Kølende topmadras: De 5 bedste kølende topmadrasser ifølge anmeldelser

Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

En kølende topmadras kan være løsningen, hvis du ofte vågner om natten, fordi du har det varmt.

Topmadrasser af denne type kendetegnes ved at kunne transportere varmen væk fra kroppen, uden at det går ud over komforten. Generelt har kølende topmadrasser en kerne af skum, men det omgivende betræk og polstring er hvad der adskiller dem fra “almindelige” topmadrasser.

Når du skal finde en kølende topmadras, kan det være en god ide for dig at tænke over om du sover bedst på en fast topmadras eller en blød topmadras. Du kan også overveje, om du skal have en kølende rullemadras i stedet for en topmadras som supplement til din seng.

Hvis du er interesseret i en kølende topmadras, kan du finde nogle bud i denne artikel på gode topmadrasser. Vi har fundet nogen til enhver pengepung, så du kan finde en ny top madras uanset dit budget.

Emma Topmadras – vendbar topmadras 

✅ 100 nætters prøve
✅ 10 års garanti
✅ Brug koden “ASNRL5” for 5 % rabat

Emma Topmadras – Vendbar topmadras i højeste kvalitet
Hvis du vælger topmadrassen fra Emma, får du en god, vendbar top madras. Den ene side består af et HRX-lag, som du bør vende opad, hvis du foretrækker en fast topmadras. Den modsatte side bør du vende opad, hvis du vil have en blødere top madras. Denne side består af et komfortabelt Airgocell-lag.

 

Topmadrassens betræk er både praktisk og komfortabelt. Det kan let tages af og vaskes. Det er dog sjældent nødvendigt. Betrækket hjælper dig nemlig også med at sove køligt, idet det er fremstillet af særlige fibre, som er både kølende og fugtregulerende.

Specifikationer

 • Højde: 6 cm
 • Certificeret af OEKO-TEX®
 • Todelt konstruktion med Airgocell® skum og HRX-skum
 • Aftageligt og vaskbart betræk i 98% polyester og 2% elastan

 

Paradies Cool Comfort – aktivt kølende topmadras

Denne kølende topmadras er fra tyske Paradies, og fungerer som en kølende rullemadras der lægges oven på den eksisterende kontinentalseng.

Topmadrassen tilfører således et ekstra kølende lag, og fås i flere forskellige størrelser. Det særlige ved denne slags topmadras er tekstilfibrene og den indvendige aktive gele, der reagerer på skiftende temperaturer og sørger for at indkapsle den ekstra varme. Det er derfor en kølig topmadras.

Du kan finde Paradies Cool Comfort i størrelser fra 90 x 200 centimeter og op til 180 x 200 centimeter.

Specifikationer

 • Topmadrassen er lavet af 100% bomuld
 • 200 g/m2 fyldet af softchell, 70% polyester, 30% lyocell
 • Især velegnet til brug om sommeren, men også for dem der har det varmt om natten
 • Indeholder bittesmå mikro kapsler som reagerer på skiftende temperaturer

 

Nexus Cool – allergivenlig topmadras

Nexus Cool er en eksklusiv latex topmadras, som er 7 centimeter høj og har en blød kerne af 5 centimeter tykt latex skum. Latex er i sig selv et komfortabelt og åndbart materiale, som i kombination med CoolPlus-betrækket sørger for en behagelig kølig topmadras på varme sommernætter.

Du kan finde denne top madras i flere bredder og længder, der passer til dobbeltsenge i forskellige størrelser.

Det er en fin kølende topmadras, der er særligt god til dig der gennem hele året føler dig for varm om natten.

Specifikationer

 • 7 cm høj topmadras med 5 cm kerne af latex
 • CoolPlus-betrækket er temperaturregulerende
 • Vendbar topmadras og derfor ekstra holdbar
 • Hygiejnisk og allergivenligt materiale

 

Svane Temptation Elastec – vaskbar og blød topmadras

Svane har udviklet Temptation Elastec topmadrassen til at være ekstra spændstig, hvilket kommer til udtryk i Elastec-kernen som er mere fast end andre typer skum. Det er en blød topmadras, fordi betrækket er lidt tykkere og mere vamset.

Topmadrassen har desuden en god kølende effekt grundet betrækket med en tyk polstring bestående af Cirrus fibre og CoolPlus-funktion, som sørger for høj åndbarhed gennem hele natten.

Du kan nemt lyne betrækket af denne top madras og vaske det ved 60 grader, hvilket er ideelt for støvallergikere.

Specifikationer

 • Fås fra størrelsen 160 x 200 cm til 200 x 210 cm
 • Højde: 6 cm
 • Fyldtype: Skum, poly
 • Høj åndbarhed og forebygger, at du bliver våd af sved

 

Guide til køb af en kølende topmadras

Der er mange muligheder, når det kommer til kølende topmadrasser. Inden du beslutter dig, er der en række ting, som kan være gode at overveje:

 • Størrelsen på din seng: Hvor stor er din seng er, har betydning for hvilken topmadras du kan vælge. Nogle topmadrasser fås nemlig kun i størrelser som passer en dobbeltseng.
 • Rullemadras eller topmadras: Hvis du allerede har en seng med en topmadras, kan det være en kølende rullemadras i stedet er sagen for dig. En rullemadras er tyndere end en topmadras, og den kan derfor sagtens placeres ovenpå en topmadras.
 • Fast eller blød topmadras: Hvis du ikke har en topmadras som giver dig den rette støtte og hårdhed, kan det give smerter i ryggen. Det er derfor en god ide, at sætte dig ind i hvad der er bedst for dig.

Er du på udkig efter en topmadras i 120×200, så har vi lavet en guide, hvori du kan finde de bedste efter vores bedste viden. Her kommer vi ind på, hvorfor de er de bedste, hvad fordele er og hvilke ulemper de har hver især.

Efter du har anskaffet dig en behagelig kølende topmadras, så kan du også prøve at kigge på senge med en gavl. Disse senge bliver kun mere og mere populære, og det forstår vi faktisk også.

 

FAQ

Hvad er en kølende topmadras?
En kølende topmadras er ligesom en normal topmadras bortset fra, at den er lavet til at transportere varmen væk fra kroppen.
Hvad er forskellen på latex og memoryskum?
Forskellen på en topmadras lavet af latex eller memoryskum, er at memoryskum holder på kropsvarmen. En topmadras lavet af latex giver derimod en kølende fornemmelse, da den transporterer varmen væk fra koppen.
Hvilken type topmadras skal jeg vælge?
Hvis du har det varmt om natten, vil en kølende topmadras være et oplagt valg for dig.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *