Hundepude Test-Guide: Gode hundepuder til store og små hunde

hundepude

Din hund skal have det bedste af det bedste. Det er derfor vigtigt, at hunden får en god hundepude, som den kan sove på i løbet af natten, men også tage en lur på i løbet af dagen.

Hunde har brug for at trække sig i ny og næ ligesom os mennesker, og der er en hundepude et trygt hvilested. Vi har fundet nogle af markedets bedste hundesenge, som kan blive din hunds nye favoritsted i huset.

I vores guide får du et bredt udvalg af hundepuder, så du kan finde den, der vil passe bedst til din hund. Vi har fundet hundepuder i flere prisklasser, designs og fremstillet i forskellige materialer. Der er noget for enhver smag, uanset din hunds størrelse og behov.

Fantail Stargaze hundepude

Fantail Stargaze hundepude

Fantail Stargaze er en luksusudgave af en hundepude. Den er lavet i et minimalistisk design, så den også kan passe godt ind i din indretning.

Hundepuden er lavet af kraftigt polyester, som kan holde i mange år fremover. Den har ortopædisk memoryfoam, så din hund vil ligge godt, hvor den får støtte til rygrad, muskler og led. Fyldet er stabilt og holder sin facon, hvilket er oplagt til ældre hunde, der har problemer med gigt eller ømme led.

Betrækket kan tages af og vaskes ved 30 grader i en vaskemaskine. Det er oveni pletbestandigt og kan tørres med en klud, hvis den hurtigt skal se præsentabel ud.

Hundepuden kan du få i den størrelse, som passer til din hund, og den farve, som passer ind i din stue eller dit køkken. Det er et alsidigt valg.

Specifikationer

 • Tykkelse: 20 cm
 • Fremstillet i Europa
Fordele

 • Ortopædisk memoryfoam
 • Kan vaskes ved 30 grader
 • Pletbestandig
Ulemper

 • Høj pris
Scruffs Château hundepude

Scruffs Château hundepude – ideel hundepude store hunde

Scruffs Château er en del af MEMORY-serien. Det er ortopædiske hundesenge, der er gode til ældre hunde og større hunderacer. Hundesengen er lavet af engelske Scruff, som laver hundesenge af høj kvalitet. Den fås i forskellige farver og størrelser, så den kan matche din hund perfekt. 

Hundesengen har en indvendig pude, hvor betrækket kan tages af og vaskes. Den har desuden en indre vandafvisende liner.

Sengens sider er lavet af memory-skum, og de giver god støtte. Hundepuden er god til hunde, der har brug for god støtte til muskler og led.

Fordele

 • Kan vaskes ved 30 grader
 • Ortopædisk skum
 • Ideel til ældre hunde
Ulemper

 • Stor

Tidligere anmeldte produkter

Scruffs Cosy hundepude

Scruffs Cosy hundepude

Cosy er en behagelig hundepude. Den er lavet af mikrofibre kombineret med blødt plys, som din bedste ven vil nyde at ligge på.

Hundepuden Cosy er fyldt med genanvendte PET-fibre. Det giver god isolering og komfort til din hund, som vil have et varmt, trygt og godt opholdssted. Puden kan både bruges alene på gulvet, men den er også oplagt som et ekstra komfortabelt lag i hundekurven, hvis din hund elsker bløde og vamsede omgivelser, når den skal falde til ro.

Den store fordel ved Scruffs Cosy hundepude er kombinationen af høj kvalitet til en ganske fornuftig pris. Du kan derfor glæde de firbenede uden at sprænge budgettet. Du får her en billig hundepude i gode materialer.

Specifikationer

 • Mål: 82 x 58 cm
 • Farve: grå
Fordele

 • Gode materialer
 • God pris
 • Neutral farve
Ulemper

 • Kan være for blød
Scruffs Siesta hundepude

Scruffs Siesta hundepude – med skridsikker bund

Scruffs er et engelsk brand, der laver hundesenge. De har god erfaring og er kendt med god kvalitet.

Siesta er en hundepude, som er meget komfortabel. Den er lavet af polyester og bomuld, der giver en åndbarhed og gør hundepuden nem at rengøre. Den kan vaskes i vaskemaskinen, når det skal være nemt og bekvemt.

Bunden er skridsikker, så hunden kan lægge sig tilrette uden, at puden flytter sig. Det er smart, hvis din hund ofte møfler rundt, når den skal anrette sig inden sovetid.

Fordele

 • Skridsikker bund
 • Kan vaskes ved 30 grader
 • God komfort
Ulemper

 • Kan blive for blød
Curver hundekurv

Curver hundekurv – flot design, mindre hunde vil elske

Mange af køberne er vilde med Curver. En af de glade købere skriver: ”Dette er min 2. kurv. Min hund elsker den, så vi købte 1 mere til at have i sommerhuset”. Hundepuden er god til mindre hunde, dergerne vil kunne krølle sig sammen til sovetid.

Det er vigtigt, at din hund har et godt tilflugtssted, og det kan Curver være for din hund. Den er designet eter strikkeopskrifter og har en elegant flet i rotting stil. Det passer godt ind i indretningen og kan være en del af det æstetiske look i hjemmet.

Hundekurven har en indvendig aftagelig pude, som vil holde hunden varm, når den sover. Den skal dog vaskes i hånden, når den trænger til at blive rengjort. 

Specifikationer

 • Mål: L 54 cm x B 54 cm x H 21 cm
 • Vægt: 2,6 kg
 • Materiale: plast
 • Farve: beige
Fordele

 • Indvendig varm pude
 • Flot design
 • Populær
Ulemper

 • Høj pris
 • Skal vaskes i hånden
M-Pets katte- og hundepude

M-Pets katte- og hundepude

M-Pets er populær blandt køberne. De skriver blandt andet om den: ”Utrolig blød og lækker hundekurv til rimelig pris” og ”Dejlig varm og blød, vores hund er rigtig glad for den”. Den får ros for at have en behagelig høj kant, som hunden gerne ligger hovedet op på både for afslapning og for at følge med i familielivet i huset.

Hundepuden har en skridsikker bund, så hunden ikke kegler rundt, når den skal lægge sig, men kan placere sig stabilt på puden. Det er desuden en flot pude, som nemt kan passe ind i din indretning. Den egner sig godt til små hunde eller katte, hvis du vil forkæle dine pelsede venner med et komfortabelt sovested.

M-Pets kommer til en god pris. Hundepuden er dejlig blød, og den har en kant, hvor hunden eller katten kan lægge sit hoved og hvile det.

Specifikationer

 • Materiale: polyester
 • Mål: 60 cm
 • Håndvaskes
Fordele

 • Flot design
 • Skridsikker bund
 • Med kant
Ulemper

 • Skal håndvaskes

Hvordan vælger jeg den rigtige hundepude?

Det er vigtigt at vælge den rigtige hundepude til din bedste ven. De skal gerne kunne sove godt og have et trygt og rart hvilested, hvor de altid kan søge hen.

Hvis du er i tvivl om, hvad din hund foretrækker, kan du prøver forskellige muligheder af og observere, hvad den kan lide. Hvis hunden søger sin kurv eller pude, når den er træt og har brug for ro og hvile, er det et godt tegn.

Der er flere overvejelser, du skal gøre dig, når du skal finde din bedste vens trygge hjemsted:

 1. Hundekurv med eller uden kant. Hundekurve uden kant er gode til ferie, haven eller som kurv nr. 2 i hjemmet. De fylder mindre, og du kan få dem som flettede hundekurve. Hundekurve med kant giver god tryghed til hunden, og så kan de hvile hovedet på kanten.

Det er på muligt at få hundepuder med eller uden kant. De fylder dog generelt set mindre i det hele taget end en hundekurv. 

 1. Størrelse: Du skal naturligvis tænke på din hunds størrelse, når det kommer til valget af hundepude eller hundekurv. Du kan også observere, om din hund foretrækker at ligge krøllet sammen eller udstrakt.

Hundekurven eller hundepuden skal være større end hunden selv. I udgangspunktet skal hunden kunne ligge på siden og udstrakt, men kurven eller puden kan også blive for stor, hvis hunden gerne vil ligge krøllet sammen. 

 1. Materiale: Det er en god idé at vælge et materiale til hundekurven, som hurtigt tørrer. Hvis hunden tager mudder med ind, og du skal vaske hundekurven.

For en hundepude er det vigtigt, at den kan vaskes i maskinen, så den hurtigt kan blive ren igen. Du kan overveje at vælge en hundekurv i plastik til din hvalp, så den er nem at gøre ren, og du kan undgå bidemærker.

Hvis kurven er hård, skal den fores i bunden med eksempelvis grønne puder. Mange hunde er dog vilde med bløde hundepuder. Særligt ældre hunde har godt af blødt underlag, da det er mere skånsomt for led og knogler. 

 1. Det kan være en god idé at have to hundesenge i hjemmet. Den ene kan være, hvor I som familie ofte er som en lille puf, og den anden kan være et sted, hvor hunden kan få fred og ro. 

Kilder: Buddyrest.com, Rspca.org.uk, Allpetsolutions.co.uk

Alt hvad du skal vide om hundesenge

Uanset om din hund må sove i din egen seng, på sofaen, i køkkenet eller bryggerset, vil hunden have brug for sit eget sted. Der kan hunden sove om natten, men også tage en lur i løbet af dagen. Hundesengen vil holde hunden varm og være mere skånsom end gulvet. Hundesengen kan også tages med, når du rejser eller skal i sommerhus. Det giver hunden tryghed.

Du skal huske, at din hund skal have en komfortabel hundepude, men den skal heller ikke være for blød. Hvis din hund er ældre, skal den gerne have mere støtte, da led og muskler er mere besværede. En hundehvalp kan sagtens starte med en mindre blød hundepude, og med årene kan den skiftes ud. 

Det er vigtigt at vælge en hundeseng, der nemt kan rengøres – og få det gjort. Det vil give din hund bedre søvn og generelt set bedre hygiejne i dit hjem. Det er vigtigt for din hund at have et sted, den kan søge hen, hvor den føler sig tryg. Derfor skal hundesengen også være én, den kan lide at være i og sove i. 

Der findes forskellige hundepuder, og du skal vælge den, som din hund virker til at foretrække. Hvis din hund søger et andet sted hen for at sove, kan det være et tegn på, at den ikke er glad for sin hundepude.

Selvom du har hunden i din egen seng, er det vigtigt, at den også har sit eget sted. Det er det, da hunden indimellem har brug for ro og for at trække sig fra det sociale liv for at lade op. Derfor kan du have en hundepude et stille sted og et sted, hvor I som familie er, så kan hunden vælge, hvad den foretrækker. 

Kilder: Dogtime.com, Akc.org og News.orvis.com

Guide: Hvordan rengør jeg en hundepude?

Det er vigtigt, at du holder hundepuden ren for både din og hundens skyld. Ellers kan der vokse forskellige slags bakterier, og hundepuden kan lugte dårligt. De fleste hundepuder kan du vaske. Du kan rengøre en hundeseng på følgende måde:

 • Støvsug: Du kan støvsuge hundens pude. Det hjælper med at fjerne hundehår, snavs og affald. Du kan til sidst rulle en fnugrulle henover puden. Det er vigtigt at få de fleste hundehår af puden, inden den skal vaskes. Hundehår klæber til vådt stof. 
 • På nogle hundepuder kan du fjerne betrækket og vaske det. Hvis ikke betrækket kan tages af, skal du tjekke vaskeanvisninger. Vask betrækket på stor belastning med koldt vand. Husk at bruge et vaskemiddel, der er sikkert for kæledyr.
 • Brug pletfjerner. Du kan sprøjte hundepuden med en pletfjerner, hvis der er pletter, som ikke går af i vask. 
 • Hvis du kan vaske hele hundepuden i vaskemaskinen, skal du gøre det. Vask den i varmt vand. Hvis den er for stor til vaskemaskinen, må du vaske den i håndvask i et badekar eller lignende. 
 • Til sidst kan du tørretumble betræk eller hundepude i ca. 20 minutter, eller du kan lufte den i haven i frisk luft. 

Kilder: Mollymaid.com, Dailypaws.com og Petmd.com


FAQ

Hvad skal jeg overveje, før jeg køber en hundeseng?
Du skal måle din hunds størrelse, og overveje om du skal prøve to hundesenge for at se, hvilken en din hund foretrækker.
Hvilken hundeseng er den bedste?
Vi har valgt M-Pets hunde- og kattepude som den bedste. Den kommer til en god pris, er lavet af gode materialer og vil være et perfekt opholdssted for din hund.
Hvordan vælger jeg den rigtige hundeseng?
Du må observere din hund for at se, om den føler sig tryg i sin hundeseng. Hvis ikke må du finde en anden til den, hvis den søger andetsteds for at sove.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *