8 gode køkkenarmaturer med udtræk

Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Foto: GROHE Group.

Et køkkenarmatur med indbygget udtrækstud eller -bruser er et fantastisk køb til dit nye køkken. Så bliver det nemmere at vaske op og skylle af, da du ikke længere skal vende og dreje dine store bradepander og tunge stegepander under vandhanen. 

Der findes overordnet set to slags køkkenarmaturer med udtræksbruser:

  1. Klassisk køkkenarmatur med udtrækstud.
  2. Køkkenarmatur med hængende udtræksbruser.

Nogen køkkenarmaturer har en knap monteret, som trykkes ind for at aktivere bruse-strålerne. Disse fungerer som en almindelig bruser, og du kan på den måde nemmere rense større overflader på kortere tid.

5 flotte klassiske køkkenarmaturer med udtrækstud

De fleste nye boliger har køkkenet placeret i åben forbindelse med såvel spisestue som stue. Derfor er et almindeligt køkkenarmatur at foretrække, men heldigvis findes der flere gode modeller med udtrækstud.

Når udtrækket sidder skjult i tuden, betyder det at denne er monteret på en lang slange. Du trækker således blot i tuden hvorefter den løsnes, og du kan derefter bruge den som en håndbruser.

Det er som regel den almindelige vandstråle du bruger med denne type køkkenarmatur, men det er for de flestes vedkommende også helt fint.

Adora Imperia Flex U – køkkenarmatur i krom med udtrækstud

 

i samarbejde med PriceRunner

Adora køkkenarmaturet er et oplagt valg for dig, der ønsker noget simpelt og billigt. På vandhanen kan tuden trækkes ud og bruges til at rense gryder, pander og andet af, således at opvasken nemt er klaret.

Det er desuden nemt og enkelt at tænde og slukke for vandet, ligesom temperaturen nemt indstilles ved hjælp af håndtaget og det indbyggede blandingsbatteri.

Primy Steel Accent køkkenarmatur i rustfrit stål

 

i samarbejde med PriceRunner

Primy Steel Accent er et 42,5 centimeter højt køkkenarmatur med en smart udtrækstud og et-grebs håndtag, der gør det nemt at justere vandets styrke og temperatur.

Armaturet er i sig selv slankt og pænt i rustfrit stål, som er en anelse mørkere og mindre skinnende end krom.

Damixa Rowan – billigt køkkenarmatur med udtræksbruser

 

i samarbejde med PriceRunner

Dette Damixa-armatur er måske ikke det kønneste, men til gengæld er det særdeles funktionelt. Faktisk er det ideelt til såvel køkken som bryggers, da det med den indbyggede multi-stråle tud gør det nemt og enkelt at rense alle overflader.

Udtrækstuden er i en ergonomisk udformning, der ligger godt i hånden. På toppen er en knap som lader dig vælge mellem almindelig stråle eller bruser, og det er nemt at fjerne kalk fra tuden på grund af gummi-hovedet.

Hansgrohe Talis Variarc – køkkenarmatur med udtræk og to stråletyper

VVS-Shoppen.dk 2014-02-28 07:51:42
 

i samarbejde med PriceRunner

Hansgrohe er et anerkendt kvalitetsmærke, som de fleste kender og elsker. Dette smarte køkkenarmatur kombinerer det minimalistiske design med høj funktionalitet, hvilket betyder at du med udtrækstuden får en skifteknap der lader dig vælge mellem normal stråle eller brusestråle.

6 effektive køkkenarmaturer med hængende udtræksbruser

Et køkkenarmatur med hængende udtræksbruser koster normalt en lille smule mere end det klassiske armatur med udtrækstud, men er som regel også mere effektivt. Der er nemlig typisk flere forskellige stråler at vælge imellem, så afskylning og opvask bliver klaret nemmere og hurtigere.

Ulempen er selvfølgelig at du går på kompromis med udseendet, men dette er selvfølgelig en smagssag om man kan lide det eller ej. De fleste af disse køkkenarmaturer er ophængt i en gummislange, der således er synlig.

Grohe Essence New – køkkenarmatur i krom med udtræksbruser

 

i samarbejde med PriceRunner

Hvis du leder efter et flot køkkenarmatur med et let industrielt look, er Grohe Essence New et godt valg. Køkkenarmaturet har udtræksbruser monteret på en sort silikoneslange, og den er således let tilgængelig og altid klar til brug.

Du kan via en knap vælge mellem en kraftig stråle eller en brusestråle, således at du kan bruge den til flere forskellige formål.

Ydermere kan dette køkkenarmatur dreje hele 360 grader, så du har flere anvendelsesmuligheder hvis det eksempelvis placeres på en køkkenø.

Grohe K7 – højt køkkenarmatur med stor udtræksbruser

 

i samarbejde med PriceRunner

Grohe K7 er et flot og professionelt designet køkkenarmatur med et udtræk, der kan bruges til lidt af hvert.

Det er et højt armatur på 53,9 centimeter som kan svinges 140 grader, hvorved du har en god arbejdsradius.

Udtræksbruseren kan indstilles til brusestråle eller kraftig stråle, alt efter hvad du har behov for.

FM Mattson 9000E Flexi – professionelt køkkenarmatur med udtræksbruser

 

i samarbejde med PriceRunner

FM Mattson 9000E Flexi er et funktionelt køkkenarmatur, der med svingarmen og den fleksible udtræksbruser nemt kan vaske selv store gryder og pander op i hånden.

Der er to stråleindstillinger: Bruser og normal stråle.

Køkkenarmaturet har soft closing system og keramisk tætning, samt 5 års trykgaranti fra producenten.

Kriss Skandi Semi Pro – køkkenarmatur med udtræksbruser i rustfrit stål

 

i samarbejde med PriceRunner

Kriss Skandi laver flere professionelle køkkenarmaturer til restaurationsbranchen, men dette armatur er til private.

Semi Pro er en god løsning til hjemmekøkkenet, hvor der laves masser af mad. Konstruktionen er robust, og med knappen på håndtaget kan du hurtigt justere mellem normal- og spulestråle.

 

FAQ

Hvilke fordele har køkkenarmaturer med udtræk?
Køkkenarmaturer med udtræk giver større fleksibilitet og rækkevidde, så du kan nå forskellige områder af køkkenvasken lettere. De er også praktiske til rengøring af større gryder og pander.
Er der forskellige typer af køkkenarmaturer med udtræk?
Ja, der er forskellige typer af køkkenarmaturer med udtræk. Nogle har en enkeltstråle, mens andre har en multisprays funktion.
Kræver køkkenarmaturer med udtræk særlig vedligeholdelse?
Køkkenarmaturer med udtræk kræver regelmæssig rengøring for at forhindre kalkaflejringer og sikre en god funktion af slangen. Det anbefales at fjerne slangen og rengøre den separat fra hanen med jævne mellemrum.
 
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *