12 gammeldags liggestole (som i de gode gamle dage)

Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Liggestole i gammeldags og retro inspireret design passer perfekt til haven, hvor planter har lov at vokse lidt vildere end normalt.

Vi er naturligvis vilde med denne type liggestole, fordi de udstråler naturlig charme og nemt kan matche en flot hyggekrog i din have.

Som tiden er gået har vi besøgt mange forskellige butikker, og kigget nøje på deres udvalg af liggestole med gammeldags design. I denne artikel har vi samlet vores favoritter, så du kan blive inspireret. Se dem alle herunder.

Gammeldags dobbelt liggestol fra Tine K. Home

Tine K. Home skaber nogle flotte og moderigtige møbler til inde og ude, hvilket denne dobbelte liggestol er et godt eksempel på.

Liggestolen har et rustikt gammeldags look, og er lavet af bambus i forskellige tykkelser. Alle er de håndlavede, hvilket bare tilfører endnu mere charme.

Da der er tale om en dobbelt liggestol, får du her et ekstra stort liggeareal på 210 x 150 centimeter.

Den hynde, som du ser på billedet, medfølger desuden.

Liggestol i teak med justerbar ryg og fodstøtte

Den her skønne liggestol har mange smarte funktioner, og prisen er særdeles overkommelig. Den er fremstillet i massiv teak, som er et hårdført materiale, og den har et utal af smarte funktioner der er nyttige når du ligger på langs og tager en slapper.

På denne flotte gammeldags liggestol har du således mulighed for både at justere hældningen på ryglænet, men også fodstøtten kan justeres efter behov.

Under liggestolen findes desuden et lille sidebord, som du kan trække ud og benytte når du har brug for det.

Liggearealet er her på 195 x 59,5 centimeter.

ADIRONDACK mørkegrå dækstol – I genanvendeligt plastik

ADIRONDACK mørkegrå dækstol – I genanvendeligt plastik

Denne robuste og vejrbestandige dækstol, som er produceret af det schweiziske firma, Beliani, er meget populær hos vidaxl.dk, og den lever naturligvis op til alle produktmæssige krav.

Designmæssigt minder stolen om en traditionel dækstol med et moderne tvist. Den har et lavt og dybt sæde og en høj ryg, og den har armlæn og en klassisk konstruktion, når det kommer til benene. Det betyder, at det er en stol, som du sidder tilbagelænet i og slapper af. Læg armene godt til rette på de brede armlæn og sæt dig godt til rette i den komfortable dækstol.

Det er en stol, som inviterer til afslapning og lyse tanker i solskin. Der følger ikke en fodskammel med, men sådan en kan du med fordel sætte til og dermed også smække benene op og nyde livet på den langsomme måde. Sæt dig på terrassen og indstil dit blik på uendeligt.

Forskellen på denne model og mange andre klassiske dækstole er dog, at denne model er lavet af sort plast og ikke af træ. Overfladen af materialet minder meget om sortmalet træ, og stolens dele er samlet med skruer og møtrikker, som man ville gøre det med almindeligt træ.

Udseendemæssigt ligner stolen således en træstol, men da den jo er lavet af plast, er den langt mere holdbar. Ikke mindst det, at den er vedligeholdelsesfri, gør den til et attraktivt valg. Den behøver ikke anden form for pleje end vand og sæbe. Desuden kan den fint tåle at stå ude i al slags vejr.

Dækstolen vejer 16 kg, og den kan bære en maks. brugervægt på 160 kg. Den måler 75 x 88 x 88 cm. Armlænets højde er 53 cm, og sædehøjden er 30 cm. Stolens farve er grå, og den fås også i natur og hvid. 

Plastmaterialet er produceret af miljøvenlige og genanvendte materialer.

VidaXL - Smuk liggestol i massivt akacietræ og stål

VidaXL – Smuk liggestol i massivt akacietræ og stål

Den flotte og stilfulde liggestol i træ og stål er meget populær hos vidaxl, og den lever naturligvis op til alle produktmæssige krav.

Der er tale om en designmæssig meget elegant, enkel og letbenet liggestol. Kombinationen af ægte massivt hårdttræ og en sort spinkel stålkonstruktion gør den til en både enkel og elegant liggestol, som også har en grad af charme over sig. Selve lejet er lavet af en række træ-lameller med mellemrum imellem. Stellet og benene er konstrueret af sort stål, og liggestolens to store og praktiske transporthjul er af træ.

Du kan ligge ned på stolen i hele din længde, og hovedgærdet kan justeres i tre positioner, hvilket giver dig et fleksibelt leje, når du ligger eller sidder i den ude i haven eller på terrassen. Når du ligger eller sidder i denne fede liggestol ude i haven, på terrassen eller ved pool-kanten, så behøver du ikke andet og mere i livet. Det skulle da lige være en kølig drink. 

Både det hårde træ og stålet er ret vejrbestandigt, hvilket betyder, at den godt kan tåle at stå udenfor. Den er samtidig så godt som vedligeholdelsesfri, da den fint kan klare sig med at blive vasket af med vand og sæbe af og til. 

Det hårde smukke akacietræ og stålstellet kan godt tåle at stå udenfor året rundt, men det har dog bedst af at komme indenfor, når det er meget koldt og vådt. Stiller du den ind i vinterhalvåret, så kan din liggestol holde i endnu længere tid.

Liggestolen måler 215 x 50 x 98 cm. Sædebredden er 50 cm, og sædehøjden er 34 cm. Det gør den til en lav, lang og komfortabel liggestol.

Du kan opgradere den gode komfort ved at tilkøbe en vidaXL hynde, der passer helt perfekt til liggestolen.

Thomas Alken solvogn – holdbar i massivt teaktræ

Thomas Alken solvogn – holdbar i massivt teaktræ

Den smukke og gedigne solvogn i massivt teaktræ fra FDB er meget populær på coop.dk, og den lever naturligvis op til alle produktmæssige krav. Den får 4,8 stjerner ud af 5 fra tilfredse kunder hos coop.dk. Den bliver for eksempel omtalt således: ”Flot solvogn – flot finish” og ”Super håndværk”.

FDB har altid haft møbler af virkelig god kvalitet, som er skabt af nogle af Danmarks allerbedste møbelarkitekter i deres store sortiment. Det gælder naturligvis også for denne solvogn, at den hører til blandt landets mest fantastiske havemøbler.

Solsengen er skabt af møbeldesigneren Thomas E. Alken i 2014. Den er enkel i designet, og den er skabt af materialer i den bedste kvalitet. Designet har rødder langt tilbage i den klassiske og moderne danske møbelkultur. 

Materialemæssigt er solsengen lavet af massivt FSC-certificeret teaktræ. Når den står udenfor, så vil den med tiden få en smuk patina. Du kan også vælge at give den olie af og til, og endelig kan du trille solsengen indenfor og nyde den inde i hjemmet, indtil solen får magt igen. 

Solvognen måler 200 x 41 x 70 cm, og hovedgærdet kan justeres i 5 positioner. Den vejer 25 kg, og den er forsynet med et par gode hjul, der gør den nem at flytte på. Så kan du altid placere den efter, hvor solen er. Nyd sol og sommer, mens du sidder eller ligger i denne solvogn. Så bliver det ikke meget bedre.

Den er lavet af FCS-teaktræ og er bygges op af tætsiddende lameller, og den fremstår i natur. Det gør den til en smuk, enkel og stilfuld liggestol, som giver din have eller din terrasse et eksklusivt look. Desuden er komforten i solvognen super god. Læg en god hynde i, og komforten er helt optimal.

Bambus liggestol i flot gammeldags design

Vi elsker bambus, da det både er et bæredygtigt og hårdført materiale. Bambus giver desuden møblet et rustikt udtryk, som passer perfekt til gammeldags liggestole som denne.

Her får du en god liggestol til en ganske overkommelig pris, og som har et justerbart ryglæn. Det betyder at du kan indstille ryglænet i 3 forskellige positioner, så du enten kan ligge fladt ned eller sidde op.

Her får du et godt liggeareal på 200 x 65 centimeter.

Halong

Den fine gammeldags Halong liggestol har det klassiske sammenklappelige design, som mange af os kender fra fortiden.

Liggestolen bliver dig hverken mindre funktionel eller komfortabel af denne grund, og her har du faktisk en rigtig fin løsning til både den moderne, rustikke og naturlige terrasse/have.

Halong liggestolen er fremstillet af bambus med et sæde af polyesterstof, og den kan indstilles i 3 forskellige positioner.

Coop Toronto

Coop Toronto er en fin gammeldags liggestol, der kan justeres i 3 positioner og byder på masser af komfort.

Et eksempel er den indbyggede fodskammel af træ, men også den høje ryg samt armlæn. Stolen er selvfølgelig fremstillet af FSC-certificeret akacietræ, og der kan tilkøbes matchende hynder hvis det ønskes.

Liggestolen fås også i en hvid eller naturlig udgave, og derudover fås den i en mere eksklusiv udgave af massiv teak.

Muubs Nikki

Muubs Nikki er en lækker gammeldags liggestol i massiv teak. Teak har mange naturlige fordele over andre træsorter, og betragtes da også som en af de fineste træsorter i verden.

Liggestolen har et godt gedigent design med et ryglæn der kan justeres i flere forskellige positioner, samt et smart lille sidebord der kan trækkes ud fra under liggestolen. På dette lille sidebord kan du stille noget at drikke eller lægge din bog, når øjnene trænger til hvile.

Der er monteret et par hjul på de bageste ben, således at liggestolen nemt kan flyttes rundt.

Liggearealet måler 200 x 65 centimeter.

Coop Anders

Den her liggestol må siges at være en moderne fortolkning af den klassiske gammeldags liggestol, som mange kender og elsker fra ferier og afslapning i forgangne tider.

Liggestolen har et blødt sæde af kraftigt polyester, og stolen er lavet af FSC-certificeret akacietræ. Udover at være sammenklappelig, kan det smarte design også justeres i 3 forskellige positioner. Dermed kan du opnå høj komfort, mens du slapper af.

Stolen er overfladebehandlet med bejdse.

Broste Copenhagen Alona

Broste Copenhagen har skabt den her flotte liggestol i et gammeldags design, og den er lavet af rattan som får den til at fremstå naturlig og rustik.

Liggestolen har en fodstøtte som kan trækkes ud efter behov, og ryglænet kan desuden justeres i 3 forskellige positioner.

Kombiner eksempelvis med et lammeskind eller en hynde, hvis du ønsker et højere komfortniveau.

Lene Bjerre Mandisa

Hvis det skal være simpelt og samtidig elegant, er Lene Bjerre Mandisa et godt valg. Den her liggestol har det klassiske gammeldags look, men er lavet af bambus der samtidig får den til at fremstå fin og rustik.

Kombiner den eksempelvis med en sofa af bambus, eller lad den stå for sig selv hvis pladsen er trang.

Ryglænet kan justeres til hele 4 forskellige hvilepositioner, og der er indbygget en fodstøtte som du kan bruge hvis du har lyst.

Selve sædet er af bambus lameller, og heri kan du eksempelvis lægge et lammeskind eller en hynde, hvis du vil øge komforten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *