Bambus sengetøj: Vores bud på det bedste bambus sengetøj

Bambus sengetøj er et godt alternativ til det mere klassiske valg af sengetøj i bomuld, da det er både holdbart, allergivenligt og temperaturregulerende. Det er lige dét, mange ønsker af nye sengetøj.

Vi har taget et grundigt kig på de forskellige former for bambus sengetøj på det danske marked, og vi præsenterer dig for 7 gode bud fra de to danske producenter Wonder Living og Rex.

Så kig med herunder, bliv inspireret og find dit næste lækre sæt sengetøj:

Wonder Living Bambus Sengetøj 140×220 Mørkegrå

Wonder Living Bambus Sengetøj 140×220 Mørkegrå – luksussengetøj til dig, der får det varmt

Wonder Living Bambus Sengetøj 140×220 cm er et glimrende valg til dig, der søger et eksklusivt produkt inden for kategorien.

Det er vores personlige favorit, da det emmer af luksus over hele linjen. Satinvævningen og den klassiske grå farve vil sætte en høj standard for ethvert soveværelse. Bambus har den store fordel, at den holder farven over tid, så dobbeltsengen derhjemme kan bevare sit eksklusive look.

Der er tale om bomuld lyocell, som udmærker sig ved at være en robust slags bomuld. Wonder Living producerer endvidere kun bambussengetøj efter OEKO-TEX® standarden 100, så du er garanteret, at tekstilet ikke indeholder sundhedsskadelige stoffer.

Godt valg til dig, der får det varmt om natten

Wonder Livings bambussengetøj er ideelt til dig, der har en tendens til at overophede en del om natten. Det er temperaturregulerende og vil derfor absorbere en masse fugt, så du oplever en stor grad af komfort under søvnen.

Alt i alt får du et lækkert sengetøj med en skøn luksusvibe, som tilmed er antibakterielt og slidstærkt.

Specifikationer:

 • Materiale: Bambus Lyocell
 • Farve: Mørkegrå (fås dog i flere farver)
 • Trådtal: 300 (føles som silke)
 • Skjult lynlås
 • Størrelse dynebetræk: 140×220 cm
 • Størrelse pudebetræk: 60×63 cm
Rex Bambus Sengetøj 140×200 Beige

Rex Bambus Sengetøj 140×200 Beige – prisvenligt valg til allergikere

Ét af de mere prisvenlige valg i kategorien er bambus sengetøjet 140×200 cm fra Rex, og det er samtidig et åbenlyst valg for dig, der lider af allergi.

Bambus er som materiale naturligt antibakterielt; du vil derfor opleve, at kampen mod husmider bliver noget mere fair end med det mere traditionelle sengetøj. Det er også værd at notere sig, at sengetøjet er OEKO-TEX®-certificeret. Certificeringen indebærer, at sengetøjet ikke indeholder sundhedsskadelige stoffer.

Vi præsenterer dig her for sengetøjet i en beige variant, men Rex-kollektionen af bambus sengetøj i størrelsen 140×200 cm kan vælges i en lang række smarte farver. Du har derfor alle muligheder for at vælge dén farve, der passer allerbedst til dit soveværelse.

En blødhed, der minder om silke

Bambusmaterialet har et højt trådtal på 300. Du vil derfor også straks føle, at du lægger dig i et skønt silkelag – og så er det sågar temperaturregulerende, så det tilpasser sig efter forholdene. Det bidrager til, at du har alle forudsætninger for at få en god nats søvn.

Specifikationer:

 • Materiale: Bambus
 • Farve: Beige (fås dog i flere farver)
 • Trådtal: 300 (føles som silke)
 • Skjult lynlås
 • Størrelse dynebetræk: 140×200 cm
 • Størrelse pudebetræk: 60×63 cm
Wonder Living Bambus Sengetøj 240×220 Lyseblå

Wonder Living Bambus Sengetøj 240×220 Lyseblå – svedabsorberende sengetøj med ekstra længde

Prædikatet som premiumvalg går til Wonder Living Sengetøj 240×220 cm, hvor du får alle de klassiske fordele ved bambus. Størrelsen 240×220 cm er den største i Wonder Livings sortiment, og sengetøjet med dynebetræk og pudebetræk kan bl.a. fås i en lækker lyseblå nuance.

Bambus sengetøjet vil i den grad tiltale dig, der gerne vil kræse lidt ekstra for detaljerne.

Prismæssigt ligger vi her i den høje ende, men du får som sagt også et sengetøj med ekstra længde i en fantastisk silkelignende finish. Samtidig får du en god blanding af temperaturregulerende egenskaber, så du føler dig både tør og kølig i sommermånederne. I vintermånederne vil du omvendt stadig føle dig tør, men mærker også, at bambusfibrene holder ekstra godt på varmen. Bambus har den særlige force i forhold til bomuld, at den tørrer 2-3 hurtigere.

Bambus lyocell og Oeko-Tex certificeret

Bambus sengetøjet fra danske Wonder Living giver dig den bedste bomuldskvalitet. Det er produceret uden skadelige stoffer og er Oeko-Tex certificeret. Der er desuden tale om bambus lyocell – som helt naturligt er et robust materiale. Det bliver betragtet som et af de allerbedste valg inden for bambuskvaliteter, hvilket understreger, at du her får et premium produkt.

Specifikationer:

 • Materiale: Bambus Lyocell
 • Farve: Lyseblå (fås dog i flere farver)
 • Trådtal: 300 (føles som silke)
 • Skjult lynlås
 • Størrelse dynebetræk: 240×220 cm
 • Størrelse pudebetræk: 60×63 cm
Wonder Living Bambus Sengetøj 140×200 Lyseblå

Wonder Living Bambus Sengetøj 140×200 Lyseblå – høj kvalitet til favorabel pris

Du bør vælge behageligt sengetøj, når du vil fremme den gode søvn. Hos Wonder Living har udgangspunktet altid været at præsentere kunderne for et velassorteret udvalg af sengetøj ud fra devisen: A good night’s sleep for a better day”.

Bambus sengetøjet fra danske Wonder Living bygger bl.a. på Oeko-Tex certificerede tekstiler uden sundhedsskadelige stoffer samt lyocell – endda i en trådkvalitet, der er lige så blødt som silke. Du får derfor rigtig meget for pengene med det prisvenlige bambus sengetøj fra Wonder Living.

Du får her Wonder Livings sengetøj i en af de mest populære størrelser inden for kategorien enkelt sengesæt: 140×200 cm.

Bambus – et åndbart og holdbart materiale

Bambus er et fint alternativ til sengetøj i bomuld, da materialet er både letvægtigt, slidstærkt og åndbart. Det er tilmed relativt nemt at vedligeholde – du skal blot vaske det ved 30-40 grader, så du undgår, at fibrene begynder at trevle.

Wonder Living gør i øvrigt også brug af reaktive farvestoffer, så den lyseblå farve bibeholdes over længere tid.

Specifikationer:

 • Materiale: Bambus Lyocell
 • Farve: Lyseblå (fås dog i flere farver)
 • Trådtal: 300 (føles som silke)
 • Skjult lynlås
 • Størrelse dynebetræk: 140×200 cm
 • Størrelse pudebetræk: 60×63 cm
Rex Bambus Sengetøj 200×220

Rex Bambus Sengetøj 200×220 Mørkeblå – allergivenligt for en god nattesøvn

Rex er en af de danske producenter, der har dedikeret sig helt og holdent til at forhandle sengetøj fremstillet af naturlige materialer.

Udgangspunktet for produktionen var at finde en antibakteriel, temperaturregulerende og allergivenlig løsning, der ikke skabte friktion i forhold til en sensitiv hud, eksempelvis præget af psoriasis. Alt pegede mod sengetøj i bambus og uld, som ikke skabte dén friktion, der kan være særligt problematisk for en sensitiv hud.

Rex’ sengetøj i bambus er et allergivenligt valg – og du vil føle, at du ganske enkelt sover bedre.

Sengetøj i en unik blå farve

Du kan få bambus sengetøjet fra Rex i flere attraktive farver – det er klassiske farver, men stadig med et spændende twist. Vi kan hos HeyBolig især anbefale den flotte og lidt anderledes mørkeblå nuance, hvor du allerede ved første øjekast kan ane den silkelignende kvalitet.

Specifikationer:

 • Materiale: Bambus, Oeko-Tex
 • Farve: Mørkeblå (fås dog i flere farver)
 • Trådtal: 300 (føles som silke)
 • Skjult lynlås
 • Størrelse dynebetræk: 200×220 cm
 • Størrelse pudebetræk: 60×63 cm
Rex Bambus Sengetøj 70x100 Hvid

Rex Bambus Sengetøj 70×100 Hvid – baby sengetøj uden skadelige stoffer

Valget af sengetøj er altid et vigtigt valg, særligt med tanke på, at du tilbringer en stor del af livet i din seng. Du bør derfor også være ekstra opmærksom på, hvilken type materialer du omgiver dig med. Valget er dog ekstra vigtigt, når det gælder din øjesten derhjemme – spædbarnet.

Vores personlige favorit inden for baby sengetøj i bambus kommer fra danske Rex. En producent, der har haft deres klare fokus på at udvikle sengetøj til en sensitiv hud.

Oeko-Tex certificeret sengetøj

Baby sengetøjet fra Rex giver dig alle de klassiske fordele ved bambus: det er både ventilerende, antibakterielt, slidstærkt og vedligeholdelsesvenligt. Bambus kommer endvidere fra en naturlig kilde, og eftersom det er Oeko-Tex certificeret indeholder det ingen form for skadelige stoffer. Det er samtidig vævet med et trådtal på 300, som er en af de højeste i klassen. Du kan derfor også som forælder forvente, at barnet bliver puttet i en sengetøj med en silkefinish.

Du giver derfor barnet de absolut bedste betingelser for at få en god start på livet.

Du kan vælge sengetøjet i den klassiske hvide farve. Søger du imidlertid lidt mere kulør på børneværelset, kan du også gå efter nuancer som mintgrøn og mørkeblå.

Specifikationer:

 • Materiale: Bambus, Oeko-Tex
 • Farve: Hvid (fås dog i flere farver)
 • Trådtal: 300 (føles som silke)
 • Skjult lynlås
 • Størrelse dynebetræk: 70×100 cm
 • Størrelse pudebetræk: 40×45 cm
Wonder Living Bambus Junior Sengetøj 100x140 Hvid

Wonder Living Bambus Junior Sengetøj 100×140 Hvid – giver barnet den blødeste oplevelse

Bambus sengetøj fra Wonder Living er kendetegnet ved at have en af de højeste standarder på det danske marked. Den danske producent har desuden et velassorteret udvalg – de forhandler alle de klassiske størrelser til både børn og voksne; hele husstanden kan få glæde af de mange bambuskvaliteter såsom stor åndbarhed, temperaturregulerende egenskaber og rigtig god slidstyrke.

Vores vurdering er, at Wonder Livings bambus sengetøj er det bedste valg til juniorer. Eneste ulempe er, at du pt. kun kan få sengetøjet i den klassiske hvide nuance, white cloud. Inden for de andre kategorier er der f.eks. flere valgmuligheder. Den hvide farve bidrager dog under alle omstændigheder med et minimalistisk look, som passer ind i stort set ethvert soveværelse.

Silkeblød kvalitet

Bambus er kendt for sin silkebløde fornemmelse, og barnet vil derfor også opleve en stor komfort i hverdagen. Han eller hun får ganske enkelt den blødeste oplevelse. Trods den silkebløde finish er bambus ikke særligt skrøbeligt, om end det kun må vaskes ved 30-40 grader.

Det er også et materiale, der fungerer til alle årstider takket være de naturligt temperaturregulerende egenskaber, der bidrager til en god kropstemperatur.

 Specifikationer:

 • Materiale: Bambus Lyocell
 • Farve: Hvid
 • Trådtal: 300 (føles som silke)
 • Skjult lynlås
 • Størrelse dynebetræk: 100×140 cm
 • Størrelse pudebetræk: 40×45 cm

Hvorfor skal jeg vælge bambus sengetøj?

Er du i gang med at give soveværelset en større makeover? Måske har du allerede været i gang med at investere i nye væghængte sengeborde og en sengeramme med opbevaring, og nu er turen så kommet til sengetøjet.

Der er mange gode grunde til at satse på bambus sengetøj – en af de nyere kandidater på markedet for lækkert sengetøj. Det er nemlig super behageligt i løbet af alle årstider – det er nemlig temperaturregulerende, og som en ekstra bonus er det også antibakterielt og super blødt.

Bambus sætter også selv nye skud, ligesom den absorberer en del mere CO2 end træer.

Bambus er imidlertid også et hårdt materiale, og i processen med at omdanne bambus til tekstilfibre er der behov for særlige blødgøringsmidler. Bambus tencel og bambus lyocell udvindes som udgangspunkt via langt mere skånsomme metoder end bambus viskose.

Lyocell-metoden gør brug af ikke-giftige opløsningsmidler, og 99,7% af alle kemikalier kan genbruges. Producenterne arbejder dog stadig på at udvikle økologiske tekstil farvestoffer, mens en anden problemstilling er, at ikke alle opløsningsmidler er økologiske, men kun organiske.

Så økologisk bambus sengetøj er som regel ikke 100% økologiske i alle led af kæden, men udviklingen går i den rigtige retning.

Kilde: Gogreendanmark.dk

Er bambus sengetøj bedre end almindeligt sengetøj i bomuld?

Komforten ved bambus tekstiler er meget høj og fungerer ideelt til sengetøj. Bambus er både fugtabsorberende og antibakterielt og vil derfor give dig en skøn nats søvn – uden du skal være bekymret for sved eller husmider.

Måske er du dog stadig en smule i tvivl: Sengetøj i bomuld eller sengetøj i bambus? Det er i bund og grund et spørgsmål om smag og behag, når du skal vælge sengetøj til din enkeltdyne eller dobbeltdyne. Begge materialer er holdbare og åndbare, om end bambus er en smule mere åndbar. Mens bomuld har en tendens til at blive blødere med alderen, holder bambus typisk bedre på farven, ifølge Sleepfoundation.org.

Du kan få sengetøjet i alle de klassiske størrelser, hvad enten du søger efter bambus sengetøj 140×200 cm, bambus sengetøj 200×220 cm eller bambus sengetøj 140×220 cm. Du kan også få sengetøj i både junior- og babystørrelser.

Uanset alder er bambus sengetøj et godt valg til dig, der vil have en ekstra behagelig nattesøvn.

Kilde: Sleepfoundation.org

Hvordan vasker jeg mit bambus sengetøj?

Selvom sengetøj i bambus er meget antibakterielt, får du behov for at vaske det fra tid til anden. Grundet de gode antibakterielle egenskaber behøver du dog ikke at give det den helt store tur i vaskemaskinen. Du kan normalt vaske det ved 30-40 grader/på et silkeprogram, men bør naturligvis altid følge de specifikke vaskeanvisninger, producenten angiver.

En anden fordel ved bambus er, at det er hurtigttørrende. Det tørrer gerne 2-3 hurtigere end bomuld – dét er både en fordel, når du vasker det – og når du indtager sengen ved nattetide og har en tendens til at svede en del.  

Kilde: Wonderliving.dk


FAQ

Hvilket bambus sengetøj skal jeg vælge?
Du kan vælge mellem mange lækre bambuskvaliteter. Egyptisk bomuld er den dyrere løsning, mens bomuld lyocell og bomuld tencel er gode valg, hvis du vil have blødhed.
Er bambus sengetøj pengene værd?
Bestemt, da du får en både god og slidstærk kvalitet på dit sengetøj. Bambus sengetøj er også både åndbart og antibakterielt – ligesom det føles blødt mod huden.
Hvad skal jeg vide, inden jeg køber bambus sengetøj?
Vær OBS på, at der findes forskellige bambuskvaliteter og dermed også forskellige trådkvaliteter og prisklasser. Bambus er dog altid temperaturregulerende. Det vil føles dejligt køligt om sommeren og varmt i vintermånederne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *