Firkantet parasol Guide: 6 firkantede parasoller med masser af skygge

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Parasoller med firkantet dug giver god skygge på den store terrasse, og fås i forskellige størrelser. Stokken fås af enten træ eller metal, og parasollen fås som hængende eller almindelig type.

En firkantet parasol er også et godt valg til altanen, og findes således også i mindre udgaver hertil. Men hvilke skal du helt præcist vælge?

Vi har besøgt flere butikker, og undersøgt deres udvalg. Herunder finder du både flotte og gode parasoller, der alle er firkantede.

Se dem alle herunder, og få inspiration til din terrase.

Det skal du overveje, før du køber en ny haveparasol:

 • Type: Du kan få mange forskellige slags haveparasoller, der ser vidt forskellige ud og har forskellige funktioner. Der er både elektriske parasoller og de gamle manuelle. En elektrisk parasol er smart og kan ofte håndteres med en fjernbetjening.
  Vælg en model, der både matcher din plads, dine behov og passer til din terrasse eller altan. 
 • Størrelse: Det er en god ide, hvis du vælger en haveparasol, der dækker det område, du gerne vil have er i skygge for solen. Vælg gerne en model, der er cirka halvanden meter større, end det sted, du vil sidde.
 • Materiale: Haveparasollens materiale skal både være let, robust, let at vedligeholde og nemt at folde sammen. Parasollen skal ikke føles let, skrøbelig eller billig. Det er bedre at bruge lidt ekstra penge på et ordentligt produkt.
 • Form: Når det kommer til formen på selve din parasol, så er der tre ting, du skal have in mente: Formen på det område, du vil have skygge over, fysiske forhindringer i omgivelserne og selvfølgelig din egen æstetiske præference.
 • Pris: Haveparasoller er nødvendige i sommervarmen, men de kommer i vidt forskellige prisklasser. Vælger du en dyrere model, vil den ofte være lavet i gode materialer og have smarte ekstra funktioner. Det kan derfor godt være en fordel at investere ekstra i bedre kvalitet.
Outfit Egon – eftertragtet parasol

Outfit Egon – eftertragtet firkantet parasol

Ét af de populære produkter på Frishop.dk er hængeparasollen Egon fra Outfit. Den er elegant i sit design takket være den firkantede polyesterdug samt de teakfarvede detaljer, og den har også en god størrelse på 3 x 3 meter. Højden er 2,5 meter. Den er derfor både dybt funktionel og indbydende på terrassen, så du kan søge ind under skyggen på de varmeste dage. Den er dog også det ideelle mødested i de varmere sommeraftener. Pynt op med lyskæder og lanterner, og lad gæsterne samles allersidst på aftenen, hvor I både kan nyde dagens sidste solstråler samt den hyggelige stemning, når mørket falder på.   

Parasollen har en polyesterdug med 8 ribber og er ellers fremstillet af aluminium og teak, der giver et stilfuldt udtryk. Den er forsynet med hejs, så du nemt kan justere parasollen efter, hvordan den skal give skygge. Den er designet som en hængeparasol, og det giver mulighed for at placere den ovre i det ene hjørne og lade dugen skygge hen over havebordet, uden at stangen optager unødig plads og ej heller spærrer for udsynet til dine gæster. Det simple, men elegante og effektive design vil passe ind i de fleste havemiljøer. Du bestemmer naturligvis helt selv, om du vil kombinere parasollen med træmøbler, der passer til teakdetaljerne, eller om du måske hellere vil gå med de helt hvide møbler og i stedet lader træet gå igen i tilbehøret.

Med en parasol som Egon kan du nemt forlænge sommerdagene og nyde den danske sommer i fulde drag. 

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 250 cm (h), 300 cm (b), 300 cm (l)
 • Materiale: Aluminium, polyester
 • 8 ribs
 • Type: Hængeparasol
Outfit Andreas - Smart hængeparasol i sort med fod

Outfit Andreas – Smart firkantet hængeparasol i sort med fod

Hvis du søger en firkantet parasol i en fornuftig størrelse, som også kan bruges når solen hænger lavt, er denne model et perfekt valg. Den måler nemlig 200 x 300 centimeter, og kan vippes i flere vinkler.

Her får du således alle de funktioner som du måtte have brug for i en god firkantet parasol, men til en særdeles overkommelig pris. Parasollen har både tilt-funktion så den kan vippes og give skygge for den lavthængende aftensol, samt håndsving der gør det let at slå parasollen op og ned.

Parasollens stok og ribber er af aluminium, som er let og rustfrit, og dugen er af UV-beskyttende polyester.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 253 cm (h), 300 cm (b), 300 cm (l)
 • Materiale: Aluminium, polyester
 • Type: Hængeparasol
 • Parasolfod med indbygget hjul og hæve/sænke funktion
 • 8 metal ribs
 • 360 grader drejesystem

i samarbejde med PriceRunner

 

vidaXL Parasol – Rektangulær parasol med tilt-funktion

Hvis du søger en firkantet parasol i en fornuftig størrelse, som også kan bruges når solen hænger lavt, er denne model et perfekt valg. Den måler nemlig 200 x 300 centimeter, og kan vippes i flere vinkler.

Her får du således alle de funktioner som du måtte have brug for i en god firkantet parasol, men til en særdeles overkommelig pris. Parasollen har både tilt-funktion så den kan vippes og give skygge for den lavthængende aftensol, samt håndsving der gør det let at slå parasollen op og ned.

Parasollens stok og ribber er af aluminium, som er let og rustfrit, og dugen er af UV-beskyttende polyester.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 300 cm (l), 200 cm (b), 252 cm (h)
 • 6 ribber
 • Materiale: 100% polyester og stål
 • Håndsvingsmekanisme og ventilationsslids

vidaXL 300x300cm – Firkantet hængeparasol med tilt og aluminiumsstel

Denne store firkantede hængeparasol måler 300 x 400 centimeter, og har et solidt stel af aluminium. Den passer således perfekt over et sofaarrangement, men kan også bruges ved det store havebord.

Parasollens firkantede dug kan nemt vinkles i lige præcis den vinkel du måtte ønske, for således at give skygge for den lavthængende aftensol. Når den skal slås op eller ned, gøres det desuden nemt ved hjælp af håndtaget og svingmekanismen.

Da parasollens stok og ribber er af aluminium, samt dugen af PA-coated polyester, skal du ikke bekymre dig om hverken rust, mug eller andet. Den er let at holde ren, og holder ekstra længe hvis der samtidig benyttes et overtræk.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 300 cm (l), 300 cm (b), 258 cm (h)
 • Materiale: Polyester med PA-belægning og pulverlakeret aluminium
 • Uv-beskyttelse i parasoldugen
 • Krydsfod: 100 cm x 100 cm

Cane-line Hyde

Cane-line Hyde er en eksklusiv firkantet parasol, der leveres i et komplet sæt med både fod og 4 x 25 kilo stenfliser. Du er således sikker på at parasollen står godt fast på terrassen, dog ikke i kraftig blæst hvor det generelt frarådes at slå alle slags parasoller op.

Den firkantede Cane-line parasol har en dug i farven “dusty white”, og den er lavet af olefin som er vandafvisende.

Parasollen kan roteres og tiltes efter behov, således at den kan bruges på mange forskellige måder. Den måler 300 x 300 centimeter.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 270 cm (h), 300 cm (b), 300 cm (d)
 • Materiale: Stel i aluminium og 100% polyester
 • Inkl. 4 x 25 kg stenfliser

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

4Living Square – parasol med indbyggede hjul

4Living Square – firkantet parasol med indbyggede hjul

Er du typen, der elsker at flytte rundt på parasollen i løbet af sommermånederne, alt efter placeringen af blomsterkrukker og havemøbler? Så er du givetvis træt af de tunge, klodsede parasolfødder, der er svære at flytte på egen hånd. Det findes der heldigvis råd for. Hængeparasollen 4Living Square forhandles bl.a. på Frishop.dk, og du får her en fod med integrerede hjul, så du har mulighed for at rykke rundt på parasollen. Måske skal den stå ét sted i hverdagene, men et helt andet sted ved festlige sammenkomster. Foden kan rumme op mod 60 L vand, men du kan også vælge et andet alternativ. Sand er et ideelt valg, da det ikke fordamper i løbet af dagen. 

Parasolstangen er placeret i den ene side, så der er masser af plads under polyesterdugen. 

Parasollen har målene 250 x 250 cm, og den figurerer som en af de lidt mindre hængeparasoller på dagens marked. Den er perfekt til dig, der har en lidt mindre terrasse eller blot ikke vil have en parasol, der stjæler al opmærksomheden fra havemøblerne. 

Parasollen er tilgængelig i flere farver, bl.a. den klassiske mørkegrå eller sorte farve, der passer til stort set alle havemøbler. Det ellers helt mørke look bliver brudt af en hvid linje på polyesterdugen, der fungerer som en flot kontrasterende detalje. Dugen har også en ekstra kant, så du får lidt ekstra skygge. 

4Living Square har en holdbar konstruktion og er bl.a. fremstillet med en stang i stål og plasticfod.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 250 cm (b), 250 cm (l)
 • Materiale: Plastisk, polyester, stål
 • Parasolfod med indbygget hjul og kan rumme op til 60 liter vand

Paris

Paris-parasollen er en simpel firkantet parasol med en dug af polyester, der fås i flere forskellige farver.

Parasollen måler 300 x 300 centimeter, og vejer 13 kilo uden fod. Stokken er af FSC-certificeret bøgetræ og har en tykkelse på 48 millimeter, hvilket passer ned i de fleste parasolfødder.

Der er et klassisk snoretræk på den her parasol, som er nemt at betjene uden de store tekniske færdigheder.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 285 cm (h), 300 cm (l), 300 cm (d)
 • Vægt: 13 kg
 • Stok i bøgetræ
 • Hvid dug i polyester

Westford (vandafvisende parasol)

Den smarte firkantede Westford hængeparasol er af vandafvisende olefin stof, hvilket betyder at den kan skabe læ hvis det pludselig begynder at regne.

I Danmark betyder det at du kan få flere timer ude på terrassen, helt uden at du skal bekymre dig om pludselige regnskyl.

Parasollen kan vinkles i mange forskellige retning, og den kan slåes op og ned med en enkelt bevægelse ved hjælp af håndtaget på stokken.

Stokken og ribberne er desuden af aluminium, som holder længe uden at ruste. Der medfølger desuden et overtræk samt fod, men der kræves nogle tunge vægte til foden. Evt. et par havefliser eller sandsække.

Udvalgte specifikationer

 • Dimensioner: 255 cm (h), 350 cm (diameter)
 • Vægt: 21,4 kg
 • Ekskl. fod
 • Materiale: Stål og dug i polyester

Active (hængeparasol)

Den smarte firkantede Active hængeparasol har dobbelt tilt funktion, hvilket betyder at den kan vippes og justeres i alle tænkelige retninger.

Parasollen måler 261 x 260 centimeter, og leveres med stok i aluminium samt ribber i stål.

Det er en flot og smart firkantet parasol, der passer perfekt til den store terrasse med behov for skygge på alle tider af dagen.

Udvalgte specfikationer

 • Dimensioner: 350 cm
 • Vægt: 21,4 kg
 • Ekskl. fod
 • Materiale: Stål, aluminium og gud i polyester
NordlyHome VidaXL hængeparasol - Smuk, blå hængeparasol med træstang
NordlyHome VidaXL hængeparasol – Smuk, blå hængeparasol med træstang

Denne firkantede hængeparasol fra NordlyHome skiller sig ud fra mængden med sin stang af træ og den smarte hejsemekanisme. Den er det perfekte valg til dig, som er stilbevidst og går op i at have en parasol, som har et unikt, æstetisk udtryk. 

Hængeparasollen fra NordlyHome er designet til at skabe skygge til dig på terrassen, verandaen, eller hvis du har en større altan. Den medvirker også til at beskytte dig og din familie mod de farlige UV-stråler, som forekommer, når solen står højest på himmelen om sommeren. 

Denne hængeparasol er skabt i den smukkeste blå farve. Den er også designet med en stang i træ, hvilket er særligt for netop denne parasol. Ift. andre hængeparasoller på markedet har denne parasol et unikt design, hvilket især kommer af, at den er skabt i farven blå. 

Parasollen fra NordlyHome måler 3 x 4 meter, så det er en forholdsvis stor parasol. Parasollen er lavet i UV-resistent og farvefast polyesterstof, som er et materiale i høj kvalitet, som er benyttet netop for at beskytte dig mod skadelige UV-stråler. Denne parasol består derudover af lamineret bambus og fyrretræ. 

Denne hængeparasol er lavet med en smart håndsvingsmekanisme, så du nemt kan åbne og lukke parasollen. Baldakinen hænger frit fra træstangen, så denne ikke optager plads under parasollen. Dette medvirker igen til, at denne hængeparasol også er yderst funktionel. Parasollen er også nem at samle selv derhjemme. 

Cinas Genova

Cinas Genova er en lækker og populær firkantet parasol, der på trods af en fornuftig pris kan købes til en meget fornuftig pris.

Parasollen har et klassisk snoretræk der bruges til at slå den op og ned, og både ribber og stok er af FSC-certificeret eucalyptustræ.

Den cremefarvede dug er af polyester, og den har flotte læderafslutninger for enden af alle ribberne.

Milano

Den store Milano parasol er hængende, og har et helt sort design. Her er det således ikke kun dugen på parasollen der er sort, men også stokken og ribberne.

Du får således her en lækker og eksklusiv parasol-løsning til den moderne terrasse, og den er i særdeleshed god for dig der ønsker dæmpet lys når du sidder udenfor.

Parasollen leveres med både fod og overtræk, og den kan tiltes i flere forskellige retninger.

Parasollen måler 300 x 300 centimeter.

Active Balcony

Active Balcony er den perfekte firkantede parasol til altanen. Den består af et dejligt simpelt stel af aluminium samt stok af stål, og på stellet er der monteret en firkantet dug på 230 x 130 centimeter.

Parasollen er således skabt til at blive brugt på selv små altaner, og den kan vippes så den opnår præcis den vinkel du ønsker.

Active

Active er en flot og simpel firkantet parasol med tilt funktion, hvilket betyder at selve dugen kan vippes for at skærme for den lavthængende sol.

Det betyder kort fortalt, at du kan opholde dig på terrassen til de sene aftentimer, uden at du pludselig blændes af en lavthængende aftensol.

Parasollen har en antracitgrå dug med ribber af stål og en stok af aluminium, som holder godt i al slags vejr.

Brafab Paris – elegant svensk design

Brafab Paris – elegant svensk design

Parasollen Paris fra svenske Brafab har et mål på 4 x 4 meter, og den er et populært produkt på Pricerunner. Den 4 meter brede polyesterdug på parasollen giver masser af skygge på de varme sommerdage, og den er samtidig både UV-resistent og vandafvisende, så parasollen får en optimal levetid. Den store holdbarhed er én af Brafabs kerneværdier. 

Konstruktionen bliver holdt oppe af 8 stålribber, mens aluminiumsstangen har en diameter på 78 mm. Foden er en såkaldt krydsfod, og du bør derfor supplere med en ekstra vægt, så parasollen står endnu bedre fast.  

Du kan få parasollen i farverne grå eller hvid, så du kan matche den med dine nuværende havemøbler. Husk blot at tænke på størrelsesforholdet – passer parasollen rent størrelsesmæssigt til dit havemøbelsæt? Brafab Paris er et perfekt valg til den større terrasse, hvor du gerne vil have skygge, mens du læser dine spændingsromaner, eller når både familie og venner kigger forbi til et glas hvidvin i eftermiddagstimerne. Omvendt er parasollen også et perfekt tilholdssted på de dage, hvor der kommer en omgang let sommerregn. 

Brafab er et kendt brand inden for svenske havemøbler, og virksomheden har været på markedet i mere end 90 år; deres gedigne håndværk er et direkte udspring af deres oprindelige rødder; de holdbare trævarer, som man i sin tid selv fabrikerede og solgte til gårdejerne rundt omkring svenske Össjö. Der har altid været et særligt fokus på at præsentere et både ærligt og personligt produkt af en håndværksmæssig høj kvalitet.


Sådan vælger du den rette firkantede haveparasol

Når du skal finde en firkantet haveparasol, så er det en god idé at måle din terrasse og se, hvor stort et område skal dækkes. Normalt måler en firkantet parasol 2×2 til 3×3 meter, men hvis det er for stort til dig, skal du finde en mindre én.

Det er også vigtigt med funktioner, du er komfortabel med. En elektrisk parasol er smart, men hvis du ikke ønsker eller har behov for det, kan du også finde de traditionelle manuelle udgaver.
Hvis du har et havemøbelsæt, der matcher, så se, om samme producent har lavet en firkantet haveparasol indenfor dit budget. Det ser flot ud, når det hele passer sammen. Ellers kan du nå langt ved at matche farverne.

Undgå gerne sort, når du vælger din haveparasol. Det kan blive utrolig varmt, når solen står på, og modarbejde parasollens egentlige formål.
Din parasol skal skærme mod solen, så find én i mørkt, tykt materiale og et design, du kan lide. Den må også gerne være tyk nok til, at den kan skærme for en smule let regn, og stærk nok til at holde til lidt vind.

Bemærk, at en haveparasol ikke er beregnet til at skærme mod tung regn og hård blæst. Ved regn og blæst skal parasollen slås sammen. Slå den ud igen, når der er tørvejr, så den kan tørre og ikke mugner. Ved blæst kan du bruge et læhegn for at undgå vinden.


FAQ

Hvilken parasol er den bedste?
Det er ikke nemt at sige, hvilken én bestemte parasol er den bedste, men vi har udvalgt vores personlige favoritter. Den parasol, der er bedst til dig, er én af god kvalitet, som kan skærme mod sol og let regn, og som er nem at vedligeholde.
Hvad er den bedste trækvogn?
Den bedste traktor er den, der passer til dine arbejdsopgaver. Du skal også tænke på designet, alt efter om det er børnene eller gods, du skal fragte.
Hvordan får jeg mest ud af en trækvogn?
Du får mest ud af din trækvogn ved at vedligeholde den korrekt. Tjek, om materialerne har brug for særlig pleje og stil trækvognen ind i læ og tørvejr, når den ikke er i brug.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *