Billige lamper – få god belysning i hjemmet uden at sprænge budgettet

guide-til-billige-lamper

Billige lamper behøver ikke se billige ud – faktisk kan de nogle gange se bedre ud end dyre designerlamper.

Ligesom væglamper, så kan loftslamper til få penge være nemme at finde, når du ved, hvor du skal lede. Vi har udvalgt 6 billige lamper, der kan inspirere dig til, hvordan du kan belyse din bolig. Find din favorit blandt de billige lamper, hvor du kan finde lys til både spisebord og køkken. 

LEDvance Linear LED lampe

LEDvance Linear LED lampe

Introduktion

LEDvance Linear LED lampe er en smart lampe til dig, der ikke har meget plads. Det er den perfekte lampe til den studerende, der bor i lille studielejlighed eller på kollegieværelse med eget køkken.

På Google Shopping har LEDvance Linear LED lampe fået 4,7 stjerner ud af 5, og den fungerer fint trods den lille og kompakte størrelse.

Om LEDvance Linear LED lampe

Den opladelige LEDvance Linear LED lampe kan du sætte op med skruer eller klistre den fast på overflader bl.a. under køkkenskabe.

Lampen har bevægelsessensor og timer, men den kan også styres manuelt via en praktisk lille knap på fronten. Så kan du selv kontrollere, om der er behov for lyset eller ej.

Det er én af de bedste billige lamper til dig, der bor i en midlertidig bolig og har brug for noget nem belysning. Du kan dog også bruge lampen steder, hvor der skal være god belysning, når du træder ind i rummet. Det kan eksempelvis i gangarealer, badeværelser eller lignende steder, så du kan se, hvor du er om natten.

Fordele

 • Kan oplades med USB
 • Let at sætte op
 • Kan bruges mange steder (også i skabe)
 • Slukker selv efter 20 sekunder (tænder ikke i dagslys)
Ulemper

 • Kedeligt design

Specifikationer

 • Opladelig
 • 20 cm
 • Bevægelsessensor

 

Se pris hos Frishop

LEDvance Linear LED lampe med sensor

LEDvance Linear LED lampe med sensor

Introduktion

LEDvance Linear LED lampe med sensor minder til forveksling om LEDvance Linear LED lampe. Lampen er dog billigere, og så har den på Google Shopping en lidt lavere score på 4,2 ud af 5 stjerner.

Om LEDvance Linear LED lampe med sensor

LEDvance Linear LED lampe er en batteridreven lampe med sensor, der kan bruges både i og under køkkenskabe, i skuffer eller andre steder, der er behov for belysning. Den er nem at sætte op og pille ned, og er derfor perfekt til dig, der flytter meget rundt.

Du klistrer lampen op med bagsiden, der har et lag klister. Det gør det nemt at sætte din lampe op, når du vil have hurtig og enkel belysning.

Den lille lampe har både bevægelsessensor, men også en praktisk tænd-sluk-knap, så du også selv kan styre lyset, hvis der er behov for det.

Fordele

 • Let at montere
 • Bevægelsessensor
 • Alsidig
Ulemper

 • Ingen mærkbare ulemper

Specifikationer

 • Batteri
 • 20 cm

 

Se pris hos Proshop

DyberglLarsen DL31 Pendant mat hvid LED lampe

DyberglLarsen DL31 Pendant mat hvid LED lampe

Introduktion

Den flotte DyberglLarsen DL31 Pendant lampe kan for det utrænede øje ligne en PH. Selvom den ligner, er det er en god, billig lampe, der kan give dit hjem et ekstra pift af klasse.

DyberglLarsen DL31 Pendant lampe har fået 4,8 ud af 5 stjerner på Google shopping. Det fortæller, at forbrugerne er tilfredse med lampen.

Om DyberglLarsen DL31 Pendant lampe mat hvid

DyberglLarsen DL31 Pendant lampe er en pendullampe og kommer med 3 meter ledning, der kan sættes op i det medfølgende ophæng.

Den hvide lampe har et tidløst design og er fin til ethvert hjem, der skal spare lidt. Det er én af de billige lamper, der, med lidt kreativ tænkning, let kan omdannes til noget moderne og personligt.

Du kan hænge lampen over spisebordet eller i stuen, hvor den vil sprede et godt lys over bordpladser og hyggekroge.

Fordele

 • Flot design
 • Let at tilpasse
Ulemper

 • Ikke muligt at skifte farve eller længde på ledningen

Specifikationer

 • Lyskilde kan tilkøbes

 

Se pris hos Lampemesteren

Arcchio Brinia 1 sort LED lampe – loftspot til flere rum

Arcchio Brinia 1 sort LED lampe

Introduktion

Arcchio Brinia er en loftslampe, der kan sidde i stort set alle hjemmets rum. Lampen ligner lidt et filmspot, og flere på række kan være rigtig flot i både værelser, køkkenet eller soveværelset.

Lampen har en flot farve og giver et godt skær, og den fået en score på 4,7 ud af 5 stjerner på Google Shopping.

Om Arcchio Brinia

Den tidløse loftslampe Arcchio Brinia har monokrome farver, som giver et flot spil med lyset fra pæren. Det er nemt at tilpasse lampen til alle hjemmets rum, og lampen kan dreje og vippes, som du har brug for.

Lampen har en højde på 90 mm og en bredde på 110 mm, så den er nem at sætte ind i skabe eller på soveværelset. Den kan også gøre sig godt på badeværelset, hvor flere af samme model kan sprede et flot og jævnt lys eller fokusere på ét område.

Fordele

 • Kan drejes 360 grader
 • Kan vippes 90 grader
 • Let at tilpasse
Ulemper

 • Kræver ugentlig afstøvning

Specifikationer

 • Sort lampe
 • Lavet af aluminium

 

Se pris hos Lampemesteren

Nielsen Light LED lampe – lampe med bevægelsessensor

Nielsen Light LED lampe

Introduktion

Nielsen Light LED lampe er en lampe, der minder om LEDvance Linear LED-lamperne. Lampen har en bevægelsessensor og et meget basalt design. Den praktiske lampe fungerer takket være batterier.

Om Nielsen Light LED lampe

Nielsen Light LED lampe bruger 3 AAA-batterier og monteres med 2 skruer. Den kan klikkes på med magnet og er nem at rykke rundt på.

Det er den ideelle lampe til dig, der har en midlertidig bolig og har brug for noget lys i eller under køkkenskabet, i gangen eller andre steder. Lampen er også god at have i skuret, så du altid kan se, hvad du laver.

Lampen har en smart tænd-sluk-knap, så du ikke behøver at regne med sensoren. Så kan du selv styre lyset. Bemærk dog, at Nielsen Light LED lampe bedst holder strøm ved brug af autofunktionen.

Fordele

 • Nem tænd-sluk-knap
 • Nem at montere
Ulemper

 • Batterier medfølger ikke

Specifikationer

 • Bruger 3 stk. AAA-batterier

 

Se pris hos Lampeguru

Nedis Batteridrevet LED lampe med magnet – lille loftspot til kælder eller garage

Nedis Batteridrevet LED lampe med magnet

Introduktion

Den fikse lille Nedis Batteridrevet LED lampe er en lampe, der kan bruges både privat og i erhverv. Lampen kan også nemt være med på ferie, og da den er batteridreven, er den perfekt til destinationer uden strøm – for eksempel teltture eller camping i det fri.

Lampen kan også sættes op i garagen eller kælderen, hvor den diskret kan sende lys ned fra lige det sted, du finder passende.

Om Nedis Batteridrevet LED lampe

Hovedet på Nedis Batteridrevet LED lampe kan drejes i alle mulige retninger og vinkles, som du finder det passende.

Den indbyggede magnet sørger for, at du kan sætte den fast. Derfor er den også praktisk at have i bilen, så du kan se, hvad du laver, hvis du skal stoppe en aften og tjekke noget under kølerhjelmen. LED lampen har mange smarte anvendelsesformål.

Fordele

 • Batteridrevet
 • Kan sidde fast med magneter
Ulemper

 • Kan ikke dæmpes

Specifikationer

 • Bruger 3 AAA-batterier (medfølger ikke)
 • Ideel til udendørsbrug

 

Se pris hos Lampeguru

Den ultimative guide til at den perfekte loftslampe

For at få den ideelle loftslampe ind i hjemmet er der nogle ting, du bør overveje. Først og fremmest skal du finde ud af, hvor stor din lampe skal være. Det gør du ved at måle rummet op.  Hvor langt og hvor bredt er lokalet? Og hvor stort et område skal lampen kunne oplyse?

Du skal finde ud af, hvor lang din lampe skal være. Lamper til loft kommer i mange størrelser og længder, men det er vigtigt, at du husker at gøre plads til de vigtige ting. Køkkenlamper kan for eksempel ikke være for lange, da de så kommer i vejen, og det samme gælder lamper over spisebordet. Du skal kunne se dem, du sidder ved bordet med uden at skulle dreje eller bøje nakken.

Du skal også finde ud af, hvor meget lys, du har brug for. Lamper afgiver forskellige mængder af lys. Selvom en anden pære kan gøre en stor forskel, så er det ikke helt uvæsentlig, om du har en loftslampe i messing eller én i flet. Lys reflekteres på forskellige materialer, så du skal vælge et design, der matcher dine behov og stil.

Kilder: Lighting And Lights, lighting-style.co.uk og Flos.com

14 forskellige typer loftslamper

En loftslampe er ikke bare en loftslampe – der findes mange forskellige typer:

Rund loftslampe

Den runde loftslampe, der ofte ikke er særlig lang, har vi alle set ét eller andet sted før. De kommer i mange forskellige størrelser, og du kan let finde dem i ethvert boligmarked.

Semirund loftslampe

Den semi-runde loftslampe er en rund loftslampe, der hænger lidt ned fra loftet. Den kommer i mange designs og mange materialer, og kan bruges i stort set alle rum.

Loftspots

Et loftspot er en lille loftslampe, som kaster lys ned i et mere koncentreret område. Der er typisk flere spots i ét rum for at give en jævn fordeling af lyset. Bemærk, at det er ulovligt selv at sætte loftspots op, da det bliver anset som en elinstallation.

Lysstofrør

Du har garanteret set lysstofrør på skoler, sygehuse eller andre offentlige bygninger. De er lange og smalle, og moderne løsninger, der kan se ganske fine ud, men de er typisk ikke i private hjem. Dog kan de bruges i garagen eller i kælderen, så du opnår maksimal belysning.

Indirekte LED-lys

Indirekte LED-belysning får du ved at sætte LED-lys bag paneler, under eller bag hylder eller møbler, eller på anden vis skjule det. Dét skaber en eventyrlig og futuristisk glød, men giver ikke en hel masse lys.

Pendullamper

Pendullamper er lamper, der hænger ned fra loftet som et pendul. De kan fås i mange forskellige designs og kan både være moderne og traditionelle.

Indadvendte pendullamper

Indadvendte pendullamper er pendullamper, hvor skærmen ”vender på hovedet.” De giver ofte et blødere lys, men de er ikke så moderne lige nu – men mode skifter hurtigt.

Lysekrone

Alle ved, hvad en lysekrone er. I dag er det muligt at få mange forskellige lysekroner alt afhængig af prisleje, størrelse og materialet, den er lavet af.

Lys på skinner eller holder

Loftslys på skinner eller holder er typisk i entréer, på badeværelset eller i køkkenet. Flere lamper retter lyset forskellige steder hen, så du får så god en belysning som muligt.

Ø-belysning

Ø-belysning er ofte en kombination af pendullamper og lamper på holder. Lysene hænger ned over en kogeø eller andre steder, hvor der er behov for meget lys, men hvor de ikke er i vejen for noget eller nogen.

Glaslamper til loftet

Loftslamper i glas kan give lokalet en glød. De er flotte, men kræver en vis rengøring og kommer ofte i form af pendullamper af typer.

Stoflamper

Lamper med en lampeskærm af stof bruges ofte til stue eller soveværelse. Stoffet gør lyset blødere og varmere at være i, og det skærmer behageligt for pæren.

Krystalinstallationer

Krystal kan bryde og reflektere lys, og krystal installationslamper kan skabe en utrolig effekt i dit hjem. De kommer i forskellige størrelser, men er gode at have i et lokale, hvor der er højt til loftet.

Metalliske loftslamper

Du har med garanti set metalliske loftslamper i IKEA eller andre boligmarkeder. Metalliske loftslamper er rammer, som holder en pære. De er meget moderne, rå og industrielle, og de ser flotte ud i alle hjemmets lokaler.

Kilde: Homestatosphere.com

Hvis du også søger en belysning, som skal være med til at skabe lidt hyggelig stemning, så kan du prøve at kigge på solcelle lyskæder. Med den rigtige placering koster de nærmest ingenting i drift, hvilket nok er en af de mange grunde til deres stigende popularitet.

Sådan vælger du den rigtige loftslampe

Når du vælger en loftslampe, er der nogle få ting, du skal overveje:

 • Hvor meget lys skal den give?
 • Hvilket design kan du bedst lide?
 • Hvor stor skal den være?

Af andre ting, du kan og bør overveje, er, hvorvidt lampen er nem at rengøre. En krystal installationslampe er sværere at rengøre end en kobberlampe. Hvis du ikke har tid til at pudse den med jævne mellemrum, vil den se træt og snavset ud hurtigt.

PH lamper eller gamle FDB lamper – uanset hvad du vælger, så skal du ikke bare købe billige lamper for at købe billige lamper. De bedste billige lamper er dem, du faktisk får gavn af, er nemme at vedligeholde og som har et design, der tiltrækker dig.

Kilde: Wayfair.co.uk

FAQ

Hvilken er den bedste loftslampe?
Den bedste loftslampe giver den mængde lys, du ønsker, og passer til din indretning i rummet og hjemmet generelt.
Er billige lamper gode?
Billige lamper kan være mindst lige så gode som dyre lamper. Prisen på billige lamper kan være lav pga. masseproduktion eller et designernavn, der ikke er så kendt.
Hvordan vedligeholder jeg en loftslampe?
Loftslamper holdes ligesom gulvlamper. De skal rengøres med jævne mellemrum og gerne støves af en gang om ugen med en tør klud. Sørg for at slukke for strømmen, hvis du bruger en fugtig klud.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *