellos Home Sofabord Twins har et solidt stel fremstillet af sortlakeret metal. Bordet har 3 ben, der let og elegant holder bordpladen og den ekstra bakke oppe. Bordpladen er lavet i MDF og har en sort overflade. Den måler i diameter 79 cm, så der kan stå både kaffekander, kopper og ligge fjernbetjeninger uden problem.

Fra benene under bordpladen går en ekstra arm op og holder den lille bordplade. Den lille bordplade måler 40 cm i diameter og giver ekstra plads.

Med til bordet får du også en matchende metalbakke med en diameter på 46 cm. Bakken kan stå på det lille sofabord, og den gør det nemt at bære et måltid mad eller drikkevarer ind til sofaen eller de gode stole.

Fordele

 • Lille rundt bord med ekstra bordplads
 • Moderne sort design
 • Med matchende bakke i metal
Ulemper

 • Leveres usamlet

 

KARE DESIGN Lounge

KARE DESIGN Lounge lille bord – moderne lille tv bord i hvid

Introduktion

Et lille tv bord er praktisk, for du kan have fjernsynet stående på det og bruge de ekstra hylder til opbevaring af forstærkere, gaming-udstyr og ledninger. Tv-bordet Lounge er holdt i et moderne look med bløde og afrundede kanter holdt stramt i et hvidt design.

Det lille tv bord er fremstillet i hvidlakeret stål, der giver en høj holdbarhed og bæreevne. Det forlænger levetiden af bordet og sikrer, at det holder sig flot år efter år. 

Om KARE DESIGN Lounge lille bord

Bordet Lounge lille tv bord er opdelt i 2 rum, hvor du kan have dine ting og sager stående, og har en bordplade på 90 x 42 cm. Det giver fin plads, om du bruger bordet som tv-bord, som ekstra plads til dekorationer eller i køkkenet til opbevaring.

Under hvert hjørne af tv-bordet er der hjul, så du nemt kan flytte rundt på fjernsyn og udstyr efter, hvordan I sidder i sofaen, eller du kan rykke med det, når der skal støvsuges under fjernsynet.

Du kan bruge det lille tv bord Lounge fra KARE DESIGN mange steder i hjemmet. Det er selvfølgelig oplagt af bruge tv-bordet i stuen eller værelser, hvor der ses fjernsyn. Bordet har både plads til tv’et og pynteting og nips. Du kan dog også have Lounge stående i værelser, køkken eller entré, alt efter hvor du har brug for et praktisk lille hvidt bord på hjul.

Fordele

 • Moderne hvidt lille bord med afrundede kanter
 • Fremstillet i hvidlakeret stål
 • Med 4 hjul
Ulemper

 • Mest oplagt som tv-bord

 

BLOOMINGVILLE Fine lille bord

BLOOMINGVILLE Fine lille bord – rullebord med hjul og hylde i spejlglas

Introduktion

Det elegante og praktiske rullebord fra BLOOMINGVILLE kan bruges som både sidebord, barbord eller lille bord, der kan stå mellem de gode lænestole. Det lille bord med hjul kan let flyttes rundt, hvor du har brug for ekstra afsætningsplads, hylder til flasker og glas eller dekorationer.

Med BLOOMINGVILLE Fine får du et lille bord, der har mange anvendelsesmuligheder og nemt kan følge dig rundt i hjemmet, når du har brug for ekstra plads.

Om BLOOMINGVILLE Fine lille bord

BLOOMINGVILLE Fine lille bord med hjul har et flot udtryk med et stel i gulfarvet jern. To af benene har hjul under, så det er nemt at flytte med bordet. Du kan bruge bordet til at servere drinks fra til en fest, eller du kan bruge det i køkkenet til opbevaring af krydderier og lignende, så det altid er lige ved hånden.

Bordpladen er fremstillet i hærdet glas, mens hylden under er i spejlglas. Både bordplade og hylde har et ovalt design. Materialerne til det lille bord BLOOMINGVILLE Fine fanger lyset og giver bordet et cool og elegant look.

I hver ende af bordpladen har du 2 praktiske håndtag, der gør det endnu lettere at flytte bordet derhen, hvor du har brug for det.

Det lille bord BLOOMINGVILLE Fine måler i alt H81 x L86 x B46 cm, og bordpladen og hylden har hver især en maksimal bæreevne på 4 kg.

Fordele

 • Elegant look i guldfarvet jern, glas og spejlglas
 • Med hylde, håndtag og hjul
 • Kan bruges til mange alsidige formål
Ulemper

 • Maksimal bæreevne pr. hylde er 4 kg

 

Guide til højde på dit lille bord

Skal du bruge et lille bord til sofaen, så skal dit sidebord eller sofabord flugte med armlænet på din sofa. Det passer ofte med en højde på mellem 40 og 60 cm. 

Vil du have en lampe stående på bordet, er det vigtigt, at lampeskærmen dækker for pæren, så du ikke blændes af lyset. Ellers er der frit spil i forhold til design og udtryk, så længe bordet passer i højden til din sofa.

Kilde: Wayfair.com

Sådan dekorerer du dit hjem med små borde

Vil du have lidt ekstra pynt ind i hjemmet, kan et lille bord være oplagt som dekoration i sig selv. Stiller du et par planter, nogle lysestager, pynteting eller andet på bordet, bliver det en lille udstilling.

Har du brug for ekstra opbevaringsplads til magasiner, bøger eller andet, kan du vælge et lille bord med ekstra hylder. Der kan du både pynte med ting og opbevare sager, du skal have lige ved hånden.

Vælg et lille bord, der matcher resten af din indretningsstil, og som opfylder de behov, du har, når det kommer til dit nye lille bord.

Kilde: Ballarddesigns.com


FAQ

Hvordan vælger jeg størrelsen på mit lille bord?
Det er vigtigt, at dit lille bord både passer i størrelse og højde til det sted, du skal bruge det. Skal du bruge det lille bord ved sofaen, skal det passe til sofahøjde, mens et lille bord til køkken er mere behageligt, hvis det er højere.
Hvad skal jeg overveje, når jeg køber et lille bord?
Du skal overveje, hvad du skal bruge dit lille bord til. Skal det bruges som sofabord, skal det passe til din sofas højde og din indretning generelt. Størrelsen er også vigtig at overveje, så det passer til dit hjem.
Hvordan vælger jeg et lille bord til min stue?
Du kan overveje, hvor bordet skal stå, hvad du skal bruge det til, og hvilket design du går efter. Et lille bord til stuen skal matche resten af din indretning.
Hvad er standardstørrelsen på et lille bord?
Der er ikke en standardstørrelse på et lille bord, da de kommer til mange forskellige formål. Læs hellere under hver model, hvor stort det er, og vurder om det passer til dine behov.

Læs også: Små praktiske væghængte sengeborde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *