9 sjove legehuse af træ til timevis af leg i haven

Legehuse fås i mange former, og kan males efter smag og behag. Foto: Plus A/S

Findes der noget bedre end et flot legehus af træ, der kan males og dekoreres præcis som I ønsker det? Her kan ungerne få timer og dage til at gå i samvær med søskende eller legekammerater, og masser af sjove aktiviter kan udfoldes omkring legehuset.

Mange legehuse leveres i enten moduler eller elementer, og skal derefter blot samles. Træet er typisk imprægneret, men nogle legehuse leveres også færdigmalede. Der er således et godt udvalg, og alle kan være med uanset tekniske færdigheder.

Vi har været på besøg hos en række butikker og kigget udvalget efter i sømmene – herunder er vores absolutte favoritter.

Legehus med rødt tag og dør

Dette skønne legehus leveres med alt hvad du har brug for, og du kan således nemt komme i mål med monteringen. Træet er på forhånd malet med røde detaljer, og på taget er profilbrædder som giver læ for regnen.

Legehuset måler 132 x 134 centimeter, og har en højde på 155 centimeter. Det er således et fint kompakt legehus, der egner sig godt til mindre børn. Der er bund af træ i huset, og det anbefales at placere det på fliser eller lignende fast underlag.

Udover den røde dør, er der også monteret et par søde vinduesklapper på hængsler. Ungerne kan således selv åbne og lukke for legehuset, som de har lyst til.

Læs også: Gyngestativer af træ til timevis af sjov og leg

Shelter på hjul

Som et alternativ til almindelige legehuse i træ, kan dette shelter måske overvejes. Det kan bruges af både børn og voksne i alle aldre, og leveres som en komplet samlepakke med alle nødvendige elementer inkluderet i prisen.

Du skal således ikke ud og investere ekstra i tagpap, underlag og andet, da både tag og underlag allerede er inkluderet i pakken.

Shelteret er fra danske Plus A/S, og står på hjul. Det betyder at du kan flytte det rundt i haven eller på terrassen, og dermed altid har et hyggeligt lille uderum at gemme dig i. Det leveres dog umalet, så her kan det anbefales at give en god gang træbeskyttelse i en farve du kan lide.

Legehus med terrasse

Dette flotte legehus kan males og dekoreres, som du selv måtte lyste. Her får du således en god grundpakke, der skaber et godt udgangspunkt for et flot og børnevenligt legehus.

Legehuset er fra danske Plus A/S, og det er opbygget af ubehandlet træ. Du kan således male med præcist den form for maling eller træbeskyttelse du måtte foretrække, og sammen med børnene sætte jeres eget personlige præg på huset.

Med til legehuset følger en flot lille overdækket terrasse, og der er ligeledes gulv indvendigt. Legehusets samlede areal er på 162 x 198 centimeter, og det er 153 centimeter højt. Det er således et godt valg til små og mellemstore børn.

Jungle Gym Playhouse

Dette flotte lille Jungle Gym legehus er lavet af træ, og består af færdige elementer der blot skal samles. Sæt det i haven hvorend du finder det passende, og dine børn kan få timevis til at gå med leg og sjov.

Legehuset passer til både små og mellemstore børn, og har en totalhøjde på 160 centimeter. Det optager desuden et areal på 150 x 150 centimeter, hvilket betyder at det ikke bliver for stort til den lille have.

Til legehuset får du både døre og vinduer med i pakken, ligesom der medfølger en tavle over døren. Denne kan børnene tegne på, således at legehuset får et personligt præg.

Træet er selvfølgelig trykimprægneret, og således kræves der ikke nødvendigvis yderligere behandling.

Jungle Gym Crazy Playhouse

Hvis du er ude efter noget lidt mere sjovt og skørt, er Jungle Gym Crazy Playhouse et godt valg. er er der plads til lidt skævheder, og både vinduer og døre er placeret i skæve vinkler.

Legehuset har en totalhøjde på 190 centimeter, og optager et areal i haven på 190 x 240 centimeter. Det er således ideelt til både små og mellemstore børn, der kan få timevis til at gå med sjov og spas.

Med til dette legehus får du alt hvad du behøver for at komme igang med samlearbejdet, og alt træet er trykimprægneret for bedst mulige holdbarhed.

Lyseblåt legehus fra Nordic Play

Dette fine lyseblå legehus fra danske Nordic Play står flot og fint med træelementer, der allerede er malede fra fabrikken. Det betyder at du bare skal samle det, og så er det klar til leg. Samlingen er desuden hurtigt overstået, da det leveres i færdige moduler lige til at montere.

Legehuset har et sjovt eventyrligt design, og døren låses med en magnetlås. På siderne er der vinduer, og du får desuden gulv med i pakken. Der skal således slet ikke tænkes på indkøb af andre ting.

Det lyseblå træ-legehus har en totalhøjde på 143 centimeter, og det optager et areal på 126 x 142 centimeter. Det er således et fint lille legehus, som fint kan bruges af små og mellemstore børn.

Rødt/hvidt legehus fra Nordic Play

Rød-hvide farver er vores flags farver, og legehuset passer derfor rigtig fint ind i en klassisk dansk have.

Legehuset er lavet af træ, som allerede er færdigmalet, og formerne er både skæve og sjove. Der medfølger således både gulv, en postkasse, en altankasse, samt alt det andet du måtte have brug for.

Det samlede areal for legehuset er 1,82 kvadratmeter, og totalhøjden er på 150 centimeter. Legehuset optager et areal i haven på 140 x 130 centimeter, og det er således et fint lille legehus til mindre børn.

Legehustårn med rutsjebane

Hvis du søger et alternativt og sjovt legehus i træ, bør du se nærmere på dette Jungle Gym tårn. Her er der nemlig et sjovt legehus på stolper, hvilket giver børnene en følelse af at gemme sig i en hule i træerne.

Læs også: Woosh! Sjove rutsjebaner til børn

Legehustårnet har derudover også en trappe op til en platform, hvorfra ungerne kan tage rutsjebanen ned. Du får med andre ord ikke bare et legehus, men også en sjov rutsjebane.

Legehuset byder på et utal af muligheder for sjov og ballade, og der er således lagt i kakkelovnen til timevis af underholdning.

Polhus Tom – legehus med hems

Polhus Tom er et skønt og sjovt legehus en hems indvendigt, der giver mere plads og adspredelse for børnene.

Legehuset leveres med ubehandlede træ-elementer, som du selv kan give præcis den træbeskyttelse du måtte ønske. Det betyder at du kan male legehuset i forskellige farver indvendigt og udvendigt, således at det passer ind i haven.

Der er 4 vinduer monteret i legehuset, som alle er monteret med en rude af slagfast plexiglas.

Legehuset står på en lille platform med gulv, men der medfølger ikke tagpap. Dette skal du selv købe og montere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *