Bordlampe med lysdæmper – pæne og funktionelle bordlamper til ethvert formål

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Bordlamper med lysdæmper er det perfekte valg til skrivebordet. Ikke nok med at lyset kan peges i en bestemt retning, så kan det også dæmpes op eller ned efter behov.

Det betyder at hvis du skal sidde og lave præcisionsarbejde, kan du justere lampen til højeste lydstyrke, mens du kan sænke lysstyrken hvis du bare skal sidde og arbejde ved computeren eller ønsker lidt hyggebelysning.

Det kan også være at du ønsker en ny bordlampe til sengebordet, og kan en natbordslampe med lysdæmper også være yderst praktisk. Så slipper du nemlig for at blive blændet når du tænder lampen, og du kan ligeledes dæmpe lysstyrken når du vil læse om aftenen.

Herunder har vi samlet nogle af de bedste og flotteste bordlamper med lysdæmper, som passer til mange forskellige formål.

Sådan vælger du den rette bordlampe med lysdæmper

Når du skal vælge en bordlampe med lysdæmper, er der flere ting, du bør overveje. 

 • Budget: Det er en god idé, at du beslutter dig for et budget, inden du kigger på alt for mange lamper. Bordlamper med lysdæmpere findes nemlig i mange prisklasser. Der er selvfølgelig en sammenhæng mellem pris og kvalitet, men du kan sagtens finde en god lampe, der ikke koster det hvide ud af øjnene.
 • Design: Design er en anden vigtig faktor, når du skal vælge den rette bordlampe. Den kommer til at stå fremme på dit skrivebord, dit sidebord eller dit sengebord, og du skal se på den hver dag. Derfor er det vigtigt at vælge en, der komplementerer din øvrige indretning og som du synes, er rigtig flot. I nogle tilfælde er en bordlampe hovedsageligt et dekorativt objekt, og her det faktisk designet og looket, der er den allervigtigste faktor.
 • Lys: Sidst, men ikke mindst, er det selvfølgelig vigtigt at vælge en bordlampe med lysdæmper, der giver et ordentligt lys. I hvert fald, hvis du ikke kun er på udkig efter en lampe, der kan sto og se pæn ud, men du også ønsker, at den skal fungere rent praktisk, hvis du f.eks. skal bruge den, når du sidder og arbejder.
 • Anmeldelser: Det kan være en god idé at læse anmeldelser på nettet, både fra eksperter og forbrugere, inden du går ud og vælger din nye lampe. På den måde kan du danne dig et overblik over, hvilke muligheder der er og hvilke forhandlere, du bør gå efter.

Belid Ledro – LED bordlampe med lysdæmper

Belid Ledro er en pæn lille bordlampe med lysdæmper. Den er således oplagt til placering på et lille skrivebord i lyse omgivelser, hvor den som eneste lyskilde kan give et fint og tilstrækkeligt lys til mange forskellige arbejdsopgaver.

Lysdæmperen sidder godt og centralt direkte på basen, og består faktisk bare af en drejeknap der klikker når lampen slukkes. Hele den øvre del kan justeres og vinkles efter behov.

Udvalgte specifikationer

 • 46,8 centimeter i højden
 • Materiale: Metal
 • Der medfølger en GU3,5 lyskilde
 • Fås i sort og hvid

Fritz Hansen bordlampe AQ01 – designer bordlampe

Skal det være eksklusivt, er denne Fritz Hansen bordlampe perfekt til formålet. Bordlampen har selvfølgelig en god lysdæmper med en stærk 7,7 Watt LED lyskilde, som kan give et godt lys over alle arbejdsområder.

Bordlampen fås i forskellige farver, og på billedet er den vist i en mørkeblå farve.

Lampen måler 44 centimeter i højden, og har en bredde på 45 centimeter. Den er af aluminium, og designet af Anne Qvist.

Udvalgte specifikationer

 • Overflade: Matlakering
 • Materialer: Base og skærm i aluminium/diffuser
 • 2 meter plastledning

Flos Glo-ball Basic Zero – bordlampe i glas

Italienske Flos har skabt den her flotte og simple bordlampe med dæmper. Den er ikke en arbejdslampe ligesom andre bordlamper med lysdæmper, men til gengæld er den perfekt til placering på et bord eller en kommode.

Bordlampen passer til en E27-pære på højst 60 Watt, og den måler 19 centimeter i diameter.

Lampen har en kuppel af mathvidt glas, og lyset kan reguleres som du ønsker.

Udvalgte specifikationer
 • Håndlavet opaloverfangsglas
 • Syreætset udvendigt
 • Giver en diffus belysning

Belid Anemon – stilren bordlampe med lysdæmper

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout

Belid Anemon er en fin bordlampe med lysdæmper, som kan placeres på et lille sidebord eller kommode.

Der er tænd/sluk knap på ledningen, og lampen er af stål med et varmt oxid brunt look. Den har en diameter på 25,2 centimeter, og en højde på 60,4 centimeter.

Designet er minimalistisk, og du kan bruge den til at skabe et hyggeligt lys i et hjørne eller et sidebord.

Udvalgte specifikationer

 • Materiale: Malet aluminium
 • Indbygget E27 25 W LED-lyskilde
 • Fås i flere farver

Belid Cato – sort bordlampe med lysdæmper

Belid Cato er en lækker bordlampe med kombineret tænd/sluk knap og lysdæmper på foden, der gør det nemt at bruge lampen.

Bordlampen kan justeres i højden således at den øvre arm vinkles efter ønske, og selve lyset kan også drejes i den ønskede retning.

Lampen passer til en GU4 lyskilde, og den er 48,4 centimeter høj.

Udvalgte specifikationer

 • Lysdæmper på foden
 • Udskiftbar LED pære medfølger

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Belid Regal

Belid Regal er en flot og enkel bordlampe, der har en lysdæmper monteret. Lampen er perfekt til den rustikke indretningsstil, og den passer til en E27 pære på op til 60 Watt.

Lampen er af stol med detaljer af messing, og den er 30,2 centimeter høj.

Bordlampen leveres uden lyskilde, og der er tænd/sluk knap på kablet.

Udvalgte specifikationer

 • Farve: Messing/sort
 • Justerbar i højden

Ranex Noa

Den her bordlampe er perfekt til sidebordet, kommoden, og andre placeringer hvor du ønsker et flot hyggelys med lysdæmper.

Bordlampen er fra Ranex, og den bruger en E14 lyskilde. Lampen har en diameter på 18 centimeter, og dens højde er på 29,5 centimeter.

Den runde base er i sølvlook, og skærmen er hvid.

Nedis LTLG3M1WT5 (trådløs bordlampe)

Denne bordlampe er trådløs og har indbygget batteri, hvilket betyder at du kan tage den med dig alle steder.

Placer den eksempelvis på terrassen hvis du vil læse udenfor, og lad den være tændt i timevis uden at bekymre dig om batteriet skal genoplades.

For at spare på batteriet slukker lampen dog automatisk hvert 40. minut, så du behøver ikke selv at slukke den hver gang du forlader rummet.

Office Watch & Light

Den her bordlampe er perfekt til natbordet eller skrivebordet. Den er fra HaloTech, og kan justeres således at lyset rettes i den ønskede retning.

Bordlampen har en 9 Watt lyskilde indbygget, og lysdæmperen gør det muligt at justere lysstyrken efter behov.

Udover at fungere som en almindelig bordlampe, har den også et digitalt display med ur, termometer, dato og alarmklokke.

Signify Explore

Signify er Philips mærke indenfor lamper. Det er en Philips Hue lampe, hvilket betyder at du kan styre den med Hue Bridge via din smartphone – og dermed regulere og dæmpe lyset, som du vil.

Bordlampen har et stilrent hvidt design og en skærm, der kan justeres efter behov.

Den kan bruges i soveværelset, på hjemmekontoret og andre rum, hvor der ønskes et retningsbestemt lys.

Halo Design Mini LED (trådløs bordlampe)

Denne lille trådløse bordlampe er dæmpbar, og kan i sagens natur placeres hvorend du lyster. Du behøver ikke engang være i nærheden af en stikkontakt, og kan endda tage den med dig udenfor på terrassen, hvis du vil læse udenfor på en varm sommeraften.

Bordlampen er med LED lyskilde på 3 Watt, og den er 30 centimeter høj. Lampen er hvid og lavet af plastik.

Du behøver ikke bekymre dig om at skulle købe batterier, da lampen blot skal oplades i et par timer for at kunne lyse i 3-4 timer. Batteriet er nemlig indbygget.

 


Hvis du gerne vil have lidt ekstra til dit skrivebord eller dit sengebord, så kunne et clockradio måske være noget for dig. På den måde slipper du for at have din telefon med i sengen, samtidig med du stadig kan sætte en alarm til, se hvad klokken er og så eventuelt høre lidt radio i mens.

 


FAQ

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg køber en bordlampe med lysdæmper?
Du skal især være opmærksom på, hvor kraftig lyskilden er. Skal du bruge lampen som skrivebordslampe, mens du arbejder, er det vigtigt med en kraftig lyskilde. Skal du derimod bruge lampen som sengelampe eller som dekoration på et sidebord, kan et mindre kraftigt hyggelys være at foretrække.
Hvilket lys skal jeg vælge til en bordlampe med lysdæmper?
Hvilket lys din lampe giver, afhænger af, hvilken pære, du sætter i den. Hvilken pære, du kan vælge, afhænger af, hvilken fatning din lampe har. Det er altså det første, du skal tjekke. Derudover kan du vælge enten en almindelig el-pære eller en anden lyskilde som f.eks. LED. LED lys har den fordel, at de holder meget længere end almindelige pærer. Det er både bedre for miljøet og for din pengepung.
Hvad er en bordlampe med lysdæmper?
En bordlampe med lysdæmper er en lille lampe, der er designet til at stå på et bord – f.eks. et natbord, et skrivebord eller et sidebord – og som er udstyret med en lysdæmper, du kan skrue op og ned for lysstyrken med. Det er en lampe, der både fungerer godt til at give praktisk belysning og til at skabe en hyggelig stemning med afdæmpet lys.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *