Legetelte til børn: Her er vores yndlings legetelte og huler

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Når du indretter børneværelse, er der mange aspekter, som du kan overveje. For det første skal værelset føles trygt for dit barn, så han eller hun har lyst til at være derinde. Samtidig skal værelset også være sjovt, så barnet kan få timevis til at gå.

Et legetelt er en sjov og hyggelig genstand til børneværelset. Med teltet kan dit barn have en hule og gemme sig med alle sine bamser eller sine venner. Legetelte kommer i flere forskellige varianter, og de kan alle sammen noget forskelligt. 

Derfor har vi været inde på flere forskellige webshops for at finde nogle af de bedste telte til leg. Du kan se vores bud på et godt legetelt og forhåbentlig finde noget inspiration, hvis du leder efter et telt til dit barns værelse.

Sådan udvælger du et legetelt

Når du skal udvælge et legetelt, er der nogle overvejelser, som du med fordel kan gøre dig. På den måde bliver du mere klar over, hvilket legetelt, der er det rigtige til dit barn.

Det første du bør overveje, er teltets sikkerhed. Du bør sikre dig, at ventilationen i teltet er tilstrækkelig og materialerne åndbare. Legeteltet bør også være i et materiale der både er sikkert og sundt at røre ved for børnene. Der bør ikke være nogen skarpe kanter – heller ikke ved pløkkerne eller stængerne.

Det andet aspekt, som du bør overveje, er størrelsen på teltet. Størrelsen afhænger af, hvor mange børn, der skal bruge teltet. Derudover afhænger teltets størrelse også af, hvor meget plads der er tilgængelig i din bolig eller have.

Du bør også overveje, hvor let teltet kan pakkes ud eller foldes sammen. Hvis du har en mindre bolig, vil du formentlig gerne pakke teltet væk, når børnene ikke bruger det. Der vil det være en klar fordel, hvis teltet er relativt nemt at pakke ud og sammen.

Kilde: Interestingthings.com

Du kan også læse vores artikel om trækvogne, hvor vi bl.a. har nogle, som er egnet til børn. Kan dit barn godt lide at spille fodbold? Så kan i også overveje at se på nogle fodboldmål til haven.

arrow-more

Kids Concept Telte Lilla Star legetelt

Kids Concept Telte Lilla Star – legetelt til børn

Det fine legetelt fra Kids Concept er lilla med både stjerner og tagvimpel. Teltet er egnet til børn i forskellige aldre, hvor teltet både kan være en hyggekrog eller en hule som alternativt til børnesengen. Eller måske noget helt tredje? Kun barnets fantasi sætter grænsen, og legetelte kan forvandles til alverdens spændende bygninger i legene.

Hos Heybolig er vi helt vilde med teltet, fordi det er nemt at slå op og tage ned igen. Det gør din hverdag som forælder en lille smule lettere, når dine børn ønsker at lege hule eller familie i legeteltet.

Dog er produktet ikke behandlet med flammehæmning. Det skyldes, at kemikalierne i det flammehæmmende stof ikke kan godkendes i henhold til REACH-lovgivningen. Til gengæld er du sikret et legetelt til dit barn uden nødvendig kemi.

Fordele

 • Nemt at slå op og tage ned
 • Lilla med fine stjerner på
 • Ingen unødvendig kemi
Ulemper

 • Ikke flammehæmme-behandlet
Kids Concept legetelt

Kids Concept legetelt – stor og luksuriøst indendørs legetelt 

Hvis du leder efter et virkeligt lækkert og sødt legetelt, bør du tage et kig på Kids Concept Play Tent – Off White. Hos Heybolig har vi udvalgt teltet, fordi det er et mere luksuriøst valg.

Teltet har en fin ramme af træ, og i bunden er der en madras. Som en ekstra detalje kan siderne rulles op og ned efter behag. Det giver dit barn mulighed for at indrette teltet, ligesom han eller hun vil. På siderne er der både vinduer, så dit barn stadig kan kigge ud, selvom siderne er rullet ned.

Dit barn kan helt selv bestemme, hvad teltet skal bruges til. Kun fantasien sætter grænser. Teltet kan både være en hule, en hyggekrog eller måske et bibliotek for bamser. Det er en god tilføjelse til indretningen af børneværelset med senge med opbevaring og børnereoler.

Det kan også komme med ud i varmen om sommeren, når der er brug for skygge at lege i. I så fald skal du bare lige holde øje med vejret. Legeteltet har nemlig ikke godt af at blive vådt.

Teltet er nemt både at samle og skille ad, så du hurtigt kan glæde de mindste med et underholdende legetelt.

Specifikationer

 • Længde: 110 cm
 • Bredde: 80 cm
 • Højde: 124 cm
Fordele

 • Med sider, der kan rulles op og ned
 • Fin ramme af træ og en bund med madras
 • Nem at samle og skille ad
 • Kan også anvendes udendørs
Ulemper

 • Tåler ikke vand og regn
Smoby Tipi legetelt

Smoby Tipi legetelt – tipi legetelt til børneværelset eller haven

Med Smoby Tipi får du et flot telt, der ligner en tipi. Teltet kan anvendes både inden- og udendørs. Du og dit barn får mulighed for at have sin egen hule eller hyggekrog.

Tipien er udstyret med to smarte opbevaringskasser, så dit barn kan opbevare noget legetøj, nogle farveblyanter eller noget helt tredje i tipien. Det indbyder til at lege og bruge legeteltet af dine børn, når der er fristende ting indeni. Tipiens stofdør kan åbnes og lukkes med velcro, så der er let adgang til hyggen indenfor.

Det smarte er, at teltet vokser med barnet, da det kan justeres i højden. Du vælger selv, om teltet skal være 159 eller 183 cm højt. Teltet er også UV-behandlet med PP-plast, så det kan tåle at stå udenfor en varm sommerdag, hvor skyggen i legeteltet frister de mindste ud i maven.

Specifikationer

 • Materiale: Plastik & tekstil
 • Mål i cm: 147 x 140 x 183,5
 • CE-mærket: Ja
 • Anbefalet alder: 2 – 6 år
Fordele

 • Vokser med barnet
 • Har to opbevaringskasser
 • Kan anvendes både uden- og indendørs
 • UV-behandlet med PP-plast, så det kan stå udenfor
Ulemper

 • Teltet kunne godt være en smule mere bredt
Kids Concept Play Tent-Mini Tipi legetelt

Kids Concept Play Tent-Mini Tipi legetelt – lille legetelt, der er formet som en tipi

Kids Concept Play Tent-Mini Tipi – Natural White er et fint legetelt til de mindste børn. Teltet er formet som tipi og egner sig derfor godt til børneværelset sammen med halvhøje senge med skrivebord og lignende børnemøbler. Du kan også bruge legeteltet til et legehjørne i stuen?

Egentlig kan teltet stå både inde og ude. Det er nemt at slå op og tage ned, så du kan let flytte teltet fra ét sted til et andet. Teltet er udstyret med en åbning, hvor der er med velcro, der gør det nemt for selv de mindste at komme ind og ud og lukke dørene af. Det er den perfekte hule til dit lille barn, hvor han eller hun helt sikkert vil elske at lege gemmeleg.

Selve teltet er fremstillet af 100% bomuld, og teltets stænger er fremstillet af bambus. Der er altså ikke anvendt nogen form for unødvendig kemi til at fremstille det lille legetelt fra Kids Concept. Det er din garanti for, at alle materialer er af høj kvalitet og ikke er skadelige for hverken store eller små.

Specifikationer:

 • Højde: 75 cm
 • Bredde: 53 cm
 • Dybde: 53 cm
 • Vægt: 600 g
 • Teltdug: 100% bomuld
 • Stænger: bambus
 • Velcro: 100% polyester
Fordele

 • Velegnet til de mindste børn
 • Fremstillet af 100% bomuld
 • Nemt at slå op og tage ned
Ulemper

 • Ingen bund
 • Kunne godt være større

Aktiviteter du kan lave i et legetelt

Et legetelt kan være en sjov og kreativ måde at underholde børn på.
Først og fremmest skal man sørge for, at teltet er sat op på et sikkert sted, så børnene kan lege uden at blive forstyrret af andre. Dernæst kan man indrette teltet med bløde tæpper og puder, så børnene har en behagelig og hyggelig omgivelse.

Børnene kan lege rollespil, fortælle historier eller bare slappe af i teltet. Man kan også tænde en bærbar lampe inde i teltet, for at skabe en hyggelig atmosfære. Legetelte kan både bruges indendørs og udendørs, så længe vejret er til det. Med et legetelt kan børnene have deres eget private rum, hvor de kan lege og udforske deres fantasi.

Fordele ved at have et legetelt til børnene

Sikkerhed: Legetelte er lavet af stærke materialer, der giver beskyttelse mod vejrforhold og mulighed for en privat legemulighed.

Kreativitet: Legetelte giver børnene mulighed for at udfolde deres fantasi og skabende evner, da de har et privat rum til at lege i.

Udendørs leg: Legetelte tilbyder en mulighed for børnene at lege udendørs uden at være udsat for vejrforhold.

Fællesskab: Legetelte kan være en god mulighed for børnene at lege med venner og andre børn.

Sådan holder du et legetelt rent

Ligesom alt andet legetøj til børn, kan et legetelt også blive snavset. Derfor har vi lavet en miniguide til dig, så du ved, hvordan du kan rengøre teltet, hvis det bliver nødvendigt.

Først bør du fjerne alt det snavs, du kan. Det kan være en god idé at vende vrangen ud på teltet og bare ryste det. Bagefter skal du skylle teltet. Det kan du enten gøre med en haveslange eller bare en spand vand. 

Når du har skyllet teltet, kan du tage et mildt rengøringsmiddel og blande med vand. Brug en klud med sæbeblandingen og tør teltet af med kluden. Bagefter bør du skylle hele teltet med vand igen, så alle eventuelle sæberester kommer væk.

Husk også at rengøre ydersiden af teltet på samme måde. Når du er færdig med at skylle teltet, bør du ryste teltet, så det overskydende vand forsvinder. 

Det er meget vigtigt, at teltet er fuldstændigt tørt, inden at du folder det sammen og eventuelt putter det ned i en pose. Ellers risikerer du, at der kommer meldug og skimmelsvamp i teltet.

Kilde: Simplegreen.com


FAQ

Hvad skal jeg overveje, før jeg køber et legetelt?
Du bør overveje teltets størrelse, sikkerhed og hvor nemt, det er at folde ud og sammen. Legeteltet skal passe barnets størrelse og være nemt at have med at gøre som forældre.
Hvordan vælger man et legetelt?
Du bør vælge et legetalt, der lever op til de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger og som passer til din bolig. Skal det stå i haven i sommertiden, kan du også tage det med i dine overvejelser.
Hvad er de bedste legetelte?
De bedste legetelte er sikre at anvende for barnet, indbyder til leg og underholdning og passer i størrelsen til dit barn.


Tidligere anmeldte produkter – Nu udgået

Nordic Play Tent for swing set legetelt

Nordic Play telt til gyngestativ – udendørs legetelt til børnene

Nordic Play Tent for swing set i green/blue er et godt valg, hvis du gerne vil have et flot og funktionelt telt udendørs. Teltet er designet til at skulle monteres på et gyngestativ.

I alt måler teltet 193 cm i højde og 190 cm i bredden. Teltet kan derfor også sagtens anvendes af de lidt større børn eller voksne, der ønsker hyggelige steder at få tiden til at gå.

Teltet er formet som en tipi, og barnet vil få timevis til at gå i sin hule eller hyggekrog. Du kan let montere teltet til et gyngestativ, da der er 30 cm. justerbar rem i toppen. Der er også 10 velcro-bånd, tre pløkker og to skruer med til sættet. Alt sikrer, at teltet bliver stående, der hvor du monterer det, så det kan bruges selv i lidt mindre godt sommervejr.

Som en ekstra bonus får du teltet til en overkommelig pris, så det er helt ok, at børnene leger vildt og hygger sig med legeteltet til udendørsbrug.

Specifikationer

 • Højde: 193 cm
 • Bredde: 190 cm
Fordele

 • Velegnet til børn i alle størrelser og alder
 • Kan anvendes udendørs
 • Fremstillet i flotte farver
 • Overkommelig prisleje
Ulemper

 • Skal monteres til gyngestativ
Ludi Play Tent-Pop-up-have legetelt

Ludi Play Tent-Pop-up-have legetelt – legetelt til haven med høj UV-beskyttelse

Det hyggelige lille legetelt fra Ludi er fremstillet i fine røde og gule nuancer. Teltet er formet som et lille hus med både døråbning og vinduer. Der er et lille gardin, som barnet kan vælge at folde ud eller rulle op. Det giver en oplevelse af legehuset, uden du skal have en permanent løsning i haven.

Teltet kan både være en hyggekrog, en hule eller måske en butik? Igen er det kun dit barns egen fantasi, der sætter grænserne for, hvad legeteltet kan bruges til.

Som forælder bliver du glad for at vide, at teltet har en smart og funktionel pop-op effekt. Det betyder, at teltet er særdeles nemt at slå ud. Teltet er udstyret med et UV filter på 50+. Det er den højeste beskyttelse mod solens stråler. Derfor skal du ikke være bange for at lade dit barn lege i teltet udendørs.

Der medfølger også en smart opbevaringspose til teltet, så du let kan pakke teltet ned og tage det med på tur. 

Specifikationer

 • Udfoldet: 120 x 120 x 144 cm
 • Foldet sammen: 52 x 8 cm
 • Fremstillet af: 100% nylon.
 • Anbefalet alder: 2 år +
Fordele

 • Formet som et lille hus med vinduer, døre og gardiner
 • Kan anvendes både udenfor og indendørs
 • Med pose til at blive opbevaret i
 • Har et UV-filter på 50+
Ulemper

 • Kunne godt være større
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *