Guide: Her du flotte runde havebord i fibercement til terrassen

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Er du på udkig efter et solid og vejrbestandigt havebord, skal du overveje en model lavet af fibercement. Der er mange praktiske fordele ved at købe et havebord, der er skabt til at kunne stå udenfor i haven eller på terrassen hele året rundt. Når du vælger et havebord af blandingsmaterialet – fibercement -, skal du knap forholde dig til vedligehold, og du får et elegant bord, som kan stå udenfor i alle årstider.

Herunder finder du inspiration til at indrette din have med et stilfuldt og moderne havebord af fibercement. 

Det skal du overveje, inden du køber havebord i fibercement:

 

 • Type: Når du allerede kigger på haveborde af fibercement, betyder det ikke du er begrænset. Der findes mange forskellige typer med alsidige designs, så du kan finde et bord, der matcher dit udeareal.
 • Størrelse: Du skal vælge et bord, der passer til din plads. Måske skal du bruge et spisebord til terrassen, eller måske er det blot et lille ekstra sidebord til loungestolen, du skal bruge. Størrelsen på runde borde bliver målt i diameter.
 • Afhængigt af vægten på bordet er det en god idé at have dit havemøbel stående på en fast plads, så du skal flytte mindst muligt rundt på det.
 • Materiale: De udvalgte borde i oversigten er fremstillet i fibercement som udgangspunkt. Det er et meget solidt, vejrbestandigt og holdbart materiale, der kan tåle at stå ude både sommer og vinter. Overvej, om du udelukkende vil have et bord i fibercement, eller du ønsker andre detaljer. 
 • Form: Før du investerer i et havebord af fibercement, skal du have styr på, hvilken form dit bord skal have, og hvor stort det må være. Det runde bord giver mange siddepladser, selv når du har hele familien eller alle vennerne på besøg.
 • Pris: Du kan forvente, at størrelse og design vil hænge sammen med pris. Det vil sige, at det er de massive og store haveborde af fibercement, der ligger i den høje ende af prisskalaen. Vil du spare penge, skal du gå efter tilbud.

arrow-more

 


Kave Home – rundt og lyst havebord i fibercement 

Kave Home

Langt de fleste haveborde af fibercement fremstår i et mørkegråt look. Hører du til de mange danskere, der vil have lyse møbler til haven eller terrassen, kan Kave Home bordet være det rette valg for dig. 

Når du vil have ekstra beskyttelse omkring Kave Home, kan du pakke dit runde havebord ind i presenning, eller du kan flytte den ind i garagen i vinterperioden. 

Derfor anbefaler vi Kave Home

Det særlige ved havebordet er, at det er skabt i et lyst look. Det er fremstillet af højkvalitets-fibercement, så du kan lade dit møbel stå udenfor både sommer og vinter.

Du skal være opmærksom på, at bordet vejer mere end andre havemøbler, der er fremstillet af fibercement. Vægten ligger på 86 kg. Derfor er det en fordel at give bordet en fast plads på din matrikel.

Det er ikke kun det stilrene look, du kan glæde dig over, når du har Kave Home stående i haven eller på terrassen. Bordet er produceret omkring en kerne af jern, der giver møblet ekstra soliditet og slidstyrke. 

Specifikationer: 

 • Farve: Grå
 • Højde: 74 cm
 • Materiale: Fibercement
 • Diameter: 120 cm
 • Vægt: 86 kg

Sådan skal du vedligeholde dit havebord i fibercement

Den bedste måde at vedligeholde dit fibercement havebord på, er ved at holde overfladerne rene. Det kan gøres med jævne mellemrum med en fugtig klud, der er vredet op i lunken vand. Det er ikke nødvendigt at bruge vaskemiddel som udgangspunkt, men det kan være nødvendigt til mere genstridige pletter.

Selvom fibercement er et bastant og solidt materiale, skal du være opmærksom på, hvilke rengøringsmidler du bruger til at fjerne algeplamager eller pletter. Sørg for at vælge et rengøringsprodukt uden kemi, som der er sikkert at anvende på materialet. Du vil som regel kunne læse på rengøringsmidlet hvilke typer af materialer, det kan anvendes til.

I vinterhalvåret kan du vælge at beskytte dit minimalistiske havebord ekstra ved at pakke det ind i en presenning. På dén måde er du med til at forlænge bordets levetid, så du og familien samt vennerne kan få glæde af havemøblet i mange år frem. Hvis det skulle ske at det regner om sommeren, i mens du sidder ved gavebordet, så kan du bruge en markise til at beskytte dig selv og bordet. Men skulle det blæse lidt for meget, kan du trække et læhegn ud.

FAQ

Hvorfor købe et havebord i fibercement?
Fibercement er et vandtæt materiale, der holder til masser af slid. Du behøver ikke at bruge kræfter eller tid på at bære dit havebord ind i garagen eller skuret i foråret og efteråret.
De rustikke og modstandsdygtige borde kræver minimalt vedligehold, og de er nemme at gøre rene. 
Hvad er fibercement?
Fibercement fremstilles af en blanding mellem cement, kalk, vand samt fibre fra enten plast eller planter. Materialet laves i flydende form under produktionen. Det kan i princippet bruges til alle former for støbeprojekter – herunder f.eks. til formstøbte haveborde. 
Hvordan indretter jeg med et havebord i fibercement?
Du får masser af personlige indretningsmuligheder på terrassen eller i haven med dit bord af fibercement. Du vælger havestole, der matcher bordet, og du bestemmer, hvor møblementet skal befinde sig på din grund. 
Sammenholdt med almindeligt cement er fibercement mere let. Du kan løfte dit bord rundt i haven, hvor der er brug for det til indretning af et skønt lounge-område.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Heimdal loungebord

 

Heimdal loungebord

Fibercement er et populært materiale til udendørs møbler på grund af de mange praktiske fordele. Populariteten er medvirkende til, at mange producenter bruger blandingsmaterialet til fremstilling af borde til udendørs brug. 

Heimdal bordet er fremstillet med elegante egetræsben, der giver møblet et personligt og let look sammenholdt med borde, der er udstyret med en solid sokkel.

Derfor anbefaler vi Heimdal Loungebordet

Heimdal Loungebord er det smarte mini havebord, der kan bruges både på terrassen, i haven og på altanen. Det runde havebord skiller sig ud fra de klassiske borde af fibercement.

Det flybare havebord vejer 12 kg og er let for enhver voksen at placere efter behov. Det anbefales, at du tager Heimdal bordet ind i garagen eller skuret, når det bliver efterår og vinter, eller når der er kraftig blæst eller regn. 

Egetræ er et naturmateriale, der med tiden lader sig påvirke af fugt og slid. Du er med til at forlænge bordets levetid og skønhed, når træbenene beskyttes i overdækket tilstand.

Specifikationer: 

 • Farve: Grå
 • Højde: 40 cm
 • Materiale: Fibercement
 • Diameter: 50 cm
 • Vægt: 12 kg

Broste Copenhagen – rundt havebord i fibercement

Broste Copenhagen

Broste Copenhagen er et enkelt og praktisk havebord, der kan passe til den mindre terrasse eller den smalle have. Du bestemmer, hvor bordet skal stå, og det er dig, der styrer, hvor mange mennesker der skal kunne sidde omkring det. Du får mange indretningsmuligheder som følge af det runde design. Der er en patineret overflade på bordpladen, der får havebordet til at se autentisk ud.

Derfor anbefaler vi Broste Copenhagen

Bordet måler 75 cm i højden, og det befinder sig i mellemprisklassen. Bordet er lavet i et pladsbesparende design. Det kan uden problemer blive flyttet rundt på ved hjælp af 2 personer.

Det unikke ved Broste Copenhagen er, at bordet er håndlavet. Det betyder, at der kan være variation på farven fra model til model, og at den børstede overflade kan have nuanceforskelle.

Det anbefales, at du har dit bord til at stå i åbne omgivelser, hvor der ikke er en trækrone over bordpladen. Derved skånes bordet bedst muligt mod plamager og skader, som forårsages af nedfald af frugter eller bær samt fugle, der holder til i træets top. 

Specifikationer: 

 • Farve: Grå
 • Højde: 75 cm
 • Materiale: Fibercement
 • Diameter: 110 cm

Marrone havebord – moderne fibercement-havebord på tilbud

Marrone havebord

Vil du spare penge på dit kvalitetskøb, skal du gå efter tilbud på haveborde. Dette Marrone havebord hører til de eksklusive fibercementborde. Ved at købe det på tilbud kan du spare op til 20% af den oprindelige salgspris.  

Derfor anbefaler vi Marrone havebordet

Haveborde, der er lavet af kompakt fibercement, vil ligge i den høje ende af prisskalaen. Fremfor at udskifte et havebord af træ med få års mellemrum, får du masser af værdi og anvendelse for pengene, når du køber et fibercement bord til haven eller terrassen. 

Marrone er skabt i et rundt design. Det egner sig til formålet, hvor der skal laves et afslappende loungeområde med et solidt cafesæt. Med et kvadratisk bord kan du blive begrænset af pladsen og hjørnerne. Sådan er det ikke med Marrone bordet. Det runde møbel tillader flere personer at sidde med om bordet.

Specifikationer: 

 • Farve: Grå
 • Højde: 75 cm
 • Materiale: Fibercement
 • Diameter: 130 cm
 • Vægt: 109 kg

Bard Loungebord 90 x 37 cm – unikt design og form

Bard Loungebord 90 x 37 cm

Dette havebord i fibercement har et unikt og elegant, skandinavisk design, der passer til de fleste terrasser og haver. Det har et smukt, formstøbt mønster, og da det er fremstillet i fibercement, er det virkelig nemt at vedligeholde. Loungebordet er også let at kombinere med andre materialer og farver, hvilket gør det til en alsidig og stilfuld model, der passer ind i ethvert hjem. Bordets unikke stil og form, giver det et internationalt præg og elegance, som vil klæde ethvert udendørs etablissement. Uanset om du vil nyde snacks og drinks på terrassen, eller blot skabe et hyggeligt loungeområde, så er denne model et oplagt valg.

Envy – flot og simpelt

Envy – flot og simpelt

Havebordet fra Envy kan købes på havemøbelland.dk og er et drømmematch til dig, der går efter klassiske og enkle havemøbler, der ikke larmer alt for meget i omgivelserne. Havemøblerne fra Envy spiller generelt på retrolooket fra 1950’erne og 1960’erne, men dog i en moderne fortolkning. Envy havebordet er holdt i et helt simpelt design med en lang bordplade i fibercement og med fire tynde stålben, der buer let udad, så du får optimalt med benplads. Kombinationen af den grå cement og de sorte ben vil kunne passe ind i stort set ethvert havemiljø og kan få et forskelligartet udtryk, alt efter hvilke havestole du vælger til bordet.

Det 100% vedligeholdelsesvenlige havebord fra Envy er perfekt til dig, der vil samle familien til skønne grillaftener, møde naboerne til hyggelige sammenkomster eller har brug for et havebord, der kan samle flere generationer ved fødselsdage og særlige aftener som Sankt Hans.

Robust havebord i fibercement med aftagelige ben

Her er et stort, tungt og robust havebord i fibercement, som tåler en udendørs placering rigtig fint. Bordet har et flot betonlook fra top til bund, og hvis det eksempelvis kombineres med havestole i teaktræ kan du skabe en hyggelig og rustik atmosfære på din terrasse.

Havebordet måler 180 x 90 centimeter, og der er således plads til at op mod 6 personer kan sidde komfortabelt omkring bordet.

På grund af den høje vægt på 101 kilo samt bordets robuste konstruktion, er det særligt velegnet til områder der ofte er udsat for stærk blæst.

 

Bifrost

Hvis det skal være ekstra rustikt, er Bifrost-havebordet et godt valg. Her får du nemlig en tyk bordplade i grå fibercement, samt ben af olieret egetræ.

Bifrost havebordet passer perfekt til den rustikt indrettede terrasse eller udestue, men faktisk kan det også stå rigtig pænt i spisestuen.

Havebordet fås også i en mørk udgave med ben i sort olieret egetræ, og denne kan ses hos ILVA.

Bordpladen måler 200 x 90 centimeter, og det vil således være muligt for op til 8 personer at sidde komfortabelt omkring dette bord.

Marrone

Marrone er et flot rundt havebord med en bordplade af antracitgråt fibercement, samt en sokkel i stedet for bordben.

At havebordet har sokkel i stedet for bordben, betyder blandt andet at du og dine gæster kan sætte jer præcist som I har lyst til – helt uden at bordben er i vejen for jeres stole.

Havebordet måler 130 centimeter i diameter, og her er både sokkel og bordplade lavet i fibercement.

Albenga

Det smarte lille Albenga havebord er det perfekte valg til et sæt barstole. Her kan der sidde 2 personer på hver side af bordet, men i en kneben situation kan der også sidde en person for hver ende af bordet.

Havebordet har en top i fibercement, og stellet er af sortlakeret galvaniseret stål. Det er således et fint og robust bord til haven, hyggekrogen eller altanen, hvor man gerne vil lidt op i højden for at kunne nyde udsigten.

Under bordet sørger en tværstang både for at holde det stabilt, samtidig med at der er hvileplads til fødderne.

Albenga havebordet måler 120 x 90 centimeter, og det er 92 centimeter højt.

Verzi

Det smarte runde Verzi havebord har en tyk bordplade af fibercement, der komplimenterer det rustikke metalstel perfekt.

Havebordet måler 120 centimeter i diameter, og benene har en sort pulverlakering. Der er god plads til 4 personer rundt om dette bord.

Ærø

Ærø havebordet er rundt med en diameter på 120 centimeter, samt en fin grå bordplade af superstone, der minder meget om fibercement i udseende og egenskaber.

Havebordet har et stel med skråtstillede ben af børstet akacietræ, og det betyder at du og dine gæster kan sidde behageligt uden at bordbenene kommer i vejen for jer.

Lopes

Selvom Lopes-havebordet har ben der ligner træ, er de faktisk af aluminium. Bordpladen er desuden af fibercement, og det er således en god og stærk kombination der ikke kræver nogen form for pleje.

Havebordet måler 120 x 100 centimeter.

Bordpladen har et mørkegråt look, og skaber som sådan en hyggeligere og mere rustik atmosfære på terrassen.

Muubs North

Muubs North er et smukt og rustikt havebord med en tyk bordplade af grå fibercement, der passer perfekt til en placering både inde og ude.

Havebordet har krydsede ben i træ, og det måler 200 x 100 centimeter. Der er således god plads omkring bordet, og da det er designet som et langbord kan både længden og bredden udnyttes fuldt ud til siddepladser.

Læs også: Guide: 15 firkantede parasoller, som giver masser af skygge

Galway – vedligeholdelsesvenligt design

Galway

Søger du et let håndterligt havebord med et smart og holdbart design til den mindre terrasse? Galway giver dig begge dele. Benene er fremstillet af galvaniseret metal i en matsort nuance, mens den runde bordplade er forarbejdet i fibercement. Det store plus er, at Galway har en vægt på blot 45 kg og er derfor relativt nemt at flytte rundt til nye positioner. Samtidig er materialet vedligeholdelsesvenligt, og på Ilva.dk har havebordet opnået flotte forbrugerkarakterer med kommentarer som ”modstandsdygtig til pletter” og ”det bedste køb længe”.

Havebordet måler 120 x 75 cm, og det er en ideel størrelse til 4 personer. Det klassiske design i gråt og sort er nemt at kombinere med dine eksisterende havestole, men du kan naturligvis også vælge et helt nyt sæt. Placér havebordet på den hyggelige terrasse, i orangeriet eller i havens hyggelige krog – og skab et naturligt samlingssted for familien i de varme sommermåneder.  

Nexø

Nexø er et flot havebord med en slank bordplade af fibercement, som står på et stel af sortlakeret aluminium.

Det er således den ultimative vedligeholdelsesfrie kombination, og samtidig ligner havebordet egentlig bare et almindeligt spisebord.

Havebordet besidder netop den charme, som de fleste ønsker sig af en moderne terrasse, og den grå fibercement-bordplade kan nemt holdes ren.

Nexø-havebordet måler 150 x 90 centimeter, og passer således fint til 6 personer.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *