Test-oversigt af fliserensere – finder de bedste elektriske fliserenser maskiner i test

Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

fugerensere

Ukrudt mellem fliserne? Virker opgaven efterhånden uoverskuelig?

Du kan have investeret nok så mange kroner i flotte havemøbler til terrassen, men er fugerne mellem fliserne fyldt med mos og ukrudt, er der en stor sandsynlighed for, at du ikke får brugt de nye møbler særligt meget. Et rent og ryddeligt havemiljø inviterer i langt højere grad til roséaftener og hyggelige samtaler med naboer og familie. Hvis du ikke har tænkt dig at ligge på knæene og luge sommeren lang, findes der heldigvis en række smarte haveredskaber. Fliserenseren – også kendt som fugerenseren – er et motoriseret haveredskab, der via børster rykker ukrudtet op mellem fugerne.

Vi har med hjælp fra internationale ekspertkilder og forbrugeranmeldelser fundet frem til nogle af de bedste fliserensere på markedet. De er vurderet ud fra parametre som pris, effekt og funktioner.  

Det skal du overveje, når du køber en fliserenser maskine

 • Pris og kvalitet? Du kan finde fliserensere inden for alle prisklasser – fra de superbillige til luksusmodellerne. Du skal derfor afgøre med dig selv, hvad du ønsker. Du skal blot være OBS på, at de dyrere som udgangspunkt er mere holdbare, mens de billigste måske kun holder i kortere tid. Ukrudtet er som bekendt en tilbagevendende gæst, så det kan give god mening at gå efter en lidt bedre kvalitet.
 • Ledning eller batteridreven? Stort set alle de elektriske haveredskaber kan fås med ledning eller som batteridrevne modeller. Batteridrevne maskiner giver en stor rækkevidde og masser af fleksibilitet – men mindre effekt end modellerne med ledning. Så vælg den løsning, der passer bedst til din situation. Skal du rense en terrasse længere væk fra huset, kan det blive bøvlet at skulle tilkoble flere forlængerledninger. Omvendt kan en fliserenser maskine med ledning være en bedre løsning til de mere krævende opgaver grundet den større effekt.
 • Børste eller skraber? Du kan rense dine flisebelægninger på flere forskellige måder – eksempelvis via et skaft med skraber eller en motoriseret fliserenser med integrerede børster. Vælg ud fra den løsning, der er mest skånsom for underlaget. Læs gerne produktanvisningerne, så du ved, hvad der egner sig i din situation. Nogle fliserensere er f.eks. bedre egnet til træflader end andre.  
 • Bedst i test? Det er altid en god idé at høre eksperternes ord, da de som regel har et bedre blik over de små facetter, der spiller ind på holdbarheden og kvaliteten af arbejdet. Brug testresultaterne som et pejlemærke til at spore dig ind på de bedste mærker – og vælg herudfra, hvad der passer bedst til din opgave.

arrow-more

Gloria Weedbrush fliserenser – til et lavere budget

Gloria Weedbrush er et ideelt valg, hvis du søger en prisvenlig fliserenser maskine af en forholdsvis god kvalitet. Den har klaret sig godt hos både forbrugerne og eksperterne. Amazons tyske brugere har belønnet den med gennemsnitskarakteren 4,2/5, mens tyske Selbst.de ligeledes har sendt mange flotte ord i retning af Gloria Weedbrush. Eksperterne har bl.a. bemærket, at maskinen har været effektiv over for selv genstridig mos og ukrudt i de forskellige testprøvninger, alt imens det ergonomiske håndtag med gummigreb giver en god fornemmelse under brug. Gloria Weedbrush hører til en af de lidt billigere modeller, og ét af de overordnede kritikpunkter er, at børsten hurtigt bliver slidt. Samtidig kan det for nogle brugere være et minus, at der er tale om en maskine med ledning. Det giver som bekendt mindre fleksibilitet i de forskellige arbejdsgange. Til gengæld har du altid strøm på maskinen.

Gloria Weedbrush har en effekt på 300W – ikke den største i sin klasse, men som Selbst.de påpeger, får du stadig en god effekt. Den er særligt velegnet til fugerensning mellem fliser. Omdrejningshastigheden ligger på 1800 o/m.

Du kan altid sikre dig den optimale arbejdsposition takket være det højdejusterbare håndtag – perfekt, hvis du står over for at skulle rense et større haveareal.

Gloria Weedbrush kommer fra tyske Gloria, der i årevis har produceret populære tryksprøjteenheder, men også innovative haveredskaber. Det er et af de førende mærker inden for fliserensere, men alligevel kan du få flere af produkterne til favorable priser. Det gælder bl.a. for Gloria Weedbrush, der er vores bedste bud på et bedst til prisen-produkt. 

Fordele

 • Prisvenlig
 • Højdejusterbart håndtag
 • Kommer fra kendt mærke
Ulemper

 • Børsten bliver hurtigt slidt
 • Fungerer kun med ledning

Specifikationer: 

 • Fungerer bedst til fugerensning
 • Med ledning – 230V
 • Motoreffekt på 300W
 • Hastighed på 1800 o/m
 • Guidehjul med sigtelinje

Du kan efterhånden få elektriske haveredskaber, der klarer snart sagt enhver opgave i haven. De fleste haveejere kender problemet med ukrudt, der vokser op mellem fugerne i flisebelægningen – og her kommer fliserenseren ind i billedet. Den går også under navne som fugerenser maskine. Maskinen er det ideelle valg, hvis du er træt af at skulle bruge timer og sågar dage på at rykke skidtet op med håndkraft. Det er ikke alene tidskrævende, men også hårdt for kroppen grundet den ukomfortable arbejdsposition.

Konstruktionen for fliserenseren er ret simpel; et langt skaft med en motoriseret hoveddel forsynet med stålbørster, der via motoreffekten rykker ukrudtet op ved rødderne. Typisk kører maskinen med mellem 1000-2000 omdrejninger i minuttet. Fliserenseren fungerer til alle former for ukrudt, herunder mos.

Flere maskiner kan også tilkøbes med forskellige former for ekstratilbehør, så du kan udvide anvendelsesområdet. Køb også gerne ophæng til haveredskaberne, så du har styr på de forskellige dele – og har mulighed for at gruppere dem alt efter funktion. Supplér eventuelt med værktøjskasser med skuffer til de mindre dele.

Kilde:
Goerdetselv.dk

Sådan bruger du din fliserenser maskine

Der er ikke så mange dikkedarer i brugen af en fliserenser – det er meget ligetil. Lad os antage, at du har en indkørsel, hvor du gerne vil rense for ukrudt mellem fugerne i stenbelægningen. Først er det en god idé at feje indkørslen grundigt med en kost, så du fjerner alt løst snavs – og kun står tilbage med ukrudtet, der skal fjernes. Efter den grundige fejning er du klar til at bruge din fugerenser. Kør den hen over fugerne, så den kan få ordentligt fat i de forskellige vækster.

Herefter kan du finde kosten frem på ny, så du kan tjekke, at du har fået det hele med i første omgang. Du bør foretage en fugerensning med jævne mellemrum.

Der er mange fine fordele ved at vælge en fliserenser over eksempelvis ukrudtsbrænderen. Den er mindst lige så effektiv – og du undgår faremomentet med ild. Ukrudtsbrændere er årligt skyld i adskillige havebrande. Du kan anvende din fliserenser til alle flisebelægninger i haven. Måske har du en terrasse med et tilhørende rionethegn, som drukner i ukrudt? Eller en brostensbelagt sti ned til søen, der er plaget af mos? Sparer du tid og kræfter på at luge, får du givetvis overskud til andre haveprojekter. Det kan være, at det endelig er blevet tid til at lave et nyt tag til haveskuret?


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
Tüftler und Heimwerker

Det tyske website henvender sig til gør det selv-folket og kommer med interessante artikler, der opmuntrer til at gå i gang med sine egne projekter.

Tüftler und Heimwerker har anmeldt fliserenseren Gloria Multibrush Speedcontrol, og den får mange positive ord med på vejen.

Anmeldelsen er opdateret den: 25. januar 2017
Du kan se anmeldelsen her

Amazon

Amazon har gjort sig bemærket inden for e-handel, hvor det er en af verdens største platforme..
Vi har linket direkte til brugeres kommentarer og bedømmelser, så du kan dykke ned i de forskellige kommentarer.
Du kan se anmeldelserne for Gloria Multibrush Speedcontrol her
Du kan se brugeranmeldelserne for Gloria Weedbrush her
Du kan se brugeranmeldelserne for Ryobi RY18PCA-0 her
Du kan se brugeranmeldelserne for Einhell GE-CC 18 Li her
Du kan se brugeranmeldelserne for Ryobi RY18PCB-0 her

Selbst.de

Selbst.de er en såkaldt DYI-portal, der sigter mod gør det selv-folket. Det er en af Tysklands største, og websitet har i dag mere end 5000 vejledninger og tips.

Selbst.de har publiceret en længere anmeldelse af fliserenseren Gloria Weedbrush. Anmeldelsen kommer ind på flere forskellige punkter.
Du kan se anmeldelsen her

Smartson.se

Smartson er et svensk website, der bevæger sig inden for området Social Recommendation Marketing. Sitet leverer testresultater ved hjælp af crowdsourcing, hvor de deltagende forbrugere bliver omtalt som testpiloter.

Smartson.se har testet RY18PCA-0, og i alt 71 personer har ageret testpiloter. Det er især effektiviteten samt smidigheden og ergonomien, testpersonerne fremhæver.

Du kan se testen her

Testberichte.de
Testberichte.de fungerer som en større forbrugerportal, der indhenter testresultater fra flere tysksprogede medier.
Testberichte.de har indhentet testdata for Einhell GE-CC 18 Li. Det er en effektiv fliserenser, der især fungerer godt med stålbørsten, mens nylonbørsten har visse problemer.
Læs testen her

Google Shopping
Google Shopping er en integreret del af den allestedsnærværende søgemaskine Google.
Google Shopping’s forbrugere har anmeldt Batavia Maxxbrush.
Du kan se anmeldelserne her

 

Andre kilder

Goerdetselv.dk

Gør Det Selv er et magasin, der henvender sig til gør det selv-folket og præsenterer læserne for gode råd og tips, herunder byggevejledninger til hus og have. Vi har anvendt magasinets introduktion til, hvordan man bedst bruger en fliserenser.

Artiklen er offentliggjort den: 3. januar 2021
Du kan se artiklen her


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Batavia Maxxbrush fugerenser

Batavia Maxxbrush elektrisk fliserenser

Maxxbrush er en elektrisk fliserenser, der er hentet fra den hollandske DYI-virksomhed Batavia. Den har scoret 4,2/5 hos Google Shopping-forbrugerne og klarer sig således ganske udmærket i praksis. Det er en maskine, der bliver betegnet som både brugervenlig og effektiv, men den har også nogle mindre svagheder. Designet kan f.eks. godt virke lidt stort og klodset, når du sammenligner med andre lignende produkter på markedet. Enkelte brugere har desuden bemærket, at Batavia Maxxbrush kan have det lidt svært med ukrudt, der skal fjernes fra bl.a. asfalt og fortovssten med mere. Det er ellers en fliserenser maskine, der er blevet lanceret som værende god til alt fra træterrasser til stenbelægninger og kunstgræs.

Batavia Maxxbrush er med ledning, og den har en effekt på 1020W. Den er forsynet med en såkaldt multibørste, der via den variable hastighedsindstilling fra 800-1300 o/m kan tilpasses de forskellige arbejdsopgaver. Skal du i gang med at fjerne det mere genstridige ukrudt, kan du med fordel vælge en af de højere hastigheder.

Eftersom Batavia Maxxbrush er med ledning, skal du altid tænke på rækkevidden. Det kan i enkelte tilfælde blive nødvendigt at supplere med en forlængerledning, alt efter hvor langt væk fra strømstikket du skal i gang med at fugerense de forskellige overflader. Der er også mulighed for at tilkøbe flere former for specialbørster, hvis der bliver behov for det. 

Fordele

 • Komfortabel i brug
 • Effektive resultater
 • Multifunktionel børste
Ulemper

 • Designet kan virke lidt stort/klodset
 • Kan have svært ved at fjerne ukrudt fra asfalt, fortove og lignende

Specifikationer: 

 • Kan benyttes til bl.a. træoverflader, stenbelægninger og kunstgræs
 • Effekt på 1020W
 • 800-1300 o/m
 • Teleskopgreb
 • Softgrip

FAQ

Hvilken fliserenser er bedst?
Pris og kvalitet hænger ofte sammen, når det kommer til fliserensere. Et af de produkter, der klarer sig ekstra godt i test, er Gloria Multibrush Speedcontrol.
Hvad skal jeg overveje, før jeg køber en fliserenser?
Overvej, om du ønsker en batteridreven fliserenser eller en model med ledning. De batteridrevne maskiner giver en stor rækkevidde og masser af fleksibilitet – men mindre effekt end modellerne med ledning. Tag også gerne et blik på prisen og eventuelt medfølgende ekstra tilbehør.
Hvordan vælger jeg en fliserenser?
Du kan finde fliserensere inden for alle prisklasser – fra de superbillige til luksusmodellerne. Du skal derfor afgøre med dig selv, hvad du ønsker. Du skal blot være OBS på, at de dyrere som udgangspunkt er mere holdbare, mens de billigste måske kun holder i kortere tid. Ukrudtet er som bekendt en tilbagevendende gæst, så det kan give god mening at gå efter en lidt bedre kvalitet.
Hvilke forskellige typer fliserensere findes der?
Der findes to primære varianter: Med batteri og med ledning. De batteridrevne modeller giver stor bevægelsesfrihed og rækkevidde, mens modellerne med ledning ofte har en bedre kraft og egner sig til krævende opgaver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *