Guide: Haveborde i fibercement – råt og godt til haven

Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

HeyBolig er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

Der er noget lækkert ved fibercement, som gør det til et oplagt materiale i haveborde.

Blandingen af det rå og sofistikerede er ikke til at tage fejl af, og samtidig får du en rengøringsvenlig overflade som tåler lidt af hvert.

Fibercement ligner beton på overfladen, og findes i mange forskellige nuancer – fra varm grå til sort. Fælles for dem alle er at solens stråler ikk reflekteres i overfladen, og fibercement kræver ingen løbende pleje.

Herunder har vi samlet vores favoritter.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

Envy – flot og simpelt

Envy – flot og simpelt

Havebordet fra Envy kan købes på havemøbelland.dk og er et drømmematch til dig, der går efter klassiske og enkle havemøbler, der ikke larmer alt for meget i omgivelserne. Havemøblerne fra Envy spiller generelt på retrolooket fra 1950’erne og 1960’erne, men dog i en moderne fortolkning. Envy havebordet er holdt i et helt simpelt design med en lang bordplade i fibercement og med fire tynde stålben, der buer let udad, så du får optimalt med benplads. Kombinationen af den grå cement og de sorte ben vil kunne passe ind i stort set ethvert havemiljø og kan få et forskelligartet udtryk, alt efter hvilke havestole du vælger til bordet.

Det 100% vedligeholdelsesvenlige havebord fra Envy er perfekt til dig, der vil samle familien til skønne grillaftener, møde naboerne til hyggelige sammenkomster eller har brug for et havebord, der kan samle flere generationer ved fødselsdage og særlige aftener som Sankt Hans.

Robust havebord i fibercement med aftagelige ben

Her er et stort, tungt og robust havebord i fibercement, som tåler en udendørs placering rigtig fint. Bordet har et flot betonlook fra top til bund, og hvis det eksempelvis kombineres med havestole i teaktræ kan du skabe en hyggelig og rustik atmosfære på din terrasse.

Havebordet måler 180 x 90 centimeter, og der er således plads til at op mod 6 personer kan sidde komfortabelt omkring bordet.

På grund af den høje vægt på 101 kilo samt bordets robuste konstruktion, er det særligt velegnet til områder der ofte er udsat for stærk blæst.

 

Bifrost

Hvis det skal være ekstra rustikt, er Bifrost-havebordet et godt valg. Her får du nemlig en tyk bordplade i grå fibercement, samt ben af olieret egetræ.

Bifrost havebordet passer perfekt til den rustikt indrettede terrasse eller udestue, men faktisk kan det også stå rigtig pænt i spisestuen.

Havebordet fås også i en mørk udgave med ben i sort olieret egetræ, og denne kan ses hos ILVA.

Bordpladen måler 200 x 90 centimeter, og det vil således være muligt for op til 8 personer at sidde komfortabelt omkring dette bord.

Marrone

Marrone er et flot rundt havebord med en bordplade af antracitgråt fibercement, samt en sokkel i stedet for bordben.

At havebordet har sokkel i stedet for bordben, betyder blandt andet at du og dine gæster kan sætte jer præcist som I har lyst til – helt uden at bordben er i vejen for jeres stole.

Havebordet måler 130 centimeter i diameter, og her er både sokkel og bordplade lavet i fibercement.

Albenga

Det smarte lille Albenga havebord er det perfekte valg til et sæt barstole. Her kan der sidde 2 personer på hver side af bordet, men i en kneben situation kan der også sidde en person for hver ende af bordet.

Havebordet har en top i fibercement, og stellet er af sortlakeret galvaniseret stål. Det er således et fint og robust bord til haven, hyggekrogen eller altanen, hvor man gerne vil lidt op i højden for at kunne nyde udsigten.

Under bordet sørger en tværstang både for at holde det stabilt, samtidig med at der er hvileplads til fødderne.

Albenga havebordet måler 120 x 90 centimeter, og det er 92 centimeter højt.

Verzi

Det smarte runde Verzi havebord har en tyk bordplade af fibercement, der komplimenterer det rustikke metalstel perfekt.

Havebordet måler 120 centimeter i diameter, og benene har en sort pulverlakering. Der er god plads til 4 personer rundt om dette bord.

Ærø

Ærø havebordet er rundt med en diameter på 120 centimeter, samt en fin grå bordplade af superstone, der minder meget om fibercement i udseende og egenskaber.

Havebordet har et stel med skråtstillede ben af børstet akacietræ, og det betyder at du og dine gæster kan sidde behageligt uden at bordbenene kommer i vejen for jer.

Lopes

Selvom Lopes-havebordet har ben der ligner træ, er de faktisk af aluminium. Bordpladen er desuden af fibercement, og det er således en god og stærk kombination der ikke kræver nogen form for pleje.

Havebordet måler 120 x 100 centimeter.

Bordpladen har et mørkegråt look, og skaber som sådan en hyggeligere og mere rustik atmosfære på terrassen.

Muubs North

Muubs North er et smukt og rustikt havebord med en tyk bordplade af grå fibercement, der passer perfekt til en placering både inde og ude.

Havebordet har krydsede ben i træ, og det måler 200 x 100 centimeter. Der er således god plads omkring bordet, og da det er designet som et langbord kan både længden og bredden udnyttes fuldt ud til siddepladser.

Læs også: Guide: 15 firkantede parasoller, som giver masser af skygge

Galway – vedligeholdelsesvenligt design

Galway

Søger du et let håndterligt havebord med et smart og holdbart design til den mindre terrasse? Galway giver dig begge dele. Benene er fremstillet af galvaniseret metal i en matsort nuance, mens den runde bordplade er forarbejdet i fibercement. Det store plus er, at Galway har en vægt på blot 45 kg og er derfor relativt nemt at flytte rundt til nye positioner. Samtidig er materialet vedligeholdelsesvenligt, og på Ilva.dk har havebordet opnået flotte forbrugerkarakterer med kommentarer som ”modstandsdygtig til pletter” og ”det bedste køb længe”.

Havebordet måler 120 x 75 cm, og det er en ideel størrelse til 4 personer. Det klassiske design i gråt og sort er nemt at kombinere med dine eksisterende havestole, men du kan naturligvis også vælge et helt nyt sæt. Placér havebordet på den hyggelige terrasse, i orangeriet eller i havens hyggelige krog – og skab et naturligt samlingssted for familien i de varme sommermåneder.  

Nexø

Nexø er et flot havebord med en slank bordplade af fibercement, som står på et stel af sortlakeret aluminium.

Det er således den ultimative vedligeholdelsesfrie kombination, og samtidig ligner havebordet egentlig bare et almindeligt spisebord.

Havebordet besidder netop den charme, som de fleste ønsker sig af en moderne terrasse, og den grå fibercement-bordplade kan nemt holdes ren.

Nexø-havebordet måler 150 x 90 centimeter, og passer således fint til 6 personer.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *