10 amerikaner havestole – ægte ‘classics’

Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Amerikaner havestole er PERFEKTE til en placering direkte på græsplænen – så kan duften af nyslået græs nydes med lidt koldt at drikke, samtidig med at du ser fuglene pusle i træerne.

Desværre er havestole i amerikansk stil – også kaldet Adirondack-stole – et sjældent syn, selvom de byder på lækker siddekomfort og flot rustikt design.

Vi har dog gennemgået udvalget, og fundet nogle rigtig flotte amerikaner havestole frem – se dem herunder.

Hillerstorp Tennessee

Hillerstorp Tennessee er en rigtig flot amerikaner havestol, som her ses i en “orkangrå” udgave. Den medfølgende skammel står for sig selv, og du kan derfor både bruge stolen med eller uden denne.

Havestolen er lavet af fyrretræ som er FSC-certificeret, hvilket er din sikkerhed for at træet kommer fra bæredygtige skovbrug.

Udover den orkangrå udgave kan du også få den i en hvid udgave.

Cinas Adirondack havestol i teak

Teaktræ har mange fordele, og som materiale passer det perfekt til en amerikaner havestol.

Denne Adirondackstol har tilhørende skammel, og den passer perfekt til den rustikt indrettede terrasse.

Med teaktræ slipper du ligeledes for en masse trættende vedligeholdelse, da du enten kan lade stolen stå uplejet eller give den olie – hvis ikke du giver den olie, får stolen bare en grå patina med tiden.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

VidaXL havestol med fodskammel

VidaXL havestol med fodskammel – i massivt eukalyptustræ

Denne vidaXL havestol med en fodskammel i massivt eukalyptustræ er en populær model hos VidaXL.dk. Den har træk fra den klassiske amerikanske stil samtidig med, at den kombinerer stil, funktionalitet og tilføjer et strejf af charme til det område, hvor du vælger at bruge den. Dens smarte design gør, at den passer ind, hvor end du står og mangler den.Havestolen har to armlæn og er fremstillet i massivt eukalyptustræ med en naturlig oliefinish. Denne finish er netop den, der gør den både modstandsdygtig overfor alt slags vejr og meget holdbar, og netop derfor er den velegnet til udendørs brug.

Det massive eukalyptus er designet med et stærkt og åndbart textilenestof i en smuk grå farve, der er komfortabelt, så du nemt kan sætte dig til rette og slappe af i flere timer.

Stolen har et minimalistisk design med smukke detaljer, hvorfor den passer ind i stort set alle omgivelser. Den er diskret, men stadig en god tilføjelse til lige netop dit hjem. Tilføj eventuelt puder i dine foretrukne farver og designs, eller måske et tæppe så du også kan bruge stolen, når det er lidt koldere, for at gøre stolen mere personlig og tilpasse den din stil.

Sædet på havestolen måler 64 cm i bredden, 92 cm i dybden og 83 cm i højden, mens fodstøtten måler 61 cm i bredden, 49,5 cm i dybden og 32 cm i højden.

Sættet er utroligt nemt at rengøre og vedligeholde, hvorfor det udelukkende handler om afslapning. Smæk blot fødderne op på den medfølgende fodstøtte og luk øjnene i eller sæt dig med en god bog og nyd vejret. Med denne stol behøver du ikke at drømme dig væk til solrige strande med gratis drinks; du får muligheden for blot at nyde det danske vejr og udsigten fra din egen have.

VidaXL Adirondack – Moderne design i massivt akacietræ

VidaXL Adirondack – Moderne design i massivt akacietræ

Med VidaXL Adirondack havestolen i massivt akacietræ får du et holdbart produkt med nem vedligeholdelse. Akacietræ er et attraktivt materiale til udendørs møbeldesign, fordi det både er robust og vejrbestandigt. Samtidig er det en stilfuld og moderne træsort.

Havestolens stilfulde form og brede lister giver designet karakter, og stolen vil hurtigt skabe blikfang i udeomgivelserne. Placer den i haven eller på terrassen, og lad den indbyde til rolige udendørs stunder. 

Stolen fra VidaXL har et højt ryglæn med en ideel hældning, så du sidder behageligt tilbagelænet og samtidig kan interagere med mennesker omkring dig. 

En anden god detalje er de brede armlæn, som stolen er forsynet med. Armlænene giver optimal støtte og aflaster skulder- og nakkeregionen, så du dagligt kan bruge havestolen i timevis. Siddekomforten bliver også optimal som følge af stolens lamelsæde. Her får du et velskabt møbel til ren afslapning. 

Vælg mellem naturlig oliefinish eller gråvasket finish, alt efter hvad der passer bedst ind i dine omgivelser. Begge varianter kræver minimal vedligeholdelse, og træets slebne overflade kan nemt rengøres med en fugtig klud. 

Du kan personliggøre stolen ved at dekorere den med en selvvalgt hynde, eller du kan lade stolens unikke detaljer komme til deres ret uden hynde. 

VidaXL Adirondack havestolen er 89 centimeter høj og har en sædehøjde på 32,5 centimeter. Den måler 69 centimeter i længden og 96 centimeter i bredden. Fra gulvet er armlænets højde 52 centimeter. Samling er påkrævet ved køb af den populære havestol. 

VidaXL Adirondack – Unikt design i massivt fyrretræ

VidaXL Adirondack – Unikt design i massivt fyrretræ

VidaXL Adirondack havestolen i massivt fyrretræ har et unikt udtryk, og den er både praktisk og dekorativ. Det ergonomiske design består af to komfortable stole, som er forbundet med en funktionel bordplade imellem sig. Her får du et møbel, der i den grad indbyder til hyggeligt samvær i haven eller på terrassen. 

Amerikanerstolen er præget af enkelthed og passer derfor flot ind i en typisk dansk have. Stolens grå farve gør designet stilfuldt, og den holder sæson efter sæson. 

Fyrretræ er et velvalgt materiale til den udendørs stol, fordi det er stærkt og har en lang holdbarhed. Det er modstandsdygtigt over for vind og vejr og er let at vedligeholde. Derudover er fyrretræ et miljøvenligt materiale, og det gør det til et attraktivt valg til stoledesign.  

Designerne har lagt vægt på en optimal siddekomfort, så du kan nyde møblet fra VidaXL i mange timer ad gangen uden ryggener. Ryglæn og sæde har en behagelig hældning, og stolene er udstyret med bekvemme armlæn. 

VidaXL Adirondack havestolen har dimensionerne H: 90 x D: 91,5 x B: 181/164 centimeter. Sædet er 50 centimeter bredt og 55 centimeter dybt. Fra gulvet er hvert armlæn 50 centimeter højt. 

Montering er påkrævet ved køb af produktet. På trods af den innovative konstruktion, er møblet nemt og intuitivt at samle. Der kan forekomme skønhedsfejl på produktet, da materialet er af naturligt fyrretræ. Mange anser dog blot dette som en del af charmen, der er med til at gøre havestolen unik. 

Grå amerikaner havestol med fodskammel

Denne flotte amerikaner havestol er gråmalet, og fremstår med en fin mørk farve. Den er fremstillet af fyrretræ, og der medfølger en behagelig fodskammel som kan flyttes uafhængigt af selve stolen.

Havestolen har gode proportioner, og med en hynde eller et tæppe er den rar at sidde i. Placer den eksempelvis på din terrasse eller i et hyggehjørne, så kan du nyde en stille stund i ro og mag.

Du kan også få stolen i brun eller hvid. Klik på linket herunder, og se valgmulighederne.

VidaXL havestole 2 stk. i massivt akacietrae

VidaXL havestole 2 stk. i massivt akacietræ – populær model

Disse vidaXL havestole, der er fremstillet i massivt akacietræ, er en af de mest populære modeller hos Vidaxls.dk, og de passer perfekt ind i hjemmet, der trækker tråde til den klassiske amerikanske stil, da de netop har dette udtryk.

Havestolene er både praktiske og rustikke, hvorfor de kan give dit udendørsområde det helt rigtige udtryk samtidig med, at de forskønner med deres smukke udseende.

Stolene er fremstillet i massivt akacietræ, hvorfor de er særdeles holdbare, men også modstandsdygtige overfor alt det vejr, som den danske sommer har at byde på. Dermed er de særligt velegnede til udendørsbrug, hvorfor du får et sæt til haven eller terrassen, hvor du kan læne dig tilbage med en god kop kaffe i hånden.

Yderligere kommer havemøblerne med tykt polstrede hynder, der er fremstillet i 100 % polyester og sikrer, at du altid sidder godt og komfortabelt.

Stolene måler 65 cm i bredden, 65 cm i dybden og 60 cm i højden, men de har en sæddedybde på 63 cm og en sædehøjde på 30 cm – 35 cm inklusive hynder. Sædehynderne måler 57 cm i længden, 63 cm i bredden og 5 cm i tykkelsen, mens ryghynden måler 57 cm i længden, 35 cm i bredden og 10 cm i tykkelsen.

VidaXL havestolene har et karakteristisk rebdesign, der gør dem til et sandt blikfang udenfor dit hjem. De har et simpelt, men magtfuldt udseende, der gør dem nemme at style, så de passer til lige netop din stil. Dermed henvender de sig altså ikke til nogen specifikt, men lægger i stedet op til, at du skal give dit eget præg på stolenes udseende med et tæppe eller nogle puder.

Tilføjer du et tæppe til stolen, kan du have stolene stående længere end bare sommersæsonen, da efteråret ofte byder på dage, hvor du sagtens kan holde varmen, hvis du lige har et tæppe over benene.

Stolene er lette i vægt, hvorfor du kan flytte dem rundt om huset alt afhængig af, hvor der er læ den givne dag.

Amerikaner havestol i akacietræ

Coop har denne lækre amerikaner havestol i deres sortiment, og det er endda til en yderst overkommelig pris. I modsætning til andre havestole i samme stil, er denne lavet af akacietræ. Akacietræ ligner til forveksling teaktræ og har da også mange af de samme gode egenskaber, men prisen er mere overkommelig.

Som det kan ses på billedet, får du både en fodskammel samt brede lækre armlæn til denne havestol. Du mangler derfor bare en matchende hynde, men den findes også hos Coop – og der kan vælges mellem flere farver. Hynderne kan ses ved at klikke videre til Coop på linket herunder.

Gyngende amerikaner havestol

Hvor mange har ikke drømt om at sidde på den overdækkede terrasse i en gyngende amerikaner havestol? Hvad kan være bedre end at lytte til fuglesang eller regndråber fra en lækker bred gyngestol med gode armlæn, mens duften af nyslået græs breder sig?

Denne havestol har meder i stedet for ben, og kan derfor gynge let frem og tilbage. I kombination med en matchende hynde, som også fås hos Coop, får du således en fantastisk afslappende siddekomfort.

Amerikaner havestolen er lavet af akacietræ, som har en flot varm kulør.

Coop Toronto

Som alternativ til de “rigtige” amerikaner havestole har vi også inkluderet denne lettere havestol, som dog har de samme gode egenskaber.

Havestolen fra Coop har integreret fodskammel og fås i flere farver, og derudover kan den justeres i 3 forskellige positioner for optimal siddekomfort.

Stolen er fremstillet af FSC-certificeret teak, som har gode egenskaber og holder godt i det danske klima. Med tiden vil træet kunne få en grå patina, men du kan også vælge at slibe let og give træbeskyttelse med jævne mellemrum – så holder træet den naturlige varme glød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *