Havebord med udtræk – 11 borde til haven, der kan forlænges

Denne artikel kan indholde annoncer. Læs mere her.

For dig der ofte har gæster til spisning, er et havebord med udtræk en praktisk løsning til terrassen. Heldigvis findes der masser af haveborde, som både er flotte og kan udvides efter behov.

Med et udtræk kan du på få sekunder øge pladsen omkring bordet fra 2-4 personer og op til 10 personer eller mere, afhængigt af hvilket bord du vælger. Nogle bor har indbyggede tillægsplader, mens andre har dem inkluderet særskilt – mulighederne er mange.

Se de flotteste haveborde med udtræk i denne inspirationsartikel – vi har undersøgt udvalget og fundet vores favoritter herunder.

Concorde XL

Concorde XL er et smart havebord, der kan trækkes ud og forlænges efter behov. Det er dog ikke et helt lille havebord, og selv uden udvidelsen er det stort nok til at rumme hele familien.

Havebordet måler 253 x 100 centimeter som standard, og udvides nemt ved at trække i stellet. Herefter ilægges tillægspladerne, og stellet skubbes derefter på plads.

Stellet på Concorde XL er af sortlakeret aluminium, og bordpladen er i grå FSC-certificeret Duraboard.

Sika Design Georg – Smukt havebord i teak

Sika Design Georg – Smukt havebord i teak

Hører du til de mange danskere, der finder teaktræ levende og smukt? Og holder du af at kunne invitere alle vennerne eller hele familien på de skønneste grillaftenen i sommerperioden?

Denne Sika Design George spisebord kan være det rette valg for dig, der elsker høj kvalitet og festlige sammenkomster. Det smukke spisebord med udtræk er lavet i teak.

Det kan udvides fra 200cm i længden til 280cm. Dermed er der plads til op til 4 ekstra gæster. 

Om Sika spisebordet 

Det er forskelligt, hvordan have- og spiseborde med udtræk fungerer.

Når du ofte gør brug af funktionen med at forlænge et bord, er det værd at vælge et udendørshavebord, der er lavet med det såkaldte ”butterflysystem”. Dette system er det mest enkle at anvende, når længden af bordet skal udvides. Du skal blot trække bordets 2 halvdele fra hinanden, hvorefter der åbner sig ekstra plads i midten af bordet. Her skal der lægges en tillægsplade. 

Selvom teak hører til de mere eksklusive træsorter, er det en god idé at være opmærksom på, at kvalitet ikke kun hænger sammen med pris men også slidstyrke og modstandskraft. 

Teak er én af de bedste træsorter, du kan vælge, når du har planer om, at dit træværk skal stå ude hele sommerperioden, og når det skal anvendes i mange år frem. Teak har en høj modstandskraft i forhold til det omskiftelige og fugtige, nordiske klima. 

Udvalgte specifikationer 

 • Nem at forlænge 
 • Butterflysystem 
 • Høj kvalitet
 • Lang levetid 
 • Kan matche enhver type have og boligstil 
 • Eksklusivt valg 

Læs også: Fine hvide haveborde, der skaber lys og overblik

FDB Møbler M2 Sammen

M2 Sammen fra FDB Møbler er et smukt havebord med udtræk. Det er fremstillet i FSC-certificeret massiv teak, som er en hårdfør træsort der tåler udendørs placering. Med tiden vil havebordet udvikle en grå patina, men med pleje kan teaktræ holde den varme kulør.

Havebordet er designet i 2014 af Thomas Alken, og det er en del af en større møbelserie. Det måler 220 x 90 centimeter og er beklædt med lameller på bordpladen, der får det til at fremstå som værende et normalt spisebord.

Bordets udtræk fungerer på den måde, at enderne kan trækkes ud og kobles sammen med et ekstra bord via en mellemliggende bordplade. Du kan således udvide bordet i det uendelige, alt efter behov.

4living Bali

4living Bali er et skønt havebord med udtræk, der øger pladsen omkring bordet fra 180 centimeter til 230 centimeter.

Havebordet er af massiv teak, og fremstår med de skrå ben moderne og rustikt på samme tid. Udover at stå i haven, kan du også sagtens placere det i din spisestue. Det er nemlig et flot og enkelt spisebord, der ikke som sådan ligner et havemøbel.

Venture Design Albany

Albany-havebordet er et stort havebord med udtræk, der som standard måler 224 centimeter i længden. Det betyder at hele familien kan finde plads omkring bordet, men når der er gæster kan du gøre brug af butterfly-udtrækket og øge pladsen.

Havebordet måler som standard 224 x 100 centimeter, men ved at tage udtrækspladen i brug øger du længden til 324 centimeter.

Bordet er fremstillet af gråt polywood, der er et vedligeholdelsesfrit komposit materiale, og stellet af af aluminium.

Venture Design Marbella

Det flotte hvide Marbella havebord har et smart hollandsk udtræk, samt plads til opbevaring af tillægspladen under bordpladen. Bordet kan sammenlignes med andre hvide spiseborde med udtræk, dog kan det tåle at stå både inde og ude.

Havebordet kan udvides fra 160 centimeter til 240 centimeter, og der er således god plads omkring bordet.

Stellet er desuden fremstillet af aluminium som efterfølgende er hvidlakeret, og bordpladen er af vedligeholdelsesfrit polywood.

Cebu

Det pæne Cebu havebord har et smart og enkelt udtræk, der fungerer ved at trække bordpladerne fra hinanden og ilægge den ene eller begge inkluderede tillægsplader.

Når tillægspladerne ikke er i brug, kan de nemt gemmes væk under selve bordpladen.

Havebordet står på et sortlakeret aluminiumsstel med en bordplade lavet af grå nonwood-lameller, og det er således helt vedligeholdelsesfrit.

Anna Teak

Dette havebord har et genialt butterfly udtræk, der fungerer ved at et par sammenfoldede tillægsplader gemmer sig under den eksisterende bordplade.

Ved at trække bordpladen fra hinanden, kan tillægspladerne klappes op og anvendes efter behov.

Havebordet kan på den måde udvides fra 200 centimeter til 250 centimeter, og fra 250 centimeter til 300 centimeter.

Som navnet antyder, er Anna havebordet lavet af 100% kerne teaktræ. Det er et massivt og robust havebord, der desuden har et hul i midten til placering af en parasol. Her kan en firkantet parasol vise sig nyttig, da den skygger lige godt fra alle retninger.

Johanne

Johanne-havebordet har et stort udtræk, der gør det muligt at udvide pladsen med hele 120 centimeter når begge tillægsplader er ilagt.

Havebordets udtræk fungerer ved at der trækkes i den ene ende, hvorved bordbenene splittes. Denne anordning sørger for at havebordet stadig er stabilt på midten, selvom det er forlænget fra 224 centimeter til hele 344 centimeter.

Stellet er fremstillet i aluminium som har fået en sort lakering, mens bordpladen er beklædt med grå nonwood-lameller. Det er et stort og flot havebord, der ikke kræver nogen vedligeholdelse.

Nydala

Det smarte Nydala havebord har et diskret butterfly-udtræk, der gør det nemt og enkelt at opbevare tillægspladen samt udvide bordet når behøvet opstår.

Havebordet er mindre end andre borde, men ikke desto mindre rummeligt nok til en familie på 4 personer. Med tillægspladen taget i brug kommer bordets længde op på 200 centimeter, mens det normalt måler 150 centimeter.

Nydala havebordet står på et stel af sortlakeret aluminium, og bordpladen er af grå nonwood.

Sofia Teak

Sofia er et smart lille havebord, der kan klappes sammen når det ikke bruges. Det er således ganske pladsbesparende, men alligevel er kvaliteten holdt på et højt niveau.

Teaktræ er en robust og tung træsort, der tåler naturens elementer og med tiden vil få en flot grå patina.

Havebordet har et butterfly udtræk, der skjuler en bordplade med en længde på 50 centimeter. Det betyder at du kan udvide bordet fra 120 til 170 centimeter, og dermed få plads til et par ekstra personer omkring bordet.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

Havebord i teak – Ovalt terrassebord med tillægsplade

Havebord i teak

Dette enkle, smukke og budgetvenlige havebord er lavet i den populære træsort, teak. Der er flere fordele ved gå efter borde og møbler til haven i teaktræ. Teak indeholder fra naturens side en stor mængde olie, der beskytter det mod råd og slid. 

Når du vil have glæde af dit praktiske, ovale havebord i længst mulig tid, skal du vedligeholde bordet med olie cirka et par gange om året. Herved styrkes træet, og det er bedre i stand til at afsky fugt og minimere risikoen for, at der ophober sig bakterier inde i træet.

Om havebordet i teak

Har du en mindre terrasse eller en smal have, kan det designmæssigt være en god idé at vælge et ovalt havebord med udtræk fremfor et rektangulært design. Med det ovale bord er hjørnerne skåret af, og møblet tager således ikke unødvendig plads. Siddemulighederne om bordet udvides, når der ikke er kanter, der afskærer voksne og børn fra at tage plads omkring bordet. 

Skulle naboer, kollegaer, familie eller venner pludselig melde deres ankomst, kan du let og ubesværet gøre plads til dem. Bordet er designet med butterflyfunktion, og der gemmer sig den ekstra plade under bordpladen. Den kommer til syne, når du trækker bordets halvdele fra hinanden. 

Det er praktisk, at du kan opmagasinere tillægspladen i selve bordet. Herved slipper du for at bruge plads og kræfter, hvis pladen i stedet skulle opbevares særskilt. Det er meget lettere for dig at passe godt på tillægspladen, når den kan ligge beskyttet i bordet. 

Udvalgte specifikationer 

 • Mange siddemuligheder
 • Nemt at udvide bordet 
 • Kan forlænges fra 180cm til 240cm 
 • God pris 
 • Perfekt til den lille terrasse eller den mindre have 
 • Høj slidstyrke 
 • Egner sig perfekt til det danske klima

Stort teak havebord med butterfly udtræk

Teaktræ er et fantastisk materiale til havemøbler, og dette havebord er således et godt valg for dig der værdsætter gode materialer.

Havebordet har et sofistikeret butterfly udtræk, hvor et par tillægsplader ligger sammenklappede og skjult under bordpladen. Når du så vil forlænge havebordet, trækker du blot bordpladen til siden og klapper én eller begge tillægsplader op – så har du øget pladsen med enten 50 eller 100 centimeter, og pludselig kan I sidde hele den nærmeste familie omkring bordet.

Længden på dette havebord er på 180 centimeter, og med begge udtræk i brug kommer længden op på 280 centimeter.

Da hele havebordet er af massiv teak, vil det med tiden kunne få en flot grå patina. Du kan dog undgå dette hvis du giver bordet regelmæssig pleje og træbeskyttelse.

Lille havebord med smart udtræk

Dette flotte lille havebord måler kun 110 centimeter normalt, men når det indbyggede butterfly udtræk tages i brug, udvides bordet fra 110 til 160 centimeter.

Det er således et godt havebord til den lille terrasse, hvor der stadig ønskes en fleksibel løsning til dage hvor der er besøg.

Havebordet er lavet af massiv teak, og når udtrækket er taget i brug kan der sættes en parasol i midten af bordpladen. Dette er blandt andet smart, hvis bordet står på en solrig plads.

Hvidt havebord med skjult tillægsplade

Hvide havemøbler er skønne til den lille skyggeterrasse, da hvid lyser op og gør rummet lettere. Havebordet har et smart udtræk med skjult tillægsplade, der kan forlænge bordet fra 150 til 200 centimeter.

Med tillægspladen ilagt, bliver der således hurtigt plads til et par gæster på terrassen. Og ydermere er der plads til en parasol i midten af havebordet, så man ikke behøver bære en tung parasolfod med rundt hvis man får lyst til at flytte lidt på bordet.

Dette havebord er lavet af akacietræ som er hvidmalet, og det kan således med fordel males indimellem hvis det står ude i det fri. På en plads under et halvtag eller overtræk, vil det ikke kræve helt så meget.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *