Udekøkken Test-Guide: udekøkken til haven, altanen eller terrassen

udekøkken

Elsker du at grille og tilberede mad i det fri, når vejret tillader det?

Et mobilt og funktionelt køkken udenfor kan bringe mange skønne sommeraftener med hygge omkring madlavningen. Det kan være samlingspunktet i familien både forår, sommer og efterår, og det kan blive stedet, hvor du får anledning til at eksperimentere med nye råvarer. 

Der findes et stort udvalg af køkkener til udendørs brug. De varierer i forhold til, om de har stor bordplade, integreret vask og i forhold til, hvilke materialer de er lavet af.

Vi har lavet et stort overblik over nogle af de bedste og mest funktionelle køkkener, der kan stå på terrassen, ved sommerhuset eller befinde sig i det store drivhus. Det gør det nemt at lave lækker mad under åben himmel.

Hillerstorp Läckö udekøkken – Et udekøkken med vask til en god pris 

Hillerstorp Läckö udekøkken

Om 

Der findes efterhånden et stort udvalg af udekøkkener på markedet. Det er en fordel for dig som forbruger, da populariteten af udstyret er med til at skabe konkurrence blandt producenterne. Konkurrencen betyder blandt andet, at du kan finde billige udekøkkener, der kan være det rette valg, når du ikke har lavet mad udenfor før.

Vil du have et budgetvenligt og velfungerende køkken, kan Hillerstorp Läckö være god til haven, altanen eller terrassen. Udekøkkenet er lavet i et simpelt design med en lille bordplade, der har integreret vask. Under bordpladen er der plads til opbevaring af glas, vaser eller andet service. Du kan også stille kasser ind på hylderne, så dit køkkengrej og service er beskyttet.

Hillerstorp Läckö er lavet af FSC certificeret træ. Certificeringen er din garanti som forbruger for, at du køber et produkt med træ, der stammer fra bæredygtigt skovbrug. Træet giver også udekøkkenet et naturligt og organisk udtryk.

Du bestemmer, hvor det lille og praktiske udekøkken skal stå. Det kan være på terrassen, hvor du laver mad på en sommeraften, eller det kan stå i det store orangeri og være det uundværlige plantebord. 

Specifikationer 

 • Stålvask 
 • Kan udbygges ved køb af tilhørende arbejdsbord
 • Vaskens installationer er skærmet af
 • Antracit look
 • Alsidig
Fordele

 • Kan bruges både på terrasse eller som plantebord i drivhus
 • Lav pris 
 • FSC certificeret træ
Ulemper

 • Minimal plads til opbevaring

 

Ellos Home Martinsen udekøkken

Ellos Home Martinsen udekøkken – udekøkken med vask i sort look

Om 

Er det første gang, du skal købe udekøkken? Eller vil du sikre dig at købe et praktisk køkken, der har de mest basale funktioner og egenskaber?

Martinsen køkken kan du bruge til forskellige formål. Det kan stå i det store drivhus og være plantebord, eller det kan være på terrassen og blive brugt i forbindelse med madlavning på grill. Det er op til dig, om det skal stå udenfor eller dækket.

Du får et moderne kvalitetskøkken til en skarp pris. Køkkenet befinder sig i mellemprisklassen, og det er fremstillet af nogle af de mest solide materialer til formålet: aluminium og stål. 

Når du køber Martinsen køkkenet, følger der 3 kroge med, som du kan bruges til ophæng af viskestykker, grillhandsker eller et forklæde. Ønsker du mere bordplads, kan du tilkøbe matchen modul fra Martinsen. 

Specifikationer 

 • Kan anvendes på terrasse ved grillen eller som plantebord i orangeriet
 • 3 kroge til ophæng 
 • Mulighed for tilkøb af ekstramodul til forlængelse af bordplade
 • Høj slidstyrke 
 • Lavet af hhv. aluminium og stål
Fordele

 • Nemt at slutte haveslangen til vasken 
 • Lang levetid 
 • Tidløst og stilrent design 
Ulemper

 • Minimal plads til opbevaring 

Guide til køb af udekøkken

Der er flere ting, du skal have for øje, når du vil have det bedste udekøkken. Der er forskel på vores behov i forhold til madlavning og tilberedning i det fri, og derfor skal du vælge køkken, der matcher dine ønsker og krav.
Du kan gøre brug af vores mini-guide, når du vil finde frem til det bedste køkken for dig og familien:

 1. Start med at blive afklaret om anvendelsesformål med køkkenet.
 2. Gør dig tanker om, hvor køkkenet skal stå.
 3. Vær opmærksom på dimensioner på køkkenet, så der er god arbejdsplads omkring det.
 4. Vælg budget.
 5. Sammenlign flere udekøkkener, så du kan blive bekendt med egenskaber og kvaliteter.

Det er anvendelsesformål, kvalitet og størrelse, der skal være dine primære overvejelser, når du køber udekøkken. Du skal først og fremmest vælge et bord, som i egenskaber og muligheder tilgodeser dine behov.

Udendørskøkkener laves i mange udgaver og designs. Der er de komplette køkkener, som har både grill og køleskab integreret, og der findes de klassiske modeller med integreret vask. 

Det en god idé at have dine opbevaringsbehov in mente, når du vælger køkken til udendørs brug. Har du brug for at kunne have kasser med tilbehør opbevaret, er det en fordel at vælge køkken med hylder og skabe. 

Du kan gå ud fra, at dimensioner, egenskaber og kvalitet hænger sammen med pris. Hos mange af de klassiske udendørskøkkener er det muligt at tilkøbe supplerende moduler, der kan forlænge bordpladen, så du har mere plads at arbejde ved.

Det er bordene, der har integreret køleskab og grill, der er de dyreste modeller. Vil du spare penge på dit køb, kan det svare sig at gå efter udekøkken på tilbud. Her er det kun prisen, du går på kompromis med og ikke kvalitet eller egenskaber. 

Skal dit udstyr på terrassen matche din havebænk i nonwood eller havestole i teaktræ, skal design og udseende tages med i betragtningen. De mest moderne udekøkkener er lavet i sorte looks, så de kan passe ind til enhver boligstil og passe til dit kvadratiske havebord eller havebord med udtræk

Kilder: Woodlanddirect.com, Myoutdoorkitchen.co.uk og Thegrillinglife.com

Det skal du overveje, når du køber udendørskøkken

Det får betydning for din glæde ved et udekøkken, at du har brugt lidt tid på at sætte dig ind i de elementer, der er vigtige for brugen af udstyret. 

Det er de færreste af os, der ofte har købt køkkener til udendørs brug:

 • Hvad skal køkkenet bruges til: madlavning, vask af råvarer, plantebord eller andet?
 • Hvor meget bordplads har jeg brug for?
 • Hvilke opbevaringsmuligheder skal køkkenet give?
 • Hvordan skal køkkenet se ud i forhold til design?
 • Hvor meget plads har jeg på terrassen eller altanen?
 • Hvad må køkkenet koste?

Har du planer om at gøre køkkenet udenfor personligt og tilpasse det dine og familiens behov, kan det være den bedste løsning at købe et billigt udekøkken. Det vil være lavet i et simpelt design med en lille bordplade, minimalt opbevaringsplads og en integreret vask. Med tiden kan du selv bygge elementer til køkkenet, så det svarer til dine behov, når du laver mad i det fri. Du kan f.eks. bygge tag på udekøkkenet, hvis det skal være muligt at stå i ly for regn, når du rengør råvarer. 

Derudover kan du vælge at bygge et ekstra modul til, der giver plads til opbevaring. Det er en fordel at have skabe i dit køkken, så de opbevarede ting ikke bliver beskidte eller udsat for nedbør. 

Bordpladen skal være lavet af et slidstærkt og hårdført materiale, der tåler at blive udsat for kulde og fugt.

Har du planer om at designe udekøkken selv, skal du vælge udgaverne, der er lavet af træ, aluminium og stål i kombination. Det vil være svært at tilføre ekstra moduler til et køkken, der er lavet kun af stål. 

Kilder: Danver.com og Thespruce.com


FAQ

Hvad skal jeg være opmærksom på ved køb af udekøkken?
Du skal først og fremmest vælge køkken til udendørs brug, der passer til dit anvendelsesformål. Det kan være, at køkkenet skal bruges som supplement til din grill, eller det kan være ønsket at få et plantebord, der kan stå i det store orangeri.
Hvordan designer jeg mit udendørskøkken?
Du kan designe dit eget udekøkken på 2 måder. Du kan købe et basismodul, som du selv bygger videre på med ekstra bordplade, kroge til ophæng og plads til opbevaring. Derudover kan du købe et eksklusivt udekøkken med vask, grill og køleskab og indrette det på den måde, som matcher dine madlavningsbehov.
Hvad er must have med et køkken udenfor?
Det er vasken, bordpladen og opbevaringspladsen, der er de mest uundværlige elementer ved et køkken, der skal stå udenfor. Det er nødvendigt for dig at kunne vaske og rengøre grønsager eller kød, før de tilberedes på grill eller over bål.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået: 

 

Mandalay Toscana køkken

Mandalay Toscana køkken

Om 

Vil du kunne rengøre grønsager og kød, er det praktisk at vælge et udendørskøkken med integreret vask. Udekøkkenet fra Mandalay Toscana er lavet i et moderne look bestående af aluminium og granit. Det er granitten, der er med til at gøre køkkenet til et eksklusivt valg, som vi er vilde med.

Granitbordpladen giver et elegant og smukt look om køkkenet, så det kan passe ind på terrassen eller have sin faste plads ved siden af grillen. Granitbordpladen kommer dig til gode, når det handler om rengøring og vedligeholdelse. Det er så godt som umuligt at slide bordpladen op, og den er let at gøre ren med en fugtig klud. 

Under den solide bordplade har du en hylde, hvor du kan have tilbehør eller poser opbevaret.

Det smarte ved Mandalay Toscana køkkenet er, at det er lavet som en serie bestående af forskellige moduler. Du skal være opmærksom på, at der kan være behov for at tilkøbe flere moduler til Mandalay Toscana køkkenet, hvis du vil have god bordplads. 

Sammenlignet med andre udekøkkener kan Mandalay Toscana modellen købes til en skarp pris, så du nemt får en lækker arbejdsplads til madlavning.

Specifikationer

 • Bordplade i granit og stel af aluminium
 • Sort/gråt look
 • Leveres og samles i moduler
 • Høj slidstyrke
 • Kan udbygges med flere elementer
 • God pris i forhold til kvalitet
Fordele

 • Mulighed for rindende vand
 • Solide materialer 
 • Stilrent design 
Ulemper

 • Der skal købes ekstra moduler til for at få god bordplads
Nordic Tech Opal 16 udekøkken

Nordic Tech Opal 16 udekøkken – hygiejnisk udekøkken på hjul med opbevaringsplads

Om 

Ser du frem til at kunne lave mad på fast basis udenfor i sommerperioden? Der er brug for et solidt og hygiejnisk udekøkken, når du vil lave mad i fri luft. Nordic Tech Opal 16 skiller sig ud fra mængden, da køkkenet er gennemført lavet af rustfrit stål.

Stålet gør det let for dig at opretholde en høj hygiejnestandard ved køkkenet, og det hårdføre materiale egner sig godt til at stå udenfor i flere måneder i træk. 

Du får masser af bordplads til tilberedning med Nordic Tech Opal 16. Der er integreret vask, der er svejset i bordet, og som er udstyret med afrundede hjørner. Under bordpladen kan du opbevare enkelte dele som flasker, glas eller skåle, eller du kan have flere kasser stående, der er stablet op på hinanden. 

Du behøver ikke finde en fast plads til Nordic Tech Opal 16. Med de 2 transporthjul under bordet kan du flytte rundt på udekøkkenet efter behov. Der er lås på hjulene, så du kan sikre dig, at køkkenet ikke kører afsted eller står ustabilt, mens du arbejder ved det.

Specifikationer 

 • Mål på 160x60x90cm
 • 2 brede hylder til opbevaring 
 • 2 transporthjul under bordet
Fordele

 • Rustfrit stål
 • Høj slidstyrke 
 • God bordplads til tilberedning 
Ulemper

 • Kræver god plads 

 

Mustang Ametist Pro udekøkken

Mustang Ametist Pro udekøkken med grill

Om 
Er du på udkig efter et veludstyret og komplet udekøkken, kan Mustang Ametist Pro være det rette valg for dig. Køkkenet er lavet af rustfrit stål, der giver det høj slidstyrke og lang levetid. Du får alt det med, du har brug for, når du vil lave mad under åben himmel, hvor stålkøkkenet nemt kan modstå både regn, vind og vejr.

Mustang Ametist Pro er lavet med gasgrill, sidebrænder, køleskab, vask og vandhane. Der er derfor intet, du behøver tilkøbe ved siden af. Køkkenet kan være løsningen for dig, der i forvejen nyder at opholde dig udenfor og lave mad, og det kan være løsningen for dig, der vil have god bordplads til tilberedning og madlavning. 

Takket være den infrarøde brænder i køkkenet opnår du på få sekunder en høj varme, som du kan tilberede kød og grøntsager ved. 

Der er et stort grillareal, der giver godt overblik og optimal plads. I kan stå flere ved køkkenet og skære grøntsager og ordne kød, eller du kan underholde venner og gæster, mens du laver mad.

Specifikationer 

 • 6 brændere og 1 sidebrænder
 • Effektiv og stabil varme 
 • God bordplads
 • 2 års produktgaranti 
 • Indbygget LED lys
 • 3 skabe + 2 skuffer
 • Integreret køleskab og vask
Fordele

 • Stort grillareal 
 • Rustfrit stål 
 • Komplet udstyr til rengøring af råvarer og tilberedning
Ulemper

 • Høj pris 
Hvis du gerne vil undgå at dit tøj bliver beskidt, så kan et læderforklæde være en god investering, når man arbejder i sit udekøkken, da det beskytter tøjet mod mad og snavs. Læder er et holdbart materiale, der ikke bliver beskadiget af væsker, og det er samtidig nemt at tørre af, hvis det skulle blive beskidt. Ved at bære et læderforklæde, kan man undgå at ens tøj bliver beskidt og dermed holde det pænt og rent. Samtidigt er læder et stilfuldt materiale, der vil tilføje lidt ekstra til ethvert udekøkken. En investering i et læderforklæde kan være en god idé for både funktionelle og æstetiske årsager.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *