Hjørneskab guide – 6 flotte og praktiske hjørneskabe til dit hjem

Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

HeyBolig er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

corner cabinet

Står du også med et ubrugt hjørne af køkkenet, hvor du kunne bruge ekstra opbevaringsplads, eller mangler du smart opbevaring i badeværelset, bryggerset eller entréen, hvor du har en vask og flere elementer stående?

Hjørner kan være svære at udnytte, hvis du ikke har de rigtige møbler. Med et hjørneskab kan du udnytte de tomme hjørner og få plads til alle de ting, du gerne vil gemme væk.

Vi har fundet 6 af vores favoritter, når det kommer til de bedste hjørneskabe. Det gør det nemt for dig at få et overblik, når du vil have ekstra opbevaringsplads.

Multi-living Mork eg diagonalt hjorneskab

Multi-living Mørk eg diagonalt hjørneskab m/ 2 hylder – Redaktionens valg

Et hjørneskab er en god investering, når du mangler plads både oppe og nede. Vores redaktions favorit blandt de 6 udvalgte hjørneskabe er Multi-living Mørk eg diagonalt hjørneskab m/ 2 hylder. Det er et hjørneskab, der skal hænges op på væggen i et hjørne, så det frigiver en masse gulvplads og giver opbevaring.

Hjørnekabet fra Multi-living Mørk er fremstillet i 16mm hvidt melamin, hvor alle beslag og samlinger er skjulte. Lågen er lavet i en mørk eg, der giver ekstra spil til din indretning i køkkenet, bryggerset, eller hvor Multi-living Mørk eg diagonalt hjørneskab skal hænge.

Indvendigt har skabet 2 hylder til opbevaring, og du bestemmer selv, om lågen i mørkt egetræ skal monteres til venstre eller højre afhængigt af resten af dit rum og elementer.

Multi-living Mørk eg diagonalt hjørneskab m/ 2 hylder er produceret på en dansk møbelfabrik i Langå, og det måler H70,4 x D32 x B37,5 cm. Du får 10 års garanti på dit hjørneskab, så du er sikker på, det er produceret i materialer, der holder langt ud i fremtiden.

Fordele

 • Hjørneskab til ophæng
 • Diagonal model
 • Vendbar låge i mørkt egetræ
Ulemper

 • Leveres usamlet
Multi-living Mork eg over-hjorneskab

Multi-living Mørk eg over-hjørneskab – Bedst til prisen

Det er altid rart at få frigjort noget gulvplads, og Multi-living Mørk eg over-hjørneskab er skabt til at hænge på væggen. Du kan udnytte rummets højde, mens du får mere fri plads til at boltre dig på gulvet i indretningen.

Hjørneskabet til ophæng fra Multi-Living måler H70,4 x B60 cm, så det passer ind i de fleste andre køkkenserier med elementer. Du kan vælge andre elementer fra samme serie eller kombinere dem på kryds og tværs for et unikt udtryk. Det er op til dig, om lågen skal åbne til venstre eller højre, så den kan passe med resten af indretningen. Overskabet fra Multi-Living er fremstillet i Langå af 16 mm hvidt melamin udvendigt og indvendigt.

Indvendigt har hjørneskabet 2 praktiske hylder til opbevaring, hvor du kan have glas, tallerkener eller fade stående. Du kan også bruge overskabet i entréen, soveværelset eller andre steder, hvor du skal bruge mere opbevaring uden at miste gulvplads.

Du får 10 års garanti på det danskproducerede hjørneskab, så det fint kan stå, indtil du igen trænger til en udskiftning eller renovering. Modellen er vores udvalgte bedste til prisen, så har du brug for et billigt, men effektivt og funktionelt hjørneskab, er Multi-living Mørk eg over-hjørneskab et prisvenligt valg.

Fordele

 • Over-hjørneskab i hvidt melamin
 • Pladsbesparende model med 2 hylder
 • Produceret i Langå
Ulemper

 • Greb og sokkel skal tilkøbes
Multi-living Mork eg hjorneskab med knaeklage

Multi-living Mørk eg hjørneskab med knæklåge – Bedste premiumvalg

Skal det være lidt ekstra dyrt og luksuriøst, kan du overveje at vælge Multi-living Mørk eg hjørneskab med knæklåge. Hjørneskabet er praktisk indrettet, så du selv kan sætte dit personlige touch på det. Indvendigt har hjørneskabet 3 hylder, der kan flyttes op og ned efter behov.

Ydersiden og indersiden er dækket med 16mm hvidt melamin, der gør hjørneskabet let at vedligeholde. Lågen til skabet er anderledes end mange andre modeller i vores oversigt, for skabet har en knæklåge i mørk eg. Det giver nem adgang til dine ting, men den mørke farve fra egetræet er også en lækker detalje i dit køkken, eller hvor hjørneskabet ellers skal stå.

Hjørneskabet er produceret i Danmark på en møbelfabrik i Langå, der giver 1+ års garanti på dit nye skab. Det er god dansk kvalitet, og hvis du er villig til at bruge lidt ekstra, kan du investere i Multi-living Mørk eg hjørneskab med knæklåge.

Fordele

 • Hjørneskab med 3 hylder
 • Med smart knæklåge i mørkt egetræ
 • Produceret i Danmark
Ulemper

 • Skal samles
Multi-living Hvid front hjorneskab

Multi-living Hvid front hjørneskab: b: 100 cm – hjørneskab til køkkenet med karrusel

Når du skal finde plads til alle gryder, potter og fade, er det afgørende at dit køkken er velfungerende og har skabsplads nok. Med det smarte hjørneskab med karrusel fra Multi-Living, kan du altid nemt komme til dit køkkengrej inderst inde i skabet.

Multi-living Hvid front hjørneskab måler H70,4 x D60 cm, og det passer derfor ind i de fleste køkkenløsninger. Du skal selv købe greb og sokkel ved siden af, så du kan sætte dit personlige præg på det hvide hjørneskab.

Inde i skabet har du 2 praktiske hylder med karrusel-funktion. De er lavet i metalnet og drejer ud, når du skal nå den inderste gryde. Du får adgang til hylderne fra den ene dør i højre side.

Multi-living Hvid front hjørneskab er fremstillet i Danmark af 16 mm hvidt melamin, hvor alle samlinger og beslag er så diskrete og undseelige som muligt. Det giver skabet et rent og enkelt udtryk, og med 10 års garanti kan du nyde godt af den ekstra plads i mange år.

Fordele

 • Danskproduceret
 • Med smart karrusel-funktion
 • 10 års garanti
Ulemper

 • Leveres usamlet uden greb og sokkel

Celebert Barcelona Grå Hjørneindstiksskab – hjørneskab med Kesseböhmer LeMans udtræk

Celebert Barcelona Grå Hjørneindstiksskab passer fint som et lille hjørneskab alene eller kombineret med flere skabe i køkkenet for en hel væg med ekstra opbevaring.

Hjørneskabet har Kesseböhmer LeMans udtræk, der gør du kan komme ind til dine sager længst inde i skabet. Du behøver ikke strække dig unødigt eller lade den inderste del af skabet stå urørt, fordi det er besværligt at komme derind.

Celebert Barcelona måler D58 x H70,4 x B100 cm, og det fylder derfor i bredden. Husk at mål efter, om du har plads til Celebert Barcelona Grå Hjørneindstiksskab, før du køber det.

Hjørneskabet er fremstillet med 16 mm spånplade, der har fået en slagfast melamin-belægning. Melaminen er grå med en pålimet ABS-kant for pæne afslutninger hele vejen rundt. Den har en let grå nuance, der vil passe flot til både det mere minimalistiske hjem uden for mange farver til det farvestrålende hjem, hvor der er nok andet, der fanger øjet.

Alle Celeberts produkter bliver produceret i Danmark, der sikrer en høj kvalitet til dine opbevaringsløsninger. 

Fordele

 • Med slagfast melamin-belægning
 • Kesseböhmer LeMans udtræk
 • Fremstillet i Danmark
Ulemper

 • Kræver ophæng eller sokkel
Multi-living Hvid front hjorneskab b80 cm

Multi-living Hvid front hjørneskab b: 80 cm – lille hjørneskab i hvidt melamin

Mangler du ekstra opbevaringsplads i køkkenet er det hvide hjørneskab i melamin med hylde oplagt. Det har en praktisk firkantet form, der gør den let at få ind i et hjørne, hvor du vil få adgang til den fulde plads til alle dine ting og sager.

Skabet fra Multi-Living måler B70,4 x D58 cm, og det har en låge på den ene side på 40 cm. Fra lågen kan du komme ind i skabet, der har 2 hylder. På hylderne kan du opbevare krydderier, tallerkener eller gryder, hvis det skal stå i køkkenet, eller du kan fylde hjørneskabet med bøger, redskaber eller andet, hvis du mangler opbevaringsplads.
Hjørneskabet er fremstillet af MDF med 16 mm hvidt melamin både ud- og indvendigt. Alle samlingerne er skjulte og beslagene er minifix, så de er diskrete. Melamin er meget let at vedligeholde, og du kan nemt tørre hjørneskabet af med en fugtig klud, når du skal gøre det rent.

Skabet fra Multi-Living er produceret i Langå i Danmark, og du får 10 års garanti på dit danskproducerede hjørneskab. Det er dit bevis for, at hjørneskabet er lavet i højkvalitetsmaterialer og vil holde år efter år.

Fordele

 • Fremstillet i Langå
 • I 16 mm hvidt melamin
 • 10 års garanti
Ulemper

 • Leveres usamlet
 • Greb og sokkel bestilles ved siden af

Købsguide: Sådan vælger du et hjørneskab

Du skal bruge et hjørneskab, men det er afgørende, at du vælger det rigtige. Når først hjørneskabet er monteret, skal du ofte leve med det i mange år, hvor det har sin faste plads modsat reoler på hjul eller hvide vitrineskabe, der kan flyttes.

Størrelse

Inden du køber et hjørneskab, skal du have målt op, hvor du vil have hjørneskabet op. Det er vigtigt, at hjørneskabet har både den rette dybde, længde og bredde, der matcher resten af din indretning.

Størrelsen på dit hjørneskab skal matche dit behov for opbevaring. Inden du vælger et hjørneskab, så overvej resten af indretningen, hvor meget ekstra opbevaringsplads, du har brug for, og hvor du har plads til skabet. Lav gerne flere forskellige planer, så du finder den rigtige kombination.

Skal du bruge dit hjørneskab i et køkken, bryggers eller andet under renovation, har du mulighed for at skabe dit eget udtryk, når du flytter rundt på elementerne for at få den bedste arbejdsplads i køkkenet.

Design

Kan du bedst lige helt hvide og minimalistiske hjørneskabe, eller må det gerne have personlighed? Det klassiske hjørneskab vitrineskabet er en god løsning, men det er ofte ikke udnyttet så praktisk som et hjørneskab til køkken, entré eller bryggers.

Til køkken, badeværelse og entré er de hvide melamin skabe oplagte, fordi de har en vandafvisende overflade og er lette at vedligeholde.

Med et melamin hjørneskab kan du selv bestemme, om du foretrækker en anden låge, så du sætter dit personlige aftryk på din indretning.

En anden ting ved designet er muligheden for selv at vælge antallet og designet af hylderne indvendigt i skabet. Har du brug for ekstra plads til glas eller halstørklæder og vanter, kan det være en god ide med flere, men lavere hylder. Skal du derimod opbevare høje kander og vaser, skal du have fat i en model med høje hylder.

Funktioner

Det kan være besværligt at nå inderst bag i et hjørneskab, hvis der kun er en enkelt låge. Den inderste del vil ofte blive opbevaringsplads for de ting, du sjældent bruger.

Vil du gerne udnytte hele hjørneskabet, kan du overveje en model med karrusel. Det giver dig mulighed for at trække hylderne ud, så du kan få et totalt overblik over indholdet.

Måske har du også brug for et hjørneskab, hvor du selv bestemmer hvilken retning, lågen skal vende. Det kan have stor betydning, hvis du er ved at sammensætte dit eget køkken med forskellige elementer, der skal spille sammen i hverdagen.

De fleste hjørneskabe er relativt simple og fungerer som ekstra opbevaring, men det kan være en god ide at undersøge de nærmere specifikationer, hvis du har særlige krav til dit nye hjørneskabs funktioner.

Holdbarhed

Et hjørneskab er ofte en større omgang at installere, og derfor skal det også kunne holde til hverdagens brug. I modsætning til et hjørneskab vitrine, der ofte kun indeholder de flotte glas og tallerkener, vil et hjørneskab i køkkenet ofte gemme køkkenmaskiner og andre knapt så kønne ting væk.

Sørg for at vælge et hjørneskab, der kan klare at bære det, du regner med, skal stå i skabet. Til tunge potter, pander og maskiner, er et skab til gulvet optimalt. Du kan dog også sagtens få solide og holdbare hjørneskabe til ophæng på væggen.

Kilder: Rtacabinetstore.com, Marthastewart.com og Kitchencabinetkings.com

Sådan installerer du et hjørneskab

Et hjørneskab er ofte lavet som et modul eller et element i en serie modsat eksempelvis hjørneskabe i vitrine model eller hjørneskabe som højskabe. Modulerne kræver ikke kun selve skabet, men også en sokkel og greb, så du har alle elementerne til at skabe ekstra opbevaringsplads.

Følg standardmålene

De fleste moduler og elementer som hjørneskabe matcher standardmålene, så de kan bruges med andre serier, hvis du ønsker et bestemt skab til dit hjørne. Vi anbefaler dig, at du sætter dig og får målt og tegnet op, så du er sikker på, du har plads til dit hjørneskab.

Vælger du en model, der skal hænge på væggen, kan du slippe for besværet med sokkel, men du skal stadig sikre dig, at det hænger forsvarligt og sikkert på væggen.

Tjek vejledningen

Du kan selv vælge at samle dit hjørneskab, og du får altid en udførlig vejledning med. Skal du sætte et helt køkken eller bryggers op, kan du skaffe professionel hjælp. Det kan spare dig både tid og besvær, hvis du ikke er en handy-type med en veludstyret værktøjskasse.

Har du derimod mod på selv at kaste dig over projektet, er hjørneskabe i dag lette at samle. Du får alle informationer med til dit skab inklusiv samleværktøj. Når du samler skabet, skal du blot følge vejledningen og sørge for at måle op og bruge vaterpas undervejs.

Kilde: Dummies.com

5 tips: Organiser dit hjørneskab

Når du har et hjørneskab, så er det en god ide at organisere det, så det giver mest mening. Her få du 5 gode tips til at indrette dit hjørneskab mest optimalt.

 • Gem dine mindst brugte ting bagerst i skabet. Du vil sjældent få brug for dem, men de ligger altid klar til brug inde bagerst i dit hjørneskab.
 • Brug bunden af hjørneskabet til udstyr og redskaber som køkkenmaskiner, blendere og toastjern. Der er en solid bund til at holde vægten, og du kan nemt danne dig et overblik over indholdet.
 • Udnyt hjørneskabe til affaldssortering. Med et stadig stigende fokus på affald og sortering, skal der findes nye løsninger til køkkenets opbevaring. Du kan udnytte hjørneskabe til affaldssortering.
 • Undgå at overfylde dit hjørneskab. Selvom alting er gemt væk bag en låge, så er det besværligt, når du skal finde dine ting. Sørg for at have begrænset med sager, der er til at overskue.
 • Brug opbevaringskasser. Har du mange småting og tilbehør, kan du investere i smarte opbevaringskasser, der kan markeres med indholdet.

Et hjørneskab kan være en lækker tilføjelse til hjemmet, hvor hjørnerne er ubrugte og pladsen trang. Med den rigtige organisering kan du får ekstra ud af din plads, så du kan gemme sagerne væk bag lågerne.

Kilde: Thekitchn.com


FAQ

Hvad skal jeg overveje, før jeg køber et hjørneskab?
Det er vigtigt, du får målt op og gjort klar, så du ved, at du har plads til dit udsete hjørneskab. Skal du bruge greb og sokler, så sørg for at indkøbe det i samme omgang, så alting passer sammen.
Hvordan vælger jeg et hjørneskab?
Du skal vælge det hjørneskab, der bedst opfylder dine behov til størrelse, placering og design. Hjørneskabet skal passe ind i dit hjem både rent praktisk, men også visuelt gå med din stil.
Hvad er det bedste hjørneskab?
Det bedste hjørneskab passer til dine behov. På redaktionen er vi vilde med Multi-living Mørk eg diagonalt hjørneskab m/ 2 hylder, fordi det kan hænge på væggen og giver rigtig god plads til opbevaring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *