Lammeskind til stol: De flotteste lammeskind til stole og til stuen

Smukke, bløde lammeskind er noget mange forbinder med den nordiske indretningsstil. Det er, fordi de fungerer som en elegant måde at bringe den vilde natur indenfor, mens de også indbyder til hyggelige stunder.

Et flot lammeskind kan være et varmt og lækkert touch i ethvert hjem. De kan både tilføre en spændende farve, bløde et stilrent hjem op eller gøre spisebordsstole mere behagelige at sidde i.
Læs med her og få inspiration til, hvordan du kan pynte dine stole med dejlige lammeskind, der kommer i et utal af flotte varianter.

Det skal du overveje, før du køber et lammeskind til stol:

 • Farve: Lammeskind af høj kvalitet har en naturlig lys elfenbensfarve, der ikke har mærker eller pletter i underulden. Der er også skind i naturlige mørkere nuancer som brun og sort, der kommer fra andre racer af får.
  Du kan dog få lammeskind i et utal af farver, hvis du vælger en indfarvet udgave, der kan sætte ekstra spræl på din indretning. I dag kan du både få røde, blå og grønne lammeskind, hvis du vil væk fra de naturlige og afdæmpede nuancer.
 • Ulddensitet: Densiteten af uld er den mængde af uldfibre, der er pr. område. Hvis du vil have et godt og holdbart lammeskind, skal du vælge en udgave, der har en høj densitet. Det sikrer, at det er luftigt og fyldigt, og kvaliteten betyder meget for, hvor længe dit skind holder sig pænt.
 • Tekstur: Med flere forskellige racer af får, kan du også få skind, der har vidt forskellige teksturer. Nogle er langhårede og krøllede, mens andre er kortere og mere tætte i deres tekstur.
  Overvej, hvad du bedst kan lide, og hvad der passer bedst til stolen, skindet skal pryde.
 • Størrelse: Selvom lammeskindets størrelse i høj grad afhænger af størrelsen på det dyr, det kommer fra, så er der forskellige størrelser at vælge mellem. Måske har du en bestemt stol, som lammeskindet skal ligge i, hvor det er vigtigt, det passer perfekt.
Premium Lambskin short hair - 90 x 60 cm

Premium Lambskin short hair – 90 x 60 cm – smukt, krøllet lammeskind

Det naturligt krøllede valg

Det flotte lammeskind til stol kommer fra New Zealand og er den korthårede version. Du kan også få langhåret newzealandsk lammeskind til stol, men det særlige ved det korthårede er, at det klippes ned til skindets naturlige krøller. Det giver det et helt særligt og enormt flot look.
Skindet tilføjer en vis grad af luksus til den stol, det ligger i og kan også pynte flot på gulvet, hvis du vil prøve noget nyt.

Derfor anbefaler vi Premium Lambskin short hair – 90 x 60 cm

Vi anbefaler Premium Lambskin – short hair – 90 x 60 cm fordi skindet giver en dejlig blødhed og et varmt udtryk til din stol. Det fås i otte smukke farver, så du kan med garanti finde et, der vil passe flot ind i dit hjem.
Størrelsen passer rigtig godt til de fleste spisebordsstole.

Specifikationer:

 • Størrelse: 90×60 cm
 • Hårlængde: 2-3 cm
 • Naturligt krøllet
 • Fremstillet af et stykke
 • Fås i farverne lysegrå, antracit, cappuccino, brun, hvid, perlemor, sort og grå.
Premium Lambskin 100 x 60 cm

Premium Lambskin 100 x 60 cm – lækkert lammeskind til stol i masser af farver

Bedste lammeskind med tæt hår

Dette premium lammeskind er også fra New Zealand, men er den langhårede version. Det giver et mere vildt og utrolig flot look.
Skindet passer godt til lænestole eller andre lidt større stole, men det kan også sagtens bruges som et sengetæppe eller som et tæppe på gulvet. Vær bare opmærksom på ikke at lægge det i direkte sollys.

Derfor anbefaler vi Premium Lambskin 100 x 60 cm

Vi anbefaler Premium Lambskin – 100 x 60 cm fordi det er et blødt og lækkert lammeskind, der fås i en bred vifte af farver, fra de naturlige beige og grå nuancer til de mere vilde pink, lilla og gule farver. Derfor har du mulighed for at sætte dit helt personlige præg på indretningen med dette skind.

Specifikationer:

 • Fås i mange farver
 • Størrelse: 100×60 cm
 • Kvalitet: premium lammeskind
Merino Lambskin Approx. 85x60 cm

Merino Lambskin Approx. 85×60 cm – varm og blød pels i naturlige nuancer

Mest tidsløse og praktiske valg

Dette Merino lammeskind til y stol er en favorit blandt mange. Det er også et skind i høj kvalitet, der fås til en meget fair pris.
Skindet vil se smukt og indbydende ud i din stol eller på din sofa, særligt i de kolde efterårs- og vintermåneder. Med dette ægte lammeskind til stol, skaber du hurtigt en varm og hyggelig stemning.

Derfor anbefaler vi Merino Lambskin Approx. 85×60 cm

Merino Lambskin Approx. 85×60 cm er især god til dig, der er på udkig efter et tidløst og praktisk lammeskind. Det fås i fem flotte, naturlige nuancer, der passer til enhver indretningsstil.
Du kan vælge at lægge det på sofaen som et pyntende element eller du kan bruge det som lammeskind til Y-stole for at øge komforten. Mulighederne er mange.

Specifikationer:

 • Mål: 85×60 cm
 • Merino lammeskind
 • Fås i farverne beige, lysebrun, hvid, mørkegrå og sort
Premium Lambskin from Tibet - 85 x 50 cm

Premium Lambskin from Tibet – 85 x 50 cm – silkeblødt lammeskind til stol i mange farver

Det blødeste skind

Premium Lambskin from Tibet – 85 x 50 cm er et tibetansk lammeskind i den højeste kvalitet. Det har den særlige karakteristika, at pelsen er helt silkeblød og letkrøllet.
Brug det som et lille lammeskind til stol, hvor det både varmer dig og gør stolen dejligt blød at sidde i. Det giver samtidig stolen et nyt udtryk og kan pifte ethvert spisebordsarrangement op.

Derfor anbefaler vi Premium Lambskin from Tibet – 85 x 50 cm

Uanset om du er til afdæmpede, naturlige toner eller til pangfarver med masser af knald på, er Premium Lambskin from Tibet – 85 x 50 cm noget for dig. Det fås nemlig i en lang række forskellige farver.
Derfor anbefaler vi dette skind til alle, der går op i stil og kvalitet. Uanset om det er et sort lammeskind til stol, du er ude efter eller en romantisk rosa, der er din smag.

Specifikationer:

 • Fås i rigtig mange farver
 • Størrelse: 85×50 cm
 • Hårlængde: 10-15 cm
 • Naturligt krøllet tibetansk lammeskind til stol
Premium Lambskin - 135 x 60 cm

Premium Lambskin – 135 x 60 cm – stort og alsidigt lammeskind

Det ekstra store lammeskind

Et lammeskind til stol behøver ikke nødvendigvis være småt. Det er Premium Lambskin – 135 x 60 cm et godt eksempel på. Dette store, bløde skind er perfekt til at ligge i en stor loungestol for at skabe lidt ekstra hygge og komfort, eller du kan lade det pynte på dit gulv under et par barstole eller et lille bord.  

Derfor anbefaler vi Premium Lambskin – 135 x 60 cm

Dette skind har en ekstra lang og ensartet pels, der gør, at man ikke er i tvivl om den høje kvalitet. Man får en luksus, man f.eks. ikke ser ved imiteret lammeskind til stol.
Vi anbefaler Premium Lambskin – 135 x 60 cm til dig, der gerne vil have et alsidigt lammeskind, du kan bruge i hjemmet på flere forskellige måder.

Specifikationer:

 • New Zealandsk lammeskind
 • Størrelse: 135×60 cm
 • Hårlængde: 5-8 cm
 • Hårtype: glat
Premium Lambskin from Iceland 90 x 60 cm

Premium Lambskin from Iceland 90 x 60 cm – moderne lammeskind med kant

Drømmer du om et ægte islandsk lammeskind, der er smukt, blødt og karakterfuldt, så bør du tage et kig på Premium Lambskin from Iceland – 90 x 60 cm. Dette skind fås i tre flotte farver, bl.a. natursort, der kan skabe en fed kontrast, hvis du lægger det i hvide eller lyse møbler. Det vil give en unik kant til din indretning samtidig med, at den bløde pels indbyder til hygge og varme.

Derfor anbefaler vi Premium Lambskin from Iceland – 90 x 60 cm

Vi anbefaler Premium Lambskin from Iceland – 90 x 60 cm til dig, der har en moderne stil og er inspireret af nordisk natur og indretningstendenser.
Det er et skind med et meget naturligt og autentisk look, du vil være glad for i mange år fremover.

Specifikationer:

 • Størrelse: 90×60 cm
 • Hårlængde: 15-20 cm
 • Hårtype: naturligt glat
 • Fremstillet af et stykke
Gotland lambskin

Premium Lambskin from Iceland 90 x 60 cm – moderne lammeskind med kant

Det bedste naturlige korthårede valg

Gotlandske lammeskind er særligt kendt for de flotte, store naturlige krøller som dette skind også har. Det er et korthåret og meget let skind, så du kan uden problemer putte det i dine stole, også selvom de ikke er så store.
Det er et helt naturligt skind, der både kan bruges inde i stuen eller ved spisebordet, samt udenfor på terrassen.

Derfor anbefaler vi Gotland lambskin

Er du på udkig efter et smukt og naturligt lammeskind til stol i grå, så anbefaler vi Gotland lambskin. Prisen er godt nok i den høje ende, men det er også topkvalitet, du betaler for.
Skindet er øko-garvet, så du undgår trælse kemikalier, du ikke har lyst til at invitere ind i dit hjem og i dine stole.

Specifikationer:

 • Størrelse: 90-100 x 60-70 cm
 • Hårlængde: 3-5 cm
 • Hårtype: naturlig krøllet
 • Tykkelse: tynd
Premium Lambskin from Austria 90 x 60 cm

Premium Lambskin from Austria 90 x 60 cm – unikt lammeskind med utæmmet look

Bedste lammeskind i unik farve

Dette lammeskind kommer fra de østrigske alper og er kendetegnet ved den rå, krøllede uld. Det er et perfekt skind til dig, der gerne vil bringe noget kant ind i din indretning, men samtidig er glad for blødhed, hygge og varme.
Brug skindet i din stol, på gulvet eller i en ensfarvet sofa, hvor det kan bryde stilen og skabe lidt kontrast.

Derfor anbefaler vi Premium Lambskin from Austria 90 x 60 cm

Vi anbefaler Premium Lambskin from Austria – 90 x 60 cm fordi det er et helt unikt skind med 100% naturlige farver. Du kan vælge mellem tre farvenuancer, men de præcise farver vil altid variere fra skind til skind. Det er med til at gøre det til noget helt særligt.
Dette skind har et mere vildt og utæmmet look, end de mere korthårede skind. Det kan f.eks. være med til at bløde et meget stilrent hjem en smule op.

Specifikationer:

 • Krøllet lammeskind
 • Størrelse: 90×60 cm
 • Fås i farverne plettet, sort og lys
English Lambskin 90-100 cm

English Lambskin 90-100 cm – blødt og naturligt fåreskind til din stol

Det blødeste valg

Temperaturene i England har haft en indflydelse på dette skind og gjort det særligt blødt. Samtidig har de milde temperaturer også påvirket de flotte, lette og meget tiltalende naturfarver, skindet fås i.
Skindet er let at pleje, så du kan sagtens have det til at ligge i dine spisebordsstole, uden du behøver bekymre dig for meget om dem.

Derfor anbefaler vi English Lambskin 90-100 cm

Er det blødheden, der er det allervigtigste, når du skal købe et lammeskind til stol, så er det klart English Lambskin – 90-100 cm du skal gå efter. Skindet kan dog ikke kun bruges i stole, det er også velegnet til klapvogne, hundekurve eller andre steder, hvor der er brug for et varmt og blødt underlag.
Derudover er skindet enormt smukt og vil pynte flot i ethvert hjem.

Specifikationer:

 • Størrelse: 90×100 cm
 • Hårlængde: 5-8 cm
 • Hårtype: naturligt glat hår
 • Tæthed: tæt og kraftigt
American Lambskin 100x60 cm

American Lambskin 100×60 cm – glat skind med unik bagside

Det luksuriøse valg

Ethvert lammeskind til stol eller andet har en bagside med et læderstykke. På netop dette skind er bagsiden dog specielt behandlet, så det er meget blødt. Det gør skindet lækkert at røre ved fra alle veje, hvilket er en fordel, hvis det skal ligge i en stol, hvor det godt kan komme til at folde.
Samtidig er det også et meget glat skind sammenlignet med andre.

Derfor anbefaler vi American Lambskin – 100×60 cm

En af grundene til at skindet er så glat, er den korte hårlængde. Udover at give den særlige følelse og det særegne udtryk, gør det også skindet nemt at vedligeholde. Derfor anbefaler vi især American Lambskin – 100×60 cm til dig, der gerne vil have høj og lækker kvalitet, men ikke har lyst til at eje et skind, der skal redes eller lignende.
Du kan få skindet i tre naturlige farver, der vil passe flot ind i dit hjem, uanset den øvrige indretning.

Specifikationer:

 • Fås i farverne: hvid, sand og sort
 • Størrelse: 100×60 cm
 • Hårlængde: 2-3 cm
 • Hårtype: klippet
 • Tæthed: tæt

Er ældre lammeskind gode?

Som udgangspunkt holder lammeskind sig godt med alderen. Det kan selvfølgelig ske, at der med tiden kommer nogle pletter på skindet f.eks. fra mad eller drikkevarer, der bliver spildt. Det kræver en vask, hvilket kan gøre, at skindet mister noget af sin glatte struktur.
Det er dog muligt at købe en børste, der kan bringe strukturen tilbage igen. Nogle typer af skind har ikke godt af, at du bruger sådan en børste. Det er f.eks. gotlandske skind og tibetanske krøllede skind.

Du bør også være opmærksom på ikke at lægge dit lammeskind i direkte sollys. Her kan det nemlig godt falme med tiden, især hvis det er kunstigt farvet.

Hvis du bruger dit lammeskind udendørs, skal du også være opmærksom på, at det ikke bliver vådt. Læderet der sidder på bagsiden kan nemlig tage skade af det og kan blive helt stift. Det er ikke særlig rart, hvis det skal ligge i en stol.

Hvilke slags lammeskind til stol kan man få?

Der findes en lang række forskellige slags lammeskind til stol. I denne oversigt har vi blot gennemgået nogle af dem, så du kan finde inspiration til at købe det rette lammeskind til dit hjem. Der findes:

 • New Zealandsk korthåret
 • New Zealandsk langhåret
 • Islandsk korthåret
 • Islandsk langhåret
 • Tibetansk krøllet
 • Østrigsk krøllet
 • Gotlandsk krøllet
 • Engelsk silkeblød

Derudover fås de mange forskellige typer skind i forskellige størrelser og farver. Er du f.eks. på udkig efter et skind, der kan ligge på dit gulv, i en stor loungestol eller dække en del af sofaen, kan du med fordel vælge et skind i en stor størrelse.
Er du derimod på jagt efter lammeskind til stol, f.eks. spisebordsstole, vil det ofte være bedre at gå med en mindre størrelse. Så undgår du at skindet fylder for meget, klumper sig sammen eller bliver for tungt for stolene.

Når det kommer til farver, kan du vælge at gå med de helt naturlige farver som grå, sort, hvid og brun. De giver et klassisk look, der passer godt ind alle steder. Har du en mere vild og moderne side, kan du også vælge et farvet skind i lyserød eller gul, der virkelig pifter rummet op.

Mulighederne er nærmest uendelige, når de kombineres på kryds og tværs. Derfor gælder det bare om at kigge på nogle forskellige flotte lammeskind, så du kan finde det, der passer allerbedst til din stil og dine ønsker.

Hvad koster lammeskind til stol?

Prisen på lammeskind til stol varierer enormt meget. I denne oversigt koster nogle af de billigste skind omkring 600-700 kroner, mens de dyreste koster omkring 1800-2000 kr.

Hvis du gerne vil spare penge, kan du vælge at gå med imiteret lammeskind. Det er dog ikke helt det samme, og man kan ofte se, at der ikke er tale om et ægte skind. Skal man have skind til alle sine 12 spisebordsstole, kan det selvfølgelig blive en meget dyr post, og så kan det være værd at overveje, om man skal gå med de imiterede.

Ligesom med så meget andet, er der også en sammenhæng mellem pris og kvalitet, når det kommer til lammeskind. De dyreste modeller er meget luksuriøse, smukke og bløde, så for mange vil de helt sikkert være investeringen værd.

Inden du begynder at kigge for meget efter dit nye lammeskind til stol, er det en god idé, at du lægger dig fast på et budget. Man kan nemt komme til at forelske sig i et skind for så derefter at indse, at det koster mere, end man havde tænkt sig at bruge.


FAQ

Hvilket lammeskind til stol skal jeg vælge?
Hvilket skind du skal vælge, kommer helt an på din stil og dine ønsker. Du kan både vælge mellem forskellige hårtyper og forskellige mere eller mindre vilde farver.
Hvad skal jeg overveje, inden jeg køber et lammeskind til stol?
Inden du køber et lammeskind til stol, bør du overveje hvad dit budget er. Du bør også tænke over, hvilken farve du vil have, og hvor tætte hårene skal være.
Hvilke farver kommer lammeskind til stol i?
Lammeskind til stol findes i et utal af farve. De naturlige farver er som regel nuancer af sort, grå og brun, men du kan også finde skind, der er kunstigt farvet i pangfarver som lyserød, gul og lilla.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *