Akustikbilleder til dit hjem – 8 smukke og lyddæmpende billeder

Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

HeyBolig er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

Acoustic images

Har du rum i hjemmet, hvor der er meget ekko eller rumklang?

Det kan være meget generende, men der er smarte løsninger. Akustikbilleder er lyddæmpende plader i forskellige former eller billeder på akustiklærred. De kan se flotte ud i hjemmet, og har du et lokale med dårlig akustik, er de alle pengene værd.

Akustikbilleder kan hjælpe meget, hvis du eller en anden i husstanden har ADHD, autisme eller en anden diagnose, der kan komme med ekstra følsomhed overfor lyd. De kan dog også bare være med til at give ro i højloftede og store rum, hvor lyden skal forbedres.

Du kan sagtens finde billige akustikbilleder. Vi har samlet 8 bud på lydabsorberende plader og billeder, du kan sætte op i dit hjem.

Artbyrit ”Skyggen” akustikbillede – Redaktionens anbefaling

Artbyrit Skyggen akustikbillede

Se pris hos Illux.dk - kunst til hjemmet

Introduktion”Skyggen” af Artbyrit er et akustikprint. Det et kunstværk printet på en lydabsorberende plade, der hjælper med at dæmpe støj og rumklang. Akustikbilledet kan let sættes ind i hjemmet for eksempel i køkkenet, hvor det vil ligne et hvilket som helst andet kunstværk. Forskellen er, at det kommer til at bidrage positivt til hjemmets akustik og æstetik.Om Artbyrit ”Skyggen”

Artbyrits ”Skyggen” er et moderne kunstværk med fire dominante farver, nemlig gul, lilla, sort og hvid. Kunstelskeren kan fortolke en masse på billedet, mens den mindre kunstinteresserede person kan sætte pris på farver og dynamik.

Værdien af moderne kunst afhænger af beskuerens øje, men ”Skyggen” har en utrolig fornuftig pris – især taget i betragtning, at kunstværket også fungerer som lyddæmpende. Værket er godt at hænge op i køkkenet, stuen eller gangen, og kan også sættes op på institutioner. Det er derfor en meget alsidig mulighed, hvis du skal bruge et lyddæmpende kunstværk.

Fordele

 • Alsidig placering
 • God pris
 • Kan fås i mange forskellige størrelser
Ulemper

 • Kræver en vis indretningsstil

Specifikationer

 • Farver: Gul, lilla, sort, hvid, grå

 

Justesen Plakater ”Solis Ocasum” på akustikbillede – Det mest moderne valg

Introduktion

”Solis Ocasum” fra Justesen Plakater er et flot, postmodernistisk print, der kommer i mange størrelser. Plakaten er trykt på en akustikplade, så det kan tjene sit formål uden at vække opsigt. Det vil passe godt ind i moderne hjem, hvor der er plads til retro-detaljer.

Plakaten har et simpelt motiv med inspiration fra kubisme og impressionisme, men har sin egen unikke minimalistiske stil med fokus på farver og silhuetter for at skabe et helhedsindtryk. Nederst på plakaten er der længde- og breddegrader, som viser dig til Amager København.

Om Justesen Plakater ”Solis Ocasum” på akustikprint

”Solis Ocasum” forestiller en plante, der vokser i forgrunden af en by mod en sol. Farvevalget er stærkt begrænset, og under motivet står navnet på plakaten fulgt af koordinaterne 55°39’16.4″N 12°38’59.4″E, der leder til Amager i København.

Akustikbilledet vil se flot ud i et rum, der allerede har farver og retroindtryk i samme stil. Det kan evt. sammensættes med en stabil 60’er eller 70’er stil, for at opnå den bedste effekt. Du kan også bringe det retro-agtige look ind i det moderne hjem.

Fordele

 • Kan fås i rigtig mange størrelser
 • Simple farver
Ulemper

 • Kan være svær at indrette omkring

Specifikationer

 • Fås i mange størrelser

 

Frank Olsen Auroras ”Over the Pond” på akustikbillede – Det mest klassiske valg

Frank Olsen Auroras Over the Pond

Se pris hos Illux.dk - kunst til hjemmet

Introduktion

Frank Olsens Auroras ”Over the Pond” er et smukt og stemningsfuldt fotografiprint på akustikplade. Det skønne billede viser Aurora Borealis, bedre kendt som nordlyset, over en dam.

De mange farver spiller sammen med hinanden, så lyset bliver levende, og det smukke billede giver en vidunderlig stemning af ro og fred.

Om Frank Olsen ”Auroras Over the Pond”

Det smukke billede ”Auroras Over the Pond” viser det grønne nordlys og refleksionen af det i vandet under det. Silhuetter af mørke bakker og bjerge dominerer i midten af billedet og skaber en stabil balance, hvilket gør motivet rart at se på.

Billedet vil se flot ud i ethvert moderne hjem. Med de lyddæmpende kvaliteter kan det gøre meget mere end bare at se godt ud, men især i et køkken eller en entré vil det gøre sig godt. Auroras ”Over the Pond” tager behageligt, nordisk lys ind i hjemmet.

Fordele

 • Mange forskellige størrelser
 • Simpelt naturmotiv
 • Dæmper lyd
Ulemper

 • Ikke et print for enhver

Specifikationer

 • Kan fås i mange forskellige størrelser

 

Et Lille Atelier ”Dompap no. 1” på akustikbillede – vandfarveprint af fugl

Et Lille Atelier Dompap no1

Se pris hos Illux.dk - kunst til hjemmet

Introduktion

Leder du efter akustikbilleder med et motiv, der kan gå til enhver type hjem, så er ”Dompap no. 1” fra Et Lille Atelier et godt bud. Det fine billede viser en simpel dompap i vandfarver, der kigger ud på beskueren.

Billedet er hverken hyperrealistisk eller abstrakt, men er en fin mellemvej, der giver beskueren en malerisk fornemmelse fremfor et konkret motiv. Den søde fugl kan pynte og lyddæmpe i ethvert lokale – også hos børnene.

Om ”Dompap no. 1” fra Et Lille Atelier

”Dompap no. 1” forestiller en sød lille fugl i efterårsfarver, og vandfarveprintets simple farver kan give enhver en stemning af hygge og efterår. Fokus har været på rød og orange på en gråbrun baggrund, hvilket giver varme associationer.

Akustikbilledet kan fås i mange forskellige mål og kan passe ind i ethvert hjem og lokale. Det er særligt oplagt, hvis du vil bringe mere varme ind i rum, der har rumklang, så det føles mere hyggeligt og indbydende.

Fordele

 • Passer ind i alle hjem og lokaler
 • Kan fås i mange mål
 • Simpelt og varmt motiv
Ulemper

 • Med motiv

Specifikationer

 • Motiv af dompap
 • Kan fås i mange mål

 

Illux Verdenskort typografi akustikbillede – sort og hvidt verdenskort

Illux Verdenskort typografi akustikbillede

Se pris hos Illux.dk - kunst til hjemmet

Introduktion

Der er med Illux ”Verdenskort” tale om et akustikbillede, der kan passe ind i rigtig mange hjem og rum. Billedet er perfekt til teenageværelset, kontoret, stuen, soveværelset eller køkkenet, fordi det er så simpelt. Med kun sort og hvid fremstår ”Verdenskort” som elegant og moderne billede, der, på trods af sit kaos ved nærmere undersøgelse, har en vis stabilitet over sig.

Om Illux ”Verdenskort” typografi

Illux ”Verdenskort” er en anderledes type verdenskort, da det ikke er et billede af verden. Printet består af en række symboler og bogstaver, der primært danner navnet på det givne kontinent det skal forestille. Tegn og bogstaver overlapper og varierer i tykkelse og typografi, så det hele bliver én abstrakt masse, der ender med at forestille et verdenskort.

Akustikbilledet hjælper med at reducere generende støj, mens det giver ekstra detaljer til din indretning. Hvis du er vild med historie, geografi og rejser, vil motivet tiltale dig.

Fordele

 • Passer til mange rum og hjem
 • Simpelt og moderne
 • Sikrer bedre akustik
Ulemper

 • Ikke et motiv for alle

Specifikationer

 • Kommer i mange forskellige størrelser
 • Farver: Sort/hvid

 

Hornsleth IWCBAKY B08 akustikbillede – moderne kunst, der reducerer rumklang

Hornsleth IWCBAKY B08 akustikbillede

Se pris hos Illux.dk - kunst til hjemmet

Introduktion

Det flotte, kvadratiske akustikbillede Hornsleth IWCBAKY B08 bringer tusinde farver ind i dit hjem, og det er perfekt til dig der elsker lidt liv og moderne kunst. Billedet kan fortolkes eller bare pynte og forestiller lag på lag af semiabstrakte sommerfugle, der udgør en helhed.

Om Hornsleth IWCBAKY B08

De mange farveindtryk på Hornsleth IWCBAKY B08 kan give liv til din bolig. Billedet er flot at se på, mens det tjener sit formål og reducerer rumklang. Hvis du elsker fest og farver, kan det akustikbilledet se rigtig flot ud i stue, køkken eller entréen.

Bemærk, at hvis du skal bruge akustikbilleder for at hjælpe en person, der kan opleve følsomhedsoverload, er Hornsleth IWCBAKY B08 ikke særlig velegnet. Selvom billedet fint reducerer støj, kan de mange farver også blive overvældende for meget følsomme personer.

Fordele

 • Masser af farver
 • Moderne kunst
 • Reducerer rumklang
Ulemper

 • Ikke egnet til sensitive personer

Specifikationer

 • Kvadratisk akustikbillede

 

Rikke Axelsen ”Different” akustikbillede – sjovt og grønt akustikbillede

Rikke Axelsen Different akustikbillede

Se pris hos Illux.dk - kunst til hjemmet

Introduktion

Du har garanteret set billedet før: Rikke Axelsens sjove ”Dare to be Different” plakat kan findes på mange sider og i mange butikker. Du kan også få det populære motiv som akustikbillede.

Det simple akustikbillede har rolige farver og pynter i ethvert hjem. Det kan let sættes op i alle boligens lokaler – også på badeværelset eller i gangen. Billedet er især velegnet til børne-, teenageværelser og entréen, hvor det sjove motiv kan løfte humøret på enhver.

Om Rikke Axelsen ”Different”

”Different” er mere i stil af en citatplakat. Med ordene ”Dare to be Different” roteret med en enkelt fugl, der skiller sig ud, har billedet et godt budskab til alle aldre.

Plakaten har rolige og dæmpede farver, hvilket gør det nemt at passe ind i de forskellige værelser. Du kan få Rikke Axelsens ”Different” i mange forskellige størrelser, så det kan passe ind lige dér, hvor du vil have det.

Akustikbilledet kan gå i ét med din bolig, så det bare ligner en almindelig vægdekoration. Dét giver det optimale og bedst mulige resultat, uden at akustikbilledets funktion ikke bliver for åbenlys.

Fordele

 • Simpelt motiv – let at indrette med
 • Godt budskab
Ulemper

 • Bedst egnet i mindre størrelser

Specifikationer

 • Farver: Grøn, mørkegrøn, hvid

 

Frank Olsen ”Autumn River” akustikbillede – efterårsmotiv med røde og gule farver

Frank Olsen Autumn River akustikbillede

Se pris hos Illux.dk - kunst til hjemmet

Introduktion

Vores sidste print er det andet af Frank Olsen. Ligesom Auroras ”Over the Pond” viser ”Autumn River” et vidunderligt smukt naturfoto af en brusende flod, der strømmer gennem en skov.

Akustikbilledet er utrolig flot og i høj kvalitet, og selv i hjem, der ellers ikke har mange print, gør kontrasten mellem de varme farver og det køligere motiv billedet levende.

Om Frank Olsen ”Autumn River”

På billedet ”Autumn River” ses en skov i midten af efteråret, hvor røde og gule farver domninerer bladene, der endnu sidder på træerne. Vilde bølger bruser i floden, der stadig er klar nok til at vise nogle af stenene på bunden. I baggrunden, indhyllet af tåger, ses en bjergkam.

Billedet ebber af naturskøn ro og kan gøre sig godt i en stue eller soveværelse. Det vilde motiv kan lede tankerne hen på den romantiske og eventyrlige del af efteråret, hvor kulden endnu ikke er ankommet, men alting er ved at forandre sig.

”Autumn River” kan placeres overalt i hjemmet, da det kommer i mange forskellige størrelser. Det er et akustisk print, der også fungerer som et vindue til et andet sted, og der er ingen tvivl om, at du vil få megen glæde ud af det.

Fordele

 • Akustikbillede i meget høj kvalitet
 • Efterårsmotiv med røde og gule farver
 • Kommer i mange størrelser
Ulemper

 • Med motiv, hvilket ikke tiltaler alle

Specifikationer

 • Kan fås i mange forskellige størrelser

 

Guide: Kend de bedste akustikbilleder for dig

Akustikbilleder er noget helt for sig selv. De er ikke ligesom farverige plakater, der sættes i ramme og hænges op, men derimod skulpturer til væggen, der hjælper med at reducere støj. Før du køber et akustikbillede, skal du vide lidt om det.

Der findes en række forskellige former for lydisolering til et færdigbygget hjem. Akustikbilleder kunst har du garanteret set i auditorier eller i foredragssale, og stofdækkede paneler er du sikkert også stødt på før.

Stof, skum og perforeret træ er de ting, der bedst dæmper lyden i dit hjem. Når du leder efter paneler til din bolig, er det en god idé at se efter akustikbilleder og -paneler, der ser flotte og diskrete ud. De må gerne passe ind med din anden dekor.

De bedste akustikbilleder for dig er dem, du ikke lægger mærke til. Skal de hænge på dit barns værelse, så må de godt passe ind mellem alfabetplakater og feriebilleder. De kan være farverige eller diskrete og kan også sagtens sættes op overalt, så det bliver mere overskueligt både at være hjemme og at have gæster på besøg.

Kilder: Soundproofcow.com, myo.fr, homeguides.sfgate.com, The Home Theater DIY og lamvin.com

Vejledning til placering af akustiske paneler

Uanset om du skal hænge akustikbilleder op privat eller på et offentligt sted, er det godt at vide lidt om, hvordan paneler og akustikbilleder skal placeres.

Lyddæmpende materialer er ikke pynt ligesom blomsterplakater. De tjener et reelt formål, der ikke udelukkende er æstetisk. Derfor kan du huske på SAM:

 • Symmetri
 • Afstand
 • Mål

Du skal sætte akustikplader eller lyddæmpende paneler op symmetrisk. Det er ikke altid nemt, men de giver en visuel balance og ro. Du kan skabe symmetrien ved først at måle lokalet op og tegne det til skala på et papir og finde ud af, hvor panelerne skal sidde. Balance er vigtigt, når det kommer til akustik.

Afstand er nødvendigt, fordi panelerne er mindre effektive, hvis de sidder ét sted. Er der tale om et lille lokale, fx et børneværelse, kan et enkelt akustikbillede være nok i sig selv.

Ift. mål skal pladerne ikke sidde for højt oppe. De skal helst være dér, hvor lyden farer rundt.

Kilder: commercial.acoustics.com, thehometheaterdiy.com, thehometheaterdiy.com og audimute.com

Få det meste ud af dine akustikbilleder

Akustikbilleder kan være rigtig flotte med en smule hjælp. Det er dog langt fra alle, der er designet med æstetik i mente.

Hvis du skal hænge akustikbilleder op i en børnehave, på en offentlig institution eller derhjemme, må der gerne være noget sjovt eller særligt over dem. Det kan du selv sørge for.

Find akustikbilleder eller lydabsorberende plader i enkle farver, der matcher resten af rummet, og brug dem som en form for minimalistisk mosaik eller pynt.

Andre billige måder, du kan lydisolere et lokale på:

 • Tæpper og overflader af stof, fx stole og gardiner
 • Lærreder med bagbeklædning af skum
 • Træ og overflader med en ikke-flad tekstur

Kilder: Instructables.com, Sound on Sound og Modern Castle


FAQ

Hvad er akustikbilleder?
Akustikbilleder er lyddæmpende billeder, som kan komme i forskellige former og farver. De hjælper med at reducere støj og efterklang i et lokale.
Hvad er akustikbilleder beregnet til?
Akustikbilleder skal mindske baggrundsstøj og rumklang, så det bliver mere behageligt at være i hjemmet. De er også gode for personer, der er ekstra følsomme overfor lyd som for eksempel personer med ADHD eller autisme.
Absorberer akustikbilleder lyd?
Akustikbilleder er beregnet til at dæmpe lyd ved at stoppe lydbølgerne, der rammer billedet. Det vil sige, at de ikke sender lydbølgerne tilbage, og dermed på en måde absorberer dem.
Reducerer akustikbilleder støj?
Akustikbilleder begrænser rumklangen og baggrundsstøjen, men er der meget larm i lokalet, vil akustikbilleder ikke ændre på dét. De kan bare gøre lydene mere tålelige.
Er akustikbilleder dét værd?
Akustikbilleder er gode at have, hvis du har et lokale, hvor der er mange hårde overflader. De er også gode, hvis du eller en anden i husstanden er særlig følsom overfor lyd.
Hvad gør akustikbilleder gode?
Et godt akustikbillede skal reducere rumklang og ekko, ligesom tæpper sædvanligvis gør det. De skal være pæne at se på eller gå i ét med væggen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *