Billigt sengetøj: Her er billige sengesæt til ethvert behov

Georg Jensen Damask Parcale Baby og Junior sengetøj

Når sengen har lækkert, nyt sengetøj, er der næsten ikke noget bedre. Det gør sengen indbydende, og du kan putte dig under dynen og hvile hovedet på puden natten lang.

Når du køber sengesæt til dine dyner og puder, skal det gerne være i materialer, der er behagelige mod huden, men også i et design, der passer til dit sengetæppe. Sengetøj behøver dog ikke være en dyr investering, og du kan sagtens få billigt sengetøj i høj kvalitet.

Vi har samlet 6 bud på noget af det bedste billige sengetøj, så du kan spare penge og stadig få en god nats søvn. Uanset om du leder efter billigt sengetøj i 140×200 eller billigt sengetøj på 140×220, så er der en model til dine dyner og puder i vores oversigt.

Ellos Home Karla vasket bomuldssatin sengetøj

Ellos Home Karla vasket bomuldssatin sengetøj

Introduktion

Sengetøjssæt Karla fra Ellos Home er billigt sengetøj af vasket bomuldssatin, som kan passe ind i ethvert hjem. Sættet er til pude og dyne, og med det simple, minimalistiske stribedesign kan sengesættet gå til enhver type soveværelse.

Pudebetrækket har en bredde på 30 cm. Karla er et sæt billigt sengetøj, der har et silkemat, glat udtryk, som kan tilføje stor elegance til soveværelset. Det er et flot valg til dig, der holder af simpel indretning.

Om Ellos Home sengetøjssæt Karla

Sengetøjssæt Karla kan fås i tre forskellige farver, gråhvid, midnatsblå og brændt orange. Det er billigt sengetøj at stribevævet satin. Satinet er skabt af økologisk bomuld, der har en blød overflade.

Sengetøjets trådtæthed er 230 TC, og dynebetrækket har trykknapper forneden, så du let kan lukke det. Der er dobbelte jeans-sømme rundt om hele betrækket – både på dyne og pude.

Specifikationer

 • 230 TC
 • Kan fås i tre farver
 • Maskinvaskes på 60 grader
Fordele

 • 100% organisk bomuld
 • Ingen knappehuller
 • Trådtæthed på 230 TC
Ulemper

 • Ingen mærkbare ulemper
Ellos Home Juliette organisk bomuld sengetøj

Ellos Home Juliette organisk bomuld sengetøj

Introduktion

Juliette er billigt sengetøj til dig, der vil have masser af muligheder. Sengesættet kan fås i 10 forskellige farver, så du kan tilpasse det præcis det soveværelse, som du har. Måske kan du finde din yndlingsfarve mellem nuancerne?

Det er muligt at få Juliette med 2 eller 3 dele. Ligesom med Ellos Home Albina er forskellen på de to sæt primært dynens størrelse.

Om Ellos Home sengesæt Juliette

Juliette er et GOTS-certificeret sengetøjssæt. Produktet består udelukkende af økologisk materiale, der ikke er blevet dyrket med kemiske eller modificerede hjælpemidler. Tilmed er det lavet af 100% bomuld, så du får et åndbart sæt sengetøj med god samvittighed.

Sengetøjet har en vinge på pudernes kortsider og lukkes med trykknapper, som mindsker risikoen for optrævling.

Specifikationer

 • Vaskes på 60 grader
Fordele

 • Kommer i mange farver
 • 2 eller 3 dele
 • 100% bomuld og GOTS-certificeret
Ulemper

 • Vingen på kortsiderne kan blive irriterende
Ellos Home Albina i organisk bomuld sengetøj

Ellos Home Albina i organisk bomuld sengetøj

Introduktion

Albina er et af de dyrere dyne- og pudesæt fra Ellos Home, der stadig er et sæt i en meget fornuftig prisklasse. Det luksuriøse sengetøj har et dekorativt, geometrisk mønster og kommer i to farver. Du kan få det i 2 eller 3 dele, alt efter dine dyner og puder i sengen.

Sengetøjet er GOTS-certificeret. Det betyder, at det økologiske materiale i produktet er dyrket helt frit for kemiske sprøjtemidler, genmodificerede afgrøder og kunstgødning. Det er bedst for både dig og naturen.

Om Ellos Home sengetøjssæt Albina

Albina er lavet af økologisk bomuld. På forsiden af dyne- og pudebetræk er der en vævet jacquardmønster, der har klippede kanter. Bagsiden er i glat bomuld, og det hele leveres i en stofpose til opbevaring af samme høje kvalitetsmateriale.

Det er muligt at få sættet i 2 eller 3 dele. Sættet med 2 dele er et almindeligt 150×200 dynebetræk med et 50×60 pudebetræk, mens sættet med 3 dele er to pudebetræk af samme størrelse og ét dynebetræk af 240x220cm.

Specifikationer

 • Kan fås i to forskellige sæt, 2 eller 3 dele
Fordele

 • Kan fås i flere dele
 • 100% bomuld
 • GOTS-certificeret
Ulemper

 • I den dyrere prisklasse
Georg Jensen Damask Parcale Baby og Junior sengetøj

Georg Jensen Damask Parcale Baby og Junior sengetøj

Introduktion

Det er også muligt at finde billigt sengetøj til børn. Georg Jensen Parcale Baby og Junior sengetøjet er billigt sengetøj fra et kendt, dansk mærke, og det kan bruges af dit barn i lang tid.

De simple farver kan berolige dit barn og er ikke for larmende. Georg Jensen Damask Parcale Baby og Junior sengetøj er især godt til børn, der let bliver overvældet af for mange indtryk.

Om Georg Jensen Parcale Baby og Junior sengetøj

Georg Jensen Parcale Baby og Junior sengetøj er vævet af 100% økologisk og kæmmet bomuld. Pudebetrækket lukkes ganske let med en kuvertlukning, og dynebetrækket har bændler.

Sengetøjet er Percale, som giver en let og naturlig kølende effekt. Desuden har Georg Jensen Parcale Baby og Junior sengetøj en trådtæthed på 200.

Specifikationer

 • Kan maskinvaskes og -tørres, men anbefales at lufttørre
Fordele

 • Trådtæthed på 200
 • Kølende effekt
 • 100% økologisk bomuld
Ulemper

 • Ingen mærkbare ulemper
By Skagen Emilie sengetøj

By Skagen Emilie sengetøj – billigt sengetøj med associationer til sol og sommer

Introduktion

Det indbydende og rolige sengetøj Emilie af By Skagen er billigt sengetøj med et nålestribet mønster, som giver en afslappende aura i ethvert hjem. Med et fornuftigt prisniveau er sengetøjet godt til enhver bolig.

Leder du efter et billigt sengesæt med godt design, der også er behandlet med Easy Care og antipeeling, så er det sengesættet Emilie, du leder efter.

Om By Skagen Emilie

Emilie er noget af By Skagens mest populære sengetøj og giver associationer til Badehotellet og sol og sommer i sommerhuse ved Danmarks fjorde og kyster. Sengetøjet er lavet af 100% bomuld og super soft-behandlet, så du kan få den bedst mulige nattesøvn.

Det her er et billigt sengesæt, der ganske let lukkes med lynlås. Derfor skal du være ekstra opmærksom, når du vasker det, så det ikke river hul i andre tekstiler i maskinen.

Specifikationer

 • Lukkes med lynlås
 • Det anbefales ikke at tørretumble sengetøjet
Fordele

 • Fint design
 • Easy Care og antipeeling behandlet
 • 100% bomuld
Ulemper

 • Kommer kun i én størrelse
 • Bør ikke tørretumbles
By Skagen sæt Charlotte sengetøj

By Skagen sæt Charlotte sengetøj – retro sengetøj med farvede striber

Introduktion

Sengesættet Charlotte er hyggelig, minimalistisk, dansk design, der leder tankerne hen mod en simplere hverdag. Kolonner af striber i forskellige farver, blå, gul og lysegrå, dekorerer både pude- og dynebetræk. Sengetøjet er lavet i høj kvalitet og er behandlet med både Easy Care og antipeeling, som sørger for, det ikke krøller, når du vasker det i maskinen.

Charlotte er blødt, lækkert og billigt sengetøj af høj kvalitet, som kan hjælpe dig med at få en god nats søvn.

Om By Skagen sengesæt Charlotte

Sengesættet Charlotte By Skagen er lavet af 100% bomuld. Det er behandlet med Super Soft, så det er lækkert og meget blødt at sove med. Det, sammenlagt med Easy Care og antipeeling, gør, at du får et sæt billigt sengetøj, der er let at have med at gøre, og som ikke kræver den helt store vedligeholdelse.

Charlotte By Skagen er desuden Øko-Tex certificeret.

Specifikationer

 • Kan vaskes ved 60 grader
 • Tørretumbling anbefales ikke
Fordele

 • Easy Care og antipeeling behandlet
 • 100% bomuld
 • Øko-Tex certificeret
Ulemper

 • Bør ikke tørretumbles

Købsguide: Hvordan vælger jeg sengetøj?

Udseendet af dit sengetøj er helt op til dig, da dét er en smagssag, men der er nogle detaljer, du bør være opmærksom på, når du køber nyt sengetøj.

100% stof er altid bedre end blandingstekstiler, og hvad du oftest vil se er 100% bomuld eller 100% linen. Bomuld er blødere end mange syntetiske muligheder, men linen er mere holdbart.

Bomuldssatin er ét af de materialer, der kan hjælpe dit hår og hud, og bomuldssatin sengetøj er ikke så svært at finde, som du kunne frygte. Du kan sagtens finde billigt sengetøj af gode materialer, som hjælper din krop med at holde sig frisk og veludhvilet med ekstra funktioner.

Når du leder efter sengetøj, så sørg for at finde noget i mål, der passer til din dyne og din pude – især hvis du har en anderledes dyne, en dobbeltseng eller en aflang pude.

Du bør også se på trådtætheden. Jo større trådtætheden er, jo mere luksuriøst er tekstilerne.

Kilder: Luxdeco, Made og Foter

Tips: Sådan rengør du dit sengetøj

Dit sengetøj bør vaskes mindst hver anden uge, og helst én gang om ugen. Dog kan det med så mange gange i vaskemaskinen hurtigt blive træt.

Først og fremmest skal du være klar over, at sengetøj kommer i en bred vifte af forskellig kvalitet. Billigt sengetøj kan sagtens være lige så godt som noget, der er dyrt, men det kan også være for billigt. Sørg for at vælge det rigtige sengetøj, og læs altid vaskeanvisningerne både på mærkat og pakke.

Du vasker bedst muligt dit sengelinned ved ikke at putte for store mængder i vaskemaskinen af gangen. Vask lagen og sengetøj separat fra andet tøj, så det ikke vikles sammen i en klump. Hvis dit sengetøj er mørkere, er det en god idé at vaske det i en køligere vask, da det kan mindske risikoen for at farverne falmer.

Put kun helt tørt sengelinned på din seng, da det ellers kan blive jordslået, give grobund for bakterier og kan ødelægge din dyne. Ideelt set bør sengetøj lufttørre, men du kan også sagtens putte det i tørretumbleren, hvis vejret ikke er til det – og sengetøjet kan tåle det.

Kilder: Kallysleep.com og How Stuff Works

Hvad er den mest populære farve til sengetøj?

Du tænker måske, at svaret er åbenlyst: Hvid. Hoteller har hvidt sengetøj, der er næsten altid hvidt sengetøj i film. Grunden til, at hvid ofte ses på hoteller og i film, er fordi det gør det lettere at se, om sengetøjet er rent. Blåt sengetøj kan være lige så godt, men rent visuelt ser hvid bare mere rent ud.

Den mest populære farve til sengetøj er grå. På soveværelset, hvor farverne ofte er mere neutrale og rolige, kan grå stå i flot kontrast til en hvid væg – men det er helt op til dig, hvilken farve du vil vælge.

Både dyrt og billigt sengetøj kan fås i en bred vifte af farver og nuancer, og det er helt op til dig, hvad du vil have.

De mere sarte pastelfarver er populære og har været det længe – især kombineret med et mønster. Du kan også gå den minimalistiske vej og vælge sengetøj i massive farver, der skaber noget tyngde og et omdrejningspunkt for soveværelset. Den slags sengetøj kan du evt. kombinere med blomstrede sengetæpper, for at skabe noget liv.

Kilder: Home Decor Bliss og Ideal Home


FAQ

Hvad skal jeg overveje, før jeg køber sengetøj?
Billigt sengetøj kan godt blive for billigt. Dit sengetøj skal være af en ordentlig kvalitet og have de rigtige mål. Sidst skal det være lavet af et materiale, der er rart mod huden.
Hvad er den bedste type sengetøj at købe?
Den bedste type sengetøj, du kan købe, kan sagtens være billigt sengetøj – du skal bare sørge for, det er lavet af de rigtige materialer. Det kan være bomuld eller linned, men helst skal det være 100%.
Hvad er den bedste måde at holde sengetøj rent på?
Uanset om du har dyrt eller billigt sengetøj, så bør du vaske det mindst en gang om ugen, og i hvert fald en gang hver anden uge. Se evt. vores guide til, hvordan du rengør sengetøj.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *