Gode støjdæmpende akustikplader til væggen

Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Den minimalistiske indretningsstil kan i værste fald gå hånd i hånd med en irriterende rumklang, som er særligt tydelig i boliger med betongulve og -vægge.

Hvis ikke der i forvejen er installeret akustikplader i loftet, kan akustikplader til væggen være en rigtig god løsning. Flere gør også brug af vægmonterede akustikplader til indspilning af musik, tale og lignende, da lyden i rummet forbedres mærkbart og gør det nemmere for mikrofonen at opfange din stemme eller lydene fra et instrument.

Du ved måske ikke at akustikplader faktisk kan være pæne – det gjorde jeg ikke, før jeg satte mig for at undersøge det – og herunder kan du se, hvad jeg fandt frem til.

Billeder på akustikprint

Vidste du at billeder kan forbedre akustikken i rummet?

Det kan de, hvis de altså er printet på et særligt lydabsorberende materiale. Hos Illux kaldes det “akustikprint”, og du kan bestille en masse forskellige billeder af denne type.

Så kan du forbedre akustikken i rummet, samtidig med at dine vægge fremstår pænt dekorerede. What’s not to like?

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Akustikplader i stof

ILVA har et spændende udvalg af akustikplader til væggen for dig, der ønsker en pæn og diskret løsning. Akustikpladerne er bygget op om en MDF-plade, som er betrukket med stof og polstret med skum. Denne kombination gør det muligt at absorbere lydbølger på en måde, således at lyden i rummet forbedres mærkbart. Akustikpladerne fås i forskellige former og farver, således at de kan kombineres på flere forskellige dekorative måder.

Golden Age Acoustics FoamZorb Panel

Dette lydabsorberende panel er en klassiker i ethvert musikstudie, og det er der en særligt god grund til.

Skum har en exceptionel evne til at absorbere lyde og mindske resonansen i rummet, således at du kan indspille klokkeklar lyd til musik, tale og hvad du ellers ønsker.

Akustikpladerne kan nemt sættes på væggen og kræver ikke særlige beslag, da de udelukkende er lavet af skum og derved ikke er tunge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *