15 flotte bambus lanterner i rustikt design

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Lanterner af bambus er fantastiske og flotte på både en varm sommerdag på terrassen, men også en kold vinterdag i stuen.

Denne type lanterner leder tankerne på de varmere himmelstrøg, hvor den bæredygtige bambus typisk er indsamlet og bearbejdet. Og med lyset dansende ud gennem mønstrene i lanternerne, er der lagt i ovnen til en rigtig hyggeaften med ren afslapning.

Vi har været på jagt efter de fineste bambus lanterner på markedet, og herunder er hvad vi har fundet.

Vær opmærksom på at bambus lanterner typisk anbefales til placering indendørs, da de ikke klarer sig godt ude i naturens elementer. Du kan dog sagtens tage lanternerne med dig på terrassen når I skal hygge jer udenfor, hvis bare du husker at tage dem med ind igen bagefter.

Lanterne ’BALU’ – tidløst design

Lanterne ’BALU’ – tidløst design

I rene naturmaterialer er denne lanterne forståeligt nok populær og #1 indenfor bambus lanterner hos pricerunner.dk. Den er lavet i bambus, og den adskiller sig desuden ved sin form, så den bliver mere interessant at kigge på. Flettet i bambus tillader lyset at komme ud i et blødt skær, og den er udstyret med en glasholder til lyset. Den tilnærmede dråbeform giver et harmonisk og balanceret udtryk, som vil passe godt ind i haven. Bambus er et bæredygtigt naturmateriale, da det vokser så hurtigt. Det har samtidig træets glød.

House Doctor er et familieejet firma, som leverer høj kvalitet koblet med lave priser. De interesserer sig for det stilrene skandinaviske design – og Balu udmærker sig også ved sin enkelhed. Det er bare en lanterne, men samtidig har den et personligt tvist. Den vil uden tvivl være med til at tilføre elegance til din have. Du kan for eksempel placere den i nærheden af dit siddearrangement eller som en del af udsmykningen på gangstien gennem din have. Den kan uden tvivl gøre mørke aftner mere hyggelige og forlænge din tid udendørs. 

Lanternen måler 33 cm i diameter og 33 cm i højden. Den er derfor dejligt tilpas i størrelsen, så den kan hænge uden at fylde for meget – og samtidig sprede tilstrækkeligt med lys. Den er ikke for tung at bære rundt, hvis det ville være hyggeligt at bære den rundt i haven på en aftengåtur med det bløde lys fra en naturlig lyskilde som stearinlys. 

Lanterne 'Aleta' – naturlig elegance

Lanterne ‘Aleta’ – naturlig elegance

I bambus, træ og glas er det her en smuk lanterne, der giver associationer til naturen med dets naturmaterialer. Den har et elegant udtryk med sin aflange og afrundede form. Der er yderst et flet i bambus, og inderst er der en glasholder. Lyset vil sprede sig med et blødt skær på grund af flettet. Bambus og træ har en naturlig glød i sit udtryk, som tilføjer varme og hygge til din have.

Broste Copenhagen har eksisteret siden 1955, og de har derfor haft nogle år til at finjustere deres udtryk. Det er det klassiske og skandinaviske, der er det bærende i deres design. Men de har i de senere år også tilføjet en ny dimension til deres firma i deres interesse for grønt design. Firmaet håndplukker de bedste designere til at kombinere bæredygtige materialer med smukke former. Aleta er en enkel lanterne, men det gør den ikke mindre interessant at se på. Den fjerner ikke fokus fra lyset, som du kan placere tæt på dine havestole som en enkelt lyskilde til de lyse sommernætter. Hvis du har en større have, vil den også pynte langs en gangsti eller ved en afsides hyggekrog. Så er det bare frem med tændstikken for at hyggen kan sprede sig.

Lanternen måler 31,5 cm i diameter og 62,5 cm i højden. Den er derfor en anelse stor i størrelsen til at bære rundt, og den egner sig bedst til at brede sit lys fra en fast plads i haven.

Lanterne Grome – klassisk og eventyrlig

Lanterne Grome – klassisk og eventyrlig

I bambus, træ og glas er det her en smuk lanterne, der giver associationer til naturen med dets naturmaterialer. Den er populær hos kitchentime.dk, og det er fuldt forståeligt, da den holder sig indenfor den klassiske lanternes formsprog men med et lidt anderledes tvist. Det bredere flet bambus giver en smuk glød, og lanternen udmærker sig ved at være udført i rene naturmaterialer. Inderst er der en holder i glas, hvor lyskilden kan placeres og sprede et blødt lys ud gennem flettet. 

House Doctor er kendt for sit særdeles gode håndværk, og den er familieejet i flere generationer. De taler ind i det skandinaviske formsprog med lette og enkle designs, og det lever Grome lanternen op til. Den gode kvalitet gør den til et populært valgt, og samtidig er prisen lige tilpas på deres produkter. Så den kan finansieres indenfor det normale husholdningsbudget. Grome lanternen er helt enkel, og den er designet med den helt klassiske form på en lanterne, så der er ikke nogen tvivl om, hvad det er. Den kan både placeres alene i nærheden af din terrasse, hvor du har dine havemøbler. Eller med en større have kan du bruge den som pynt langs gangstierne i din have eller måske ved en bænk ud til et udsigtspunkt.

Lanternen måler 45 cm i højden. Den er derfor tilpas lille til, at du også kan tage den i hånden, hvis du mangler et blødt lys til din aftengåtur. Mere poetisk bliver det ikke.

Hübsch sorte lanterner

Hvis du eksempelvis ønsker et spil mellem naturligt look og et mere råt look, er disse sorte bambus lanterner et godt valg.

De leveres ligeledes i sæt bestående af to styk i forskellige størrelser, hvilket giver en fin dynamik.

Den store lanterne måler 45 x 38 centimeter, mens den lille lanterne måler 36 x 31 centimeter.

Hübsch sorte lanterner

Så er vi nået til disse fine runde lanterner i sortmalet bambus, som har et mere stilrent og sofistikeret nordisk design.

Lanternerne passer perfekt ind i den minimalistiske og rå stil, som ses i mange nyere boliger i dag.

Den store lanterne måler hele 58 x 41 centimeter, mens den lille lanterne måler 54 x 35 centimeter.

 

Villa Collection Bambus Lanterne

Denne Villa Collection lanterne er af sortmalet bambus. Den er en mellemstor lanterne med en diameter på 25 centimeter, samt en højde på 30 centimeter.

Indvendigt har lanternen en glasindsats, som passer til bloklys.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Lene Bjerre Fabiola

Hvis du er til mørkt og rustikt design, er denne bambus lanterne et oplagt valg. Bambussen er blevet farvet lidt mørkere end den normalt er, og det passer perfekt sammen med andre rå og rustikke indretningsartikler.

Lanternen er opbygget af nogle stivere indvendigt, hvorpå bambussen er snoet hele vejen op langs siderne.

I toppen er der et håndtag, og lanternen måler i alt 45 x 50 centimeter.

Hübsch lanterne

Hübsch laver en masse fine lanterner af bambus, som de sælger enkeltvis eller i sæt.

Dette er et sæt bestående af 2 bambus lanterner, hvoraf den ene er lidt større end den anden.

Lanternesættet er perfekt til lange sommeraftener på terrassen, men passer eksempelvis også fint ind i entréen.

Den store model måler 41 centimeter i diameter samt 58 centimeter i højden, mens den lille model måler 35 centimeter i diameter, samt 54 centimeter i højden.

Jez

Hvis du vil have en lidt anderledes lanterne af bambus, skal du vælge Jez-lanternen.

Den er nemlig bordeaux-rød med en flot let buet form, samt bambus der er flettet ind mellem hinanden.

Lanternen måler 14 centimeter i højden og 15 centimeter i diameter, så det er en fin lille lanterne der kan stå i vindueskarmen.

Landa

Landa er en flot og rustikt udseende bambus lanterne, som har en hank af reb monteret. Det betyder eksempelvis at du kan hænge lanternen op, men rebet har også en æstetisk betydning, da det tilfører en rustik charme til selve lanternen.

Laternen er af ren bambus, og der er ikke brugt metal for at stive formen af. Det betyder at der kan være bittesmå afvigelser på hver lanterne, hvilket er super charmerende.

Indvendigt er der sat en indsats af glas, hvori du placerer stearinlyset.

Villa Collection Sort Bambus Lanterne

Denne fine rustikt udseende lanterne lukker måske ikke ret meget lys ud gennem dem påmonterede bambus, men til gengæld skaber den fantastisk stemning i ethvert rum.

Det er en ganske flot lanterne med en diameter på 25 centimeter, samt en højde på 39 centimeter.

Et godt valg til den moderne nordiske indretning, men også til dig der bare ønsker et mere naturligt look i såvel stuen som på terrassen.

Lene Bjerre Fabiola

Denne mellemstore lanterne af bambus passer fint sammen med både større og mindre lanterner, som ikke nødvendigvis behøver at være i akkurat samme stil eller farve.

Lanternen er fra Lene Bjerre og har en fin hank i toppen, samt en indsats at glas.

Rigtig fin lille lanterne, som matcher den rå og rustikke indretningsstil til perfektion.

Mala

Mala er en flot bambus lanterne til indendørs brug, hvilket i øvrigt gælder for de fleste lanterner i denne artikel. Den står på et slankt hvidt metalstel, og bambussen er hægtet på tre små metalringe med en diameter på cirka 27 centimeter.

Selve lanternen er 43,5 centimeter høj og 27,5 centimeter bred, og indvendigt har den et glas til placering af enten bloklys eller fyrfadslys.

Udover at den fås i en naturlig version, kan du også få den i sortmalet bambus.

Muubs Fishtrap

Dette er ikke en lanterne i traditionel forstand, da den har en elektrisk pære monteret indvendigt. Vi synes dog alligevel at den er rigtig flot og passer fint ind sammen med de andre lanterner, og vælger du en varm lyskilde kan du opnå samme effekt – dog uden levende ild.

Fishtrap-lanternen er fra Muubs, og den er – som navnet antyder – designet med inspiration i de traditionelle roser, der fiskes med i Indonesien.

Hver lanterne er samlet i hånden af bambus, og hver lanterne er derfor unik.

Hübsch lanternesæt

Dette lanternesæt har et mere sofistikeret look, som passer perfekt til en større stue eller terrasse.

Den store lanterne måler 46 x 34 centimeter, og den lille lanterne måler 36 x 30 centimeter. Der er bærehank i begge lanterner, og de er lavet af ren bambus med en indsats af glas.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *