Højskab til badeværelset – Nogle af de bedste højskabe til opbevaring

Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Højskab til badeværelset

Du har brug for en del plads til opbevaring ude på badeværelset. Det kan være til håndklæder, vaskeklude, medicin, diverse plejeprodukter og så videre. Det er mest praktisk, hygiejnisk og æstetisk at have alle de forskellige ting lukket inde bag en skabslåge eller lagt ned i en skuffe. 

Et skab til badeværelset kan være den optimale løsning dine opbevaringsproblemer. Har du plads til et højskab, så kan det være mest praktisk. Ofte er der ikke så meget reel vægplads at gøre godt med på et badeværelse, og i det tilfælde er et smalt højskab genialt.

Vi har tjekket markedet for nogle af de bedste højskabe til badeværelset, og vi har udvalgt 6 af dem, som vi synes særligt godt om. Dem kan du lade dig inspirere af.

Hafa Eden højskab til badeværelset

Hafa Eden højskab til badeværelset – Sorte markante håndtag som skiller sig ud 

Det hvide højskab fra Eden er stilfuldt, og så bliver stilen lidt mere rå på grund af de sorte markante håndtag, som de to låger har fået på. Det giver et fint tvist, som klæder det slanke skab godt. Foretrækker du en anden type håndtag, kan du bare vælge det. De viste håndtag følger ikke med, men vi kan godt lide de kontrastfyldte sorte håndtag.

Bag de to markante låger gemmer sig i alt 4 glashylder, som du kan opbevare alt muligt på. Selv om højskabet til badværelset ikke fylder så meget, så giver højden noget ekstra hyldeplads. De to låget er udstyret med soft close, og lågerne er vendbare. Det giver en vis fleksibilitet.

Der er ingen ben på højskabet til badeværelset, så det er bedst at hænge det direkte op på væggen. Det gør det vanskeligere at flytte på, men til gengæld undgår du fugtskader i bunden. Skabet er udstyret med en smart suspension, og det gør det nemt at justere det i forhold til væggen.

Det flotte og praktiske højskab med hylder er en del af en badeværelses-serie. Du kan sagtens finde andre elementer fra serien, som du kan supplere højskabet med. Ønsker du et flytbart møbel på badeværelset, kan det eventuelt være en reol med hjul. Sådan en er ret praktisk til at opbevare håndklæder, shampoo og sæbe på.

Udvalgte specifikationer

 • Mærke: Hafa
 • Højskab til badeværelse
 • Farve: hvid
 • Mål: 166,5 x 35 x 40 cm
 • Med to låger
 • Lågerne kan vendes
 • Lågerne har soft close
 • Med fire glashylder
 • Med suspension 
Fordele

 • Det flotte design
 • At det er en del af en serie badeværelsesmøbler
 • De høje slanke mål
 • At der er to låger
Ulemper

 • Der følger ikke håndtag med
 • Prisen er lidt til den dyre side

Hvilket højskab til badeværelset skal jeg vælge?

Når du skal til at finde et højskab til badeværelset, så vil du opleve, at der er mange forskellige at vælge imellem. De kan have forskellige størrelser, forskellige farver og forskellige designs.

 • Noget af det vigtigste, du kan have som kriterie for et valg, er skabets størrelse. Det nytter ikke noget, at du eventuelt forelsker dig i et meget stort antikt vitrineskab eller en tilsvarende kommode eller et stort hvidt vitrineskab, hvis dit badeværelse er lille, eller hvis der ikke er ret meget ledig vægplads. Har du for eksempel forelsket dig i et smukt og smart hjørne højskab, så er det ikke et realistisk valg, hvis du ikke har et eneste ledigt hjørne på badeværelset.
 • Du er nødt til udelukkende at gå efter et højskab til badeværelset, som der er plads til på det pågældende badeværelse. Husk at måle badeværelset nøjagtigt op. Det er ærgerligt at købe et skab, som alligevel ikke kunne være der, hvor du havde tænkt, at det skulle installeres. Husk også at tænke på, hvilken side lågen åbner til. Det skal der gerne være plads til.
 • Overvej også, hvor meget plads til opbevaring, du har brug for. Det skal gerne matche skabets størrelse.
 • Vælg en stil og en farve, og vælg også, om skabet skal kunne stå direkte på gulvet, eller om det skal monteres på selve væggen.
 • Skabets materialer har også noget at sige. Det skal helst være et materiale, der kan tåle at stå i et vådrum. Nogle af de bedste materialer til at klare det, er sådan nogle som: MDF, metal og thermofoil, der er en fugtafvisende overfladebehandling.
 • Endelig betyder prisen også noget i forhold til dit valg. Hvis du har et bestemt budget, som du skal holde dig til, så er det bedst, at du overholder det. Derfor bør du undlade at kigge efter skabe, der overskrider budgettet.

Kilder: Bigbathroomshop.co.uk, Bathroomcity.co.uk og Victoriaplum.com   

Hvilke materialer er bedst til et badeværelsesskab?

Når det kommer til de materialer, som badeværelsesmøbler skal være lavet af, så skal de først og fremmest kunne tåle at stå i et vådrum. Kan de ikke det, vil der ikke gå længe, inden det påvirker møblet negativt. Materialerne vil blive angrebet af fugt, der kan føre til råd og bakterievækst, som du skal undgå i badeværelset.

Hvis du for eksempel gerne vil have et skab, der er lavet af træ, så bør træet være enten lakeret eller malet. Er det behandlet ordentligt, kan møblet godt holde til at stå på et badeværelse. Ubehandlet træ vil blive skadet af fugt og vand.

Krydsfiner vil udvide sig mindre end naturligt massivt træ, for det tåler bedre fugt end træet. MDF er ret modstandsdygtigt over for vand og fugt. Det skal dog også være overfladebehandlet for at være solidt nok – og holde sig pænt i lang tid. Skulle det slå sig på grund af fugt og vand, så er det dog vanskeligere at reparere, end naturligt træ er.

Vælger du et skab af naturligt massivt træ, så er det en fordel, hvis det er en hård træsort. Det kan for eksempel være sådan noget som: eg, kirsebær, aks, ahorn, valnød og mahogni.

Kilder: Kitchenemp.net, Tradewindsimports.com og Finestbathroom.com 

Sådan kan du indrette dit badeværelsesskab 

Der kan være mange ting, der skal være plads til på et badeværelse. Hvis det skal fungere optimalt, er det vigtigt, at alle husstandens ting er organiserede på en både praktisk og overskuelig måde.

 • Har du for eksempel en vasketøjskurv, bør den være stor nok til, at alt vasketøjet kan ligge i den. Så undgår du, at det ligger rundt omkring på gulvet.
 • Småting som for eksempel makeup, hårelastikker, parfumer, vatpinde, negleklippere, tandbørster og tandpasta kan med fordel lægges i bøtter, æsker og skåle eller stå op i et glas. Så er der styr på det.
 • Det samme gælder for ting, der hører til en førstehjælpskasse eller medicin. Det skal gerne være gemt væk i en kasse eller lignende. Og de skal være uden for børns rækkevidde, så der ikke går ting til spilde eller sker uheld.
 • Har du skuffer eller hylder, kan de indrettes med mindre æsker eller rum, så det er nemmere at holde orden. Det handler i det hele taget om organisering, der er nemt at vedligeholde, så det holder sig overskueligt så længe som muligt.
 • Har du flere ting på badeværelset, end du kan holde orden i, kan det være, at nogle af tingene skal ud af badeværelset og opbevares et andet sted.

Kilde: Camillestyles.com 


FAQ

Hvad skal jeg overveje, inden jeg køber et højskab til badeværelset?
Du bør overveje, hvor meget skabsplads du har brug for. Dernæst må du se realistisk på, hvor stort et skab du har plads til på badeværelset. Du kan vælge materialer, farve, stilart og så videre, og endelig må du også tænke på prisen.
Hvilket højskab til badeværelset er det bedste?
Det bedste højskab til badeværelset er det, som matcher dine kriterier, og som passer til dit badeværelse. Vi har udvalgt 6 gode modeller af højskabe til badeværelset, du kan blive inspireret af.
Hvilket materiale er det bedste til et højskab til badeværelset?
De materialer, der holder sig bedst, når det skal bruges til et højskab til badeværelset, er: hårdt massivt træ, som er overfladebehandlet, MDF eller krydsfiner, der er malet. Fugt skal ikke trænge ind i materialet.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Scanbad PLAY 1 højskab til badeværelset

Scanbad PLAY 1 Højskab Badeværelset – Et simpelt design i en perfekt størrelse

Det høje smalle skab fra Scanbad har en perfekt størrelse til et badeværelse, hvor det kan være svært at finde plads til skabe. Det er 176 cm i højden, og så har det en bredde på 40 cm og en dybde på 35. I sådan et skab er der god plads bag lågen, og du udnytter pladsen i højden. Vi ser det som en effektiv løsning på et pladsproblem. Det høje slanke skab kan passe ind i langt de fleste badeværelser.

Visuelt er der tale om et lidt simpelt skab, der ikke gør meget væsen af sig. Med en nedtonet elegance kan det indgå fint sammen med den øvrige indretning af rummet. På de flytbare glashylder kan du få plads til mange af de nødvendige ting på badeværelset.

Der er ikke ben på det høje skab. Har du det stående direkte på gulvet, kan det risikere fugtskader. Du kan derfor med fordel hænge det op på væggen.

Den høje låge har soft close, så det lukker helt lydløst. Skabet kan fint suppleres med andre smarte produkter fra Scanbad.

Udvalgte specifikationer

 • Mærke: Scanbad
 • Højskab med venstrehængt låge
 • Fås også med højrehængt låge
 • Mål: 176 x 40 x 35 cm
 • Materiale: laminat 
 • Farve: mat hvid
Fordele

 • Det høje smalle design
 • Det diskrete look
 • De flytbare glashylder
Ulemper

 • Der er ikke ben på skabet
Bathlife Lättsam højskab til badeværelset i natur eg

Bathlife Lättsam højskab til badeværelset i natur eg – Et elegant design i træ til en god pris

Du får virkelig værdi for pengene med det høje badeværelsesskab fra Bathlife. Det har en rigtig god størrelse, det har en fin volumen,og ser det bare flot ud. Vi faldt for det, for det giver god stil til badeværelset samtidig med, at det er praktisk. Vi kan især godt lide overfladen, som er af folieret eg. Det giver et touch af natur til indretningen.

Folien med egetræ-struktur giver en god kontrast til alt det hvide sanitet med et islæt af natur. Det svenske firma Bathlife har haft succes med at skabe et godt miljø på badeværelset. Den ekstra plads i højskabet til badeværelset er praktisk til alt det, som du gerne vil opbevare tilgængeligt. 

Et af Bathlifes mål er at levere god kvalitet til en fornuftig pris. Det gælder bestemt også for det smukke høje skab. Højskabet har en god størrelse, der gør det nemt at placere på et badeværelser, hvor det ellers kan være svært at få plads til opbevaring.

Udvalgte specifikationer

 • Mærke: Bathlife
 • Højskab til badeværelse
 • Farve: natur eg
 • Mål: 150 x 45 x 35 cm
 • Materialer: MDF med folieret eg
 • Med to låger
Fordele

 • De høje slanke mål
 • Den naturlige overflade
 • Den fornuftige pris
Ulemper

 • Det kunne være lidt højere
Scanbad PLAY 3 højskab til badeværelset i sort eg

Scanbad PLAY 3 højskab til badeværelset i sort eg – anbefales til det lille badeværelse

Er dit badeværelse eller gæstebadeværelset mindre, eller har du bare svært ved at få plads til skabe derude, så kan et slankt højskab være løsningen. Det sorte højskab fra Scanbad fylder ikke ret meget i grundmål med 30 x 35 cm, men er til gengæld 176 cm højt. Størrelsen kan være nemmere at finde plads til end et bredere skab. På den måde udnytter du pladsen på badeværelset maksimalt.

Scanbad er en serie af flotte og funktionelle badeværelsesmøbler, som kan kombineres, så det passer helt perfekt til dit badeværelse. Skabet er beklædt med en sort eg, og den naturlige mørke farve er lige i øjet som kontrast til det hvide badeværelse. Vi kan godt lide det markante farvespil og skabets gode funktionalitet.

Skabet åbnes til venstre, og der er hylder inden i. Det kommer uden håndtag og uden ben. Til gengæld kan det sagtens hænges op på væggen, så du får fri gulvplads til rengøring under skabet. Højskabet vejer lige under 30 kg, så du skal sørge for, at det kommer til at hænge solidt og sikkert.

Udvalgte specifikationer

 • Mærke: Scanbad
 • Højskab til badeværelse
 • Mål: 30 x 35 x 176 cm
 • Materiale: eg
 • Farve: sort
 • Venstrehængt
 • Med hylder
 • Uden håndtag
 • Uden ben
 • Med soft close 
Fordele

 • Den sorte elegance
 • Du kan udnytte pladsen på badeværelse
 • God til opbevaring
Ulemper

 • Der følger ikke ben eller håndtag med
Bathlife Eufori højskab til badeværelset i sort

Bathlife Eufori højskab til badeværelset i sort – til badeværelser med mere vægplads

Det svenske firma, Bathlife er eksperter i badeværelsesmøbler. De står bag det flotte sorte højskab, som vi har håndplukket, fordi det har en god størrelse, det er praktisk indrettet, og fordi designet er flottil ethvert badeværelse.

Skabet har en bredde på 45 cm, hvilket er en smule mere end mange andre højskabe til badeværelser er. Det betyder, at der er bedre plads i skabet til eksempelvis håndklæder, andet linned og undertøj. Du kan placere skabet i forbindelse med håndvasken, eller det kan sættes i en lille niche, hvor der lige er plads til det.

Det er lavet af MDF, som er malet sort. Det er praktisk indrettet med hylder i skabet, og fordi der er to låger i højskabet til badeværelset. Det kan gøre det nemmere at holde orden i skabet, så det altid er overskueligt.

Udvalgte specifikationer

 • Firma: Bathlife
 • Højskab til badeværelse
 • Mål: 45 x 35 x 150 cm
 • Materiale: MDF
 • Farve: sort
 • To låger
 • Flere hylder
 • Vægt: 32 kg
Fordele

 • Det lidt bredere mål
 • Den gode svenske kvalitet
 • De to låger
Ulemper

 • Det er ret tungt, så det kræver en sikker ophængning
Nortiq Miami højskab til badeværelset i mat sort

Nortiq Miami højskab til badeværelset i mat sort – sikrer bedre orden på badeværelset

Det sorte højskab fra Nortiq har både to låger og en skuffe. Det gør det nemmere for dig at holde orden på badeværelset, når der er flere rum og flere hylder af fordele tingene på. Du kn fordele rummene blandt dine forskellige familiemedlemmer eller organiseres efter, hvad der skal ligge eller stå i højskabet til badeværelset. De to medfølgende glashylder er aftagelige, og du kan placere dem, hvor du synes, de skal være.

Lågerne og skuffen har soft close funktion, og det er rart, når møblet skal stå på badeværelset, hvor der typisk er en vis rumklang.

Højskabets størrelse er perfekt, hvis du har et badeværelse, hvor der ikke er så meget vægplads tilovers til skabe. Det kan nemt kiles ind på en lille plads, og så kan pladsen udnyttes smart og praktisk.

Højskabet kommer i en flot mat sort farve. Det klæder de fleste badeværelser, og vi synes, at det tilføjer rummet en vis grad af elegance. Det har en god højde, for det kommer ikke til at hænge højere, end at du kan nå dine ting på den øverste hylde.

Du behøver ikke selv at samle højskabet, for det kommer samlet. Du sparer tid, og du behøver ikke at hente værktøjskassen frem. Det kan dog blive nødvendigt med værktøj og skruetrækkere, når skabet skal hænges solidt op. Der følger et justerbart ophæng med, hvilket gør det nemmere at hænge det solidt og sikkert op.

Udvalgte specifikationer

 • Mærke: Nortiq
 • Højskab til badeværelse
 • Mål: 35,4 x 35,9 x 160 cm
 • Farve: mat sort
 • Fås også i mat hvid
 • Med to låger og en skuffe
 • Med to aftagelige hylder af glas
 • Med soft close funktion
 • Leveres færdigsamlet 
Fordele

 • De mange rum
 • Det flotte look
 • At det leveres samlet
Ulemper

 • Der er ikke håndtag eller ben på

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *