Oversigt over fliserenser – her finder du 6 af de bedste fliserenser maskiner i test

fugerensere
Denne artikel indholde annoncer. Læs mere her.

Ukrudt mellem fliserne? Virker opgaven efterhånden uoverskuelig?

Du kan have investeret nok så mange kroner i flotte havemøbler til terrassen, men er fugerne mellem fliserne fyldt med mos og ukrudt, er der en stor sandsynlighed for, at du ikke får brugt de nye møbler særligt meget. Et rent og ryddeligt havemiljø inviterer i langt højere grad til roséaftener og hyggelige samtaler med naboer og familie. Hvis du ikke har tænkt dig at ligge på knæene og luge sommeren lang, findes der heldigvis en række smarte haveredskaber. Fliserenseren – også kendt som fugerenseren – er et motoriseret haveredskab, der via børster rykker ukrudtet op mellem fugerne.

Vi har med hjælp fra internationale ekspertkilder og forbrugeranmeldelser fundet frem til nogle af de bedste fliserensere på markedet. De er vurderet ud fra parametre som pris, effekt og funktioner.  

Det skal du overveje, når du køber en fliserenser maskine

 • Pris og kvalitet? Du kan finde fliserensere inden for alle prisklasser – fra de superbillige til luksusmodellerne. Du skal derfor afgøre med dig selv, hvad du ønsker. Du skal blot være OBS på, at de dyrere som udgangspunkt er mere holdbare, mens de billigste måske kun holder i kortere tid. Ukrudtet er som bekendt en tilbagevendende gæst, så det kan give god mening at gå efter en lidt bedre kvalitet.
 • Ledning eller batteridreven? Stort set alle de elektriske haveredskaber kan fås med ledning eller som batteridrevne modeller. Batteridrevne maskiner giver en stor rækkevidde og masser af fleksibilitet – men mindre effekt end modellerne med ledning. Så vælg den løsning, der passer bedst til din situation. Skal du rense en terrasse længere væk fra huset, kan det blive bøvlet at skulle tilkoble flere forlængerledninger. Omvendt kan en fliserenser maskine med ledning være en bedre løsning til de mere krævende opgaver grundet den større effekt.
 • Børste eller skraber? Du kan rense dine flisebelægninger på flere forskellige måder – eksempelvis via et skaft med skraber eller en motoriseret fliserenser med integrerede børster. Vælg ud fra den løsning, der er mest skånsom for underlaget. Læs gerne produktanvisningerne, så du ved, hvad der egner sig i din situation. Nogle fliserensere er f.eks. bedre egnet til træflader end andre.  
 • Bedst i test? Det er altid en god idé at høre eksperternes ord, da de som regel har et bedre blik over de små facetter, der spiller ind på holdbarheden og kvaliteten af arbejdet. Brug testresultaterne som et pejlemærke til at spore dig ind på de bedste mærker – og vælg herudfra, hvad der passer bedst til din opgave.
Gloria Multibrush Speedcontrol fugerenser

Gloria Multibrush Speedcontrol fliserenser maskine – Topscorer

Går du efter en super fleksibel elektrisk fliserenser maskine med mange ekstrafunktioner, er Gloria Multibrush Speedcontrol en rigtig god løsning. Den har flere hastigheder og fungerer til en række forskellige belægninger. Det er en stor fordel for dig med en stor have med mange zoner. Vi har kåret Glorias fliserenser maskine til vores personlige topscorer, da det er en maskine, der scorer højt i de forskellige test. Hos tyske Tüftler und Heimwerker scorer den f.eks. 4/5, mens et stort antal brugere på Amazon.de har vurderet den til 4,2/5. Vær OBS på, at det er en fliserenser maskine med ledning. Den har derfor en begrænset rækkevidde i forhold til de batteridrevne modeller. Du kan således få brug for en forlængerledning.

Der er mange gode grunde til at vælge Gloria Multibrush Speedcontrol over andre fliserensere. Den leveres bl.a. med forskellige børsteenheder, så den ikke kun fungerer på flise-/stenbelægninger, men også træ- og betonoverflader – og den er funktionel på både våde og tørre underlag. Du kan derfor i høj grad få stor gavn af maskinen på forskellige steder af matriklen. Tüftler und Heimwerker hæfter sig bl.a. ved den gode effekt, du får takket være en motoreffekt på 500W. Den er samtidig meget brugervenlig, og det er bl.a. nemt at skifte tilbehøret via den simple bajonetlås. Endvidere har maskinen et fint teleskoprør, så du kan arbejde i de mest komfortable positioner.

Maskinen har som ekstra funktioner et integreret guidehjul med sigtelinje, så du har nemt ved at styre fliserenseren i den rigtige retning. Den giver desuden god mulighed for at arbejde helt ud til kanterne.

Konklusionen er, at du får en rigtig god maskine til en fornuftig pris. Det store plus er den store alsidighed. Børsten til stenoverflader har fået en lille smule kritik for, at den ikke er så effektiv som de andre børster i sættet. 

Gloria Multibrush Speedcontrol er hentet fra den tyske producent Gloria, der i adskillige år særligt har været kendt for deres tryksprøjteenheder, men også innovative haveredskaber.

Fordele

 • Variabel hastighedskontrol
 • Arbejder godt ud til kanterne
 • Fungerer både på våde og tørre overflader
Ulemper

 • Børsten til stenflader rengør ikke altid 100%
 • Der kan være behov for forlængerledning

Specifikationer: 

 • Fungerer til stenbelægninger, beton og træoverflader
 • Med ledning – 230V
 • Motoreffekt på 500W
 • Variabel hastighedskontrol (fugebørste 630-1260 o/m og rullebørste 450/900 o/m)
 • Guidehjul med sigtelinje

Gloria Weedbrush fliserenser – Bedst til prisen

Gloria Weedbrush er et ideelt valg, hvis du søger en prisvenlig fliserenser maskine af en forholdsvis god kvalitet. Den har klaret sig godt hos både forbrugerne og eksperterne. Amazons tyske brugere har belønnet den med gennemsnitskarakteren 4,2/5, mens tyske Selbst.de ligeledes har sendt mange flotte ord i retning af Gloria Weedbrush. Eksperterne har bl.a. bemærket, at maskinen har været effektiv over for selv genstridig mos og ukrudt i de forskellige testprøvninger, alt imens det ergonomiske håndtag med gummigreb giver en god fornemmelse under brug. Gloria Weedbrush hører til en af de lidt billigere modeller, og ét af de overordnede kritikpunkter er, at børsten hurtigt bliver slidt. Samtidig kan det for nogle brugere være et minus, at der er tale om en maskine med ledning. Det giver som bekendt mindre fleksibilitet i de forskellige arbejdsgange. Til gengæld har du altid strøm på maskinen.

Gloria Weedbrush har en effekt på 300W – ikke den største i sin klasse, men som Selbst.de påpeger, får du stadig en god effekt. Den er særligt velegnet til fugerensning mellem fliser. Omdrejningshastigheden ligger på 1800 o/m.

Du kan altid sikre dig den optimale arbejdsposition takket være det højdejusterbare håndtag – perfekt, hvis du står over for at skulle rense et større haveareal.

Gloria Weedbrush kommer fra tyske Gloria, der i årevis har produceret populære tryksprøjteenheder, men også innovative haveredskaber. Det er et af de førende mærker inden for fliserensere, men alligevel kan du få flere af produkterne til favorable priser. Det gælder bl.a. for Gloria Weedbrush, der er vores bedste bud på et bedst til prisen-produkt. 

Fordele

 • Prisvenlig
 • Højdejusterbart håndtag
 • Kommer fra kendt mærke
Ulemper

 • Børsten bliver hurtigt slidt
 • Fungerer kun med ledning

Specifikationer: 

 • Fungerer bedst til fugerensning
 • Med ledning – 230V
 • Motoreffekt på 300W
 • Hastighed på 1800 o/m
 • Guidehjul med sigtelinje
Batavia Maxxbrush fugerenser

Batavia Maxxbrush elektrisk fliserenser – Premium valg

Maxxbrush er en elektrisk fliserenser, der er hentet fra den hollandske DYI-virksomhed Batavia. Den har scoret 4,2/5 hos Google Shopping-forbrugerne og klarer sig således ganske udmærket i praksis. Det er en maskine, der bliver betegnet som både brugervenlig og effektiv, men den har også nogle mindre svagheder. Designet kan f.eks. godt virke lidt stort og klodset, når du sammenligner med andre lignende produkter på markedet. Enkelte brugere har desuden bemærket, at Batavia Maxxbrush kan have det lidt svært med ukrudt, der skal fjernes fra bl.a. asfalt og fortovssten med mere. Det er ellers en fliserenser maskine, der er blevet lanceret som værende god til alt fra træterrasser til stenbelægninger og kunstgræs.

Batavia Maxxbrush er med ledning, og den har en effekt på 1020W. Den er forsynet med en såkaldt multibørste, der via den variable hastighedsindstilling fra 800-1300 o/m kan tilpasses de forskellige arbejdsopgaver. Skal du i gang med at fjerne det mere genstridige ukrudt, kan du med fordel vælge en af de højere hastigheder.

Eftersom Batavia Maxxbrush er med ledning, skal du altid tænke på rækkevidden. Det kan i enkelte tilfælde blive nødvendigt at supplere med en forlængerledning, alt efter hvor langt væk fra strømstikket du skal i gang med at fugerense de forskellige overflader. Der er også mulighed for at tilkøbe flere former for specialbørster, hvis der bliver behov for det. 

Fordele

 • Komfortabel i brug
 • Effektive resultater
 • Multifunktionel børste
Ulemper

 • Designet kan virke lidt stort/klodset
 • Kan have svært ved at fjerne ukrudt fra asfalt, fortove og lignende

Specifikationer: 

 • Kan benyttes til bl.a. træoverflader, stenbelægninger og kunstgræs
 • Effekt på 1020W
 • 800-1300 o/m
 • Teleskopgreb
 • Softgrip
Einhell GE-CC 18 Li fugerenser

Einhell GE-CC 18 Li elektrisk fliserenser – den simple og prisvenlige fliserenser

Den batteridrevne fliserenser Einhell GE-CC 18 Li leveres med både en nylonbørste og stålbørste, og den henvender sig primært til dig, der skal udføre forholdsvis en simpel form for fugerensning i ny og næ. Fliserenseren er bl.a. blevet anmeldt via Testberichte.de, hvor den placerer sig i mellemklassen med prædikatet ”gut”. Anmeldelsen kommer bl.a. ind på, at det er en effektiv fliserenser, særligt med brug af stålbørsten, mens den har visse problemer med nylonbørsten. Den har det f.eks. svært med bl.a. mos. Samtidig er det ifølge testen en fliserenser maskine, der kan virke lidt for kort til højere personer over 180 cm, selvom den har et teleskopskaft. Beskyttelseslæben mod flyvende ukrudt er heller ikke den bedste i klassen.

Et af de positive elementer tæller den gode batteritid, hvor du på en fuld opladning burde kunne arbejde kontinuerligt i 25 minutter.  Forbrugerne på Amazon.com har vurderet Einhell GE-CC 18 Li til 4/5.

Trods Testberichte.de’s anmærkninger om den lave højde på fliserenseren, er der tænkt flere komfortløsninger ind i designet. Det gælder bl.a. håndtaget med softgrip samt et styrehjul til en præcis manøvrering af maskinen. Den har desuden en smart sikkerhedskontakt.

Einhell GE-CC 18 Li kræver et batteri, som ikke medfølger i leveringen. Du kan dog bruge eksisterende batterier fra Power X-Change-serien. Du skal derfor være indstillet på, at du skal ud at tilkøbe både batteri og lader, hvis du ikke pt. har andet værktøj fra Einhells populære serie.

Fordele

 • God batteritid
 • Leveres med nylon- og stålbørste
 • Sikkerhedskontakt
Ulemper

 • Ikke så velegnet til høje personer over 180 cm
 • Beskyttelseslæben mod flyvende ukrudt er ikke den bedste

Specifikationer: 

 • God til en mere simpel form for fugerensning
 • Med Power X-Change-batteri 18V (leveres uden batteri og lader)
 • Leveres med stålbørste og nylonbørste – kan nemt udskiftes
 • Teleskopgreb
 • Softgrip
 • Hastighed på 1200 o/m
Ryobi RY18PCB-0 fugerenser

Ryobi RY18PCB-0 fugerenser – Fliserenser maskine i et godt design

Den batteridrevne fliserenser Ryobi RY18PCB-0 er kendetegnet ved at være solidt bygget, og den kan levere en effektiv fugerensning. Måske er det terrassen, der er ved at være groet til med ukrudt og trænger til hjælp. En fugerenser er en god investering, hvis du er træt af skulle ligge og luge dag ud og dag ind – for blot at konstatere, at ukrudtet atter er på vej kort tid efter. Maskinens teleskopgreb og gummibelægning sikrer, at du får en god komfort under arbejdet. Fliserenseren har fået karakteren 4,5/5 hos engelske Amazon.

Ryobi RY18PCB-0 er generelt en maskine, der har fået lidt hug for sin kortere batteritid. Til gengæld får den masser af ros for den nemme udskiftning af værktøjer og brugervenligheden, ligesom den er super velegnet til en række forskelligartede overflader. 

Når du køber Ryobi RY18PCB-0, skal du være OBS på, at der hverken medfølger en oplader eller batteri. Det er således tilbehør, der skal købes separat, hvis du ikke allerede har et kompatibelt ONE+-batteri.

Fordele

 • Børstetilbehør kan udskiftes uden brug af værktøjer
 • Brugervenligt design
 • Fungerer til en række forskellige overflader
Ulemper

 • Har en kort batteritid

Specifikationer: 

 • Kan benyttes til flere forskellige overflader
 • Fungerer med ONE+-batteri 18V (leveres uden batteri og lader)
 • Teleskopgreb
 • Softgrip
Ryobi RY18PCA-0 fugerenser

Ryobi RY18PCA-0 – Fliserenser med gode anmeldelser 

Introduktion

Solamagic PREMIUM+ 2500 ARC er en mere diskret terrassevarmer på el, som du kan hænge op på væggen eller i loftet. Det simple udseende yder dog ikke retfærdighed i forhold til de mange fordele, der er ved terrassevarmeren. 

Det er ikke for ingenting, at Solamagic PREMIUM+ 2500 ARC bliver placeret på Pricerunners liste over de bedste terrassevarmere. Det smarte med modellen er, at den kan forbindes med flere enheder for at dække et større område, hvor den afgiver en meget behagelig varme.

Anmelderen ved Pricerunner er også imponeret over, at du hurtigt kan tænde og slukke for terrassevarmeren med et enkelt klik.

Om Solamagic PREMIUM+ 2500 ARC

Når du køber Solamagic PREMIUM+ 2500 ARC, får du også det indbyggede soft-start-system og Solamagics Ultra No-glare teknologi med i handlen. Med den smarte fjernbetjening kan du nemt styre, hvordan du vil have din varme. De behagelige stråler vil ikke komme på bekostning af et skarpt og irriterende lys, som man oplever ved andre lignende modeller.

Solamagic PREMIUM+ 2500 ARC har en effekt på op mod 2500 W, og du kan opnå en god og stabil varme i op til tre meters afstand. Terrassevarmeren kan godt være lidt besværlig at installere og sætte op til at starte med. Når du først har fået liv i den – og forbundet den med andre enheder – vil du få en behagelig varme med god spredning.

Fordele

 • Børstetilbehør kan udskiftes uden brug af værktøjer
 • Brugervenligt design
 • Fungerer til en række forskellige overflader
Ulemper

 • Har en kort batteritid

Specifikationer: 

 • Kan benyttes til flere forskellige overflader
 • Fungerer med ONE+-batteri 18V (leveres uden batteri og lader)
 • Teleskopgreb
 • Softgrip

Fliserenseren – få bugt med ukrudtet i flisebelægningerne

Du kan efterhånden få elektriske haveredskaber, der klarer snart sagt enhver opgave i haven. De fleste haveejere kender problemet med ukrudt, der vokser op mellem fugerne i flisebelægningen – og her kommer fliserenseren ind i billedet. Den går også under navne som fugerenser maskine. Maskinen er det ideelle valg, hvis du er træt af at skulle bruge timer og sågar dage på at rykke skidtet op med håndkraft. Det er ikke alene tidskrævende, men også hårdt for kroppen grundet den ukomfortable arbejdsposition.

Konstruktionen for fliserenseren er ret simpel; et langt skaft med en motoriseret hoveddel forsynet med stålbørster, der via motoreffekten rykker ukrudtet op ved rødderne. Typisk kører maskinen med mellem 1000-2000 omdrejninger i minuttet. Fliserenseren fungerer til alle former for ukrudt, herunder mos.

Flere maskiner kan også tilkøbes med forskellige former for ekstratilbehør, så du kan udvide anvendelsesområdet. Køb også gerne ophæng til haveredskaberne, så du har styr på de forskellige dele – og har mulighed for at gruppere dem alt efter funktion. Supplér eventuelt med værktøjskasser med skuffer til de mindre dele.

Kilde:
Goerdetselv.dk

Sådan bruger du din fliserenser maskine

Der er ikke så mange dikkedarer i brugen af en fliserenser – det er meget ligetil. Lad os antage, at du har en indkørsel, hvor du gerne vil rense for ukrudt mellem fugerne i stenbelægningen. Først er det en god idé at feje indkørslen grundigt med en kost, så du fjerner alt løst snavs – og kun står tilbage med ukrudtet, der skal fjernes. Efter den grundige fejning er du klar til at bruge din fugerenser. Kør den hen over fugerne, så den kan få ordentligt fat i de forskellige vækster.

Herefter kan du finde kosten frem på ny, så du kan tjekke, at du har fået det hele med i første omgang. Du bør foretage en fugerensning med jævne mellemrum.

Der er mange fine fordele ved at vælge en fliserenser over eksempelvis ukrudtsbrænderen. Den er mindst lige så effektiv – og du undgår faremomentet med ild. Ukrudtsbrændere er årligt skyld i adskillige havebrande. Du kan anvende din fliserenser til alle flisebelægninger i haven. Måske har du en terrasse med et tilhørende rionethegn, som drukner i ukrudt? Eller en brostensbelagt sti ned til søen, der er plaget af mos? Sparer du tid og kræfter på at luge, får du givetvis overskud til andre haveprojekter. Det kan være, at det endelig er blevet tid til at lave et nyt tag til haveskuret?


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
Tüftler und Heimwerker

Det tyske website henvender sig til gør det selv-folket og kommer med interessante artikler, der opmuntrer til at gå i gang med sine egne projekter.

Tüftler und Heimwerker har anmeldt fliserenseren Gloria Multibrush Speedcontrol, og den får mange positive ord med på vejen.

Anmeldelsen er opdateret den: 25. januar 2017
Du kan se anmeldelsen her

Amazon

Amazon har gjort sig bemærket inden for e-handel, hvor det er en af verdens største platforme..
Vi har linket direkte til brugeres kommentarer og bedømmelser, så du kan dykke ned i de forskellige kommentarer.
Du kan se anmeldelserne for Gloria Multibrush Speedcontrol her
Du kan se brugeranmeldelserne for Gloria Weedbrush her
Du kan se brugeranmeldelserne for Ryobi RY18PCA-0 her
Du kan se brugeranmeldelserne for Einhell GE-CC 18 Li her
Du kan se brugeranmeldelserne for Ryobi RY18PCB-0 her

Selbst.de

Selbst.de er en såkaldt DYI-portal, der sigter mod gør det selv-folket. Det er en af Tysklands største, og websitet har i dag mere end 5000 vejledninger og tips.

Selbst.de har publiceret en længere anmeldelse af fliserenseren Gloria Weedbrush. Anmeldelsen kommer ind på flere forskellige punkter.
Du kan se anmeldelsen her

Smartson.se

Smartson er et svensk website, der bevæger sig inden for området Social Recommendation Marketing. Sitet leverer testresultater ved hjælp af crowdsourcing, hvor de deltagende forbrugere bliver omtalt som testpiloter.

Smartson.se har testet RY18PCA-0, og i alt 71 personer har ageret testpiloter. Det er især effektiviteten samt smidigheden og ergonomien, testpersonerne fremhæver.

Du kan se testen her

Testberichte.de
Testberichte.de fungerer som en større forbrugerportal, der indhenter testresultater fra flere tysksprogede medier.
Testberichte.de har indhentet testdata for Einhell GE-CC 18 Li. Det er en effektiv fliserenser, der især fungerer godt med stålbørsten, mens nylonbørsten har visse problemer.
Læs testen her

Google Shopping
Google Shopping er en integreret del af den allestedsnærværende søgemaskine Google.
Google Shopping’s forbrugere har anmeldt Batavia Maxxbrush.
Du kan se anmeldelserne her

 

Andre kilder

Goerdetselv.dk

Gør Det Selv er et magasin, der henvender sig til gør det selv-folket og præsenterer læserne for gode råd og tips, herunder byggevejledninger til hus og have. Vi har anvendt magasinets introduktion til, hvordan man bedst bruger en fliserenser.

Artiklen er offentliggjort den: 3. januar 2021
Du kan se artiklen her

 

 

 

FAQ

Hvilken fliserenser er bedst?
Pris og kvalitet hænger ofte sammen, når det kommer til fliserensere. Et af de produkter, der klarer sig ekstra godt i test, er Gloria Multibrush Speedcontrol.
Hvad skal jeg overveje, før jeg køber en fliserenser?
Overvej, om du ønsker en batteridreven fliserenser eller en model med ledning. De batteridrevne maskiner giver en stor rækkevidde og masser af fleksibilitet – men mindre effekt end modellerne med ledning. Tag også gerne et blik på prisen og eventuelt medfølgende ekstra tilbehør.
Hvordan vælger jeg en fliserenser?
Du kan finde fliserensere inden for alle prisklasser – fra de superbillige til luksusmodellerne. Du skal derfor afgøre med dig selv, hvad du ønsker. Du skal blot være OBS på, at de dyrere som udgangspunkt er mere holdbare, mens de billigste måske kun holder i kortere tid. Ukrudtet er som bekendt en tilbagevendende gæst, så det kan give god mening at gå efter en lidt bedre kvalitet.
Hvilke forskellige typer fliserensere findes der?
Der findes to primære varianter: Med batteri og med ledning. De batteridrevne modeller giver stor bevægelsesfrihed og rækkevidde, mens modellerne med ledning ofte har en bedre kraft og egner sig til krævende opgaver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *