Havestole i teaktræ – Gør din terrasse mere indbydende med nye møbler

Teaktræ er et fantastisk materiale, der tåler det danske klima fortræffeligt. Havestole i teaktræ er derfor et rigtig godt valg til terrassen, og træet er desuden helt frit for splinter på grund af de tætte fibre og fine overflade-bearbejdning.

Du kan vælge at lade træet stå med en flot grå overfladepatina, hvilket teak vil få med tiden, eller også kan du pleje træet med jævne mellemrum for at bibeholde den flotte varme glød. Valget er dit.

Vi har besøgt flere butikker, og samlet inspiration til den her spændende artikel om havestole i den fineste træsort. Herunder har vi samlet de flotteste stole vi kunne finde, så du også kan blive inspireret.

Stabelbar teak havestol i tidsløst design

Hvis du søger en flot, funktionel og billig teak havestol, er denne stol et kig værd. Her får du ikke bare én, men to havestole per sæt, og prisen er ganske fornuftig.

Havestolen har et robust design med blødslebne kanter, så den er rart at sidde i. Derudover sørger armlænene for at du kan opnå en komfortabel siddeposition, og hvis du tilkøber hynder kan du højne komforten endnu mere.

Da stolen kan stables, er det nemt at sætte dem i læ for vinteren uden at optage for meget plads depotrummet/skuret/garagen.

Stolen sælges i sæt á 2 stk.

Batavia havestol med rustikke mønstre

Denne smukke Batavia havestol har udskårne mønstre i ben og ryg, som får den til at fremstå som et lille rustikt kunstværk. Havestole med sådanne mønstre er ellers ikke noget man ser så ofte i dag, men det gør den egentlig bare endnu mere interessant.

Havestolen leveres med en blød hvid hunde med bomuldsbetræk, der passer præcist til stolens sæde. Her kan du sidde rigtig godt i timevis, og da alle kanterne er slebne kan du også hvile armene og læne dig tilbage uden at føle ubehag.

Stolen sælges i sæt á 2 stk.

FDB Møbler M1 Sammen J201

Thomas E. Alken har designet J201-havestolen, der hører til Sammen-serien hos FDB Møbler. Det er en smuk og stilren havestol i massiv teak, som står med et sofistikeret slankt udtryk.

Havestolen kan både bruges inde og ude, og hvis du ønsker at øge komforten kan der tilkøbes en hynde der passer perfekt til denne stol.

J201 kan sættes sammen med en identisk J201-stol med en bakke i midten, hvis du ønsker en fritstående løsning som alternativ til et lille cafébord.

Mandalay Marguerit

Denne ikoniske havestol har efterhånden eksisteret i en menneskealder, og blev oprindeligt designet af Ankjær Andreasen. Så hvis du synes at havestolens design ser bekendt ud, er det måske fordi dine forældre (eller bedsteforældre) har ejet en stol magen til på et tidspunkt.

Siden havestolens undfangelse på papiret, er designet blevet opdateret og vakt til live igen, med hjælp fra møbeldesigner Mogens Tolling hos Mandalay.

Havestolen har et fint slankt stel af aluminium, som er beklædt med lameller af teaktræ. Den er en del af en større serie havemøbler, og fås enten med mørkegråt eller hvidt stel.

4living Jakarta

Hvis du vil have noget enkelt og klassisk, er 4living Jakarta et godt valg. Den fine havestol gør sig godt alene eller med en hynde, og de afrundede armlæn bidrage til en skøn siddekomfort.

Havestolen har et slankt design, og kan enten bruges for sig selv eller i kombination med flere stole og et bord.

Muubs Fraser

Muubs Fraser er en smuk og rustik havestol af teaktræ, som passer perfekt til enhver stil.

Stolen har et let kantet design og er beklædt med slanke lameller op langs sædet og ryglænet, samt armlæn der også er af teaktræ.

Havestolen kan desuden stables, så du nemt kan opbevare flere af disse uden at tage for meget plads.

4living Cross

4living Cross er den perfekte kombination af forskellige elementer, der resultater i et fint moderne udtryk.

Som navnet “Cross” antyder, er noget krydset henover hinanden. Her et det ryglænet, der er flettet over hinanden i et kryds.

Havestolen har ben og stel af teaktræ, samt en top af sort snoreflet af polyester. Det er en flot og moderne stol, der passer perfekt ind på den nye terrasse.

Cinas Hard & Ellen

Hard & Ellen-havestolen har et flot og klassisk design, der kan stables. Det betyder at havestolen nemt kan overvintre i din garage eller i et hvilket som helst depotrum, uden at optage særligt meget plads.

Havestolen har et flot hvidt aluminiumsstel som er beklædt med lameller af teaktræ, som passer perfekt til de fleste hynder der kan købes på markedet.

I Hard & Ellen-serien findes også runde haveborde i flere størrelser, eksempelvis dette, så her kan du sammensætte et matchende sæt præcis som du ønsker.

Cinas Rosenborg

Rosenborg-havestolen kender du måske, da den har et ikonisk design der passer til bordet i samme serie.

Havestolen er her vist i massivt teaktræ i høj kvalitet, men fås også i hvid eller sort. I serien er desuden et pænt havebord med plads til 4 personer, samt en havebænk. Se de mange muligheder, ved at klikke dig videre til forhandleren på linket herunder

Cinas Rosenborg passer perfekt sammen med en hynde af lammeskind, men fungerer også godt sammen med en almindelig blød hynde. Det er en flot havestol i en god robust kvalitet, der tåler al slags vind og vejr.

Skagerak Vendia

Skagerak hed førhen Trip Trap, men har sidenhen skiftet navn. Denne havestol er af det fineste teak, og i et relativt kompakt design.

Den er desuden sammenklappelig, og kan således nemt gemmes væk når du ikke ønsker at have den stående ude.

Som en fin lille detalje er havestolen samlet med bolte og skruer i messing, som gør havestolen til noget lidt mere specielt end normalt.

Skagerak Lilium

Hvis du er til slankt og stilrent design, er Skagerak Lilium lige sagen. Havestolen har slanke lameller af teaktræ på både ryglæn og sæde, samt et stel af rustfrit stål.

Det er muligt at tilkøbe en matchende hynde til denne havestol, som desuden både vil tage sig pænt ud indendørs og udendørs.

Et perfekt valg for dig, der ikke ønsker en stol i klassisk havemøbel-look.

Skargaarden Viken

Den smukke og sofistikerede Viken-havestol er af 100% teaktræ. Den er en del af en større havemøbel-serie fra Skargaarden, der blandt andet består af haveborde i forskellige størrelser.

Havestolen har et let design, og tager ikke meget plads på din terrasse. Den kan derudover klappes sammen, således at den nemt kan opbevares på begrænset plads i tørvejr.

Mia

Mia havestolen er bygget op af det bedste kerne teaktræ, og fremstår flot med de varme nuancer fra træet.

Havestolen kan klappes sammen når den ikke bruges, og det betyder at du kan opbevare den i tørvejr uden at den optager alt for meget plads.

Brug stolen både inde og ude, og køb eventuelt et hyndesæt i matchende størrelse hos Havemøbelland via linket herunder.

Hercules

Hercules er den perfekte havestol til dig, der ønsker at det skal være lidt rustikt. Havestolen matcher nemlig et stort plankebord i samme design, og de rå kanter skaber et flot udtryk.

Havestolen er af det bedste kerne-teaktræ, og der kan selvfølgelig tilkøbes en matchende hynde hvis dette måtte ønskes.

Når du ikke bruger denne havestol, kan den stables for nem og pladsbesparende opbevaring.

Monza

Monza-havestolen kombinerer det flotte teaktræ med et sæde af flettet polyrattan. Dermed får du det bedste fra flere verdener, og havestolen ligner faktisk ikke engang et traditionelt havemøbel. Faktisk kunne den gå for at være en helt almindelig spisebordsstol, og kan da også bruges som sådan.

Da havestolen allerede har et blødt sæde, er det formentligt ikke nødvendigt at tilkøbe hynder hertil. Dette er blot endnu en fordel, men hvis du alligevel ønsker det kan du eksempelvis overveje et lammeskind som matcher stolens design perfekt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *