9 vedligeholdelsesfrie nonwood havebænke

Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Nonwood er et stærkt og vedligeholdelsesfrit materiale, der også markedsføres under navne som polywood og aintwood. Den mest populære betegnelse er dog, ifølge vores undersøgelser, nonwood, og derfor kalder vi det også for dette i pågældende artikel.

Da nonwood er et materiale, som imiterer rigtigt træ, får du den flotte træstruktur uden nogen form for vedligeholdelseskrav. Nonwood skal nemlig bare rengøres med almindeligt vand og sæbe i ny og næ, og så holder det sig flot i årevis.

Havebænke i nonwood har således den klare fordel, at de kan tåle at stå ude hele året – uden du skal bekymre dig synderligt om slitage, mug eller andre ting.

Vi har besøgt en række butikker og samlet de flotteste nonwood havebænke i denne artikel, så du kan blive inspireret.

Vida XL havebænk i gråt stål

Vida XL havebænk i gråt stål – romantisk look

Denne smukke havebænk er meget populær blandt kunder hos vidaxl.dk, og den lever naturligvis op til alle produktmæssige krav.Der er fuld smæk på romantikken, når det kommer til designet af denne grå havebænk. Den er udelukkende produceret af pulverlakeret stål, og der er kælet for de romantiske detaljer. Der er svungne linjer på armlæn og på ryglænet, og også hele sædet består af plader i et flot hulmønster. Det gør bænken til et lille kunststykke i smuk vintagestil.

Da den udover at være et godt siddemøbel til haven også fremstår som et lille kunstværk, så vil den klæde enhver have med en romantisk stil. Den vil også i sig selv kunne tilføje din have et romantisk touch. Det kunne du eventuelt supplere med andre genstande i en romantisk stil. Dermed bliver stilen mere gennemført.

Du kan ved hjælp af dine havemøbler og andre genstande som for eksempel fuglebade, skulpturer og så videre sørge for at have en romantisk stil i din have, som vil kunne ses af de forskellige indslag. Du kan også understrege den romantiske stemning ved at anlægge nogle blomsterbede med nogle overdådige roser og fine lette blomster, som dufter og ser vidunderlige ud. Tænk både i havens helhed og i dens detaljer, når du anlægger en bestemt stil i haven.

Da den lille topersoners bænk udelukkende er lavet af pulverlakeret stål, så er den ret vejrbestandig og holdbar. Da den i forvejen har lidt rust-finish som en del af stilen, så vil det ikke skæmme dens udseende, hvis den skulle få lidt ekstra naturligt rust. Det vil blive betragtet som en fin patina effekt.

Du har derfor ikke noget vedligeholdelsesarbejde, du skal passe hvert år i forhold til den lille romantiske havebænk. Den skal bare vaskes af en gang imellem. Den har bedst af at stå indendørs hen over vinterhalvåret, men den tager ikke voldsom skade af at stå udenfor. Den vil lyse fint op i haven på en dunkel dag, og du kan også fint sidde i den og nyde havens mere rolige periode, selvom det er uden for den typiske havesæson.

 • Mål: 115 x 58,50 x 93 cm
 • Materiale: pulverlakeret stål
 • Farve: grå
 • Med håndmalede detaljer
 • Med armlæn
 • Velegnet til to personer

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Outfit Martinus

Outfit Martinus er en flot, slank og stilren havebænk, som måler hele 180 centimeter i længden og dermed er rummelig nok til at mellem 3 og 4 personer kan sidde komfortabelt ved siden af hinanden.

Havebænken er med nonwood-lameller på toppen i teaklook, og det sorte stel er af aluminium.

Brug denne havebænk på alle placeringer, hvor der ønskes et mere naturligt look uden der kræves regelmæssig pleje. Det kan eksempelvis være ved husets indgangsparti, i en afkrog af haven, på terrassen, på altanen, eller lignende.

 • Mål: B180 x D36 x H43 cm.
 • Materialer: Aluminium og nonwood

 

Klassisk sort parkbænk med nonwood-lameller

Denne kønne havebænk ligner de mange parkbænke, der står rundt omkring på offentlige steder. Det er en sikker klassiker, som byder på rigtig god siddekomfort og et helt vedligeholdelsesfrit design.

Bænken er opbygget af et robust stålstel, som er sortlakeret og monteret med lameller i sort nonwood. Med en bredde på 125 centimeter (og en sædebredde på 120 centimeter), er der plads til at mellem 2 og 3 personer kan sidde ved siden af hinanden.

Placer eksempelvis denne havebænk i en af havens hyggekroge, eller sæt den ved bålpladsen. Så kan I sidde godt og komfortabelt i skæret fra de dansende flammer.

 • Mål: B125 x D60,5 x H80,5 cm.
 • Materialer: Stål og nonwood
Vida XL havebænk i antracitgrå plastmateriale

Vida XL havebænk i antracitgrå plastmateriale – populær

Den klassiske havebænk i nonwood materiale er meget populær hos vidaxl.dk, og den lever naturligvis op til alle produktmæssige krav.Ved første øjekast ligner dette en helt almindelig havebænk i et klassisk design. Det er først, når du kommer helt tæt på og måske rører ved den, at det går op for dig, at bænken er lavet af plastik. Den er nemlig lavet af et nonwood materiale, uden at det er gået udover dens look. Materialet har en trælignende overflade, så det ligner malet træ til forveksling.

Der er mange fordele ved at have en havebænk i plastik frem for en, der er lavet af træ og metal. Den er først og fremmest fuldstændigt vedligeholdelsesfri. Den skal bare vaskes med vand og sæbe af og til, men den skal hverken slibes, olieres eller males. Dermed slipper du for at skulle bruge rigtig meget tid og energi på at gøre det. Desuden kan den sagtens tåle at stå udenfor hele året rundt. Dermed kan du også sætte dig i haven, når det er koldt. Det er både rart og hyggeligt at komme ud i luften og betragte haven.

Bænken er bygget op af lameller på sædet og ryggen. De kraftige ben sørger for, at bænken står solidt på terrassen eller på græsset. Den har en god siddekomfort og kan fint have plads til 3 personer.

Alt i alt får du en dekorativ bænk til haven, som er let, dekorativ og meget vejrbestandig. Da den ikke vejer så meget, så er den nem at flytte rundt på, når du har lyst til at placere den et andet sted i haven.

Bænkens lidt neutrale look gør den velegnet til at placere i enhver have. Den vil kunne falde naturligt ind både på en terrasse og ude i selve haven. Den er også solid nok til, at den sagtens kan stå på et fællesareal eller et offentligt sted, hvor mange mennesker kommer til at bruge den.

 • Mål: 145,50 x 49 x 74 cm
 • Materiale: nonwood plast
 • Sædedybde: 36 cm
 • Sædehøjde: 42 cm
 • Plads til 3 personer
 • Farve: antracit grå
 • Vejrbestandig
 • Nem at gøre ren

Rørvig

Rørvig er en flot stor havebænk med en siddeflade i sorte nonwood-lameller og stel af sortlakeret stål med rustbeskyttelse.

Havebænken passer perfekt på alle terrasser og i alle haver, og den fremhæver i særdeleshed grønne planter og naturlige toner i det hele taget.

Brug bænken som ekstra siddeplads over alt omkring hjemmet, eller sæt et par planter eller pyntegenstande ovenpå hvis du ønsker at skabe en hyggelig atmosfære.

 • Mål: B175 x D39,5 x H38 cm.
 • Materialer: Stål og nonwood

Karl

Den pæne Karl havebænk har et naturligt look med de brune nonwood-lameller, der beklæder både ryglænet, sædet og de slanke armlæn.

Havebænken har et slankt sortlakeret stel af aluminium, og den er derfor både helt vedligeholdelsesfri og let at flytte rundt på.

Brug denne bænk for sig selv eller på en placering, hvor der måtte ønskes et par ekstra siddepladser.

 • Mål: B120 x D60 x H60 cm.
 • Materialer: Aluminium og nonwood

Coop nonwood/aluminium havebænk

Denne havebænk er ikke kun vedligeholdelsesfri, men også pæn og stilren. Den er fremstillet i praktiske materialer, som er lette og ikke kræver skyggen af vedligeholdelse.

Stellet, som omfatter ben og ramme, er af aluminium, mens lamellerne på toppen er af nonwood. Det får havebænken til at fremstå i et pænt og eksklusivt look, helt uden at du skal bekymre dig om regelmæssig pleje eller beskyttelse mod elementerne.

Placer eksempelvis bænken ved husets indgangsparti, eller brug den på terrassen som ekstra siddepladser omkring havebordet. En anden mulighed er at bruge havebænken som et lille bord, hvorpå du kan sætte blomster og grønne planter.

 • Mål: B132 x D30 x H42 cm.
 • Materialer: Aluminium og nonwood
Vida XL havebænk i nonwood og stål

Vida XL havebænk i nonwood og stål – udforming som rosenranker

Denne lille dekorative havebænk er meget populær hos vidaxl.dk, og den lever naturligvis op til alle produktmæssige krav.Der er tale om en lille og meget dekorativ havebænk med et let og elegant udtryk. Den har et let lamel-sæde, og ryglænet er der gjort meget ud af designmæssigt. Den er nemlig udstyret med et ryglæn, der er konstrueret af et stykke ornamenteret plast, der er udformet som rosenranker, der slynger sig i et uregelmæssigt og åbent mønster. Det giver bænken et let og romantisk look.

Sæde og ryg er lavet af et sort nonwood plast materiale, og stel, ben og armlæn, der går ud i et, er lavet af sort stål.

Materialemæssigt er bænken let både i looket og i forhold til dens vægt. Det gør den meget let at flytte på, hvis du får lyst til at nyde din have fra en anden vinkel eller sætte den foran huset.

Ud over den lette vægt er der også flere fordele ved at vælge en havebænk i nogle vejrbestandige materialer. Det er blandt andet meget nemt at holde ved lige. Det betyder, at du ikke behøver at slibe, oliere eller male bænken hvert år. Du kan bare nøjes med at vaske den med vand og sæbe af og til, når den trænger til det.

Desuden er det heller ikke nødvendigt at sætte den ind om vinteren, for den kan sagtens tåle at stå udenfor året rundt. Dermed kan du fint sætte dig ud i haven på alle tidspunkter af året og nyde de forandringer, der sker med haven.

Der er fint plads til to personer på den lille dekorative havebænk. Den vil passe fint ind i den lille have, eller den kan stå i en særlig hyggelig krog i den større have.

 • Mål: 125 x 53 x 77 cm
 • Sædehøjde: 40 cm
 • Sædedybde: 33 cm
 • Armlæns højde: 63 cm
 • Plads til 2 personer
 • Materialer: nonwood plast og stål
 • Farve: sort
 • Med armlæn
 • Vedligeholdelsesfri

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *